- Nazwa
- Sumigasumi no Jutsu 墨霞の術
- Dziedzina
- Chōjūjutsu
- Ranga
- C
- Zasięg
- 40 metrów
- Koszt
- E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3%
- Opis Użytkownik otacza się woalem z czarnego atramentu nasączonego jego czakrą co pozwala mu wykonać technikę shunshin no jutsu bez udziału dymu i z osiągnięciem pełnego dystansu bez złożenia pieczęci.
Sumigasumi no Jutsu
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Re: Sumigasumi no Jutsu
Owszem, napisałem to również w swoim pierwszym poście z tym, że ta technika tam działała z samym shunshinem bo shunshin był zwyczajnie bardziej funkcjonalny i był techniką prostą w przeciwieństwie do balansu forum który rozbił shunshina na dwie techniki.
Hmm, idąc drogą jaką Seinar proponujesz zadam pytanie.
Nawet jak zmyli sensora to co? Wciąż jest dla każdego widoczny. A wiadomym jest, że jak nie zobaczy go tak, to zobaczy go inaczej.
Hmm, idąc drogą jaką Seinar proponujesz zadam pytanie.
Nawet jak zmyli sensora to co? Wciąż jest dla każdego widoczny. A wiadomym jest, że jak nie zobaczy go tak, to zobaczy go inaczej.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Nie zmyli, nie mamy na to dowodów, lepiej nie dywagować.
Ja tą technikę widzę tylko w jeden sposób:
Bonusem jest brak złożenia pieczęci do osiągnięcia pełnego dystansu. Minusem - trzeba jednocześnie zapłącić koszt shunshina i tej techniki.
Ja tą technikę widzę tylko w jeden sposób:
0 x
MOWA
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
Ale Akarui. Shunshin nie ma dymu w oryginale. Shunshin na randze A czyli Kumo coś tam jest shunshinem z dymkiem.
I w tym momencie przenosisz technikę w skali 1 do 1 podczas gdy u nas Shunshin został przeniesiony z rangi D na rangę B co robi różnicę i czyni to całkowicie nieopłacalnym. I nie wartym zachodu.
Co dalej sprawia, że jest to całkowicie nieopłacalne bo samo złożenie pieczęci barana naprawdę trwa nic.
I w tym momencie przenosisz technikę w skali 1 do 1 podczas gdy u nas Shunshin został przeniesiony z rangi D na rangę B co robi różnicę i czyni to całkowicie nieopłacalnym. I nie wartym zachodu.
Co dalej sprawia, że jest to całkowicie nieopłacalne bo samo złożenie pieczęci barana naprawdę trwa nic.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
To ja Ci tu wkleję i podkreślę, żebyś zauważył:
Przyjęcie, że ta technika jest wariacją normalnego shunshina jest najbardziej opcjonalnym wyjściem z sytuacji. Nie dam swojego akcepta ani na Twoją pierwsza propozycję ani (prawdopodobnie) na inną.
- Nazwa
- Shunshin no Jutsu
- Pieczęci
- Baran / Brak (wtedy zasięg jest o połowę mniejszy)
- Zasięg Max.
- 75 metrów
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Specjalna technika Ninjutsu, która pozwala na wykonanie błyskawicznego przeskoku z jednego miejsca na drugie. Ograniczeniem tej techniki jest linia poruszania, która musi przebiegać w linii prostej. Szybkość z jaką się poruszamy przy tej technice jest praktycznie nie do zauważenia dla innych przez co technika często jest wykorzystywana w celu szybkiego przemknięcia niezauważonym pod samym nosem oponenta. Dla uzyskania efektu zaskoczenia miejsce zniknięcia oraz miejsce dotarcia przysłania kłębek dymu stwarzając wrażenie wykonania teleportacji choć w rzeczywistości jest to skok.
- Uwagi W przypadku posiadania przez użytkownika percepcji poniżej 80, użytkownik jest skołowany przez co najmniej 2 sekundy, od 81 do 160 percepcji występuje tylko potkniecie uniemożliwiające płynne przeprowadzenie działania, a powyżej percepcji 160 użytkownik nie odczuwa żadnych efektów ubocznych wykonanego skoku.
Przyjęcie, że ta technika jest wariacją normalnego shunshina jest najbardziej opcjonalnym wyjściem z sytuacji. Nie dam swojego akcepta ani na Twoją pierwsza propozycję ani (prawdopodobnie) na inną.
0 x
MOWA
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
- Nazwa
- Kumoshin no Jutsu
- Pieczęci
- Baran
- Zasięg
- Maksymalnie 150 metrów
- Koszt
- D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
- Dodatkowe
- Opis Użyteczna technika, pozwalająca na teleportację w dowolne miejsce w promieniu 150 metrów. Po złożeniu pieczęci, użytkownik wyzwala pod swoimi stopami niewielki obłok dymu, w którym całkowicie znika. W dokładnie taki sam sposób pojawia się w miejscu docelowym. Technika, ze względu na wymagane skupienie obejmujące kilka sekund, rzadko nadaje się do wykorzystania w trakcie trwania walki.
0 x
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Szczerze mówiąc, to ja uważam że ta technika jest zupełnie niepotrzebna. XD W swojej kanonicznej wersji jest po prostu otoczenie się atramentem tak? Tak. Widać, że do shunshina Sai musiał złożyć ulubioną pieczęć Akaruia i tak, więc też w niczym to nie pomagało jeśli chodzi o samą mechanikę Shunshina. Dla mnie to tak jak mówiłem, jedynie triczek i tyle. Mozna się otoczyć atramentem i zniknąć pod ziemią dotonem i wtedy jest zaskoczenie na przykład. Przeciwnik robi "o! gdzie on znik!" no i tyle w sumie.
0 x

- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
A może dodać ją jako E/D jako bardziej coś w rodzaju ruchu zamiast techniki? Dzięki temu użytkownik będzie mógł "rozlać" atrament wokół siebie i własnie zastosować jako chwilowe odwrócenie uwagi, a jak konkretnie wykorzysta to już jego sprawa. Tylko pytanie czy takiego atramentu będzie można uzyć do technik, skoro nie znalazł się najpierw na papierze?
0 x
- Sans
- Administrator
Wiecie, ja nie widzę konieczności żeby ta technika w ogóle znalazła się w spisie, ale skoro już ktoś wyszedł z taką inicjatywą to nie ma co wyrzucać jej do kosza. Zaproponuję zatem swoją wersję, bo Inoshi chyba stracił zainteresowanie odkąd okazało się, że nie będzie to klanowym shunshinem. Tak jak mówiłem i tak jak pisze wyżej Jun'ichi - prosty trik. Ranga D oczywiście
- Nazwa
- Sumigasumi no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Na siebie
- Koszt
- E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
- Dodatkowe
- Opis Prosta sztuczka w arsenale Gazo, pozwalająca przy pomocy pędzla otoczyć się zasłoną z atramentu. Shinobi jednym ruchem przy pomocy chakry niemal natychmiastowo formuje atrament wokół siebie w kopułę, która osłania go przed wzrokiem innych. Jutsu służy głównie jako wstęp do dywersji, ponieważ zasłona nie chroni przed żadnymi atakami ani technikami, jedynym jej efektem jest chwilowe zniknięcie z oczu przeciwnikowi.
0 x

- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Nie to, że straciłem zainteresowanie, ot zwyczajnie nie widziałem drogi dla tej techniki by miała jakąś wartość.
No dobra, no to teraz mamy zasłonkę, no spoko. Mam jednak pytanie, nie wydaje ci się, że efekt jest mały w stosunku do kosztów? Zwłaszcza, że na technikach d mamy nieco bardziej wartościowe rzeczy, patrząc po nawet i Ninjutsu, nawet w samym Gazo.
Czyli jeśli dobrze rozumiem opis to Gazo otacza się kopułą swojej wielkości, no i co dalej? Znika ona po chwili, utrzymuje się, jak to działa?
Pytam, nic nie sugeruje.
No dobra, no to teraz mamy zasłonkę, no spoko. Mam jednak pytanie, nie wydaje ci się, że efekt jest mały w stosunku do kosztów? Zwłaszcza, że na technikach d mamy nieco bardziej wartościowe rzeczy, patrząc po nawet i Ninjutsu, nawet w samym Gazo.
Czyli jeśli dobrze rozumiem opis to Gazo otacza się kopułą swojej wielkości, no i co dalej? Znika ona po chwili, utrzymuje się, jak to działa?
Pytam, nic nie sugeruje.
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Ja nie wiem, czy to już na E nie mogłoby by być, takie najbardziej proste z prostych użycie atramentu, ot zrobienie sobie z niego "plamy" w powietrzu - generalnie, pomysł powyżej mi się podoba - dla mnie po prostu robi taki myk, jak ośmiornica, ot otacza się atramentem, który za moment i tak się rozpadnie, bo to prosty trick by się schować za nim. Potem może sobie zrobić jakieś inne jutsu. Generalnie, widze to mniej więcej TAK 

0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
- Sans
- Administrator
No nie wiem, można dać koszta E jak wszyscy się zgodzą, ale pozostałoby na randze D. Zasłona utrzymuje się do 5 sekund, myślę że nie dłużej.
0 x

- Asaka
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 27
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
- Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=5564
- Aktualna postać: Airan
Dla mnie opcja Seinara spoko, fajny motyw no i zawsze można minimalnie zmylić przeciwnika, albo w ukryciu złożyć pieczęcie do kolejnego jutsu. Nie mam nic przeciwko, by ta technika była na randze D i miała koszt jak za E. Mogłaby trwać 5-10 sekund.
0 x
赤 · 水 · 晶

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain

· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
- Boyos
- Administrator
- Ranga: Starszy Kapral
- GG/Discord: Boyos#3562
- Multikonta: Ario
Dla mnie koszt E byłby w porządku i w takiej wersji można by to wrzucić. Czas 5 sekund by nie było za dużo
0 x

- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Może dodać do wymagań "posiadanie niewielkiej ilości atramentu"? Wprawdzie w odcinku widać, że ten zleciał na Saia z powietrza, ale to aż zbyt dziwne żeby tak z niczego się tworzył.
Koszt E - ok
Koszt E - ok
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
I ja również jestem ZA tym co wszyscy 

0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości