DANE PERSONALNE
IMIĘ: Shizuko
NAZWISKO: Hyūga
KLAN: Hyūga
WIEK [DATA URODZENIA]: 17
WZROST | WAGA: 175cm 61kg
RANGA: Dōkō
APARYCJA
WYGLĄD: Mam się za raczej szczupłą i wysportowaną dziewczynę. Codzienne treningi robią swoje. Twarz mam bladą i gładką bez jakichkolwiek zadrapań czy też piegów. Nie znajdziecie na niej większych emocji bo takowych unikam. Gdyby ktoś miał zamiar przyglądać mi się dostrzegłby dość ostre rysy twarzy.Nos niewielki, wtapiający się w bladą cerę.Usta zazwyczaj są sine. Szczególną uwagę przyciągają moje włosy które wpasowują się w kolor moich oczu - biel przez co na pierwszy rzut oka sprawiam wrażenie martwej osoby ( martwej w środku he he). Poruszam się, mówię i śpię cicho. Nie zwracam większej uwagi na siebie.
UBIÓR: Na co dzień noszę białą szatę z czerwonymi rękawami kończącą się na udach. Owinięta jest ona pasem w okolicach brzucha. Czarne dosyć obcisłe spodnie umożliwiają mi sprawne poruszanie się. I pomyśleć że inni dalej noszą szerokie nogawki... czy oni widzą jak wyglądają? Mniejsza o nich... Szal, szalik w białe i czerwone paski. To wspomnienie z nim związane... Noszę go praktycznie od małego i nie rozstaje się z nim nawet na chwile. Zwykle ukrywam to w tajemnicy by inni nie wypominali mi mojego własnego nindo. Będę kiedyś zmuszona do rozstania się z nim jednak póki co pozwala mi on utrzymać moje człowieczeństwo.
ZNAKI SZCZEGÓLNE: Białe oczy bez źrenic
OSOBOWOŚĆ
CHARAKTER: Jestem cichą osobą która zbytnio nie wypowiada się na otwarte tematy. Stąd też moje imię Shizuko - ciche dziecko. Moje odpowiedzi zazwyczaj są krótkie i szorstkie przez co inni wolą unikać rozmów ze mną. I dobrze, odpowiada mi to. Nie potrzebuję większego kontaktu z ludźmi.
Marzenia? Nie istnieje coś takiego. Są jedynie cele do których człowiek powinien dążyć unikając wszelkich emocji z nimi związanych. Zagrożenia niszczyć tak by mieć prostą drogę do swoich ambicji. Moim jedynym celem jest przeżyć to piekło i zakończyć erę shinobi. Jedyną przeszkodą dla mnie jest yakimono...cholernie kocham to danie. Szlag by to jedzenie...
NAWYKI: Ciągle poprawiam swój szalik.
NINDO: Emocje...Emocje prowadzą jedynie do bólu i rozczarowania. Należy ograniczyć je do zera by być w stanie podejmować dobre decyzje.
HISTORIA: Rodzina...Wydawałoby się, że każdy ją ma. Szczęśliwą, kochającą i dbającą o przyszłe pokolenie. Co jeśli jednak rodzice traktują cię jako zwykłe narzędzie? Od urodzenia powtarzano mi bym nie okazywała uczuć. Bezwzględna, samotna, cicha... Jakbym praktycznie nie istniała. Cichy zabójca, który na rozkaz wyrżnie nawet swoją własną rodzinę. Czy mi się to podobało czy nie taka musiałam być. Dlaczego? Tego prawdopodobnie nigdy się nie dowiem.
Jedyne co było szczęśliwą pamiątką z mojego nie najlepszego dzieciństwa był szalik który dostałam zimowego wieczoru od obcej mi osoby. Mężczyzna widząc jak lekko jestem ubrana (bo zaledwie cienki płaszcz i krótkie spodenki jako forma zahartowania się) z uśmiechem na ustach zdjął swój szal i otulił mnie nim mówiąc przy tym że mogę go zatrzymać. Oczywiście próbowałam protestować tłumacząc się, że nie mogę go wziąć ale on jak gdyby nigdy nic odszedł...
W wieku 10 lat ojciec zaczął ze mną trenować na poważnie. Wcześniej to były jedynie ,,dziecięce zabawy,, mające na celu utrzymanie formy. Prawdziwe walki zaczęły się dopiero teraz. Każdy błąd, upadek czy odmowa wykonania polecenia była surowo karana batami. To wtedy poznałam sens wyzbycia się wszelkich emocji. Ograniczałyby mnie one w treningu. Smutek, rozpacz, złość - wszystko to powodowało moją niechęć do dalszego kontynuowania nauki. Radość z osiągniętego sukcesu przesłania kolejne cele. Żyjąc w ten sposób pomimo mojego mojego zahamowania do uczuć nie mogłam powstrzymać pewnej siły. Drzemiącej głęboko we mnie, czającej się i rosnącej z każdym dniem - nienawiść. Poczułam, a raczej uświadomiłam sobie jej obecność w wieku 16 lat. Zakorzenił się we mnie tak głęboko, że zapanowanie nad nim jest prawdopodobnie niemożliwe. Wstręt do obecnego systemu świata postawił mi nowy cel którym było zakończenie ery shinobi. Dlaczego? Wyzbycie się emocji to paskudny czyn, a jedyny powód dla którego ludzie robią to jest wojna...Niekończąca się i krwawa wojna nad którą ciężko zapanować. Nigdy nie wiesz kiedy wybuchnie ani jak się zakończy. Jedynie gdy ludzie poczują prawdziwy strach wobec silniejszego przestaną siać zamęt. Dlaczego więc wyznaję taką wartość? Mimo wszystko wyzbycie się uczuć było dla mnie konieczne bym mogła otworzyć oczy i dostrzec prawdę o świecie.
WIEDZA
INFORMACJE: -
KLANY, RODZINY SHINOBI, WIĘZY KRWI: Wiedza rodu Hyūga
Członkowie klanu, oprócz charakterystycznych cech przypisanych każdemu Hyūga, znają również umiejętności klanowe,
Osoby niezwiązane z klanem wiedzą, iż charakterystyczną cechą członków klanu Hyūga są niemal białe oczy bez źrenic, przeważnie posiadają ciemne, długie włosy, honorowi i oddani swojemu klanowi, specjalizują się w walce bezpośredniej, w której często wykorzystują moc swoich oczu, podczas ich aktywacji pojawiają się na skroniach wyraźne żyły.
Wiedza na temat pozostałych klanów/szczepów:
Dōhito – charakteryzują się otworami gębowymi na dłoniach, korzystają z gliny, która ma właściwości wybuchowe, co też jest ich znakiem rozpoznawczym,spotkać ich można na terenach Tsurai
Haretsu – porywa ich wir walki, ale nie posiadają charakterystycznych cech wyglądu, panują i manipulują wybuchem, lubią walkę bezpośrednią, zamieszkują tereny Tsurai
Jashin – wyjątkowi na swój sposób, mają zdecydowanie dziwny styl walki, ranią siebie, jednocześnie raniąc przeciwnika, sprawiają wrażenie nieśmiertelnych, specjalizują się w walce dużymi ostrzami, niekoniecznie katanami, ich siedzibą jest Ryuzaku no Taki
Jūgo - zamieszkują tereny Daishi, powiadają, że zamieniają się w potwory, modyfikują swoje ciało, kiedy wpadną w szał, co kłóci się nieco z opiniami, że wyjątkowo współgrają z naturą
Kōseki – nie mają cech charakterystycznych z wyglądu, jednak w walce nie jest trudno ich poznać, ponieważ władają i manipulują kryształem, oddani swojemu klanowi, specjalizują się w ninjutsu, zamieszkują tereny Daishi
Yamanaka – członkowie klanu często posiadają długie, blond włosy i oczy pozbawione źrenic, słyną z bycia świetnymi mediatorami i politykami, potrafią wniknąć w myśli przeciwnika, mieszkają w Soso
POSTACIE:-
ZDOLNOŚCI
KEKKEI GENKAI: Byakugan
NATURA CHAKRY: Fuuton
STYLE WALKI: Gōken
UMIEJĘTNOŚCI:
PAKT: -
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 50
WYTRZYMAŁOŚĆ 25
SZYBKOŚĆ 50
PERCEPCJA 25