Raiton: Sandāboruto

Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
B?
Pieczęci
Tygrys → Wąż → Tygrys → Ptak → Tygrys → Baran
Zasięg Dowolny[tak podaje wiki. Ja bym dał 20m a w wodzie zasięg większy i mocniejsze wyładowania
Koszt
Zależny od rangi
Dodatkowe
Raczej brak
Opis Po wykonaniu ostatniej pieczęci użytkownik rozpościera ręce na boki z których zaczynają wydobywać się mocne wyładowania. Technika atakuje wielu przeciwników jednocześnie. W połączeniu z wodą zasięg jak i moc techniki zwiększa się
źródło https://naruto.fandom.com/wiki/Lightnin ... hunderbolt
W anime:Omoi
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Raiton: Sandāboruto

Post autor: Sans »

Obrazek To jest 4 technika. Przykro mi, ale na ten czas - archiwum.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Oki, przywracam (: slocik się zwolnił
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Jak ja nienawidzę technik Raiton w fillerze.
Mam jeden problem z tym, jak i postrzeganiem Raitonu w tych momentach. W oryginalnej serii nie widziałem go używanego pod wodą, ponieważ powinniśmy tym oberwać, jednak w filmie pojawia się chidori kakashiego pod wodą, a teraz w fillerze to.

Osobiście sam nie szedłbym tą drogą, bo powinniśmy zostać porażeni piorunem.
Najpierw jednak chciałbym dowiedzieć się co uważają na ten temat inni. Osobiście jestem tego cholernym przeciwnikiem, ale nie będę ością w gardle jak będzie inaczej przez filmy i fillery.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Dałem tylko gifa aby pokazać jak to wygląda...tak naprawdę tutaj z tym "wodą" chodziło o to że np: stojąc na wodzie, a przeciwnik znajduje się w niej to będzie większy zasięg i mocniejsze obrażenia. Nie mówię tu o wykonywaniu tego w wodzie bo wtedy ranga zapewne powinna być większa a my mieć "chwilową" ochronę przed raitonem i tyle...jednak tu bardziej chodzi o samą technikę.

Zmieniłem ją nieco bo zostało to pokazane pod wodą ale tutaj chodzi ogólnie o wykonanie tego na powierzchni/powietrzu ... i jak wspomniałem przy użyciu wody/zbiornika wodnego itp itd po prostu raiton będzie mocniejszy i działał dalej.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Również jestem przeciwny temu, by używać Raitonów w wodzie.
Co do samej techniki to właściwie mamy dowolność interpretacji co do rangi, chociaż ja osobiście widziałbym to na C. W tym fillerze poraziło ostro bo w kombinacji z wodą, ale wątpię żeby "na sucho" było to aż tak silne.
Dodatkowo nie jest to technika punktowa tylko obszarowa i trafi każdego kto znajdzie się w określonej odległości od użytkownika.
Także ja dałbym rangę C, zasięg 15 metrów średnicy, koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (+1/2 za turę) i chyba tyle.
No i fajnie byłoby lekko zredagować opis bo na tą chwilę pioruny wychodzą z boków, a nie z rąk :P
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune

To z tego też trzeba usunąć wzmiankę o wodzie
Nazwa
Raiton: Kuropansa
Pieczęci
Baran
Zasięg Max.
50 metrów
Koszt
D: 67% | C: 52% | B: 37% | A: 22% | S: 15% | S+: 7% (1/2 na turę)
Dodatkowe
Wymaga znajomości Raiton: Kuroi Kaminari
Opis Zabójcza technika bazująca na Kuroi Kaminari. Po złożeniu jednej pieczęci z użytkownika uwalnia się chakra kształtująca postać czarnej pantery. Stworzenie te jest niezwykle szybkie i razi prądem wszystkich znajdujących się w bezpośrednim zasięgu. W kontakcie z wodą staje się jeszcze groźniejsza, bo cały zbiornik (a w przypadku największych z nich jak bańka Hoshigaki - spory obszar) zostaje porażony prądem zdolnym zabić cele o małej wytrzymałości. Skupienie całej energii pantery na jednym celu niemal na pewno skończy się śmiercią ofiary i dezaktywacją jutsu.
Mi nigdy nie chodziło o wykonanie w wodzie tylko jak przy w/w technice w kontakcie z wodą jest to groźniejsze co w sumie powinno być z każdym raitonem
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ale czemu chcesz z tej techniki ją usunąć? W niej jest mowa, że w kontakcie z wodą staje się groźniejsza, a nie że można jej używać "w wodzie".
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune

A to dla tego iż ciągle sądzicie iż ta technika brakujaca jaka wstawiam ma być wykonywana w wodzie. Gif co prawda to pokazuje lecz innego nie znalazłem dlatego dałem ze w kontakcie z wodą jest silniejsza...ale mogłem to nieco źle opisać.
Jak wrócę z pracy to wstawię post ze zmianami w tym jutsu...i takie pytanko...może zrobić tak iż w kontakcie z wodą obrażenia będą większe? Nie mówię tak silne jak techniki B ale silniejsze od C...chyba teraz trochę pogmatwalem...no nic jak wrócę to wstawię poprawiony wzór techniki
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Chyba nie będzie dla nikogo zaskoczeniem to, że też jestem przeciwko używania raitonu samemu będąc w wodzie (:
Z Kuropansa nic nie trzeba usuwać, wszystko jest jasne i logiczne. Propozycja Shoku co do wyglądu/opisu techniki jest sensowna. Proszę wrzucić poprawioną wersję i zobaczymy co wtedy. Można dodać podobną wzmiankę co do kontaktu techniki z wodą, ale to tak jakby rozumie się samo przez się w technikach raitonu.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Nie, nie, ja po prostu się zgodziłem z Hikarim że wykonywanie RAitonów w wodzie porazi użytkownika, a nie że Ty chcesz żeby tą można było w wodzie :P
Co do obrazeń jeśli rywal jest w wodzie - oczywiście, porazi go dotkliwiej.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune

Nazwa
Dziedzina
Raiton
Ranga
C
Pieczęci
Tygrys → Wąż → Tygrys → Ptak → Tygrys → Baran
Zasięg
15m
Koszt
E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (+1/2 za turę)
Dodatkowe
Brak
Opis Po wykonaniu ostatniej pieczęci użytkownik rozpościera ręce na boki. Na dłoniach zaczyna pojawiać się wyładowania które przypominają wyglądem spore koła. Z nich zaś wystrzeliwują mocne wiązki raitonu. Technika atakuje wielu przeciwników jednocześnie. W przypadku gdy przeciwnik znajduje się w wodzie bądz dopiero z niej wyszedł obrażenia są porównywalne do technik o rangę wyżej
źródło https://naruto.fandom.com/wiki/Lightnin ... hunderbolt
W anime:Omoi

Zmieniłem na rangę C. Dodałem koszta. Trochę zmieniłem opis. Mam nadzieję że jest w miarę dobry...jak nie to tutaj daję inną wersję.

"Użytkownik wykonuje serie pieczęci kończąc je rozpostarciem rąk aktywując w ten sposób technikę. Dłonie użytkownika pokrywają się sporą warstwą wyładowań przypominających spore kule. Z nich wydobywają się dalej wiązki wyładowań rażące wielu przeciwników na raz. W przypadku gdy przeciwnik znajduje się w wodzie/dopiero z niej wyszedł. Obrażenia są o wiele silniejsze. Porównywalne do technik rangi wyżej"

Chciałem jeszcze dodać coś w stylu 'można zaatakować przeciwnika z bliska sprawiająca tym samym iż wyeliminujemy go z walki na długo. Jednak nie zabijemy go tym'

Jeżeli moje opisy są kiepskie to prosiłbym aby ewentualnie ktoś inny jakoś ładniej to zredagował...a przynajmniej bardziej zrozumiale
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Zasięg o średnicy 15 m czyli po 7,5 m w każdą stronę. Aktualnie to wygląda jakby trafiało każdego w promieniu 15m co jak na range C wydaje mi się lekko przesadzone.
Mój błąd z kosztami bo w sumie tutaj nie ma potrzeby dawać kosztu podtrzymania, ta technika to jednorazowy strzał.
Co do opisu to w sumie spoko, tam jakieś drobiazgi typu przecinek czy akapit to przy przenoszeniu się zmieni.

Ode mnie akcept :)
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Patrząc po temacie Suitonu odnośnie wodnego smoka nie chcę robić wyjątków w technikach, który tylko tamten ma z opisówką gdzieś o większej mocy. To powinno być w świadomości MG, że ktoś mokry bardziej oberwie Raitonem. Nie dla jakichś takich wyjątków.
"W przypadku gdy przeciwnik znajduje się w wodzie bądz dopiero z niej wyszedł obrażenia są porównywalne do technik o rangę wyżej"
Skasować to i akcept.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

O tak, zdecydowanie jestem przeciwny raitonom pod wodą - musimy się jakiegoś porządku trzymać, bo się zrobi dziwnie. Dalej, podobnie jak Hikari nie godzę się na ten zapis o mokrym przeciwniku, jako wpływającym na konkretną technikę, a już na pewno nie o całą range. Bo zaraz się nam otworzy worek - jak przeciwnik ma bardzo suchą skórę, to katon trzepie go mocniej...
Możemy co prawda stworzyć szablon sztywnych reguł i wszystko spisać, ale się wtedy z tego zrobi regularny RPG, a nie PBF, a do tego się forum nie nadaje i wszyscy o tym wiemy. Dla mnie ogarnięty GM wie, że:
  • Zrobienie techniki Raiton pod wodą kopnie wszystkich w tym użytkownika,
  • Mokry przeciwnik odczuje jutsu tego żywiołu mocniej, ale bez skalowania rangi.
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Zablokowany

Wróć do „Brakujące techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości