Yoton: Kaisekifu no jutsu

Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Nazwa
Ranga
A
Pieczęci
Tygrys -> Szczur
Zasięg
25 metrów
Koszt
D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 15% | S: 10% | S+: 5%
Dodatkowe
Brak
Opis Jak każda technika tak też ta polega na wypluciu z siebie wulkanicznego popiołu, który po zderzeniu się z celem szybko owija się wokół niego i zamyka w środku. Będąc złapanym ciężko jest wydostać się na zewnątrz, gdyż materiał jest bardzo wytrzymały (180? patrzyłem w katonie na holocaust no jutsu, bo tam ma tyle w nawiasie), a wystaje nam jedynie głowa.
Źródła:
https://www.fanfiction.net/s/12998590/1 ... _Technique
https://youtu.be/I4H05ZGMAn4?t=970
Youtube zacząć powinien się w 16:10
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Yoton: Kaisekifu no jutsu

Post autor: Sans »

Wszystko fajnie, ale problemem jest to, że techniki Boruto nie wchodzą u nas jako brakujące do kanonu forumowego. No tak było ze wszystkimi dotychczas i albo wszystkie dopuszczamy albo wszystkie odrzucamy.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Ja sam nie wiem czy pamiętasz osobiście mówiłem o sortowaniu technik z Boruto, bo niektóre są rakowate, ale dlaczego by nie zwiększać kanonu na forum tym bardziej jak robią to sami gracze? Niektóre się nadają.

Przy okazji pamiętasz jak z Boruto patrzyliśmy na właściwości Raitonu? Taka kulka, wraz z możliwością opóźnienia wystrzelenia raitonu, dopiero z puszczeniem ostatniej pieczęci. Uważam, że nie warto się zamykać, ale należy być selektywnym.

W przypadku jak upierasz się z zdaniem, że musimy brać wszystko albo nic za każdym razem to mam pytanie co z skasowaną ropą w Suitonie? Przecież musi być wszystko, albo nic więc proszę przywrócić.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

A technika nie pojawiła sie również w kinówce? Kinówki wchodzą, mamy ich parę, a ten arc z anime jest też w kinówce, sooo...?

Wystawanie danej części ciała powinno zależeć od tego, w co trafimy. Można dać to na B z mniejszą ilością wypluwanego materiału do obklejenia przeciwnika.
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Widzę, że ktoś usunął post Oshiego. Trudno ;)

1) Jeśli nie masz zupełnie nic sensownego do powiedzenia w temacie to zwyczajnie go nie zaśmiecaj
2) Słownictwo :)
3) Regulamin - BT oceniane są przez moderatorów i administrację. Jeśli w swoim poście chociaż zawarłbyś coś mądrego, w kulturalny sposób, myślę że o to nie byłoby powodu się czepiać nawet.

Ja byłbym za dodaniem techniki. Zauważyłem jednak, że w kanonie mamy mały błąd jeśli chodzi o technikę
Nazwa
Yōton: Sekkaigyō no Jutsu
Pieczęci
Królik → Wół → Pies → Wąż
Zasięg Max.
35 metrów
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za 3 pociski)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika, która również po części ma związek z Uwolnieniem Lawy... lecz w tym wypadku nie jest to do końca precyzyjne. Otóż tym razem mamy do czynienia z pociskami z szybko zastygającego wapna. Użytkownik najpierw gromadzi chakrę w ustach, po czym wypluwa z nich spore kule o konsystencji mokrego piasku. Pociski te potrafią dotkliwie oparzyć oponenta i utrudnić mu ruch, lecz mają one również dodatkową właściwość - działają jak szybkoschnący cement, dzięki czemu jeżeli trafi się w podłoże w okolicy miejsca gdzie stoi przeciwnik, można bez problemu go unieruchomić.
- technika nie parzy przeciwnika
- do procesu twardnienia potrzebna jest woda (link)

Przydałoby się to poprawić i wtedy zaproponowaną w tym temacie technikę dać jako rozwinięcie na randze B/A. Wnioskując po nazwie mamy do czynienia z czymś co jest/zawiera pył wulkaniczny. Temu prędzej byłbym skłonny dać właściwość zarówno oparzania rywala jak również samoistnego zastygania.

Czyli możemy naprawić błąd na forum + dodać całkiem logiczne rozwinięcie.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Tak to również było w kinówce, ale tam wszystko było ucinane do maksa, nie wiem czy trafiła tym jutsu. Ogólnie wspominałem to Seinaru na SB po ostatnim poście.
Po prostu w boruto to lepiej oddali i łatwiej mi było znaleźć.
Mimo wszystko serio, pomyślcie o normalnych technikach, mogę potem podrzucić przykładową z Boruto nie rakową, którą serio można spokojnie dodać, abyście sami zobaczyli, że nie wszystko tam to zło. Czasem warto nie patrzeć na wszystko jako zero i jedynkę, bo mamy jeszcze wiele ułamków pomiędzy. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przechodząc do tematu, w sumie muszę zgodzić się z Junichim, ale dorzucę jeszcze coś od siebie.
Wedle opisu jest to żrące wapno, które wciąż może wyrządzić szkodę przeciwnikowi. Przy dodaniu wody zwiększa swoją objętość i zamienia się w cement.
Nazwa
Youton no Jutsu: Reberu Di
Pierwsza ranga Youton no Jutsu pozwala użytkownikowi na wytwarzanie Uwolnienia Lawy. Pomimo ograniczonego zasięgu, technika już teraz jest dość nieprzyjemna dla każdego, kto będzie miał pecha dotknąć tegoż wytworu - temperatura pozwala na wywołanie oparzeń drugiego stopnia na każdym, kto nie potrafi kontrolować chakry Youtonu. Niestety jednak, po powierzchni tej jeszcze nie dość gorącej lawy można spokojnie chodzić za pomocą Suimen Hokou no Waza. Dodatkowo, shinobi może wytwarzać gumę.
Zasięg
5 m3, 15 metrów
Koszt Chakry E: 6% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (na turę)
Idąc za ciosem w przypadku reberu C też mamy źle użyte sformułowanie, jako szybkoschnące wapno. To powinno być żrące wapno, które pod wpływem wody może zaschnąć. Mimo to, będę siebie nerfił, bo ze względu na jutsu obecne w tej randze reberu powinno to dawać dopiero od rangi B. Po prostu ono może więcej niż jutsu w tym wypadku, więc techniki podanej przez naszego Hyugę się nie będzie używać w innym wypadku. To samo z magmą, której możemy użyć w przypadku techniki C, ale nie ma nigdzie w reberu. Dodałbym do rangi B w opisie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przechodząc do mojej techniki, początkowo stawiałem ją na randze A, ale teraz miałbym propozycję, aby została wrzucona na B. Wtedy w reberu rangi A dać możliwość wykorzystania tego pyłu wulkanicznego. < w przypadku zostawienia na A proponowałbym to w reberu rangi S >

Mimo wszystko wydaje mi się to najbardziej skomplikowana odmiana lawy.

Wiem, że trochę tego podsumowałem oraz rozpisałem, ale skoro zostało poruszone to dlaczego by nie zrobić porządku. Reszta raczej powinna być ok.
Czekam na opinie, wiem, to nie temat do tylu zmian. Mogę je powpisywać, przygotować, ale dajcie znać co myślicie. :)
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

To wapno ma właściwości żrące tylko według polskiej wiki. Nie jest to potwierdzone w mandze w żaden sposób o ile dobrze patrzyłem na panele gdzie Kabuto dostaje całą serię tego na klatę.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Tego nie sprawdziłem, wybacz mi wciąż nie spałem i miałem w tym zakresie lekkie lenistwo. Zaufaj raz wiki, a zjedzą Cię wilki.

W takim wypadku jestem za, że jest to zwykłe wapno, które zamienia się w cement po dodaniu wody zwiększając swoją objętość.

Co do reszty jakieś obiekcje Jun? :)
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

No więc po dokładnym procesie tentegowania w głowie, stwierdzam co następuje że odrzucam.
Ogólnie to już pierwsze zdanie "Jak każda technika tak też ta polega na wypluciu z siebie wulkanicznego popiołu" się nie zgadza i dyskwalifikuje tą technikę i zalicza do borutowego shitu. Otóż w kanonie nie było żadnej techniki wypluwania wulkanicznego popiołu w jakimkolwiek celu. Mamy natomiast: lawę, gumę, wapno a'la cement i kwas w arsenale tego kkg. Teraz przez Boruto dodalibyśmy natychmiastowo zastygający wulkaniczny pył, jako piątą substancję możliwą do wytworzenia przez ten klan, a to już chyba lekka przeginka. No takie jest moje zdanie. Ja nie przypominam sobie żadnego wulkanicznego zastygającego pyłu, na wiki też nic nie znalazłem.

Co do podobieństwa do tej kulki wapna. Tak, tutaj się zgadzam że jest to do poprawy. Trzeba usunąć tą żrącą właściwość i dodać konieczność użycia jeszcze później wodnego jutsu lub jakiegoś innego sposobu na dolanie do tego wody, żeby zaczęło się związywać jak cement. I to tak o.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarui
Postać porzucona
Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)

Post autor: Akarui »

Więc temat odrzucamy a kulką wapnia zajmiemy się... gdzieś indziej?
0 x
MOWA
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

To odrzucam, technikę poprawiłem. Jakby co to wiecie gdzie mnie szukać.
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości