Karczma Onigiri
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Wyrzutek C
- Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
- Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5229
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Toshiki Oden
Re: Karczma Onigiri
Zadowolona z faktu że atmosfera była luźna i przyjazna popijałam dalej herbatkę. Słysząc komentarz Kisuke przytaknęłam głową. Cóż, bycie relatywnie rozpoznawalną miało koniec końców swoje plusy, jednak czasami brakowało mi całkowitej anonimowości. Możliwe że niebawem udam się do jakiegoś rzemieślnika aby stworzył dla mnie coś co pomoże mi na powrót uzyskać możliwość uzyskania jej, jednak na ten moment bardziej opłacalne było chodzenie ujawnioną. Miałam już mój płaszcz i pewnie jakbym mocno naciągnęła kaptur na głowę to byłabym w stanie skryć twarz w cieniu, jednak w trakcie walki pewnie bardzo szybko mógłby on spaść i tyle by było z mojego ukrywania się. Może jakbym nosiła jakąś maskę albo coś w tym stylu. Cóż, może się później nad tym zastanowię.
- Cóż, zdecydowanie ma to swoje plusy i minusy. Ostatnio właśnie tutaj siedziałam i podszedł do mnie mężczyzna, który mnie rozpoznał i zaproponował mi zadanie, więc wydaje mi się że to najlepszy pomysł na jaki możemy liczyć na ten moment. - odpowiedziałam chłopakowi, przytaczając misję która mnie "znalazła" jakiś czas temu.
- Cóż, zdecydowanie ma to swoje plusy i minusy. Ostatnio właśnie tutaj siedziałam i podszedł do mnie mężczyzna, który mnie rozpoznał i zaproponował mi zadanie, więc wydaje mi się że to najlepszy pomysł na jaki możemy liczyć na ten moment. - odpowiedziałam chłopakowi, przytaczając misję która mnie "znalazła" jakiś czas temu.
0 x
- Kisuke
- Martwa postać
- Wiek postaci: 22
- Ranga: Sentoki
- Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=153580#p153580
- Multikonta: Daisuke
-A jeszcze innym razem podszedł jakiś chłopak i zaczął wypytywać o ostatnie wydarzeni w Daishi. No, bycie ciągle zaczepianym rzeczywiście nie jest plusem bycia znanym. Ja ledwo nos wyciągnąłem poza Kaigan, dlatego cieszę się, że mogę przemykać niezauważony. Ty chcesz czy nie chcesz, to jednak twoje umiejętności imponują. Moje raczej wywołują obrzydzenie- Historyjka o tym, że ktoś ją zaczepił natychmiastowo skojarzyła mu się z tym jak on sam zaczepił ją tutaj jakiś czas temu. Wychodzi na to, że Tamaki nie może nawet spokojnie wypić herbaty, bo zawsze znajdzie się jakiś natręt z kolejną do opowiedzenia historią i własnymi problemami, które chciałby rozwiązać. Tym bardziej Kisuke był pod wrażeniem jak spokojnie białooka do tego wszystkiego podchodziła. Mogła przecież kazać mu spadać, a jednak ze spokojem opowiadała mu kolejne rzeczy o Antykreatorze, Bijuu i tego typu sprawach.
-Ale ludzie reagują tak na wszystko co nie mieści się w ich normie. Dlatego już dawno przestałem już tym przejmować- Uchylając rąbka tajemnicy o swoich zdolnościach klanowych i tego jak do tego podchodził, wyciągnął przed siebie rękę po której przebiegło kilka z jego owadów. Mogło to pewnie wyglądać tak jakby chciał się popisać swoimi umiejętnościami albo sprawdzić reakcję Hyugi na nagłe pojawienie się czegoś takiego. Prawda była jednak taka, że dla niego było to równie naturalne i zwyczajne co ziewnięcie albo kichnięcie. Zresztą nie przecież on jedyny potrafił robić coś o innych wprawiało w zdumienie.
-Ale ludzie reagują tak na wszystko co nie mieści się w ich normie. Dlatego już dawno przestałem już tym przejmować- Uchylając rąbka tajemnicy o swoich zdolnościach klanowych i tego jak do tego podchodził, wyciągnął przed siebie rękę po której przebiegło kilka z jego owadów. Mogło to pewnie wyglądać tak jakby chciał się popisać swoimi umiejętnościami albo sprawdzić reakcję Hyugi na nagłe pojawienie się czegoś takiego. Prawda była jednak taka, że dla niego było to równie naturalne i zwyczajne co ziewnięcie albo kichnięcie. Zresztą nie przecież on jedyny potrafił robić coś o innych wprawiało w zdumienie.
0 x
- Ario
- Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
- Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8554
- GG/Discord: Boyos#3562
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
- Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
- Cóż, jak sam widzisz, bycie rozpoznawalną potrafi być upierdliwe czasami, no ale nic już na to raczej nie poradzę. Mogę co najwyżej opatulić się ubraniami żeby się schować przed niechcianym wzrokiem, jednak to nie to samo co taka możliwość swobodnego poruszania się... - powiedziałam po czym kontynuowałam picie herbaty i spożywanie posiłku. Kiedy Kisuke wspomniał o swoich klanowych umiejętnościach przełknęłam wszystko i zaśmiałam się lekko. - Cóż, ludzie też różnie reagowali na moje oczy więc w pewnym stopniu rozumiem co masz na myśli, jednak jest dokładnie tak jak powiedziałeś, po prostu nie można się tym przejmować i tyle. - powiedziałam i uśmiechnęłam się do Aburame. Nim jednak zdążyliśmy jakkolwiek dalej pociągnąć ten temat, przez główne wejście do karczmy wpadł do środka jakiś czerwonowłosy chłopak cały obładowany jakimiś rzeczami, w tym wielkim plecakiem i masą zwojów. Spojrzałam na niego z zainteresowaniem, kiedy podszedł do karczmarza i szybko wypytał go o coś co pokazał na kawałku papieru, jednak karczmarz pokręcił głową i dał dość krótką odpowiedź. Chłopak wyglądający na niezbyt usatysfakcjonowanego odpowiedzią odszedł do kontuaru i usadowił się przy jednym ze stolików.
- Hmmmm, myślisz że to jakiś shinobi czy jakiś kupiec? Nie wyobrażam sobie walki z taką masą sprzętu na sobie. - powiedziałam do Kisuke wskazując podbródkiem w kierunku czerwonowłosego.
- Hmmmm, myślisz że to jakiś shinobi czy jakiś kupiec? Nie wyobrażam sobie walki z taką masą sprzętu na sobie. - powiedziałam do Kisuke wskazując podbródkiem w kierunku czerwonowłosego.
0 x
- Kisuke
- Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=153580#p153580
-Maska? Kaptur? Może bandaże na twarzy? Polecam, zwłaszcza to ostatnie- Różne sposoby zakrywania twarz to było prawie jego hobby. Gdy zostaje wysłany w teren, lubi w ten sposób dodatkowo nastraszyć swoich przeciwników a przy okazji lubi powiększać swoją kolekcję. Jednak od tych sposobów na całkowite zakrycie twarzy, najwygodniejsze było dla niego korzystanie z bandaży. Owinięcie twarzy do połowy dawało pewną namiastkę tajemniczości i zakrycia swojej facjaty.
-Ciężko stwierdzić, ale jeśli to kupiec, to chyba ma coś ważnego do załatwienia. To może być nasza szansa- Przez chwilę całkowicie go zatkało, dlatego potrzebował kilku sekund na przetworzenie co takiego właśnie zaszło. Objuczony, niczym jakieś zwierzę w karawanie handlowej, chłopak porozmawiał z karczmarzem a potem usiadł przy innym ze stolików. Kisuke kiwnięciem głową zgodził się ze swoją koleżanką, z takim czymś na plecach nie da się sensownie walczyć, więc to raczej niemożliwe żeby był on shinobim. Co prawda Aburame również lubił nosić ze sobą dużo sprzętu, ale to była zupełnie inna liga. W międzyczasie kilka razy zawiesił wzrok na nowym gościu karczmy, licząc, że ten to zauważy i postanowi wynająć dwójkę ninja do małej misji. Przecież taki kupiec musi mieć sporo kasy i coś, w czym będzie można mu pomóc.
-Ciężko stwierdzić, ale jeśli to kupiec, to chyba ma coś ważnego do załatwienia. To może być nasza szansa- Przez chwilę całkowicie go zatkało, dlatego potrzebował kilku sekund na przetworzenie co takiego właśnie zaszło. Objuczony, niczym jakieś zwierzę w karawanie handlowej, chłopak porozmawiał z karczmarzem a potem usiadł przy innym ze stolików. Kisuke kiwnięciem głową zgodził się ze swoją koleżanką, z takim czymś na plecach nie da się sensownie walczyć, więc to raczej niemożliwe żeby był on shinobim. Co prawda Aburame również lubił nosić ze sobą dużo sprzętu, ale to była zupełnie inna liga. W międzyczasie kilka razy zawiesił wzrok na nowym gościu karczmy, licząc, że ten to zauważy i postanowi wynająć dwójkę ninja do małej misji. Przecież taki kupiec musi mieć sporo kasy i coś, w czym będzie można mu pomóc.
0 x
- Ario
- Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
- Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
Czerwonowłosy zdawał się być bardzo nietypowym osobnikiem i zdecydowanie przykuwał uwagę, szybko dojadłam resztę posiłku i popiłam herbatą po czym podniosłam się z miejsca.
- No to chodźmy, nie ma co tracić takiej szansy, może będzie miał dla nas jakieś porządne zadanie. - powiedziałam zdecydowanym tonem do Kisuke i ruszyłam w kierunku stolika przy którym siedział tajemniczy chłopak. Kiedy znalałam się już bardzo blisko to uśmiechnęłam się przyjaźnie do czerwonowłosego na powitanie. - Witaj, jestem Tamaki a to mój kompan Kisuke. Widzieliśmy że rozmawiałeś z karczmarzem i pokazywałeś mu jakąś kartkę, wyglądasz jakbyś potrzebował pomocy, za niewielką opłatą moglibyśmy przyjąć jakieś zlecenie od ciebie. - zaczęłam spokojnie rozmowę, starając się nie robić żadnych gwałtownych ruchów aby nie spłoszyć przybysza.
- No to chodźmy, nie ma co tracić takiej szansy, może będzie miał dla nas jakieś porządne zadanie. - powiedziałam zdecydowanym tonem do Kisuke i ruszyłam w kierunku stolika przy którym siedział tajemniczy chłopak. Kiedy znalałam się już bardzo blisko to uśmiechnęłam się przyjaźnie do czerwonowłosego na powitanie. - Witaj, jestem Tamaki a to mój kompan Kisuke. Widzieliśmy że rozmawiałeś z karczmarzem i pokazywałeś mu jakąś kartkę, wyglądasz jakbyś potrzebował pomocy, za niewielką opłatą moglibyśmy przyjąć jakieś zlecenie od ciebie. - zaczęłam spokojnie rozmowę, starając się nie robić żadnych gwałtownych ruchów aby nie spłoszyć przybysza.
0 x
- Kisuke
- Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
Ten moment musiał nastąpić. Co prawda Kisuke wyobrażał sobie, że to ten kupiec do nich podejdzie i zagada. Bo tak zwykle wyglądało przyjmowanie nowych zleceń, ale Tamaki była w gorącej wodzie kąpana, dlatego postanowiła zagadać. Jej zdecydowany ton i mowa ciała wskazywały, że nie ma szansy na sprzeciw, więc nieco niechętnie Hiroe ruszył za nią.
Na całe szczęście to ona przejęła inicjatywę i zajęła się tą gorszą częścią, rozmową. Wyższy od niej Kisuke mógł w międzyczasie skupić się na czymś innym. Zamiast przyjrzeć się temu kupcowi, wzrok skupił raczej na jego wyposażeniu. Plecak, chodź wielgaśny był bardzo dobrze przemyślany i posiadał bardzo wygodną możliwość chwycenia czegoś w nim. Zaprezentował to ten przybysz, który sięgnął po jeden ze zwojów i trzymał go obecnie na kolanie. Coś zamierzał na nim zapisać? Raczej nie, a dodatkowo wskazywało to na jego umiejętności pieczętowania, skoro korzystał z takich przedmiotów. Czyli to nie był zwyczajny kupiec, a ninja. To mogło zmienić nieco postać rzeczy. Owady chyba także poczuły ten delikatny skok adrenaliny, bo zaczęły się niecierpliwić w jego ciele. Wystarczy jeden zły ruch kogokolwiek z ich trójki i sytuacja ze strażnikami może się powtórzyć. Nad wszystkim jednak panowała Tamaki, która spokojnie starała się prowadzić rozmowę.
Na całe szczęście to ona przejęła inicjatywę i zajęła się tą gorszą częścią, rozmową. Wyższy od niej Kisuke mógł w międzyczasie skupić się na czymś innym. Zamiast przyjrzeć się temu kupcowi, wzrok skupił raczej na jego wyposażeniu. Plecak, chodź wielgaśny był bardzo dobrze przemyślany i posiadał bardzo wygodną możliwość chwycenia czegoś w nim. Zaprezentował to ten przybysz, który sięgnął po jeden ze zwojów i trzymał go obecnie na kolanie. Coś zamierzał na nim zapisać? Raczej nie, a dodatkowo wskazywało to na jego umiejętności pieczętowania, skoro korzystał z takich przedmiotów. Czyli to nie był zwyczajny kupiec, a ninja. To mogło zmienić nieco postać rzeczy. Owady chyba także poczuły ten delikatny skok adrenaliny, bo zaczęły się niecierpliwić w jego ciele. Wystarczy jeden zły ruch kogokolwiek z ich trójki i sytuacja ze strażnikami może się powtórzyć. Nad wszystkim jednak panowała Tamaki, która spokojnie starała się prowadzić rozmowę.
0 x
- Ario
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
Zadowolona z faktu że czerwonowłosy najwyraźniej nieco się uspokoił i schował swój zwój z powrotem na miejsce, również się nieco rozluźniłam. Jak się okazało, moje przypuszczenia były prawidłowe i szukał on kogoś a mianowicie swojego brata. Cóż, zawsze to jakieś zadanie, więc nie ma co kręcić nosem.
- Myślę że moglibyśmy się tym zająć, nie sądzisz, Kisuke-kun? - zwróciłam się do mojego towarzysza, zerkając na niego przy okazji po czym moja uwaga ponownie skupiła się na objuczonym chłopaku. - Nie wydaje mi się abyśmy go widzieli, przynajmniej nikt taki nie rzucił mi się w oczy ale myślę że jakbyśmy mieli trochę więcej czasu to się rozejrzymy i popytamy i może wpadniemy na jakiś obiecujący trop. - powiedziałam stanowczo.
- Myślę że moglibyśmy się tym zająć, nie sądzisz, Kisuke-kun? - zwróciłam się do mojego towarzysza, zerkając na niego przy okazji po czym moja uwaga ponownie skupiła się na objuczonym chłopaku. - Nie wydaje mi się abyśmy go widzieli, przynajmniej nikt taki nie rzucił mi się w oczy ale myślę że jakbyśmy mieli trochę więcej czasu to się rozejrzymy i popytamy i może wpadniemy na jakiś obiecujący trop. - powiedziałam stanowczo.
0 x
- Kisuke
- Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
Rozluźnienie przyszło bardzo szybko. Ario, bo tak się przedstawił ten objuczony ninja, schował swój zwój ponownie tam gdzie jego miejsce, więc i Kisuke mógł odetchnąć. Dobrze się stało, że trafili na spokojnego osobnika, bo kolejna awantura w miejscu publicznym to ostatnie co było mu potrzebne. Mogli więc pożegnać tą wstępną atmosferę niepewności i przejść do spokojniejszej rozmowy, na temat powodu obecności Ario w okolicy.
-5 lat to sporo czasu. Nawet jeśli masz jakieś poszlaki, to może on teraz wyglądać zupełnie inaczej- Nie widział zbyt dużej szansy powodzenia w tych poszukiwaniach. Minęło tyle lat, że jakiekolwiek wskazówki, które mogły być pomocne już z całą pewnością były nieaktualne. Do tego żadnego konkretnego tropu nie mieli. Może Ario wiedział coś więcej, ale Kisuke nie spodziewał się niczego specjalnego. To zadanie z całą pewnością nie będzie tą wyczekiwaną przez niego misją i zleceniem, na którym będzie mógł się wykazać. Nie oznaczało to jednak, że ma on gdzieś Ario, chciałby mu pomóc, ale nie mając żadnego punktu zaczepienia, raczej nie wyczaruje mu tego brata.
-5 lat to sporo czasu. Nawet jeśli masz jakieś poszlaki, to może on teraz wyglądać zupełnie inaczej- Nie widział zbyt dużej szansy powodzenia w tych poszukiwaniach. Minęło tyle lat, że jakiekolwiek wskazówki, które mogły być pomocne już z całą pewnością były nieaktualne. Do tego żadnego konkretnego tropu nie mieli. Może Ario wiedział coś więcej, ale Kisuke nie spodziewał się niczego specjalnego. To zadanie z całą pewnością nie będzie tą wyczekiwaną przez niego misją i zleceniem, na którym będzie mógł się wykazać. Nie oznaczało to jednak, że ma on gdzieś Ario, chciałby mu pomóc, ale nie mając żadnego punktu zaczepienia, raczej nie wyczaruje mu tego brata.
0 x
- Ario
- Tamaki Hyūga
- Martwa postać
Słysząc odpowiedź chłopaka poczułam jak policzki nieco mi się zarumieniły a cała zebrana wcześniej pewność siebie prysnęła niczym bańka mydlana. ALE WTOPA. No i zrobiło się trochę niezręcznie, do tego stopnia że Ario nawet zaczął proponować kupienie nam czegoś do jedzenia aby jakoś załagodzić sytuację. Podrapałam się zmieszana po głowie po czym przecząco nią pokręciłam.
- Yyyy, my dopiero co jedliśmy, także podziękujemy... - odpowiedziałam szybko, nie wiedząc zbytnio na jakie tory pokierować teraz rozmowę, więc zerknęłam nieco nerwowo na Kisuke, w nadziei że może on wpadnie na jakiś mniej kompromitujący pomysł i uda się każdemu wyjść z tej konwersacji z twarzą. Kompletnie nie wiedziałam jak mogłam dopuścić do tej tragicznej sytuacji. Może rzeczywiście trzeba było cierpliwie czekać przy stoliku na zlecenie aż samo do nas przyjdzie a nie ponownie dać się ponieść i wdepnąć w kolejne bagno.
- Yyyy, my dopiero co jedliśmy, także podziękujemy... - odpowiedziałam szybko, nie wiedząc zbytnio na jakie tory pokierować teraz rozmowę, więc zerknęłam nieco nerwowo na Kisuke, w nadziei że może on wpadnie na jakiś mniej kompromitujący pomysł i uda się każdemu wyjść z tej konwersacji z twarzą. Kompletnie nie wiedziałam jak mogłam dopuścić do tej tragicznej sytuacji. Może rzeczywiście trzeba było cierpliwie czekać przy stoliku na zlecenie aż samo do nas przyjdzie a nie ponownie dać się ponieść i wdepnąć w kolejne bagno.
0 x
- Kisuke
- Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
Nadzieje na przyjęcie misji szybko okazały się zbyt płonne. Co prawda, Kisuke nie chodziło o pieniądze, ale nawet w poszukiwaniach nie miałby za bardzo jak się sprawdzić. Chłopak wzruszył ramionami, uznając, że no trudno, była szansa, ale przecież nie każda znajomość musi zakończyć się misją. Dużo więcej spodziewała się Tamaki, która teraz trochę się niezręcznie poczuła, że po tak pewnym zagadaniu nieznajomego nic nie wypaliło.
-A skąd przybywasz? Pewnie sporo musiałeś podróżować i dużo widzieć. Niedawno rozmawialiśmy z Tamaki właśnie o tym co w świecie słychać, to fajnie byłoby poznać też jeszcze jeden punkt widzenia. Jesteś shinobim, prawda?- Chwila ciszy całkowicie mu nie przeszkadzała. Przywykł do niej, chociaż zdawał sobie sprawę, że wiele osób bardzo tego nie lubi i zaczyna przez to uznawać współrozmówcę za znudzonego i niezainteresowanego dalsza rozmowę. W tym przypadku tak nie było, dlatego Hiroe musiał się postarać aby coś wymyślić. Przysiadł się do stolika Ario, licząc na kolejne ciekawe plotki. Ostatnim razem sporo dowiedział się o Bijuu i Antykreatorze. Kto wie czego może dowiedzieć się od kolejnego podróżnika. Zapytał także o to, czy ma przyjemność z shinobim. Wszystko na to wskazywało, ale wolał mieć pewność.
-A skąd przybywasz? Pewnie sporo musiałeś podróżować i dużo widzieć. Niedawno rozmawialiśmy z Tamaki właśnie o tym co w świecie słychać, to fajnie byłoby poznać też jeszcze jeden punkt widzenia. Jesteś shinobim, prawda?- Chwila ciszy całkowicie mu nie przeszkadzała. Przywykł do niej, chociaż zdawał sobie sprawę, że wiele osób bardzo tego nie lubi i zaczyna przez to uznawać współrozmówcę za znudzonego i niezainteresowanego dalsza rozmowę. W tym przypadku tak nie było, dlatego Hiroe musiał się postarać aby coś wymyślić. Przysiadł się do stolika Ario, licząc na kolejne ciekawe plotki. Ostatnim razem sporo dowiedział się o Bijuu i Antykreatorze. Kto wie czego może dowiedzieć się od kolejnego podróżnika. Zapytał także o to, czy ma przyjemność z shinobim. Wszystko na to wskazywało, ale wolał mieć pewność.
0 x
- Ario
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości