Wioska Shikimura [LOKACJA EVENTOWA STRONA UCHIHA]

Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Re: Wioska Shikimura [LOKACJA EVENTOWA STRONA UCHIHA]

Post autor: Tamaki Hyūga »

Jak się okazało, grupka zebrana na miejscu już rozpoczęła rozmowę i wszyscy doszli do wniosku że póki co organizatorzy spotkania planują nas raczej trzymać w niepewności, przynajmniej jeszcze przez jakiś czas, więc zdecydowałam że odpuszczę sobie próby dowiedzenia się czegoś, nie spodziewałam się aby potraktowano mnie inaczej, niezależenie od tego czy jestem sławna czy nie. Spojrzałam więc dokładniej po trójce nieznajomych shinobi. Dwójka z nich, Ame oraz Azuma, wyglądali szczerze mówiąc bardzo podobnie, do tego stopnia że nawet nie zdziwiłabym się jakby później okazało się że są rodzeństwem czy jakoś dalej spokrewnieni. Ostatni z młodych, Anzou, już mocno odstawał wyglądem, nie dość że włosy były praktycznie białe to jeszcze do tego mocno kontrastująca, ciemna skóra. Kolejnym zaskoczeniem był fakt że najbardziej rozmowny z trójki jest ten najmniejszy z nich, Azuma. Wyglądał on bardzo młodo co dodatkowo wzmagało odczucie zdumienia kiedy okazywało się że jest on najbardziej komunikatywny z trójki, do tego stopnia że można nawet uznać że przewodzi on im. Słysząc dość podstawowe pytanie zadane mi przez Azumę, skierowałam na niego moją uwagę.
- Cóż, pochodzę z Kyuzo, jednak przybywam z Ryuzaku no Taki, jednak prawdę mówiąc to większość czasu podróżuję po świecie. - odpowiedziałam uprzejmym tonem na pytanie jedynej niższej ode mnie osoby w grupie po czym odniosłam się do wcześniej poruszonego przez nich tematu. - Rzeczywiście, jest to dość zaskakujące że nawet wewnątrz klanu Uchiha nie wszyscy są od razu informowani odnośnie celu tego spotkania. Myślicie że może boją się oni szpiegów Shinsengumi? - powiedziałam zamyślona po czym zwróciłam się bezpośrednio do Kisuke. - Masz może jakiekolwiek wieści od naszego znajomego marionetkarza? Pisałam do niego jakiś czas temu list, jednak nie odpowiedział, później jeszcze przed wyruszeniem tutaj na miejsce, wysłałam mu jeszcze jeden list aby przybył tutaj do wioski Shikimura, mam nadzieję że wszystko u niego dobrze i po prostu nie miał czasu odpisać. - powiedziałam nieco zatroskanym tonem do Aburame. W międzyczasie kiedy prowadziliśmy rozmowę zobaczyłam że w pobliżu zjawił się jeszcze jeden osobnik, najwyraźniej niezbyt rozmowny czy towarzyski, ponieważ od razu skierował swoje kroki w kierunku jednego z drzew aby w spokoju sobie pod nim przycupnąć. Od razu zauważyłam również że mężczyzna zajął sobie dość strategiczny punkt, z którego mógł on bez problemu obserwować zarówno naszą grupę jak i tajemniczy namiot. Skierowałam także na chwilę wzrok na ten płócienny domeczek aby sprawdzić czy może nic się tam nie dzieje, jednak na daremno, po prostu musimy wszyscy być cierpliwi.
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Azuma
Wiek postaci: 18
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: - czarne włosy, ciemne oczy
- wyraźnie zarysowana szczęka, ostre rysy twarzy
- delikatne blizny na przedramionach i rękach
- przeciętny wzrost, docięta sylwetka
Widoczny ekwipunek: - ochraniacz na czoło z emblematem klanu
- skórzana kamizelka shinobi
- kabury na broń na lewym i prawym biodrze
- torba z ekwipunkiem na lewym pośladku
- lekka zbroja

Post autor: Azuma »

Młody Uchiha podzielał wrażenia Anzou i Ame. On też podświadomie czuł że są świadkami zdarzenia, które będzie miało nieporównywalnie większe znaczenie względem ich początkujących wyobrażeń. Nie tylko tych dla Sogen. Kiwnął więc tylko głową, przysłuchując się innym, a zarazem dostrzegając pojawienie się na horyzoncie kolejnej osoby. Męska sylwetka odziana w czerń… Dostrzec na jej plecach można było złożone fuma shurikeny. - Kolejny - cicho mruknął, jednocześnie szturchając łokciem towarzyszy.
Przy tym wszystkim, nie umknęła Azumie aprobata rzucona przez Ame w stronę Anzou. Starszy Uchiha pochwalił wybór Anzou, najwyraźniej dostrzegając w nastroju przedstawiciela Kaminari, zaczątki jakichś wątpliwości. Ame skwitował to łagodnie, życzliwie, na co Azuma zareagował podobnie. Bez zabierania słów, położył dłoń na ramieniu towarzysza, lekko je ściskając.
Pytania jakie padły z jego strony w kierunku Tamaki, również spotkały się z odpowiedzią. - Kyuzo, choć podróżuje... - skinął głową jednocześnie utwierdzając się w przekonaniu że ma do czynienia z kobietą, którą miał szansę obserwować na odległej wyspie samurajów. To że podróżowała, wcale nie kłóciło się z jego wyobrażeniem o niej. Wręcz przeciwnie. Dziewczyna dzięki nabytej reputacji, miała możliwość oddziaływania na znacznie większy obszar. - Byłem pod wrażeniem Twoich walk na Watarimono - wyjawił, jednocześnie ryzykując czy nie wygłupi się tym stwierdzeniem, jeżeli to nie będzie w istocie ta Tamaki Hyuuga.
Wyrazy grzeczności, całe ugrupowanie miało już za sobą. Przybyłe trio z Kotei niczego się jednak nie dowiedziało, dlatego Azuma spojrzał na Anzou i Ame zastanawiając się co dalej. Czy powinni dalej uczestniczyć w wymianie grzecznościowych sformułowań, czy jednak wrócić pod namiot lub spróbować gdzie indziej dowiedzieć się czegoś więcej. Tamaki najwyraźniej znała się już wcześniej z Koszule, bo wywiązała się między innymi osoba, nieco bardziej prywatną rozmowa.
0 x
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

0 x
Awatar użytkownika
Anzou
Ranga: Akoraito
Widoczny ekwipunek: - odznaka Ninja, zawieszona na szyi
- Kabura na lewym i prawym udzie
- plecak
- blaszane rękawiczki
- opaski na dwóch przedramionach
- kamizelka Shinobi pod płaszczem

Post autor: Anzou »

Grupa, która rozmawiała i próbowała ustalić co się właściwie tutaj dzieje stale się powiększała. Dosłownie co kilka minut dołączał kolejny człowiek. Anzou poznał już Kisukę i kobietę Tamaki, która według Azumy walczyła i wywarła na nim wrażenie. To chyba jednoznaczny komunikat dla Białowłosego - Hyuga jest silna. Bez dwóch zdań. Młody Kaminari nie zamierza z nią zadzierać, inaczej zapewne skończy gdzieś zakopany pod ziemią i to w najlepszym wypadku. Anzou widział już jedną kobietę w akcji, czerwonowłosą, która jak użyła swoich technik na przeciwnikach, to nie było co z nich zbierać. Kobiety są potężne. Nie tylko gorące. Do grupki dołączył chłopak, na pierwszy rzut oka delikatnie starszy od Anzou. Miał charakterystyczne pomarańczowe włosy i wcinał jakieś smakołyki, które przyniósł aż... z pustyni? Kolejny podróżnik. Młody Kaminari odpowiedział na jego przywitanie skinieniem głowy. Nowy człowiek zachowywał się podobnie jak on. Był otwarty wobec tych, których zna, a nawiązanie nowej znajomości i zdobycie zaufania zajmuje mu nieco czasu. To zupełnie normalne. Nie musimy się przecież otaczać gronem ludzi. Anzou spojrzał następnie na Azumę i Ame.
- Chyba niczego się nie dowiemy. Pozostaje nam tylko czekać, aż ktoś z namiotu nam wszystko wyjaśni.
Podsumował wszystko w jednym zdaniu Białowłosy. Taka była prawda, nikt nic nie wiedział i dopóki osoba odpowiedzialna za całe zajście nie przemówi - nikt nic się nie dowie. Wszystko było owiane tajemnicą. Młodzieniec nie zamierzał już rozmyślać nad tym, co się stanie. Weźmie to, co da mu los, chwyci to z całej siły i wyciśnie wszystko jak cytrynę. Droga do sławy i siły otwiera się właśnie teraz.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach
Multikonta: Daisuke

Post autor: Kisuke »

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga

Musiałam przyznać że atmosfera panująca w punkcie zbornym sił Uchiha była napięta, mimo fakt iż najprawdopodobniej wszyscy powinni być relatywnie przyjaźnie do siebie nastawieni to dało się wyczuć rosnące zniecierpliwienie zebranych a także ukradkowe spojrzenia rzucane nowoprzybyłym. Nie mogłam co prawda powiedzieć że było to dla mnie zaskakujące, podobnie było kiedy ludzie zbierali się w wiosce Akatori przed wyruszeniem do Oniniwy, każdy starał się albo wpasować w jakąś grupkę albo starał się nie rzucać innym w oczy. Tutaj także już zaczynała się przejawiać typowa "integracja w podgrupach". Słysząc pochwałę z ust Azumy uśmiechnęłam się do niego i lekko skinęłam głową w podziękowaniu.
- Bardzo miło mi to słyszeć, chętnie sprawdziłabym ponownie moje siły w podobnym wydarzeniu, jeżeli oczywiście byłabym do takowego dopuszczona. - odpowiedziałam uprzejmie chłopakowi po czym zerknęłam niby od niechcenia w kierunku traktu prowadzącego do wioski. Ku mojemu absolutnemu zaskoczeniu, w naszą stronę kierowała się dość charakterystyczna postać o pomarańczowej czuprynie oraz wielkim plecaku. Uśmiechnęłam się pod nosem i szturchnęłam delikatnie Kisuke aby zwrócić jego uwagę na nadchodzącego osobnika. - O wilku mowa. -
powiedziałam obserwując zbliżającego się Ario. Kiedy chłopak zbliżył się już do stworzonej przez nas grupki uśmiechnęłam się szeroko, nic a nic się nie zmienił.
- Nie szkodzi, Ario-kun, najważniejsze że wiadomość do ciebie dotarła. Swoją drogą czy otrzymałeś również poprzedni list jaki do ciebie wysłałam? - zapytałam rudzielca, częstując się daifuku i od razu zjadając je po kawałeczku. Słodycz był zaskakująco smaczny, zewnętrzna warstwa stworzona z mochi była bardzo mięciutka a nadzienie zrobione najprawdopodobniej ze słodkiej pasty anko. Szczerze powiedziawszy nigdy nie przepadałam za słodyczami, jednak nigdy nie próbowałam ich w takim wydaniu. Możliwe że po prostu nigdy wcześniej nie trafiłam na odpowiedni smakołyk. Nie czas jednak na takie dywagacje, takie rzeczy będzie można przemyśleć dopiero po skończeniu naszych spraw tutaj w Sogen. Jeżeli Ario potwierdził otrzymanie pierwszego listu, decyduję że można wykorzystać jeszcze tą chwilę czasu aby nieco bardziej go wtajemniczyć a także wtajemniczyć obecnego Kisuke.
- Wybaczcie proszę, muszę omówić jedną sprawę z tymi dwoma na osobności. - powiedziałam przepraszającym tonem do Azumy, Anzou oraz Ame po czym odciągam dwójkę znajomych z dala od reszty abyśmy mieli nieco prywatności.
0 x
Awatar użytkownika
Ario
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Po odciągnięciu dwójki znajomych na bok aby mieć nieco spokoju od reszty osób, zdecydowałam się przejść do konkretów.
- Zgadza się, chcę znaleźć odpowiednie miejsce i postawić tam siedzibę organizacji jaką chciałabym założyć. Ogólnie myślałam że najbardziej odpowiednim miejscem ku temu będzie Ryuzaku no Taki. Nie sprawuje nad nim pieczy żaden klan, któremu mogłoby niezbyt podobać się fakt że pod nosem mu powstaje konkurencja. Nie ma również żadnych innych organizacji tak jak w Shigashi no Kibu i ich rodzinami mafii, więc pod tym względem raczej nie widzę żadnych przeciwwskazań. Jeżeli chodzi o uzgodnienie wszystkiego z władzami prowincji to myślę że raczej również nie powinien to być problem, nie będziemy działali przecież na ich szkodę, więc powstanie mojej organizacji byłoby im właściwie na rękę. - powiedziałam energicznym tonem. Rozpoczęłam od nakreślenia wstępnego planu aby wprowadzić również Kisuke, który nie dostał żadnego listu. Upewniłam się czy obaj w dalszym ciągu mnie słuchają, zerkając szybko na ich twarze po czym kontynuowałam mój wywód. - Myślałam wstępnie również jakichś podstawowych założeniach organizacji i innych szczegółach, takich jak na przykład nazwa. Wymyśliłam że nazwę tą organizację, dość prosto. Kropla. Kropla w morzu potrzeb, kropla, która drąży skałę. - kontynuowałam po czym uśmiechnęłam się do dwójki spoglądając na nich aby sprawdzić ich reakcje na nazwę. - Jeżeli zaś chodzi o kwestie siedziby, to pewnie jak już się skończy to całe zamieszanie tutaj, z Murem i Uchiha, to będzie można się zabrać za poszukiwania jakiegoś odpowiedniego miejsca. A właśnie, bo nie napisałam ci w liście o co w ogóle chodzi. No więc liderka Uchiha pokłóciła się z Protektorem Muru. Shinsengumi chciało przeprowadzić eksterminację ludzi zza Muru a Uchiha chcą temu zapobiec. O ile dobrze rozumiem to obie strony zaczęły szukać pomocy z zewnątrz w postaci różnych najemników, stąd właśnie to zbiegowisko tutaj. - dodałam na koniec, starając się również pokrótce wyjaśnić Ario jak wygląda sytuacja. - No i ściągnęłam cię tutaj żebyś pomógł ale także żebyśmy mogli na żywo omówić sprawy orga... Kropli.
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach
Multikonta: Daisuke

Post autor: Kisuke »

0 x
Awatar użytkownika
Satsu
Martwa postać
Wiek postaci: 25
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Długie czarne włosy, 165cm, 59kg, atrakcyjny, szaro-bure ubrania.
Widoczny ekwipunek: Koszula bez rękawów, szara. Spodnie szare i czarne sandały. Plecak podróżny.

Post autor: Satsu »

0 x
Myślę (#004080) | Mówię (#00ab80)
Awatar użytkownika
Ario

0 x
Awatar użytkownika
Minoru
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.
Widoczny ekwipunek: - 2 x Torby umieszczone na plecach, przy pasie
- 2 x Katana wisząca u lewego boku
- Kamizelka shinobi

Post autor: Minoru »

0 x
Prowadzone misje:
  • Tetsu Maji - D Przekleństwo pustyni (Wolna)
  • Tsukune - Wyprawa B Zdradzicecki Korikami (Przejęta)
  • Arii - Zadanie specjalne C Kress
Awatar użytkownika
Nana
Wiek postaci: 24
Krótki wygląd: Ciemne włosy, ciemne oczy, blada cera, Sharingan - typowa Uchiha. Szczupła, średniowysoka.
Widoczny ekwipunek: Ładne, czarne kimono. Torba przy pasie i zawieszona maska Kitsune. Katana na plecach.
GG/Discord: nanusia_

Post autor: Nana »

Nana dotarła na miejsce wraz z Toshiro i Ao. Nie było łatwo je znaleźć, jednak trochę czasu spędziła w Sogen, więc w końcu im się udało. Dziewczyna rozglądała się po okolicy, która była po prostu bajkowa. Idealna mała wioska. Kto wie, może właśnie w niej urodziła się Nana? Mieszkała w takim spokojnym miejscu wraz z rodzicami, aż ktoś ich wymordował na jej oczach i tyle. Nie był do jednak odpowiedni czas na wspominki. Miejsce roiło się tam od innych shinobi. Tłum groźnych i uzbrojonych osób skręcał jej żołądek w supełek. Widocznie dotarli jako jedni z ostatnich, albo Uchiha posiadali mnóstwo sprzymierzeńców. Jakoś nie mogła sobie tego wyobrazić, przecież byli znani ze swojej ponurej osobowości. Kunoichi nie była wcale inna.
Nana była świadoma, że przecież wszyscy zebrani przyszli tutaj w tym samym celu. Stanęli po tej samej stronie, jednak zaufanie nie przychodziło jej aż tak łatwo. Nie chciała rzucać się jakoś specjalnie w oczy. Pomimo, że postanowiła pomóc klanowi, wciąż nie czuła się jego częścią i chciała, żeby tak pozostało.
- Yoshi, jak tam wrażenia z Sogen? - Zagadnęła chłopaka w masce. Przygryzając mimowolnie dolną wargę. Trzymała się raczej blisko osób, z którymi przyszła. Nie znała ich przecież długo, jednak spędzili ze sobą kilka dni w podróży. Byli dla niej na pewno mniej obcy niż cala reszta. Mimo wszystko rozejrzała się po zebranych szukając jakiejkolwiek znajomej twarzyczki. W końcu jej wzrok padł na małym chłopcu. Azuma? Nie wiedziała, stał do niej tyłem. Jeśli się odwrócił powitała go miłym uśmiechem. Od ich spotkania minęło sporo czasu, nie wiedziała, czy chłopczyk w ogóle ją pamiętał. Może wolał zapomnieć? Ludzie się przecież zmieniają, a małe szkraby szybko dorastają.
Poprawiła czarne kimono, jeszcze raz zerknęła na swoją nogę. Wszystko było w porządku. Odgarnęła pukle czarnych włosów za ucho, żeby jej nie przeszkadzały. Czy coś miało się wydarzyć?
0 x
Awatar użytkownika
Ao
Postać porzucona
Wiek postaci: 16
Ranga: Samuraj
Krótki wygląd: Wysoki, szczupły, dobrze zbudowany, przystojny brunet o niebieskich oczach, ubrany w ciemnogranatowe kimono.
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy pasie.
GG/Discord: Aka#1339
Multikonta: Akio Maji, Doge

Post autor: Ao »

A więc ruszyli - na początku we czwórkę. Ao, Nana, Toshiro i Kutaro. Pod sam koniec Aburame opuścił ich drużynę, udając się w sobie tylko znane miejsce. Z tego, co im przekazał, to Aburame postanowili opowiedzieć się po stronie Muru - przynajmniej oficjalnie. Wysłali go na przeszpiegi, a co z tego wyniknie - tego prawdopodobnie nikt nie wiedział. Brunet jednak doskonale zdawał sobie sprawę z tego, że jeżeli obie strony zaczęły rekrutować najemników, to sprawa nieuchronnie zmierzała w stronę otwartej konfrontacji.
- Uważaj na siebie, Kutaro. Nie daj się zabić. - odpowiedział jeszcze mężczyźnie na pożegnanie. Choć nie znał go zbyt długo, to wydawał się być całkiem sympatyczną osobą. Ale w końcu przyszła kolej na rozstanie. Pozostali we trójkę.
Podróż doprowadziła ich do niewielkiej wioski, zwanej Shikimura. Ao nie wiedział dlaczego, ale jakoś ta wioska źle mu sie kojarzyła. Czuł nieprzyjemny dreszcz przechodzący po jego karku - jedna wielka niewiadoma. Sprowadzili ich tutaj i nic nie powiedzieli - zero konkretów, zero informacji. Tylko "nie teraz".
- Znacie tu kogoś? - zapytał pewnie niebieskooki, uważnie lustrując przybyłych tutaj ludzi. I był... bardzo rozczarowany tym co zobaczył. Zmrużył oczy, chcąc upewnić się, że dobrze widzi. A widział dobrze.
- Co to za banda dzieciaków? - spytał piętnastolatek, widząc, z kim ma do czynienia. Większość najemników stanowiły osoby młode - bardziej -naście niż -dziesiąt. To nie wróżyło nic dobrego. Po raz kolejny z powodu brudnych gierek miały być poświęcane życia najmłodszych. Ale hej - chyba pora było się do tego przyzwyczajać. Taki to już był ten świat, że za starych ginęli młodzi. Tylko jaki właściwie był cel tego spotkania? Bo to, że Shinsengumi ma na pieńku z Uchiha mówiło bardzo niewiele. Z jakiego powodu? Dlaczego? I kto dokładnie? Czarni byli zbyt wielką organizacją, by każdy tam się opowiedział po jednej słusznej stronie. Można było spodziewać się zdrajców - tak samo jak zdrajcą był przecież przywódca muru, Uchiha Kyou. Ta sytuacja wybitnie nie podobała się Ao. Zbyt dużo w tym wszystkim obłudy, zbyt dużo wbijania nożów w plecy. I choć Ao nie drżał ze strachu, bo akurat on nie miał czego się bać, tak gdy tylko zorientował się w jakiej są sytuacji, bez ustanku trzymał dłoń na rękojeści swojego miecza. Pełne skupienie - wszak nie wiedział, z której strony przyjdzie atak.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Toshiro
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito | San
Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png
Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
GG/Discord: Harikken#4936

Post autor: Toshiro »

Podróż przebiegała w spokoju. Spędzona na rozmowach o wszystkim i o niczym. Toshiro mimo wszystko czuł się w miarę swobodnie pomimo nowego towarzystwa. Zarówno Nana jak i Ao zdawali się nie mieć pojęcia o tym skąd mógł pochodzić Toshiro, ani kim w ogóle był. Rzeczywistość była jednak taka, że czy Nishiyama chciał czy nie chciał, po tym całym przedsięwzięciu ich drogi zapewne się rozejdą. Po prostu nie chciał ryzykować. Nie było warto. Dlatego na miejsce przybył w pełnym opancerzeniu i masce, którą niedawno nabył właśnie na takie okazje. Już odkąd przekroczyli granice Sogen używał swojej wymyślonej tożsamości podając strażnikom granicznym fałszywe informacje. Yoshirhiro Tanaka. Tego się trzymał i jak dotąd jego komapni wydawali się nadążać za tym co się działo. Zupełnie się tego nie spodziewał, ale bądźmy też szczerzy, niczego od nich nie oczekiwał.Gdy Ao żegnał Kutaro ten jedynie przytaknął kiwnięciem głowy. Nie miał nic do dodania. Wiedzieli już tak na prawdę wszystko co musieli. Oczywiście przybił przysłowiową grabę z Kutaro.
-Do zobaczenia.- Nishiyama nie przyjmował tak na prawdę innej możliwości. Oboje musieli wrócić żywi. Zastanawiało go tylko czy Hakai koniec końców dotrze na miejsce. Niestety jak na razie po Obywatelu Świata nie było ani widu ani słychu. Dni, które mijały im po drodze bardzo sprzyjały podróży, więc Toshiro zaczął zastanawiać się czy coś nie wydarzyło się po drodze. Może utknął gdzieś w jakimś błocku na wypożyczonym wierzchowcu i to go zatrzymało? Nie chcąc robić problemów czy też tracić reputacji, która mogłaby już tutaj ucierpieć przez ich ostatnie kłamstewko. W końcu Toshiro został sam z dwoma nowo poznanymi osobami i dotarli na miejsce spotkania.
-Znam może...- tutaj zawahał się na chwilę szukając jakichś znajomych twarzy. Niestety z ostatniej ekspedycji dostrzegł jedynie jedną znajomą twarz. -Jedną osobę. Nie wygląda to zbyt ciekawie.- oznajmił dostrzegając jedynie Tamaki, którą kojarzył z Oniniwy, a także z turnieju.-Tamaki Hyuga. To jedyna osoba, którą kojarzę.- rzucił do Ao gdy ten zagadnął czy ktokolwiek jest tutaj dla nich znany. Reszta osób była dla niego kompletnie obca.
-Nie bądź taki surowy. To nie pierwszy i nie ostatni raz gdy widzisz taką kadrę podczas takich wydarzeń. Pozory potrafią bardzo mylić.- oznajmił i zaśmiał się pod maską, która bardzo dobrze ukrywała jego tożsamość.
-Dużo nie różni się od Yosetsu, tak jak się spodziewałem. Na razie ciężko powiedzieć. Na ten moment całkiem neutralne i mam nadzieję, że tak pozostanie.- odparł dziewczynie i uśmiechnął się pod maską choć nie było tego widać. Najwidoczniej załapała. Bardzo dobrze. Zapowiadało się, że nie będzie musiał przejmować się żadnym zagrożeniem ze strony Ao jak i Nany. Był im za to bardzo wdzięczny choć nie mówił tego na głos. W końcu trochę za wcześnie na takie pochwały i czułości. Niestety gdy dotarli do odpowiedniego miejsca, którym okazał się namiot zostali szybko zbyci. Nie pozostało im w takim razie nic innego jak rozeznać się w otoczeniu i czekać na dalsze rozkazy.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości