Obóz rekrutacyjny niedaleko granicy z Shinrin

Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
Wiek postaci: 18
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Krótkie, białe włosy oraz złote oczy.
195cm oraz 93kg
Widoczny ekwipunek: Kamizelka Shinobi - Tors
Torba - Prawy pośladek
Kabura x2 - Prawe i lewe udo
Multikonta: Mangetsu

Re: Obóz rekrutacyjny niedaleko granicy z Shinrin

Post autor: Gundan »

W swoich postach możecie opisać sposób podróży, a ostatecznie możecie dotrzeć i wejść na teren lasu. Znajduje się on po stronie Aburame, ciągnie się do samej granicy z klanem Nara i sięga jeszcze daleko w ich tereny. Wasz cel znajduje się właściwie na samej linii granicznej, jednak należy pamiętać, że jest to domyślne miejsce pobytu kobiety.

Gdy już mieliśmy właściwie procedury wstępne odhaczone i można było skupić się na zadaniu postanowiłem się w końcu ponownie odezwać do reszty grupy. W końcu tak właściwie to od momentu gdy ich znalazłem nie zamieniłem z nikim żadnego słowa, a brak komunikacji w zespole nigdy nie jest czymś dobrym. No chyba, że bym planował nas wszystkich uśmiercić to wtedy owszem to byłoby to najlepsze posunięcie.
Przeleciałem wzrokiem po twarzach pozostałych członków drużyny zatrzymując spojrzenie na naszym szefuńciu.
- Przepraszam, jeśli mogę coś powiedzieć to mam pewien pomysł jak moglibyśmy skuteczniej wykonać nasze zadanie. - po tej kwestii zrobiłem krótką pauze na wypadek gdyby ktoś miał coś przeciw, natomiast jeśli nikt nie zavetował to kontynuowałem.
- Nasza misja ma polegać na odnalezieniu zaginionej w zakładam, że nie tylko dla mnie obcym lesie co w normalnej sytuacji stawiało by nas w dużym zagrożeniu natomiast mogli byśmy poprosić o pomoc lokalne zwierzęta. - wyrzuciłem z siebie mój pomysł o wykorzystaniu mieszkańców lasu przy poszukiwaniu nawet nie myśląc przez chwilę, że rozmowa z fauną nawet wśród shinobi może być czymś niespotykanym.
W końcu nie znałem zbyt wielu ninja, a tym bardziej nie wiedziałem o tym jakie umiejętności mogą posiadać. No może za wyjątkiem tego co usłyszałem od moich kamratów.
- Tylko jest jeden problem w moim planie, mianowicie przez wojnę znalezienie mieszkańców lasu może być trochę czasochłonne, a i tak nam trochę zejdzie dotarcie do miejsca w którym nasz cel zaginął. - dodałem po chwili poczym wbiłem wzrok w ziemię oczekując relacji moich towarzyszy. Szczerze mówiąc to w duchu najbardziej liczyłem na Shinsa. W końcu to on pomógł mi z całej trójki ustalić, że to oni są tymi których poszukiwałem. Z tego też powodu liczyłem, że chociaż on zaaprobuje mój pomysł.
Który jakby się zastanowić w sumie chyba był najlepszą opcją, co prawda czas potrzebny nawiązanie kontaktu ze zwierzyną może być minusem ale mając "szpiegów" czy nawet przewodnika na obcym terenie nasze szanse na powodzenie wzrastały drastycznie. No ale nie ode mnie właściwie to zależało.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Dōkō, Pazur
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Post autor: Shins »

Junek - daj znać czy widzisz hajda.

Aktualny wygląd:
Obrazek
https://www.youtube.com/watch?v=5DXlOSFpRpM

Ukryty tekst
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Awatar użytkownika
Ame
Postać porzucona
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: jak na av
Widoczny ekwipunek: *Zanbato na plecach
*Miecz obosieczny przy pasie
*Torba na zadzie

Post autor: Ame »

Jeszcze mu zrobili jakąś pieczęć. Jakie tajemnice mogłoby wyjawić jego ciało? Wtajemniczyłoby klan Nara w proces parowania? Debilizm. Nie ogarniał otoczenia i z racji niezbyt ciekawskiej natury klanu Aburame, otoczenie nie ogarniało jego. No chyba, że te robaki coś robią dziwnego, ale na to nie był w stanie nic poradzić. Misja pewnie nie będzie najłatwiejszą w jego życiu, ale przeżył Kami no Hikage, więc nie sądził, że cieniasy mogą rzucić w niego coś co przebije Hana. Chociaż on Hana w sumie nie widział tylko słyszał, że tam był nie licząc w sumie wybicia rady. W ogóle dziwnie. Ale przynajmniej zanbato ma fajne.

Z myśli o przeszłości wyrwał go Gundam. Jako najmłodszy stażem bardzo miło się zachował i był grzeczny w mowie. Sprzedał się, że potrafi rozmawiać ze zwierzakami i one mogą odwalić za ekipę całą czarną robotę związana z poszukiwaniem zaginionej. Co człowiek to dziwniejsze umiejętności. Z drugiej strony po tym jak ostatnio porobił się z Akashim to dałby głowę, że byłby w stanie dogadać się z każdym. Może młody też nie był do końca zdrowy?
- Jeżeli tylko może nam to ułatwić życie to nie będę marudził. - podsumował wywód Gundama. Następnie zaczął słuchać Shinsa. Nie do końca ogarnął o co chodzi z lataniem, ale Rekiny z całą pewnością tego nie potrafią, więc po prostu to zignorował. Ame zauważył jak ten wymienia z Yoshimitsu spojrzenia. Po raz kolejny przypomniał sobie, że oni wszyscy się znają albo coś ich łączy, zaś Hozuki dalej był ciemny jak tabaka w rogu. Na szczęście już wcześniej widział możliwości Shinsa, więc strusie nie za bardzo go zaskoczyły.
- Skąd wiecie, że nie lubię się męczyć? - rzucił. Po chwili coś się przyczepiło do jego ciała. Wysłuchał tłumaczenia co do natury tego zjawiska.
- Muszę nalegać żebyś to ode mnie zabrał. Wiem, że może to utrudniać życie, ale w ewentualna detonacja w moim przypadku może zaszkodzić bardziej niż wam. - głupio byłoby gdyby sygnał do odwrotu go sparaliżował. Podparł boki rękami przyjmując bardziej zdecydowaną pozę, delikatnie jadąc dłońmi co raz niżej. Patrzył wprost na Shinsa żeby podkreślić, że to nie przelewki i nie sabotuje pomysłu. Po prostu w jego przypadku to hehe niewypał. Jeżeli wszystko pójdzie gładko to Ame zwróci się do całej drużyny.
- Pojadę z Gundamem. Wy dwaj się znacie, a ja będę stanowił dobrą ochronę dla jedynej osoby, która może przeczesać teren. - Yoshi i Shins się znają, więc powinno im się lepiej współpracować. On zaś powinien być w stanie ochronić Gundama, który wydawał się najmniej doświadczonym członkiem grupy.
  Ukryty tekst
0 x
Przez miesiące, patrzył na pełny lili wodnej staw i stawał się świadom, że nie może być to zwykły rekin morski. Element, który zmienił jego charakter to wlasnie wybor bestii. Kiedy wrócił był nieco inny. Nie posiadał jeszcze paktu, jednak już do czegoś się zobowiązał, reprezentowania cechy tego zwierzęcia swoim nastawieniem. - Hakai o Ame. Obrazek
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Pazur
Multikonta: Arata

Post autor: Yoshimitsu »

Ukryty tekst
  Ukryty tekst
Daj znać czy wszystko z hajdem w porządku
0 x
Obrazek -Mowa Myśli
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Ukryty tekst
Kolejność: dowolna

UWAGA! - przenosimy się do tego tematu
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać
Krótki wygląd: Nijaki. Zazwyczaj skryty w czarnym stroju ninja - do misji się przebiera. Brak cech szczególnych poza ustami na rękach i piersi.
Widoczny ekwipunek: Torba na glinę u pasa, dwie torby z tyłu. Maska na twarzy, rękawiczki na dłoniach. Miecz zawieszony na plecach. Płaszcz.

Aktualny wygląd:
Obrazek

Ukryty tekst
0 x
Karta Postaci <> Mechanika technik rodu Dōhito <> WT <> Kuźnia <> Dziennik młodego zabójcy Twarda spacja:
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Martwa postać

0 x
Obrazek -Mowa Myśli
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać

Aktualny wygląd:
Obrazek

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Nie bardzo pamiętałem tego co się działo pod koniec naszej misji, film mi się urwał jak na grubej imprezie zakrapianej alkoholem. Gdy się ocknąłem strasznie bolały mnie policzki i ogółem właściwie całe ciało. Jednak co mnie zaskoczyło najbardziej to fakt, że znajdowałem się w jakimś namiocie.
Z początku pomyślałem, że zostałem porwany przez wroga ale nie zostałem ani skrępowany ani zabity. Więc przez chwilę rozglądałem się po kurorcie w jakim dane mi było spędzić więcej czasu niż można by się spodziewać ale na całe szczęście był to obóz Aburame.
Powoli wstałem macając się po twarzy z ogromnym zdziwieniem, bo na obu policzkach miałem blizny.
- Co się stało...musze znaleźć kogoś z pozostałych i się dowiedzieć czy chociaż ukończyliśmy zadanie... - pomyślałem wychodząc na zewnątrz.
W obozie panowało dziwne poruszenie, nie dało się nie usłyszeć o jakimś turnieju przechodząc obok grupek wojaków do wynajęcia jednak nie wnikałem za bardzo jaki turniej bo miałem na głowie ważniejsze zadanie. Musiałem znaleźć moich kamratów i dowiedzieć się skąd się tu wziąłem. Więc tak jak postanowiłem zacząłem chodzić po terenie obozowiska rozglądając się uważnie za pozostałymi.
Trochę czasu mi zeszło i nawet przez głowę przeszła mi myśl aby olać sprawę i wracać do domu gdy raptem gdzieś kilka metrów dalej dojrzałem naszego lidera rozmawiającego z Shinsem.
Delikatnie się uśmiechnąłem pod nosem i ruszyłem w ich stronę nieco szybszym krokiem.
- Yoshimitsu'san, Shins'san. - rzuciłem na powitanie lekko pochylając głowę w geście powitania - Bracie cieszę się, że doszedłeś do siebie. Shins'san może to będzie dziwne pytanie ale jak my się tu znaleźliśmy? Co z misją? Nie pamiętam co się wydarzyło po tym jak z towarzyszem Ame ruszyłem w pościg za przeciwnikiem...
Postanowił od razu wypytać o to co nie dawało mi spokoju i choć z zewnątrz mogłem wydawać się spokojny to jednak w środku czułem dziwny niepokój. Tym bardziej, że nigdzie nie widziałem niebieskowłosego rekina.
0 x
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Martwa postać

0 x
Obrazek -Mowa Myśli
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać

Aktualny wygląd:
Obrazek

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Shins odpowiedział mi dosyć ogólnie na pytanie o to jak się tu znaleźliśmy, choć w sumie nie było widać po nich smutku niepowodzenia. Więc po prostu założyłem, że w jakiś sposób udało nam się ukończyć misję sukcesem.
- Wzorki? Ame mnie obezwładnił... Musiałem stracić kontrolę. Wybaczcie bracia powinienem wspomnieć o tym wcześniej. Te wzorki to taka moja technika wzmacniająca, ale niestety jeśli zbyt długo z niej korzystam czasami tracę kontrolę nad sobą i potrafię być agresywny... Powinienem przeprosić za to Ame. Mam nadzieję, że nic mu nie zrobiłem? - odpowiedziałem z wyraźnie przepraszającym wzrokiem chłopakom z drużyny, możliwie że nieco chaotycznie ale wiele myśli zaczęło kłębić się w mojej głowie.
- Było bym mi niezmiernie miło bracia ale nie wiem czy mógłbym, w końcu moim zadaniem było postarać się wam pomóc tutaj. Chyba powinienem wrócić i zdać jakiś raport albo coś... Ale właściwie Yoshimitsu'san jesteś starszy stopniem więc niegrzecznie byłoby mi odmówić. Może nikt się nie obrazi jeśli jeszcze trochę by mnie nie było w mieście. A co do sparingu, na pewno wiele mi brakuje by być odpowiednim rywalem ale jak chwilę odpocznę czemu by nie może nawet uda mi się czegoś nauczyć. - odparłem z szerokim uśmiechem będąc naprawdę zadowolony z zaproszenia. W końcu nigdy nie byłem na pustyni, a kto wie co mógłbym tam zobaczyć.
0 x
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Martwa postać

0 x
Obrazek -Mowa Myśli
Awatar użytkownika
Shins
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Ame
Postać porzucona
Wiek postaci: 23
Krótki wygląd: jak na av
Widoczny ekwipunek: *Zanbato na plecach
*Miecz obosieczny przy pasie
*Torba na zadzie

Post autor: Ame »

Ame zaraz po wykonaniu misji oddzielił się od towarzyszy. Był piekielnie zmęczony i totalnie nie ogarniał niczego. Po odebraniu pochwał i oczywiście pieniędzy nie wiedział co ze sobą zrobić. Widocznie jego towarzysze z tajemniczej "rodziny" wyszli jakoś inaczej, a może to niebieskowłosy się pospieszył. Nie ważne. Zapewne znowu gdzieś się pojawią, co ma wisieć nie utonie. On w tym czasie walnął się pod najbliższym drzewem. W sensie do spania, a nie że popełnił jakieś ogłuszające seppuku. Podczas misji stracił tyle czakry, że odpoczynek wydawał się bardzo uzasadniony. Jego ostatnią myślą było to, że przez tego cholernego Gundana i agresora, który mu się załączył, bo przedawkował zdolności swojej rodziny, będzie musiał kupić nową pigułkę żywnościową co łączy się ze stratą tego co zarobił. Mimo tego, że bolał go najważniejszy organ w ciele - portfel, to udało mu się zasnąć. Nie śniło mu się nic konkretnego. W zasadzie to nic się nie śniło. Zero fioletowych kotów. Przysięgam.

Gdy się obudził to ruszył prosto do sklepu, gdyż ból w portfelu stał się nie do wytrzymania.

/zt
0 x
Przez miesiące, patrzył na pełny lili wodnej staw i stawał się świadom, że nie może być to zwykły rekin morski. Element, który zmienił jego charakter to wlasnie wybor bestii. Kiedy wrócił był nieco inny. Nie posiadał jeszcze paktu, jednak już do czegoś się zobowiązał, reprezentowania cechy tego zwierzęcia swoim nastawieniem. - Hakai o Ame. Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości