Inoś, czy Ty zamierzasz z każdego gifu gdzie pokazano kawałek łańcucha robić technikę? To jest chore i robione na siłę. Robisz z igły widły zasłaniając się próbą wprowadzenia technik, które technikami nie są. Głupi kopniak ma swoją nazwę, więc jest techniką. Rzut łańcuchem z filleru nie ma nazwy bo jest rzutem łańcuchem, bez opisu na wiki i bez innych pierdół, dzięki którym moglibyśmy to wprowadzić.
Nie podoba mi się to, nie przyłożę do tego ręki.
Tsu na ga damēji つながダメージ
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
Re: Tsu na ga damēji つながダメージ
Boli cię to, że wrzucam do brakujących od razu po zaakceptowaniu poprzedniej? Trudno, Araś ostatnio też tak zrobił dwa razy i nikt go nie powiesił za to.
Większość technik buki to techniki wymyślone albo z innych animców. Dodatkowo kilka technik tam to też nie techniki co można wywnioskować z opisów na wiki albo nawet ich braku. Nie wiem w czym widzisz problem zwłaszcza, że styl ten technik nie ma i gdyby nie te " doszukiwania " to chanbara czy mokuzai również by ich nie miały.
Techniką jest konkretny wyuczony ruch. Zawsze to powtarzaliście/my Tutaj jest to obecne i nie wiem o co ci chodzi. Jakby kosztowała chakre i nie była buki nie miałbyś z tym żadnego problemu prawdopodobnie
Fūma Ninken - Technika chanbary która nie jest techniką a zwyczajnym ciosem.
Takeda w ogóle nie posiada technik... Z anime ani mangi
Technika z Seido która ostatnio przeszła przez brakujące również nie jest techniką per se
Część technik mokuzai to również nie są techniki jako takie. Mają zwyczajnie wpis na wiki, że ktoś wykonał taki atak.
Mogę specjalnie dla ciebie zrobić podstrony na wiki z ciosami jak chcesz... W końcu każdy może je edytować i dołożyć swoją cegiełkę, wtedy to będzie ok?
Technika polega na rzucie kimś o coś już po wykonaniu innej techniki polegającej na spętaniu. Nie wiem w czym widzisz tutaj problem Akarui naprawdę.
Dodatkowo. Nie mogę zrobić niczego lepszego bo nie wszedł rework który " w domyśle " zmieni integralną strukturę ataków na wyższych rangach chen i doda wiele nowych możliwości. No ale nie wiadomo kiedy a wybacz ale też chcę mieć " jakieś " techniki w tym stylu bez robienia wszystkiego w Wt. Bo jak tak to mogę sobie zrobić nowy styl chen na opisówkę i problem znika.[ ale nikt mi nie pozwoli zmienić na opisowy no bo przecież... Eh.
Nie piję do nikogo o nic. Po prostu styl zasługuje na techniki których zwyczajnie nigdy nie dostał a na rework już dawno przestałem czekać.
Większość technik buki to techniki wymyślone albo z innych animców. Dodatkowo kilka technik tam to też nie techniki co można wywnioskować z opisów na wiki albo nawet ich braku. Nie wiem w czym widzisz problem zwłaszcza, że styl ten technik nie ma i gdyby nie te " doszukiwania " to chanbara czy mokuzai również by ich nie miały.
Techniką jest konkretny wyuczony ruch. Zawsze to powtarzaliście/my Tutaj jest to obecne i nie wiem o co ci chodzi. Jakby kosztowała chakre i nie była buki nie miałbyś z tym żadnego problemu prawdopodobnie
Fūma Ninken - Technika chanbary która nie jest techniką a zwyczajnym ciosem.
Takeda w ogóle nie posiada technik... Z anime ani mangi
Technika z Seido która ostatnio przeszła przez brakujące również nie jest techniką per se
Część technik mokuzai to również nie są techniki jako takie. Mają zwyczajnie wpis na wiki, że ktoś wykonał taki atak.
Mogę specjalnie dla ciebie zrobić podstrony na wiki z ciosami jak chcesz... W końcu każdy może je edytować i dołożyć swoją cegiełkę, wtedy to będzie ok?
Technika polega na rzucie kimś o coś już po wykonaniu innej techniki polegającej na spętaniu. Nie wiem w czym widzisz tutaj problem Akarui naprawdę.
Dodatkowo. Nie mogę zrobić niczego lepszego bo nie wszedł rework który " w domyśle " zmieni integralną strukturę ataków na wyższych rangach chen i doda wiele nowych możliwości. No ale nie wiadomo kiedy a wybacz ale też chcę mieć " jakieś " techniki w tym stylu bez robienia wszystkiego w Wt. Bo jak tak to mogę sobie zrobić nowy styl chen na opisówkę i problem znika.[ ale nikt mi nie pozwoli zmienić na opisowy no bo przecież... Eh.
Nie piję do nikogo o nic. Po prostu styl zasługuje na techniki których zwyczajnie nigdy nie dostał a na rework już dawno przestałem czekać.
0 x
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
Inoś, nie jestem od reworków, nie mi zmieniać coś, co powstało przed moim przyjściem na frm. Mam gdzieś jak wyglądają style ustanowione przez administrację tą czy poprzednią. Mam gdzieś, że mają obrazki z innych animców. Jestem modem teraz a nie rok temu czy dalej przy wymyślaniu nikomu niepotrzebnych styli na bronie drzewcowe i łańcuchy, które nie mają porządnego oparcia w m&a. Mam to gdzieś. Jest, bo jest.
Nie wiem czy coś źle napisałem czy masz problem z czytaniem, ale nie boli mnie wrzucanie kolejnych technik do braków, a wrzucanie za przeproszeniem gówna, które nie zasługuje na miano techniki.
I błagam, nie komentuj mojego posta dając kolejne zdania w osobne cytaty. Ja skończyłem. Ode mnie brak akcepta na coś, co nie ma nawet przełożenia na wiki i jest rzutem łańcuchem z fillera. Nie wypowiadam się już tutaj.
Nie wiem czy coś źle napisałem czy masz problem z czytaniem, ale nie boli mnie wrzucanie kolejnych technik do braków, a wrzucanie za przeproszeniem gówna, które nie zasługuje na miano techniki.
I błagam, nie komentuj mojego posta dając kolejne zdania w osobne cytaty. Ja skończyłem. Ode mnie brak akcepta na coś, co nie ma nawet przełożenia na wiki i jest rzutem łańcuchem z fillera. Nie wypowiadam się już tutaj.
0 x
MOWA
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Czekam na opinię innych, bo ja też mam wątpliwości czy kwalifikować to jako technikę. Jeśli większość będzie na nie, to nie będziemy mnożyć więcej takich jutsu. Ja jestem neutralny, bo z jednej strony rozumiem, że obecny zasób technik Chen jest rozczarowujący, a z drugiej uważam, że wklejanie tutaj tych gifów to tylko mały plasterek na zbyt wielką ranę.
0 x

- Boyos
- Administrator
- Ranga: Starszy Kapral
- GG/Discord: Boyos#3562
- Multikonta: Ario
Również nie wiem czy jest sens rozdzielać tego na oddzielną technikę. Wydaje się to być jasnym wykorzystaniem łańcucha - kiedy się owinie o kogoś po prostu ciągniemy, nie jest to złożona sekwencja czy niespodziewane działanie, by tworzyć z tego coś nowego
0 x

- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Ciężko jest traktować to co widzimy na gifie jako technikę. Powinien to być dość podstawowy "skill" dla kogoś kto uczy się walki łańcuchem. Styl Chen powinien być zwyczajnie uzupełniony o rozwinięte opisy możliwości jakie ma użytkownik na konkretnych rangach.
Na randze D można rzucić łańcuchem tak, żeby kogoś oplątać (jeśli jest obciążenie na końcu)
Na randze C można to samo bez obciążenia (wydaje mi się to cięższa sztuką)
itd.
Może niech Inoshi zaproponuje jakieś opisy, wtedy będziemy chociaż wiedzieli czego użytkownik tego konkretnego stylu oczekuje. Wtedy będzie nam łatwiej określić co ma podstawy, a co ich nie ma.
Co do obecnej techniki w tym temacie - osobiście bym jej nie wprowadzał, ale uważam że użytkownik stylu powinien mieć możliwość wykonania takiego ruchu na niskiej randze (D).
Na randze D można rzucić łańcuchem tak, żeby kogoś oplątać (jeśli jest obciążenie na końcu)
Na randze C można to samo bez obciążenia (wydaje mi się to cięższa sztuką)
itd.
Może niech Inoshi zaproponuje jakieś opisy, wtedy będziemy chociaż wiedzieli czego użytkownik tego konkretnego stylu oczekuje. Wtedy będzie nam łatwiej określić co ma podstawy, a co ich nie ma.
Co do obecnej techniki w tym temacie - osobiście bym jej nie wprowadzał, ale uważam że użytkownik stylu powinien mieć możliwość wykonania takiego ruchu na niskiej randze (D).
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Ok, bo znowu robi się bałagan, więc przypomnę, co jest techniką, a co nią nie jest (w kontekście Bukijutsu/Taijutsu) - technikami w japońskich sztukach walki jest nazywane wszystko co zostało opracowane/dopracowane do jakiejś formy, która dawała skutecznie działanie. Stąd też nawet pionowe cięcie jest techniką, bowiem wykonanie go prawidłowo daje maksymalny zasięg miecza, optymalizuje trajektorię cięcia i jest szybsze poprzez usunięcie zbędnych ruchów. Jeśli chcecie zobaczyć w praktyce, machnijcie kilka razy kijem znad głowy (nagrajcie to sobie) i zobaczcie jakieś nagranie na YT gdzie robi to jakiś adept iaido - zobaczycie o co chodzi.
Improzwizowane, nagłe ruchy nie są technikami, bowiem nigdy wcześniej nieprzećwiczone są niejako "pójściem na żywioł" - jedynie aktualne możliwości ciała wykonującego się przekładają na ich skuteczność - stąd też u nas nas na forum opisowe cięcia mieczem mają siłę użytkownika, jego prędkość oraz percepcję. Cięcia które mają jakieś bonusy, a które są tutaj co jakiś czas pokazywane, jako 'proste i zwyczajne" mają bonus, bowiem są tą doprecyzowane, wyćwiczone i konkretne ruchy. Takie Omote-giri będzie (+/-) tak samo wyglądało u każdego użytkownika, ten sam kąt itp. Dlatego nawet "najprostsze" uderzenie pięścią które jest techniką ma bonus - bo uderza taiuser który wie jak używać ciała, ma wyćwiczony ruch, nie jakiś random, który próbuje uderzyć jakkolwiek.
Co do techniki tutaj - ma to być konkretny ruch, do opanowania i wyćwiczenia, dlatego ma dawać bonus. Jak zauważono, inne niż chen style mają techniki pochodzące z innych anime, a więc nie widzę nic przeciwko, by uzupełnić Chen, ALE pytanie - czy robić to przez brakujące wrzucają co chwile jakiś gif z anime, czy nie lepiej (i o co wnoszę), niech Inoshi dogada się z administracją i bierze udział w stworzeniu stylu - dodaniu kilku technik.
Improzwizowane, nagłe ruchy nie są technikami, bowiem nigdy wcześniej nieprzećwiczone są niejako "pójściem na żywioł" - jedynie aktualne możliwości ciała wykonującego się przekładają na ich skuteczność - stąd też u nas nas na forum opisowe cięcia mieczem mają siłę użytkownika, jego prędkość oraz percepcję. Cięcia które mają jakieś bonusy, a które są tutaj co jakiś czas pokazywane, jako 'proste i zwyczajne" mają bonus, bowiem są tą doprecyzowane, wyćwiczone i konkretne ruchy. Takie Omote-giri będzie (+/-) tak samo wyglądało u każdego użytkownika, ten sam kąt itp. Dlatego nawet "najprostsze" uderzenie pięścią które jest techniką ma bonus - bo uderza taiuser który wie jak używać ciała, ma wyćwiczony ruch, nie jakiś random, który próbuje uderzyć jakkolwiek.
Co do techniki tutaj - ma to być konkretny ruch, do opanowania i wyćwiczenia, dlatego ma dawać bonus. Jak zauważono, inne niż chen style mają techniki pochodzące z innych anime, a więc nie widzę nic przeciwko, by uzupełnić Chen, ALE pytanie - czy robić to przez brakujące wrzucają co chwile jakiś gif z anime, czy nie lepiej (i o co wnoszę), niech Inoshi dogada się z administracją i bierze udział w stworzeniu stylu - dodaniu kilku technik.
0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
- Sans
- Administrator
- Wiek postaci: 8
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus
Na nie jest Vulpie, akarui i Jun. Na tak Asagi, a ja byłem rozdarty, ale skoro są takie kontrowersje to nie będziemy tego wprowadzać.
Techniki kanoniczne należą do kanonu, proszę się tego trzymać. To jest dział na jutsu pokazane i nazwane. Moim zdaniem takie brakujące wzięte z powietrza to również inna kategoria. Można je bez przeszkód dawać do WT. Tutaj nie wymyślamy, a jedynie adaptujemy oryginał na potrzeby forum i tego się będziemy trzymać, po opracowaniu jeszcze tego Seido, które również znajduje się w brakujących. Wyrzucam zatem.
Techniki kanoniczne należą do kanonu, proszę się tego trzymać. To jest dział na jutsu pokazane i nazwane. Moim zdaniem takie brakujące wzięte z powietrza to również inna kategoria. Można je bez przeszkód dawać do WT. Tutaj nie wymyślamy, a jedynie adaptujemy oryginał na potrzeby forum i tego się będziemy trzymać, po opracowaniu jeszcze tego Seido, które również znajduje się w brakujących. Wyrzucam zatem.
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości