Kouhasenkaigeri

Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Kouhasenkaigeri

Post autor: Yami »

Nazwa
Kouhasenkaigeri
Dziedzina
Futon
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
Opis Użytkownik Techniki wyskakuje wysoko w górę wyciągając swoją nogę tuż nad swoją głową. W trakcie swobodnego spadku okala nogę chakrą wiatru, która obracając się pozwala na rozrywanie tego co się z nią zetknie. Technika bez problemu niszczy skały, a także jest w stanie rozszarpać grubą warstwę metalu.
Tak, nie widać obracającej się chakry. Chciałem nadać temu większy sens, niż tylko "bo chakra".
Naruto Shippūden Episode #235 <- Przynajmniej to piszą względem innej techniki tej użytkowniczki a to filer więc pewnie 1 odcinekt trwał. Poniżej materiał referencyjny.
https://youtu.be/qnxNgPaEvOU?t=280
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Re: Kouhasenkaigeri

Post autor: Akarui »

https://naruto.fandom.com/wiki/Nadeshik ... olving_Cut tak sobie znalazłem to na wiki, żeby wykluczyć fuuton (tak, powinno być 2*u), ale się nie udało... Jeśli jednak to wiatr powoduje demejdże, to po co cała szopka dookoła? Dobra, niech sobie ta technika otacza nogę, ale ten wyskok jest chory i niepotrzebny :P

Chciałbym też zauważyć, że wprowadzenie tej techniki do naszego kanonu może spowodować wysyp niezłych raczków w WT...
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

A mi z kolei za bardzo to przypomina technikę, którą już mamy w kanonie. A mianowicie w Rakankenie, również na randze B - Girochin Doroppu.
Nazwa
Girochin Doroppu
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe
Podczas wykonywania techniki: +30 Siły.
Opis Kopniak opadający gilotynowy. Sama nazwa wzbudza szacunek, prawda? Użytkownik tego zabójczego ruchu wybija się w powietrze, a następnie podnosi nogę i opuszcza ją prosto na swojego oponenta. Cios ten jest w stanie zadać olbrzymie obrażenia, mogąc połamać wiele kości jednocześnie. Aby tak się jednak stało, trzeba mieć dużo siły i uderzyć precyzyjnie. Jeżeli dodatkowo użytkownik jest w stanie zrobić salto, cios jest jeszcze silniejszy.
Czy jest więc sens dodawać do fuutonu coś niemalże takiego samego? Nie wydaje mi się.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Tylko jeśli jest to technika wzmacniana chakrą to czy nie będzie przez to techniką silniejszą od technik wykorzystujących tylko i wyłącznie mięśnie? Ew. Zrobić samą ideę jako ciosu wzmacniającego (poza technikami), do ataku.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Szczerze, to dla mnie cała ta technika jest pozbawiona sensu. Nie dość, że wypacza naturę fuutonu, bo to po prostu jakaś otoczka, która robi co? No nie wiadomo w sumie, ani to ostre, ani jakieś ciężkie, to nie rozumiem w jaki sposób to zwiększa obrażenia, bezsensowne fillerowe... wiecie.
Poza tym, u nas otoczki z chakry zwiększające siłę ciosu to chakra kogeki z iryo i tam bym zostawił takie rzeczy, bo w tamtym przypadku mamy to przynajmniej bardzo fajnie uzasadnione, tutaj natomiast jakiegokolwiek wytłumaczenia dla mnie brak i nie wprowadzałbym tego w ogóle, bo przyniesie więcej szkody niż pożytku.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

To racja, przyniesie nam mnóstwo możliwości w sprawie otaczania się naturą chakry i jako technika sama w sobie po prostu nie wygląda jak technika, a jakiś kombos z bijatyk komputerowych... ;/
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Przerzucam do archiwum
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości