Trudniejsze misje

Rzeczy z bety udostępnione do wglądu użytkowników. Wszelkie pytania można zadawać na PW.
Awatar użytkownika
Sir Daniel

Re: Trudniejsze misje

Post autor: Sir Daniel »

Dobra dodana misja A+, uważam, że 4 jest chyba najbardziej odpowiadająca oczekiwaniom opcją:

Bambiki do misji B mają możliwość nabijania PH, a im wyżej tym zagrożenie wzrasta i nie jest tak łatwo spamować tymi misjami.

Dodanie opcji:
  • A+ (jako przejściowej rangi do Esek)
  • S+ i SS+, jako wprowadzenia zagrożenia dla starszych wyjadaczy i tych, którzy się nudzą
  • Zapis o sławie
  • Ostatecznie odsunąłem zapisek blokady do każdego typu misji, ale dodałem go w Misjach Grupowych, aby nie było sytuacji, że Doko lata z Kogo na misje A/S i sobie farmi - takie zabiegi musza być ukrócone i zagrożenie dla graczy ma być takie samo, i jeden nie może carrować drugiego in long story
4
0 x
Awatar użytkownika
Ayatsuri Yuu
Wiek postaci: 22
Ranga: Ogar
Krótki wygląd: szczupły, delikatnie umięśniony, czarnowłosy, zielonooki
Widoczny ekwipunek: odznaka ninja, duża torba, bandaże na rękach, dwie kabury na broń, duży pojemnik na substancję na ramieniu (pełen piasku), Yakei, płaszcz

Post autor: Ayatsuri Yuu »

A propo tych grupowych to dopisek musi być jasny, bo ten pozostawia pole do wątpliwości - ja bym chociażby rozumiał z niego, że dwóch doko nie może pójść razem na C a to trochę głupie
0 x
Awatar użytkownika
Sir Daniel

0 x
Awatar użytkownika
Ayatsuri Yuu
Widoczny ekwipunek: odznaka ninja, duża torba, bandaże na rękach, dwie kabury na broń, duży pojemnik na substancję na ramieniu (pełen piasku), Yakei, płaszcz

No sorry stary, ale to nie jest precyzyjne i podlega interpretacji. Po to jest ten temat, żeby takie kwiatki wyłapać, a nie się oburzać. Uważam, że ten zapisek musi być jasny. Jeśli ma taki zostać to przy każdej randze musi być napisane, kto ją może robić, a przy C jest napisane tylko o Akoraito (to chyba jedyna opcja gdzie to się rozbiega, ale może cos przegapiłem). No ale mówiąc szczerze ja bym wolał tabelkę, że Doko może chodzić na D i C, Akoraito na C i B itd.

A poza tym to chyba coś się tam pomerdało przy sławie w S+ i SS+
0 x
Awatar użytkownika
Sir Daniel

Nikt się nie oburzył, tylko POZIOM to PH - co uznaję, że gracze tutaj są tego świadomi grając tutaj i czytając każdą mechanikę. Mogę poziom zamienić na ZAGROŻENIE wpisane w system misji, który określony jest jako PH. Czyli Doko mający 700 PH, nie pójdą na misję B lub A. Pójdą za to na C, bo są zbliżeni PH do swojego przeciwnika.

Rangi są przykładowe, bo możesz mieć też Akoraito poziomu Sentokiego, czyli mając 4000 PH, który na luzie wykona misję A i A+ - rozchodzi się tylko o PH tutaj, jako POZIOM

+

Sława S+ i SS+ ma być niska, bo otrzymuje się w OPISIE również Globalną Sławę - S+ 40, SS+ +80 (pomyliłem tylko w S+ Gracza z MG)
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Co to w ogóle ma oznaczać minimalny próg PH i czemu nie ma żadnych ram do tego?
Czy to nie jest źródło przyszłych problemów, niedomówień i konfliktów? Dla mnie to brzmi jak zegarowa bomba do czasu, aż pojawi się pierwszy zgrzyt, bo u kogoś będzie wartość minimalna, u kogoś liczba z kosmosu, co się wiąże z ryzykiem zarzutów o faworyzowanie itd.

EDIT: Jeszcze gdzieś widziałem jakieś sławy globalne +30 za jedną misję. Jak sie to ma do dotychczasowych wydarzeń światowych/eventów gdzie było tylko +15 globalnej?
1 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Souei

Post autor: Souei »

Minimalna ilość PH to wytrych na wypadek gdy na misje pójdzie ktoś, kogo naprawdę chce się udupić i wychyli główkę ponad to co dla niego przewidziane, to chyba jasne. No i jak kiedyś ktoś zmieni PH w rangach postaci to wtedy wtedy PH wszystkich NPC automatycznie pójdą w górę, więc to też wtedy będzie mniej roboty.
Co do sławy to bardzo prosto. Eventy teraz to kampanie więc +15 jest za kampanię jak zrobisz coś ważnego jak zabicie cesarza albo Mikoto z obozu Yuki. +30 będzie za ważniejsze rzeczy jak np. pokonanie kosmitów z księżyca albo co tam sobie akurat wymyśli shirei-kan twojego rodu (u Ciebie to Jou)
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ayatsuri Yuu

No i do tej zamianki gracz z MG się odnosiłem, bo nie wiedziałem w którą stronę jest pomyłka i jak bardzo krytykować. Ale o ile globalna sława za takie misje na plus, tak nie wiem czy nie przyciąć trochę (albo sporo) jej ilości (i czy jak dostajemy powiedzmy te 40 globalnej czy naprawdę chcemy dodawać jeszcze prowincjową?)

No to jeśli chodzi o PH to właśnie jak powiedział Ichiro, potrzebne są ramy, bo w tym momencie nie wiadomo o co Ci chodzi. Że trzeba osiągnąć tyle PH ile maksymalne przeciwnika na tym progu czy jak? Albo podajemy konkretne liczby albo trzeba to rozwiązać inaczej.
Myślę, że prostszą weryfikacją będzie coś innego: możesz pójść maksymalnie na misję o poziom wyżej niż wcześniej zrobiłeś samodzielnie - jeśli udała Ci się samemu C możesz pójść na B, jeśli zrobiłeś A to możesz iść na A+. No i imho jak zrobiłeś S to już bez ograniczeń - na poziomach S+ i SS+ powinno być już promowane chodzenie na takie misje wspólnie, pod warunkiem oczywiście, że faktycznie jesteś na poziomie Seininowym.

A, i co mi się jeszcze BARDZO nie podoba to dopiski przy najtrudniejszych misjach "więcej info u administracji". No nie. Sorry, ale jawność musi być, ostatnio zresztą wrzuciłem a propo tego temat (tak, odniosę się dzisiaj do odpowiedzi). Z jakiej niby racji ma to być ukrywane? Żeby jednemu podać jedne wymagania a drugiemu inne? Nie zakładam tego, ale innych przyczyn nie widzę
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Publiczna beta”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość