Tak to również było w kinówce, ale tam wszystko było ucinane do maksa, nie wiem czy trafiła tym jutsu. Ogólnie wspominałem to Seinaru na SB po ostatnim poście.
Po prostu w boruto to lepiej oddali i łatwiej mi było znaleźć.
Mimo wszystko serio, pomyślcie o normalnych technikach, mogę potem podrzucić przykładową z Boruto nie rakową, którą serio można spokojnie dodać, abyście sami zobaczyli, że nie wszystko tam to zło. Czasem warto nie patrzeć na wszystko jako zero i jedynkę, bo mamy jeszcze wiele ułamków pomiędzy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przechodząc do tematu, w sumie muszę zgodzić się z Junichim, ale dorzucę jeszcze coś od siebie.
Wedle opisu jest to żrące wapno, które wciąż może wyrządzić szkodę przeciwnikowi. Przy dodaniu wody zwiększa swoją objętość i zamienia się w cement.
- Nazwa
- Youton no Jutsu: Reberu Di
- Pierwsza ranga Youton no Jutsu pozwala użytkownikowi na wytwarzanie Uwolnienia Lawy. Pomimo ograniczonego zasięgu, technika już teraz jest dość nieprzyjemna dla każdego, kto będzie miał pecha dotknąć tegoż wytworu - temperatura pozwala na wywołanie oparzeń drugiego stopnia na każdym, kto nie potrafi kontrolować chakry Youtonu. Niestety jednak, po powierzchni tej jeszcze nie dość gorącej lawy można spokojnie chodzić za pomocą Suimen Hokou no Waza. Dodatkowo, shinobi może wytwarzać gumę.
- Zasięg
- 5 m3, 15 metrów
- Koszt Chakry E: 6% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (na turę)
Idąc za ciosem w przypadku reberu C też mamy źle użyte sformułowanie, jako szybkoschnące wapno. To powinno być żrące wapno, które pod wpływem wody może zaschnąć. Mimo to, będę siebie nerfił, bo ze względu na jutsu obecne w tej randze reberu powinno to dawać dopiero od rangi B. Po prostu ono może więcej niż jutsu w tym wypadku, więc techniki podanej przez naszego Hyugę się nie będzie używać w innym wypadku. To samo z magmą, której możemy użyć w przypadku techniki C, ale nie ma nigdzie w reberu. Dodałbym do rangi B w opisie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przechodząc do mojej techniki, początkowo stawiałem ją na randze A, ale teraz miałbym propozycję, aby została wrzucona na B. Wtedy w reberu rangi A dać możliwość wykorzystania tego pyłu wulkanicznego. < w przypadku zostawienia na A proponowałbym to w reberu rangi S >
Mimo wszystko wydaje mi się to najbardziej skomplikowana odmiana lawy.
Wiem, że trochę tego podsumowałem oraz rozpisałem, ale skoro zostało poruszone to dlaczego by nie zrobić porządku. Reszta raczej powinna być ok.
Czekam na opinie, wiem, to nie temat do tylu zmian. Mogę je powpisywać, przygotować, ale dajcie znać co myślicie.