Kyōsei no Kaifū

Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Kyōsei no Kaifū

Post autor: Yami »

Nazwa
Kyōsei no Kaifū
Dziedzina
Fuinjutsu/Seido
Ranga
C
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
Opis Przymusowe odpieczętowanie pozwala pod wpływem nie impulsu ale większej ilości chakry na "wystrzelenie" z pieczęci wyposażenia o łącznej objętości 50. Przedmioty lecą tylko i wyłącznie w linii prostej z prędkością 60 i mogą dolecieć do 15m. Przedmioty wymagające obrotu czyli wszelkiego rodzaju Shurikeny i kamy nie są w stanie zachować paraboli lotu zatem ich efektywność jest niemal zerowa.
-Niby odpieczętowanie nic nie kosztuje ale uznałem, że warto jakiś poziom ustawić w tym przypadku podałem wartość jak Seido na C, które też wykorzystuje zwoje do walki, choć niekoniecznie w takiej formie.
-Nie wiem czy to dać jako Technikę Seido czy Fuin, gdyż mamy do czynienia z swego rodzaju wystrzeleniem broni a jednocześnie z wykorzystaniem Fuin do przesycenia chakry odpieczętowania.
- Technika była moją WT ale została potraktowana jako brakująca więc tutaj piszę.
- Nie mogłem znaleźć żadnej wzmianki dotyczącej tej techniki z wyjątkiem widocznego obrazka.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Re: Kyōsei no Kaifū

Post autor: Akarui »

No pamiętam ją, była opracowana, nie widzę nic do zmiany, więc akceptuję. To chyba jednak Seido z wymaganiem Fuuin C...? Nie jestem co do tego pewien.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Popieram Akuraia i na ten moment dla mnie również akcept
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Boom! xD

Zasięg powinien być "15 m". Jest w opisie, a brakuje w tabelce :)

Poza tym akcept.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Owszem zróbmy to jako Seido z wymaganiem Fuin C.
W takim wypadku też chyba należą się staty do percepcji.
Poza tym myślałem o czymś, co by pasowało do tej techniki. Skalowanie szybkości pod względem dziedziny Fuin jako wyjątek tutaj.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Technika Seido
Ranga C

Nazwa
Kyōsei no Kaifū
Pieczęci
Brak
Zasięg
15 metrów
Koszt
Wymagania
Przynajmniej Fuinjutsu C
Dodatkowe
Podczas wykonywania techniki: +20 Percepcji.
Opis Przymusowe odpieczętowanie pozwala pod wpływem nie impulsu ale większej ilości chakry na "wystrzelenie" z pieczęci wyposażenia o łącznej objętości 50. Przedmioty lecą tylko i wyłącznie w linii prostej z prędkością 60 i mogą w ten sposób przebyć nawet do 15m. Wraz z sprawniejszą manipulacją Chakry Fūinjutsu wystrzeliwana broń może osiągnąć większą prędkość.
Bonusy Zależnie od rangi Fūinjutsu:
B: +10 Szybkości
A: +20 Szybkości
S: +40 Szybkości
Bonusy na każdej randze nie sumują się.
- Ze względu na to co pokazał Juunichi (technika strzelania shurikenami) stwierdziłem, że również i broń tego typu można "wystrzelić". Usunąłem dopisek o braku możliwości korzystania z broni wymagającej obrotu.
-Dodałem wzmiankę o Bonusie za Fuinjutsu.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Nie, staty się według mnie nie należą. Jak mierzyć rozwijając zwój, bez wyrzutu własną dłonią? Jak ustalić siłę rzutu? Nie ma nic. Otwierasz i jest wystrzał, zero wzmocnienia postaci w mojej opinii. Technika pozwala na wystrzał broni ze zwoju, z zaskoczenia, z innego kąta, bez ruchu jak do wyrzutu, co samo w sobie jest ładnym wzmocnieniem jak na rangę C.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Yami

Jeśli taka technika Seido daje bonusy do percepcji stwierdzenie nie pasują mi bonusy jest lekko kulawym argumentem.
Nazwa
Sōgu: Tensasai
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Koło o promieniu 20 metrów
Koszt
Dodatkowe Potrzebne jest posiadanie dużego zwoju całkowicie wypełnionego bronią | Podczas wykonywania techniki: +30 Percepcji.
Opis Najsilniejsza z technik Shurikenjutsu, cechująca się tym, że wymaga sporej ilości sprzętu - lecz jest to bardzo opłacalne. Użytkownik wyrzuca w powietrze duży zwój z zapieczętowanymi narzędziami zagłady, które po złożeniu pieczęci wystrzeliwują w przeciwnika z ogromną szybkością. Kontakt użytkownika ze zwojem nie jest wymagany. Technika potrafi całkowicie pokryć obszar spadającym metalem, który z uwagi na ilość i prędkość może pokonywać niektóre osłony do rangi C włącznie. Pole rażenia może być mniejsze bądź większe, zależy to od zapełniania zwoju i wysokości na jaką zostanie wyrzucony.
Jeśli chodzi zaś o bonusy do Szybkości wystrzału jak mniemam Buka trochę posiłkował się techniką Chakra Kogeki z Iryojutsu, której siła skaluje się właśnie z Rangą Iryo. W tym przypadku analogicznie im silniejsza kontrola Fuinjutsu tym łatwiej i sprawniej jest wystrzelić ów sprzęt.
0 x
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona

Powyższe argumenty mnie nie przekonują, trzymam swoje zdanie i czekam na ocenę innych moderatorów.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Tak czytam i w sumie to wraz ze wzrostem Fuinjutsu widziałbym bardziej wzrost wagi Fuinjutsu jaką można odpieczętować.
C = 50
B = 100
A = 150
S = 200
Nie widzę zależności między Fuin a szybkością wystrzelenia przedmiotów.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Mi już bardziej pasował ten pierwszy opis. Bonusu do szybkości oczywiście żadnego nie będzie, tak samo jak skalowania pojemności jednorazowego użycia. Mimo wszystko dałbym za to trochę większą tą jednorazową objętość odpieczętowania. Biorąc na warsztat zwykł kunai, to w 50 objętości mieści się ich 8 (1 kunai ma 6 objętości). Dobijmy chociaż do tych 10, czyli 60 objętości i zasięg 20 metrów. Delikatny buff sprawi że to może zostanie użyte chociaż raz.
0 x
Awatar użytkownika
Yami

Technika Seido
Ranga C

Nazwa
Kyōsei no Kaifū
Pieczęci
Brak
Zasięg
20 metrów
Koszt
Wymagania
Przynajmniej Fuinjutsu C
Dodatkowe
Podczas wykonywania techniki: +20 Percepcji.
Opis Przymusowe odpieczętowanie pozwala pod wpływem nie impulsu ale większej ilości chakry na "wystrzelenie" z pieczęci wyposażenia o łącznej objętości 60. Przedmioty lecą tylko i wyłącznie w linii prostej z prędkością 60 i mogą w ten sposób przebyć nawet do 20m.
- Usunąłem więc skalowanie z szybkością.
- Strzelanie Shurikenami zostaje lecz i one lecą w linii prostej.
- Bonus do Percepcji zostaje. Dalej uważam, że jeśli technika odpieczętowania całej broni z dużego zwoju ją daje to czemu to miałoby nie dawać?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Może dopiszmy jeszcze, bo w sumie to strzelanie shurikenami jest, ale w opisie mówimy tylko o "wyposażeniu". Napiszmy konkretniej, że następuje wystrzelenie drobnej broni miotanej takich jak kunai, shurikeny, senbony itd. Bo objętość 60 ma również naginata, mieści się w tym również włócznia albo kij, a tego raczej nie wystrzelimy. Poza tym to okejka
0 x
Awatar użytkownika
Yami

To może zamiast precyzować to napisać np. "Wystrzał małej broni (do 10 Objętości)..."?
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

"Wystrzał drobnej broni miotanej" moim zdaniem wystarczy i zamknie wszystkie możliwe niepotrzebne kruczki
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości