Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Siedziba władzy
Kluczowe miejsce dla funkcjonowania osady. Siedziba władzy jest centrum administracji całej prowincji. To tutaj podejmowane są najważniejsze decyzje. Ze względu na pełnione tutaj funkcje, budynek jest dość obszerny. Mieści się w nim recepcja, pomniejsze biura urzędników, ale także sala konferencyjna jak i siedziba głowy rodu. Wszelcy posłańcy i delegaci pozostałych prowincji właśnie w tym miejscu podejmowani są przez władze osady. Także tutaj zatwierdzane są misje dla Shinobich.
Ważne: Zarówno korytarzy jak i wejścia do budynku strzegą strażnicy
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Daichi
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Jasna karnacja. Średniej długości ciemne włosy. Fioletowe oczy. Smukła, lecz wyrzeźbiona sylwetka. Choker na szyi. Tatuaże na całym ciele i dużo kolczyków w uszach. Przewiązana hakama oraz długie, luźne haori, granatowe z czerwonymi zdobieniami.
Widoczny ekwipunek: Dwie kabury na broń, torba na prawym pośladku
Link do KP: viewtopic.php?p=220748#p220748
GG/Discord: takas_95
Multikonta: Takashi
R anek wstał spokojny i jasny - promienie słońca wpełzły przez szczeliny w drewnianych okiennicach, malując tańczące refleksy na tatuażach Daichiego. Przetarł oczy i zsunął się z łóżka, w którym wygodnie sobie spał. W łazience jego odruchy były już niemal automatyczne - przemył twarz zimną wodą, uczesał potargane po nocy włosy i starannie założył choker pod szyję. W kuchni domowego ogniska matka szykowała prosty posiłek - gorący ryż z duszonymi warzywami i zieloną herbatą. Bohater uśmiechnął się, doceniając prostotę dania i fakt, że mógł zjeść z rodzicami. Smak domowego śniadania zawsze dodawał mu energii. Przy stole czekał ojciec, który pomagał swojej żonie w szykowaniu stołu i przygotowywaniu wszystkiego. Wstał i poklepał Daichiego po ramieniu, życząc mu powodzenia w pracy. Matka z kolei poprosiła, by na siebie uważał, typowo z ich strony.
- Dzięki, raczej wrócę przed zmrokiem. - przypuszczał Daichi, wzdychając z lekką melancholią.
Raz jeszcze objął rodziców i wyszedł na drogę. Przypuszczał, że podejmie się jakiegoś niewymagającego zadania, z którym szybko sobie poradzi. W końcu był początkujący w swoim fachu. Powietrze było rześkie, a niebo niemal bezchmurne - zapowiadało się doskonałe popołudnie na misje. Krok za krokiem przemierzał brukowane uliczki Atarashi, mijając stoiska z pachnącymi przyprawami i kolorowymi tkaninami. Wreszcie dotarł do obszernych drzwi Siedziby Władzy pod zachodnią ścianą fortyfikacji. Strażnik skinął głową, gdy Daichi przedstawił się krótkim ukłonem i pokazał swoją odznakę, a w korytarzu zwieńczonym recepcją zasiadła spokojna kobieta w urzędniczym haori.
- Dzień dobry. - przywitał się Daichi z uśmiechem. - Czy dla początkującego shinobi znajdzie się dziś jakaś misja niskiej rangi?
Szczególnie interesowały go zlecenia, podczas których trzeba było coś zebrać, komuś pomóc z dźwiganiem, sprzątaniem, z opieką, bądź wszystko to, co dotyczyło szpitala. Wiedział, że jego umiejętności medyczne są zerowe, jednakże posiadał sporą wiedzę, która na pewno przydałaby mu się przy tego typu zadaniach.
0 x
☆ Daichi ☆ Gaichi ☆
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
☆ PH ☆ Bank ☆
Kujaku Haruka
Wiek postaci: 21
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11834&p=224917#p224917
autor: Kujaku Haruka » 2 lip 2025, o 00:17
Zlecenie specjalne - "Wojna Światów " - Ranga D - "Kwiat paproci"
1/7
Daichi/Gaichi
Pożegnawszy się z rodzicami - ojciec sam ponoć wyruszał na kilka dni na jakąś misję, na południe - najwyraźniej wspomóc tamtejsze oddziały w ustabilizowaniu granicy - i ty udałeś się do siedziby władz, mając nadzieję, że znajdziesz sposób na to, by być pomocnym i przydatnym dla klanów. W siedzibie władzy kręciło się trochę ludzi, poza kobietą, którą dostrzegłeś, było tu jeszcze co najmniej dwóch innych za ladą, przyjmujących petentów i pomagających rozdzielać zadania. Z głębi budynku co i rusz wychodzili kurierzy, z wiadomościami do najrozmaitszych adresatów, chociaż zapewne - przede wszystkim krążących z meldunkami militarnymi. Kiedy przyszła twoja kolej, kobieta skinęła na Ciebie. Zbliżyłeś się, przedstawiając swoją sprawę.
- Początkujący, tak? Dobrze, sprawdźmy zatem... - sięgnęła po stertę papierów za ladą, przeglądając je przez moment i wyciągając trzy z nich. - Któraś z tych powinna się nadać. Mam tutaj zlecenie dostarczenia wiadomości do jednego z posterunków na tyłach, niedaleko Muru... potrzebujemy wiedzieć, czy, ile i jakie Yokai zaobserwowano odkąd pokonaliśmy tę barierę. Druga... a tak, druga dotyczy pomocy w transporcie jeńców do punktu wymiany... tutaj raczej będziesz w towarzystwie doświadczonych shinobi, chodzi bardziej o to, żeby była dodatkowa para oczu, która umie cokolwiek zdziałać, niż coś innego. A ostatnie zlecenie jest od jednego z naszych aptekarzy, który podobno potrzebuje pomocy w uzupełnieniu zielnika. Niby nic ciekawego, ale liczymy na to, że dzięki temu zdołamy wysyłać więcej leków do placówek frontowych. -
Przesunęła trzy kartki w twoją stronę, pozwalając ci się bliżej przyjrzeć szczegółom każdego zlecenia. Wszystkie opatrzono pieczęcią klanów.
Urzędniczka
0 x
Kujaku Haruka
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
Zlecenie specjalne - "Wojna Światów " - Ranga D - "Wiadomości na wagę złota"
1/7
Risu
Słońce wzeszło ponownie nad Atarashi, które jeszcze do niedawna było dumną stolicą czerwonookich Uchiha. Teraz gościło przede wszystkim tłum ludów z osad za Murem, które dotarły tutaj w poszukiwaniu lepszego życia - życia za które gotowi byli walczyć z całą potęgą Kontynentu, a dzięki swojemu hartowi ducha oraz wielu ofiarom - wreszcie udało im się to życie wywalczyć. Niestety, póki co ich pozycja nadal była niepewna na nowych mapach, dlatego potrzeba była pomocy każdego, aby zabezpieczyć i może nawet nieco poszerzyć obecne, chwiejne granice.
Byłaś tego świadoma, dlatego po Wielkiej Bitwie oraz licznych innych, mniejszych, ale równie istotnych potyczkach - oraz ogromnej stracie, jaką w ich trakcie poniosłaś - udałaś się do siedziby nowych władz Atarashi, gdzie codziennie zgłaszało się mrowie shinobi, by uzyskać pracę i wspomóc wysiłek wojenny. Teraz przyszła kolej na ciebie. Urzędniczka - sądząc po stroju, pochodząca z której z wiosek klanu Gazo, obecnie mniej licznego niż inne, ale często obecnego właśnie na pozycjach administracyjnych - powitała cię skinięciem głowy. Pokazałaś jej odznakę, a ona sięgnęła po kupkę dokumentów obok.
- Mateki, tak? Już patrzę. Hmm... - zastanowiła się moment. Przejrzała kilka i podsunęła ci dwa. - Mam dwa dość istotne w tym momencie zlecenia, które powinny być odpowiednie dla doko. Pierwsze to podróż do Kinoko no Rakuen, na tamtejsze farmy grzybów. Potrzebujemy wiedzieć, czy Kujaku będą w stanie się sami wyżywić kiedy przyjdzie zima, żeby móc zacząć planować na nadejście zimy i ewentualne braki, gdyby wojna się przedłużała... Druga natomiast to wyprawa na południe, na tyły frontu, z wiadomością do jednego z posterunków. Co preferujesz? -
Urzędniczka
0 x
Risu
Wiek postaci: 19
Krótki wygląd: Rude, długie włosy spięte w kok bądź rozpuszczone blada cera zielone oczy gładka skóra szczupła delikatne usta mały nosek Risu w zasadzie zawsze ubiera się w kimona. Najczęściej są w kolorze czarnym. Na stopach nosi czarne geta.
Widoczny ekwipunek: Katana Flet
Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11906&p=227058#p227058
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi | Jawa
Westchnęłam ciężko stając w budynku, gdzie właściwym byłoby zwyczajowe rozpoczęcie zadania. Przesunęłam leniwie wzrokiem po tłumnie przebywających tutaj wojownikach i nieco oklapłam. Nie lubiłam tutaj przychodzić, ponieważ wiązało się to z robieniem rzeczy, które na ogół były mniej przyjemne do robienia niż choćby łowienie ryb albo drzemka, jednak moja obecna sytuacja po prostu nie pozwalała mi na komfort jakim byłoby pławienie się w bezrobotności. Wyszukałam spojrzeniem wolną urzędniczkę i powolnym krokiem zbliżyłam się do niej po czym podałam jej odznakę z której dowiedziała się o klanie z którego pochodzę oraz piastowanej przeze mnie randze.
- Yhymmm... - odpowiedziałam aby potwierdzić jej przypuszczenia po czym przestąpiłam z nogi na nogę i ułożyłam wygodnie nadgarstek na rękojeści zawieszonej przy moim pasie katany. Spoglądałam na dziewczynę z wyczekiwaniem i przekrzywiłam lekko głowę czekając aż skończy prezentować mi zadania jakich mogłam się podjąć. - Wyślij mnie na południe. - burknęłam do niej, przybierając możliwie neutralny wyraz twarzy kiedy tłumiłam w sobie ziewnięcie. - Dostarczę tą wiadomość. - dodałam jeszcze i podrapałam się po karku w oczekiwaniu na dalsze instrukcje no i oczywiście wiadomość do przekazania.
0 x
Kujaku Haruka
2/7
Risu
Urzędniczka uniosła lekko brew, słysząc twój znudzony ton, ale nie skomentowała go poza tym w żaden sposób. Zamiast tego schowała jeden z dokumentów i przekazała ci drugi. Przy okazji usłyszałeś gdzieś obok podobną rozmowę - najwyraźniej jakiś przystojny młodzieniec z klanu... chyba soma? A może jednak Orochi? rozmawiał z inną urzędniczką, także oczekując na przydział.
- Na południe. Dobrze, w takim zgłoś się do biura sakki, tutaj na końcu korytarza, drzwi po prawej stronie. Shigemi-dono przekaże ci szczegóły. - wyjaśniła, wskazując ci korytarz, którym udałaś się zaraz po szczególy dotyczące zlecenia. Otwarł ci mężczyzna w średnim wieku, o łysej głowie, ostrych rysach, palący papierosa. Byłaś niemal pewna, że tym razem jest ktoś z Orochi. Kiedy tylko wyjaśniłaś mu, z czym przychodzisz, skinął głową i wpuścił cię do środka, zamykając drzwi i prowadząc do biurka, na którym rozłożył mapę.
- Dobrze... normalnie bym przydzielił raczej akoraito do tego, ale... pewne dodatkowe okoliczności wskazują, że lepiej będzie, aby wiadomość przekazał ktoś z twoją rangą. Treść zlecenia jest prosta. Tutaj masz zapieczętowaną wiadomość. - przesunął w twoją stronę niewielką, skórzaną tubę, w której schowano najwyraźniej zwój z informacjami. - Udasz się do posterunku Tsuma, w tym miejscu. Są raczej na tyłach frontu, ale nadal - miej oczy otwarte, niektóre patrole czerwonookich potrafią zapuszczać się bezczelnie dość głęboko na nasze ziemie. Kiedy dotrzesz na miejsce, przekażesz wiadomość tylko i wyłącznie dowódczyni tego miejsca, Akame. Nikt inny nie może zobaczyć treści tego listu, włącznie z tobą. Rozumiemy się? -
Urzędniczka
Shigemi
0 x
Risu
Wiek postaci: 19
Krótki wygląd: Rude, długie włosy spięte w kok bądź rozpuszczone blada cera zielone oczy gładka skóra szczupła delikatne usta mały nosek Risu w zasadzie zawsze ubiera się w kimona. Najczęściej są w kolorze czarnym. Na stopach nosi czarne geta.
Widoczny ekwipunek: Katana Flet
Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11906&p=227058#p227058
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi | Jawa
Zauważyłam uniesioną brew mojej rozmówczyni, jednak kompletnie to zignorowałam, ponieważ czemu miałabym się przejmować jej zdaniem? Może i nie miałam na ten momen wysokiej rangi, jednak byłam kunoichi i wykonywałam moje obowiązki, nawet jeżeli były one wykonywane z ociąganiem albo bez entuzjazmu. Oczekując na dalsze instrukcje od niej zerknęłam w bok na umięśnionego faceta, który najwyraźniej również przybył tutaj po zadanie do wykonania, jednak wyrwało mi się ziewnięcie, które rozproszyło moją uwagę od niego po czym zasłaniając rozdziawione usta pokiwałam głową i ruszyłam do kolejnego pomieszczenia.
Mężczyzna, który się tam znajdował w ogóle nie wyglądał przyjemnie dla oka, jednak musiałam okazać mu względny szacunek, ponieważ przerastał mnie rangą prawdopodobnie po wielokroć.
- Podobno jest do wykonania jakieś zadanie z dostarczeniem wiadomości na południe blisko linii frontu? - wytłumaczyłam mu widząc jego pytające spojrzenie jakim mnie obrzucił kiedy weszłam do jego gabinetu.
- Posterunek Tsuma, dowódczyni Akame. - powtórzyłam po nim na głos i skinęłam głową i schowałam tubę pomiędzy poły kimona po czym poprawiłam wiszącą przy moim boku katanę, która w cały czas wydawała mi się nie na miejscu. - Poradzę sobie, w takim razie wyruszam. - skwitowałam na koniec, jeżeli nie miał żadnych zastrzeżeń i skinęłam mu głową jeszcze raz, tym razem w ramach pożegnania po czym obróciłam się na pięcie i opuściłam gabinet a później również siedzibę, kierując się prosto do mojej destynacji.
0 x
Kujaku Haruka
3/7
Risu
Shigemi spojrzał jeszcze raz na ciebie, jakby się zastanawiał, czy na pewno podejmuje dobrą decyzję, ale potem skinął głową. Cel był jasny, pytań zbędnych brak - zadanie było raczej prostolinijne, chociaż poufność wiadomości mogła zastanawiać. W końcu dużo z nich było przekazywanych ustnie, bez zapisanej treści. Rozważania na tym jednak nie były w zakresie twoich obowiązków,
- Świetnie, w takim razie powodzenia... jak wrócisz, to możesz się znowu do mnie zgłosić z raportem, a może też znajdę kolejne zlecenie dla ciebie. - odparł na odchodnym Shigemi, po czym wyszłaś zatem z gabinetu, kierując się w stronę wyjścia. Czekało cię kilka dni drogi, więc przygotowałaś się z pewnością stosownie, zabierając drobne zapasy jedzenia i wody, na wypadek gdyby nie było okazji upolować czegoś na bieżąco, po czym wyruszyłaś.
Z początku droga, którą podążałaś dość regularnie była przecinana innymi podróżnymi - zwłaszcza wozami z rodzinami, które zwoziły swój dobytek na nowe ziemie, ale też patrolami waszych sił, czy też posłańcami, takimi jak ty - po dwóch-trzech dniach jednak, kiedy odbiłaś już na mniej uczęszczane ścieżki, wyludniła się bardziej i ostatni dzień szłaś już w zasadzie sama, aż dojrzałaś zarys wieży strażniczej nad linią drzew. Zbliżałaś się do celu.
[Z/T]
Urzędniczka
Shigemi
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość