Krótki wygląd: Mierząca 154cm, drobna dziewczyna o błękitnych oczach i długich, śnieżnobiałych włosach sięgających do końca pleców. Ubrania zależnie od tego co robi - najczęściej wariacja czarnego kimona lub pancerz własnej roboty (szczegóły w KP).
Widoczny ekwipunek: Najczęściej pancerz na sobie, który ma podpięte dwie kabury i dwie torby. Fioletowa, japońska parasolka przy pasie i także drewniane pudełko z nogami przy pasie.
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnobrązowych włosach, sięgających mu do karku, specyficznej brodzie, oraz o brązowych oczach. Ma dość umięśnioną sylwetkę na ogół skrytą pod tradycyjnym odzieniem.
Widoczny ekwipunek: Torba Biodrowa, Kabura na broń
Krótki wygląd: Złotowłosa i złotooka dziewczynka mierząca aż 152cm! Najczęściej ma na sobie białą, zwiewną sukienkę na ramiączkach, która sięga za kolana. Na niej ma czarną kamizelkę shinobi. Ochraniacz shinobi na czole - przesłonięty grzywką.
Widoczny ekwipunek: Prawe i lewe udo - kabury, 2x torba przy pasie - z tyłu, średni zwój na plecach. Kamizelka shinobi (czarna), rękawiczki z blaszkami, ochraniacz na czoło (czarny, przesłonięty zazwyczaj grzywką), na prawym ramieniu ochraniacz Zjednoczonych Sił
Krótki wygląd: - Krótkie blond włosy zaczesane do tyłu i wygolone po bokach - Jasne niebieskie oczy o szerokich źrenicach - Duża blizna na prawej skroni - Blizna na brodzie - Otwory gębowe na dłoniach i klatce piersiowej
Widoczny ekwipunek: - Medalion przynależności do klanu Nara - Czarny płaszcz - Maska lisa przypięta przy pasku - Torba na glinę na lewym biodrze - Torba na glinę na prawym biodrze - Kabura na broń na lewym udzie
Z wszelkich rozmyśleń i monotonii słuchania piosenki, która naturalnym tempem rozniosła się po ustach nie tylko Ai, ale też innych shinobi, którzy najwyraźniej potrzebowali czegoś takiego, żeby czymś zająć swoje myśli i móc w lepszym świetle widzieć przyszłość wybija mnie powrót ptaków, na grzbietach których znajdować się mieli shinobi z grupy szturmowej.. Nie liczyłem wcześniej ile tych ptaków było, ale wyraźnie jest ich obecnie mniej niż wcześniej.
W międzyczasie Goketsu odpowiada mi na moje pytanie i wszystko staje się dla mnie jasne. Dobrze jest dowiedzieć się o kolejnym klanie z pustyni, jednocześnie jednak tworzy to w mojej głowie zupełnie nowe myśli, które nigdy wcześniej jeszcze nie były tak głośne - ile jest tak wyjątkowych klanów na świecie? W środku samego siebie czuję niepohamowaną chęć poznania ich wszystkich i jest to chyba pierwszy raz w moim życiu, kiedy odczuwam w sobie wielką ochotę poszerzenia swoich horyzontów i poznania świata, nie tylko Kotei, ale też innych krain, o których nazwach jeszcze nigdy dotąd nie słyszałem. Kłaniam głową w geście podziękowania za wytłumaczenie mi z kim mam do czynienia i odchodzę na chwilkę na bok.
Całą atmosferę psuje jeden z uczestników naszej gromadki. Informuje on o dwóch bijuu, o których dotąd słyszałem bardziej z historii Ai i Goketsu podczas wspólnego zadania obklejania grotów. Czuję jak serce zaczyna mi bić szybciej i pot samoistnie spływa mi po czole. Spodziewałem się jednego potwora, ale zdecydowanie nie drugiego. Szybko jednak Goketsu nas, a w tym mnie uspokaja i mówi, że nie jest to zagrożenie, a odwrotnie - wsparcie. Nie sądziłem, że ktoś z naszych może posiadać tak niewyobrażalną moc.
Ptaki z shinobi w końcu zbliżyli się na tyle, że mogę się im przyjrzeć i doskonale zauważam sytuację, kiedy jeden z ninja spada z swojego ptaka, reszta zaś trafia tam gdzie ma i udają się do części szpitalnej.
- Wiadomo kiedy dotrze do nas szczątkowy raport z zajścia? - Pytam Goketsu, może nie do końca świadomy jak to pytanie może być… nieprofesjonalne, ale nie mam póki co żadnej wiedzy jak w takich chwilach się zachować.
Skrót: Mijikuma zwraca uwagę na ptaki, czuję w sobie nagłą chęć na porę na przygodę i później przygląda się znowu ptakom z grupy szturmowej.
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnobrązowych włosach, sięgających mu do karku, specyficznej brodzie, oraz o brązowych oczach. Ma dość umięśnioną sylwetkę na ogół skrytą pod tradycyjnym odzieniem.
Widoczny ekwipunek: Torba Biodrowa, Kabura na broń
Krótki wygląd: Złotowłosa i złotooka dziewczynka mierząca aż 152cm! Najczęściej ma na sobie białą, zwiewną sukienkę na ramiączkach, która sięga za kolana. Na niej ma czarną kamizelkę shinobi. Ochraniacz shinobi na czole - przesłonięty grzywką.
Widoczny ekwipunek: Prawe i lewe udo - kabury, 2x torba przy pasie - z tyłu, średni zwój na plecach. Kamizelka shinobi (czarna), rękawiczki z blaszkami, ochraniacz na czoło (czarny, przesłonięty zazwyczaj grzywką), na prawym ramieniu ochraniacz Zjednoczonych Sił
Krótki wygląd: - Krótkie blond włosy zaczesane do tyłu i wygolone po bokach - Jasne niebieskie oczy o szerokich źrenicach - Duża blizna na prawej skroni - Blizna na brodzie - Otwory gębowe na dłoniach i klatce piersiowej
Widoczny ekwipunek: - Medalion przynależności do klanu Nara - Czarny płaszcz - Maska lisa przypięta przy pasku - Torba na glinę na lewym biodrze - Torba na glinę na prawym biodrze - Kabura na broń na lewym udzie
Krótki wygląd: Mierząca 154cm, drobna dziewczyna o błękitnych oczach i długich, śnieżnobiałych włosach sięgających do końca pleców. Ubrania zależnie od tego co robi - najczęściej wariacja czarnego kimona lub pancerz własnej roboty (szczegóły w KP).
Widoczny ekwipunek: Najczęściej pancerz na sobie, który ma podpięte dwie kabury i dwie torby. Fioletowa, japońska parasolka przy pasie i także drewniane pudełko z nogami przy pasie.