- Nazwa
- Suiton: Kirigakure no Jutsu
- Pieczęci
- Tygrys
- Zasięg Max.
- 35 metrów
- Koszt
- E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (2% za podtrzymywanie)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Ciekawa technika Suitonu, pozwalająca użytkownikowi na wytworzenie bardzo gęstej mgły, przez którą właściwie nikt (oprócz niego samego) nic nie widzi. Shinobi staje w specjalnej pozycji (prawa ręka składa połowę pieczęci Barana, drugą zaś podnosi się nad głowę) i zaczyna wydzielać z siebie chakrę Wody. Im wyższa ranga danego shinobi, tym dłużej można utrzymać mgłę. Trzeba też zaznaczyć, że wytworzona zasłona nie jest w stanie oszukać doujutsu takich, jak Byakugan lub Tsujitegan. Sharingan jednak zostanie w niej zmylony.
Mam problem z tym - a raczej boli mnie to, że ta technika ma zasięg jedynie 35 metrów. Ja wiem, że forum to nie jest A&M gdzie Zabuza duży obszar tą mgłą przesłaniał... Niemniej 35 metrów to praktycznie tyle co nic.
ROZWIĄZANIE
Rozwiązanie jet proste - zwiększyć obszar techniki. O ile? Kwestia otwarta. Ja bym proponował na dobry początek zwiększyć obszar do 100 metrów + opcja dwukrotnego zwiększenia za podwójny koszt/potrójnego zwiększenia za potrójny koszt (czyli do 300 metrów) itd.
DODATKOWE UWAGI
Lubię placki! - a tak poważnie to brak uwag.