Bi-rōgan

Moderator: Souei

Shouta

Bi-rōgan

Post autor: Shouta »

Nazwa
Bi-rōgan
Typ
Dmuchawka
Styl
Takeda
Rozmiary
Opis Jest to prosty kij z otworem w środku. Przeznaczony on jest do wystrzeliwania strzał za pomocą kontrolowanych wybuchów które tworzą się w ręce użytkownika Bakutonu. Z racji tego iż jest to tylko odpowiednio spreparowany kij, maksymalna ranga Reberu jaką można użyć przy tym przedmiocie to D aby nie zniszczyć go. Jako iż uzywamy do wystrzelenia naszej chakry, zasięg jest większy od krótkiego łuku i wynosi około 140 metrów. Z odległości 10 metrów nie powinno być problemu z przebiciem metalowego pancerza, skórzany za to poddaje się przy 40 metrach. Dodatkowo, przedmiot można trzymac w jednym ręku, jak "magiczną różdżkę". Cena wystrzału z tej broni jest równa połowie kosztu Reberu. Oczywiście przedmiot wymaga realnych strzał.
Wymagania
Cena
500 Ryō
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Re: Bi-rōgan

Post autor: Yami »

Ukryty tekst
0 x
Shouta

Post autor: Shouta »

Muszę się przyznać iż ten item jest stworzony w sumie dla wyczucia systemu oceniania, jako iż wszystko jest w hide to nie ma jak popatrzeć na ograniczenia fantazji(bo wiem o tym dokładnie iz w realnym świecie stało by sie to o czym piszesz :D ) Jeżeli inni będą tego samego zdania to nie będę tutaj błagał o akcept, po prostu wyrzucić :P
0 x
Rindou Arashi

Post autor: Rindou Arashi »

Dokładnie to co napisał Yami.
Aby przetrwało to wybuch mający na tyle siły aby wystrzelić pocisk na duży dystans, musisz zastąpić lufę czymś wytrzymalszym (wiem, że myślisz o stali), dodatkowo pocisk także musiał by być metalowy. A to już jest niebezpiecznie blisko pistoletu. Jeszcze tylko rączka i mechanizm z podajnikiem kulek i Voilà! Masz meteor na głowie.

Tak na poważnie, aby nie rozerwało drewna musiałbyś zastąpić bakuton mniej inwazyjnym futonem. Jak dla mnie w tej formie odpada.

Edit, uprzedziłeś mnie! Pozwolę sobie przenieść ten temat, gdyż chyba wszystko zostało już wyjaśnione.

Przenoszę za zgodą gracza.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości