Miecz zrzędy

Moderator: Souei

Midori

Miecz zrzędy

Post autor: Midori »

[center][img]http://i.imgur.com/ZxkSEdb.png[/img][/center]
Nazwa
Katana zrzędy - Fuhei o iimasu Katana
Typ
Artefakt
Ninpō
KENJUTSU
Objętość
Należy nosić przy pasie
Waga Fūin
50
Zdobycie Wyprawa rangi C
Opis Katana w zdobionej pochwie z szarego drewna. Całość wygląda na starą. Rękojeść miecza jest bardzo zdobiona a na jej końcu wisi dziwny talizman który faluje na wietrze. Przechodząc do ostrza to jest one bardzo dobrej jakości. Widać, że dawno temu katana ta musiała kosztować fortunę.
Historia Miecz ten jest bardzo stary i wędrował z ojca na syna od wielu pokoleń. Pogłoski mówią, że został wykuty przez kowala na zlecenie założyciela szkoły taka jednak nikt do końca nie wie jak to było. Na nieszczęście rodzina w pewnym momencie została przerwana z powodu, że ostatni syn umarł w młodym wieku na szlaku a rodzice do końca swych dni nie dali rady spłodzić kolejnego potomka. Przez kolejne lata miecz wędrował przez kupców po kolekcjonerów i do rąk ich dzieci którzy na zawodzie mało się znali bo inne zainteresowania sympatią dażyli. Dziś nikt nie wie gdzie miecz jest i kto go dzierży jednak jeśli w ręce dobrego szermierza wpadnie z pewnością ten doceni dobrej klasy ostrze.
Właściwości Podczas gdy samuraj ciacha swym mieczem może przesłać do niego 6% chakry. Jaki to ma skutek? Kiedy samuraj zamachnie się swoim mieczem może posłać z niego ostre cięcie na kolejne 1,5 metra. Nie jest to zbyt daleko jednak czasem można to fajnie wykorzystać. Cięcie tak wytworzone nie przetnie stali jednak kamienny filar już by mogło(zależy od rozpiski). Całe rzucanie takiego cięcia wygląda niczym strzepywanie wody z kuchennego noża tyle, że z całej jego powierzchni (a nie tylko czubka) o ile mogę tak to zobrazować. W momencie kiedy nasze ostrze zatrzymamy na przykład przed gardłem przeciwnika chcąc go nastraszyć a zapomnimy, że wpakowaliśmy chakrę to cięcie zostanie strzepnięte i odetnie mu głowę tak szybko jak cięcie pierwotnie było wyprowadzane.[ Jesli kawalek ostrza albo ciecia np.jego koniec zatrzyma sie na np filarze jego reszta przeleci dalej bez zmian zachowując się niczym chalpniecie wodą]
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 435#p37435
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Miecz zrzędy

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Midori

"Jesli chodzi o ducha to fabularka głownie

A co do drogiej strony

"Wydłużenie ostrza nawet na około 15 metrów bez zwiększania jego masy ani wywołania dysbalansu (inna sprawa, że machanie 15-metrowym mieczem może być trudne). Drugą zaś jest... możliwość walki nim, nawet nie dotykając rękojeści - poprzez przesłanie chakry do ostrza, zaczyna się ono świecić na błękitny kolor. I od tej pory można nim swobodnie manipulować. Warto też zaznaczyć, że Kusanagi jest potwornie ostre - jest on w stanie nawet ciąć diament. Wydłużenie ostrza kosztuje 8% chakry, a manipulacja ostrzem w powietrzu - 5% za turę."

To cytat z jednego artefaktu wiec sadze ze 5% za krótkie ciecie to spoko sprawa . Ranga mi pasuje
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

Jeżeli chodzi o chakrę, to bardziej skłaniałbym się do 6%+ (dlaczego? a dlatego iż działa to jak technika Issen, a ona na kc E, jest za 35%, jednak ma 10m zasięgu, po przeliczeniu 1.5m potrzebowałoby 5.25% chakry, a jako że to technika rangi A, to lepszym rozwiązaniem byłoby zaokrąglenie w górę), jednak jeżeli inni uznają te 5%, to też jestem skłonny to uznać.
Co do ducha, to tak jak powiedział Tsukune, prędzej możesz sobie zrobić sfizofremię, która jest za darmo, niż mieć miecz z duszą, chyba że chcesz mieć żywą broń, coś jak Samehada, ale musiałbyś pewnie zrobić wyprawę rangi B/A, a Ty chcesz C, więc no, za efekt z chakrą może być ta wyprawa C.
Jeszcze jedna rzecz, tak dla pewności, musisz się zamachnąć, jak w Issen, czy chcesz zrobić coś takiego, że możesz to odpalić bez poruszania kataną?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Obrazek
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Obrazek Ten mem przedstawia dokładnie moją reakcję na Twój przedmiot, nie będę tego hajdować, aby każdy mógł to przeczytać. Taki miecz na start jest niedozwolony, jedynie zwykłe normalne katany, a nie jakieś artefakty rangi S69+ poprzez gwałt analny od Kana. No więc jedyne co możesz osiągnąć to troszkę inne wymiary niż typowe. To tyle.
0 x
Midori

Proszę tutaj spokojnie. Ja na imprezie i nie mogę odpisywać. A wiec dobra. Nie bedzie ducha jak nie moze byc :<<<<<<<. Ujnia ale no dobra. Szkoda bo mialo byc smiesznie przy pisanu postow. Dobra lecimy dalej. 6%? Ok. Co do inspiracji to inspirowalem sie czyms innym(Wspomnianym wczesniej strzepywaniem wody bo pierwotnie ta umka mala byc dla hoshigaki z miecza z głębin ale jako ze zostalem samurajem to przerobione na to). Wszystko edytuje. Usne ducha, zmienie na 6 i jutro bede juz bardziej by odposywać wam wiec na bierząco bedziemy sobie gadac ale chyba jest jusz wszystko ok wiec spoko tak mysle. :)
Edit1
A i jeszcze do exodi nie moge uzywac tego miecza jako artefaktu teraz. Wiesz to chodzi o fabułę a jesli bede chcial to musze odbyc wyprawę np. Z zagrozeniem zycia.( Zalezy od rangi i mojego rozwoju oczywicie. ) by "dogadac sie z mieczem" czy "odkryc jego umke". Efekt ten sam a lubie taki smak fabularny niczym odcinek dobrego fantasy anime :P Ala "Miecz po dziadku". Trudność zdobycia sie nie zmienia wiec chyba nikogo nie powinno bolec nie ? :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Midori

Czekaj czekaj. Ok to zrobię wyprawę po niego. Zmieniłem już mu story(Chociaż wyprawę robił by mi mod / admin więc chyba nie skończyło by się na "ZADRAPANIU" chyba, że wątpisz w swoich ludzi). A co do KC?? Artefakty nie mają przeliczników KC.
0 x
Midori

ktoś coś tu?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

Według mnie, jest to dobre rozwiązanie, cóż więc mogę rzec, ustalamy te progi? Według mnie żeby wgl zacieło ciąć, powinno być z 60-75 siły może? xd
0 x
Midori

Generalnie o cięciu i szybkości
Jestem w zasadzie za bo mial być to mieczyk do czasu gdy będę na tyle silny by pomyśleć o innym ale po wprowadzeniu progów może być przydatny i w przyszłości kiedy jakiś inny miecz ktoś wypcha mi z ręki. Więc zaraz przygotuje progi i wam podeślę pod tym postem.

Uwaga do jiro.
Nie siły a szybkości :P Katana jest wagi normalnej katany a one maja wymóg 20 by móc nią władać jak kolwiek potrafi. Np taki Natsu nie musi mieć 60 siły by władać swoją kataną z ogromną szybkością bo właśnie ów 20 siły to próg po którym naturalnie możemy używać katany niczym przedłużenia ręki. Bo tym jest katana dla prawdziwego nindzy ( jak to mówił ninja w sims 3).

Uwaga do exodi
Co do kc pozostaje przy swojej opini. No chyba, że zmieni się coś w spisie artefaktów globalnych jednak dalej uważam, ze kc nie powinno byc na przedmiotach bo to nie ty formujesz swoją chakrę a ów przedmiot napędza się przemieniając ją na wszelakie umki. A KC nie zwiększa pokładów chakry a wpływa na to jak ty za pomacą pieczęci potrafisz wykorzystać / oszczędzić chakrę przekazując tylko tyle ile jest wymagane podczas nadawania jej perfekcujnej formy. A zdolności przedmiotów są raczej prymitywne a już napewno w tym przypadku ;P ( Jeśli ty jesteś silnikiem i udoskonalasz się to ilość wymaganej benzyny może się zmieniać ale kiedy silnikiem jest coś w co oddajesz swoją chakrę nie masz wpływu ile chakry to spali). Jednak wracając do mechaniki forum artefakty nie mają wiec samo przez sie sie rozumie ze artefakt nie ma kc.

Uwaga do tsukune
Generalnie ok. Dwie misje mogę zrobić ale co do wydłużania ciecia to nie zależy mi na tym strasznie ale możemy wprowadzić jakieś zmienne skoro już tak rozwijamy system od prędkości. Jednak skupił bym się tu na cięciu a długość była by małym dodatkiem w tle jak już.
0 x
Midori

(1 - 41) - Uderzenie tym cięciem jest niczym sprzedanie komuś strzała z bambusowego kija. Zaboli jednak prędkość nie jest jeszcze wystarczająca by jakkolwiek mogło się to wbić w ciało.

(41 - 80) - Tu nasze strzepywane cięcie zaczyna wbijać się w ciało. Nie jest to zbyt silne ponieważ porównać możemy to do szerokiego ostrza ala kunai o podobnej prędkości więc nie wyrządzi to strasznie niebezpiecznych obrażeń jednak słabszych to poskłada a silniejszym ból na pewno zada że tak zrymuje.

(81 - 120) - Skok siły ciecia zaczyna być odczuwalny ponieważ mamy tu porównanie do zwykłej katany.

(121 - 160) - Solidnie. Ostrze staje się groźne dla przeciwników podobnej rangi ponieważ od tego momentu jest w stanie przeciąć skały i nie utwardzane metale.

(161-200) - Mało kto dociera do tego progu. O ile się nie mylę to na tym swiecie mamy tylko kilka takich jednostek wiec mało kto będzie w stanie wykorzystać miecz do tego stopnia. Od tej chwili cięcie jest w stanie przeciąć metal [Musimy pamiętać że nasze ostrze nie a ciecie a to różnica]

(201 - 240) - Cięcie jest niczym ostrze Kusanagi no Tsurugi więc jest w stanie przeciąć nawet diament. O ile kiedyś ktoś osiągnie te prędkość

(241 +) - O dziwo raczej nie poczujemy zbyt wielkiego skoku od poprzedniego poziomu a to dlatego, że ciecie teraz ma ledwie coś na wzór polepszenia radzenia sobie podczas starcia się z czymś co jest wynikiem wysokich technik defensywnych. W ten sposób jesteśmy w stanie przebić się przez Kuchiyose: Sanjū Rashōmon z ninjutsu.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości