Raiton: Sandāboruto

Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Raiton: Sandāboruto

Post autor: Tsukune »

Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Tygrys → Wąż → Tygrys → Ptak → Tygrys → Baran
Zasięg
15m
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (+1/2 za turę)
Dodatkowe
Brak
Opis Po wykonaniu ostatniej pieczęci użytkownik rozpościera ręce na boki. Na dłoniach zaczyna pojawiać się wyładowania które przypominają wyglądem spore koła. Z nich zaś wystrzeliwują mocne wiązki raitonu. Technika atakuje wielu przeciwników jednocześnie.
źródło https://naruto.fandom.com/wiki/Lightnin ... hunderbolt
W anime:Omoi

niby to oczywiste ale w Kuropansa jakoś jest to zaznaczone. Wolałem też zostawić tutaj wzmiankę o tym dla świętego spokoju ale mniejsza z tym.
A w zamian tego mogę dodać iż techniki można też użyć bezpośrednio na kimś? Coś jak chidori tylko tutaj zamiast zabić obezwładni przeciwnika. Bądz że "możliwe jest użycie tego w bezpośrednim trafieniu lecz jest to mało opłacalne"

Jednak to nie jest istotne. Od takie moja hmm...propozycja co do tej techniki aby troszkę ją powiedzmy wzmocnić? Nie wiem jak to nazwać ale moim zdaniem byłaby możliwość użycia tego dosłownie na przeciwniku. Lecz nie zabiłoby to go tylko wykluczyło na długo z walki....no ale nie mam zamiaru tego wprowadzić. Ot takie pytanko...

Usunąłem to zdanie zaznaczone przez Hikari i chyba powinno być dobrze
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Heh, generalnie nie jestem za tym, by robić jakie opcje w obrębie jednej techniki. Chcesz przebić wroga - masz chidori, razisz na około, masz Chidori Nagashi - czy Chidori Nagashi kopie mocniej tylko dlatego, że wrogów jest mniej, albo kopie słabiej bo jest ich więcej? Tak samo tutaj - możesz sobie rozłożyć ręce tak, by tylko jednego wroga trafić (jak będzie tylko jeden), ale nic to w praktyce nie zmienia, oberwie tak samo, jakby był z kolegą - po prostu technika użyta na jednym celu.
Co innego, gdybyśmy chcieli zrobić z tego "biedne" chidori - że skupiamy chakrę w tylko jednej dłoni i go uderzamy - nie ma takiej opcji. Technika wygląda jak widać, ręce na boki i razi w jakimś tam promieniu, a to ilu wrogów stoi nie ma większego znaczenia.
Bardziej mnie interesuje jedno - ten zasięg to jest łączny dla obu rąk, tj. ok, 7,5 metra od każdej co w sumie daje koło o średnicy 15 metrów, czy może jest to koło o promieniu ok. 15 metrów tj. 15 metrów od każdej z rąk (tak wiem, że to wtedy takie jajo, ale nie bawmy się aż tak w geometrię).
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ja proponowałem 15 średnicy czyli po 7,5 w każdą stronę. Wzorowałem się techniką Raiton: Amigumo
Nazwa
Raiton: Amigumo
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Pies→ Smok→ Szczur→ Baran
Zasięg
15 metrów (średnica)
Koszt
Dodatkowe
Dłonie przyciśnięte do ziemi
Opis Użytkownik składa odpowiednią ilość pieczęci, a następnie przykłada dłonie do ziemi. Po chwili na podłożu pojawia się siatka z Raitonu przypominająca pajęczynę. Ktokolwiek znajdzie się na jej obszarze zostanie porażony prądem i dodatkowo oszołomiony. Jeżeli użytkownik oderwie ręce od ziemi technika zostanie natychmiastowo przerwana, a sieć zniknie. Wytworzona siatka jest widoczna gołym okiem w postaci elektrycznych wiązek rozpostartych na ziemi.
W sumie nawet ten koszt za turę mógłby zostać. Miałem przez chwilę do tego wątpliwości ale właściwie czemu ktoś miałby nie móc tego używać więcej niż przez jedną chwilę.

Ode mnie akcept na ostatnią wersję o ile będzie poprawiony zasięg.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Niby Raitony na randze C mają max 20m...więc raczej to średnica te 15 metrów. Nie wiem jak to było w anime ale sądzę że 15 m było liczone gdzie twórca jest jako centrum...W sumie skoro jest na randze C max 20m i to jest tak 2/3 technik z tej rangi dać tej technice zasię do 20m średnicy? Jak nie to zostawimy tak jak jest te 15. I nie nie chcę na siłę tego wprowadzać tylko to jest zwykła propozycja patrząc na obszar większości technik znajdujących się na wspomnianej randze. Jak uznacie że tylko ma być 15 metrów to trudno. Jak stwierdzicie że może być maksymalny zasięg 20m to po prostu wtedy przy przenoszeniu wstawcie 20 m...dlatego dam "dwie" wersje tej techniki różniące się jedynie zasięgiem i niczym więcej i wybierzecie który bardziej zasięg wam pasuje. I nie nie robię tego pod siebie. Po prostu logicznie patrzę na większość zasięgów na obecnej randze C w Raitonie i tyle.

1. Zasięg 15m [średnica]
Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Zasięg
15m (średnica)
Koszt
Dodatkowe
Brak
Opis Po wykonaniu ostatniej pieczęci użytkownik rozpościera ręce na boki. Na dłoniach zaczyna pojawiać się wyładowania które przypominają wyglądem spore koła. Z nich zaś wystrzeliwują mocne wiązki raitonu. Technika atakuje wielu przeciwników jednocześnie.
2. Zasięg 20m (średnica)
Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Zasięg
20m (średnica)
Koszt
Dodatkowe
Brak
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Tylko większość nie ma zasięgu 360 stopni dookoła ciebie.
W mojej opinii dzięki tej przewadze 15 metrów jest słuszne.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Inoyū
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Albinos, brak źrenic, czerwony cień wokół oczu, dość niska, przewieszona zbędnymi wstążkami, talizmanami i ciężką, mosiężną biżuterią; źle jej z oczu patrzy; ubrana w białe keikogi i czerwoną hibakamę.
Widoczny ekwipunek: Wakizashi u boku, torba na biodrze, dwie kabury na udach, rękawiczki z blaszkami, bordowy płaszcz.
GG/Discord: Vay#6526
Multikonta: nope
Aktualna postać: Mayū

Post autor: Inoyū »

Zgadzam się z tym, by zostawić zasięg 15 m średnicy, skoro technika nie ma działać tylko w linii prostej.

Dodatkowo widziałabym w opisie jeszcze informację o tym, co dzieje się z przeciwnikiem tym, gdy oberwie - w większości technik raitonowych jest taka wzmianka, więc dobrze byłoby tutaj też to dodać, by nie wyszło, że technika rangi C wywołuje jakiś trwały paraliż od razu albo coś. Oczywiście na gifie postaci wiją się z bólu, ale tam są rażeni pod wodą, więc jest to w sumie dość specyficzna sytuacja. Proponowałabym więc dopisek: "Technika nie tylko razi, ale też przy okazji oszałamia przeciwnika" - oszołomienie to typowy efekt dla raitonu tej rangi.

Po dodaniu tej informacji, to już w sumie akcept.
0 x
PH BANK GŁOS

Obrazek

· 鹿 ·
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Zasięg
15m (średnica)
Koszt
Dodatkowe
Brak
Opis Po wykonaniu ostatniej pieczęci użytkownik rozpościera ręce na boki. Na dłoniach pojawiają się wtedy wyładowania przypominające wyglądem spore okręgi. Z nich wystrzeliwują wiązki elektryczności zdolne nie tylko porazić ale również oszołomić cel. Technika atakuje każdy cel, który znajdzie się w jej zasięgu.
Dodane sugestie Inoyu, proszę klepać albo mówić o czym jeszcze tu mogliśmy zapomnieć ;)
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Inoyū
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Albinos, brak źrenic, czerwony cień wokół oczu, dość niska, przewieszona zbędnymi wstążkami, talizmanami i ciężką, mosiężną biżuterią; źle jej z oczu patrzy; ubrana w białe keikogi i czerwoną hibakamę.
Widoczny ekwipunek: Wakizashi u boku, torba na biodrze, dwie kabury na udach, rękawiczki z blaszkami, bordowy płaszcz.
GG/Discord: Vay#6526
Multikonta: nope
Aktualna postać: Mayū

Post autor: Inoyū »

Akcept.
0 x
PH BANK GŁOS

Obrazek

· 鹿 ·
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Aakcpet
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Decyzja: AKCEPTACJA
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości