Sklep z wyposażeniem

Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Sklep z wyposażeniem

Post autor: Defrevin »

0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Hoshigaki Kenji

Re: Sklep z wyposażeniem

Post autor: Hoshigaki Kenji »

- Brr, zimno tu- szepnąłem tak, by sprzedawca nie zwrócił na mnie uwagi.
Przez to wszystko zapomniałem się przywitać po wejściu do sklepu, a nieważne... Pewnie teraz traktują mnie jak jakiegoś złodzieja, zresztą o czym ja myślę?? Przyszedłem tutaj jedynie na zakupy a nie by rozwodzić się nad swoim życiem. Idąc w głąb sklepu sięgnąłem po potrzebne mi rzeczy, podszedłem do kasy, zapłaciłem i wyszedłem. Skierowałem się w stronę swojego domu, siedziby klanu Hoshigaki.
Posiada gotówka: 380
Koszt zakupu: 50(mały zwój) + 50(kabura) = 100
Pozostała kwota: 280
0 x
Kenzo

Post autor: Kenzo »

Uznał, że będzie to długa lista zakupów, w końcu nie chciał tu przychodzić co jakiś czas by kupić jedną rzecz. Przemyślał dokładnie po co przyszedł oraz jego tata był dość obeznany w zaopatrzeniu sklepu w ich wiosce aby pomóc mu wystarczająco w wyborze przedmiotów. Dzwonek zadzwonił i drzwi się otworzyły, do sklepu wszedł mały chłopiec, któremu na pierwszy rzut oka nie chciałoby się sprzedać niczego co ten sklep oferuje. Zaraz za nim jednak wszedł o wiele większy mężczyzna, zdawałoby się, że jest jego ojcem i tak też było, chciał mu towarzyszyć przy pierwszych zakupach przedmiotów dostępnych tylko dla ninja. Malec podszedł do kasy i podał kartkę z listą przedmiotów, po które przyszedł.
- 2x mały zwój
- 5x shuriken
- 5x kunai
Razem: 225 Ryō
Sprzedawca lekko się zdziwił widząc listę zakupów, starszy mężczyzna za małym chłopcem pokiwał tylko głową by ekspedient poszedł po towar. Ojciec Kenzo był znany w środowisku, więc sprzedawca powstrzymał się od jakichkolwiek pytań. Kenzo gdy zobaczył wszystkie swoje przedmioty, wyciągnął pieniądze a rzeczy pochował do toreb i kabur.
- Arigatou... - malec rzucił w stronę sprzedawcy słowa podziękowania, po czym szybko udał się w stronę wyjścia, czekał go dzisiaj ciężki treningowy dzień pod okiem swojego ojca.

z/t
0 x
Awatar użytkownika
Katetsu
Wiek postaci: 22
Ranga: DOKO

Post autor: Katetsu »

Ukryty tekst
z/t
0 x
-Myśli-
-Słowa-
Awatar użytkownika
Shīrōdo
Multikonta: Gōsui

Post autor: Shīrōdo »

0 x
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: *Duża Torba
*Plecak
*Manierka
GG/Discord: arii.2024
Multikonta: Yachiru

Post autor: Arii »

1/xGlobalna ciepłota
Misja D/C - Shirodo

Ciepło. Każdy dzień był coraz cieplejszy na Morskich Klifach. Nieważne czy było się na Hyou czy Kantai. Dało się coraz bardziej odczuć, że klimat się zmieniał. A to było dziwne - te tereny od wieków były mokre i chłodne a teraz nagle się to miało zmienić? Bezsens totalny. Ale nie o tym... A może jednak to będzie o tym?

Młody rekinek właśnie wyposażył się w niezbędne według siebie przedmioty, aby rozpocząć swą podróż ku chwalę Cesarza Waneko Satoshiego. Radosny i zadowolony ze swojego wyboru, wymyślając nazwę dla swej broni zagłady na wszystkich przeciwników stojąc przed znanym wszystkim sklepem w Kirisame nie zauważył, że w jego kierunku zmierzał młody chłopak, może w tym samym wieku, co on. -Przepraszam, Shirodo-kun, prawda?- chłopak ustawił się przed nim, aby ten mógł zwrócić na niego uwagę. Dodatkowo ukłonił się delikatnie. -Mam zlecenie od klanu dla ciebie. Chyba twoje pierwsze, dlatego życzę ci od razu powodzenia. Masz spotkać się z Kiyoto Hoshigakim przed bramą do osady. On przekaże ci dalsze polecenia. Powinieneś się spieszyć, Kiyoto-san nie lubi jak ktoś za długo zwleka z pojawieniem się przed nim. Wiem, że to nagłe, ale radziłbym już ci ruszać.- ukłonił się i odszedł od niego. zostawiając go samemu sobie. Ufać, nie ufać? Iść czy sprawdzić się z kimś z klanu już teraz?
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shīrōdo

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

2/12Globalna ciepłota
Misja C - Shirodo

Rekini chłopak ruszył od razu z dobrym nastawieniem, aby się nie spóźnić. Cały czas obserwował czy nie nachodzi go jakiś zdrajca Cesarstwa, którego będzie musiał się pozbyć ze swojej drogi i drogi Cesarza, którego wielbił ponad wszystko. Ale nikt na szczęście nie wszedł w jego drogę i jego ostrze. Udało mu się dotrzeć pod wskazane miejsce i widział już z daleka osobę w specjalnym stroju shinobi, który opierał się o kamienną ścianę muru. Kiedy go spostrzegł, gdy się zbliżał od razu się wyprostował. Był bardzo postawnym Rekinem, z długim płaszczem (jedynym co zasłaniało jego górną partię ciała) rozpiętym idealnie by pokazać niebieski sześciopak. -Udało Ci się dotrzeć szybciej niż myślałem, Shirodo.- patrzył się na niego spod byka -Bez zbędnego gadania. Jestem Hoshigaki Kiyoto, Kogo. Otrzymałem raport, że przeciwnicy Cesarza osadzili się w Mglistym Lesie. Trochę daleko od nas, ale Cesarz...- rozejrzał się dookoła -Przeprowadza na Fuyuhanie pewną egzekucję śmiecia, który trochę wybił naszych. Wielorybi Rzeźnik. Tych Rewolucjonistów też podpisują pod niego. Dlatego potrzebuję osobę, która się tym zajmie razem ze mną w ukryciu. A ty podobno chciałeś się przysłużyć Cesarskiej Świetności.- założył ręce na biodra i wyszczerzył swoje rekinie zęby -Dodatkowo musimy dowiedzieć się, co wiedza na temat nagłej ciepłoty na obydwu naszych wyspach. Mamy pewne podejrzenia, ale warto by było szukać dalej. Piszesz się na to?

0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Bank
WT
Awatar użytkownika
Shīrōdo

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Plecak
*Manierka

3/12Globalna ciepłota
Misja C - Shirodo

Shinobi uśmiechnął się do chłopaka. Znanie swojej wartości było czymś ważnym, ale znanie swoich słabości było o wiele cenniejsze. -Właśnie z tego powodu wybrałem ciebie, Shirodo-kun. Czas, abyś wszedł w świat, który jest dookoła nas. Wypłynięcie na szerokie wody... Każdy musi zrobić ten pierwszy krok.- uśmiechnął się do niego, zakładając ręce na biodra. Spojrzał się poza bramę. -Dodatkowo, jesteś całkowicie anonimowy i nie ma żadnych szans, że ktoś ciebie rozpozna. A to też ma swoje plusy w takich zadaniach. Wielorybi Rzeźnik zdobył serca wielu shinobich i obywateli Hyou. Połowa klanu Yukich jest po jego stronie, można mówić co się o nim chce, ale zebrał wokół siebie sporą rzeszę ludzi, którzy są po jego stronie, dlatego ważnym jest, aby wraz z jego śmiercią przestał istnieć nawet jako wspomnienie w postaci Rewolucjonistów. Ale za dużo gadania. Powinniśmy do końca dnia dojść do Wybrzeża na zachód. Tam czekać na nas powinna łódź do transportu. Skrócimy tak podróż o dwa dni. Tam omówimy resztę planu.- strzyknął karkiem, aż coś strzeliło. -Uznajmy, że będzie to twój test. Zobaczymy czy dotrzesz tam na czas. Łódź oznaczona jest czerwoną farbą. Na statku będę tylko ja. Jak ci się uda dostaniesz śpiwór i koc do spania. Inaczej czeka ciebie zimna warta na łajbie, kiedy ja będę sobie smacznie spał.- i ot tak po prostu zniknął sprzed jego oczu. Misja się zaczęła dziwnym testem jego chęci i woli, ale czy Młody Rekin nie czekał na moment, kiedy będzie mógł się przysłużyć swojemu kraju?

0 x
Bank
WT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kirisame (Wyspa rodu Hoshigaki)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości