Terytorialnie największa prowincja Karmazynowych Szczytów, zamieszkana przez Ród Kōseki . Daishi graniczy od północy i zachodu z morzem, na wschodzie z Soso, zaś południowa granica oddziela ją od Kyuzo i obszaru niezbadanego. Efektem tego jest możliwość tworzenia bardzo dochodowych szlaków handlowych i handlu morskiego przy - niestety - utrudnionym utrzymywaniu bezpieczeństwa włości. Podobnie jak pozostałe prowincje, dominuje tu krajobraz górski i lasy iglaste, z tą różnicą że dużo tu fauny - w tym tej drapieżnej, co na dłuższą metę może być dosyć niebezpieczne dla podróżników. Na ziemiach tych mieszkają również shinobi ze Szczepu Jūgo .
Sasame
Wiek postaci: 25
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Link do KP: viewtopic.php?p=177516#p177516
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Risu | Shinryu | Jawa
Fortel, którego użyłam okazał się być nie w pełni skuteczny, jednak przynajmniej byłam już wewnątrz bazy wroga a to zdecydowanie ułatwiało walkę z wrogiem niż jakbym musiała jeszcze teraz wdzierać się tutaj siłą. Nie mając czasu na jakieś dłuższe zastanawianie się nad tym czy rzeczywiście tak pochopnym było wchodzenie tutaj wykorzystując stare hasło, wybiłam się mocno z ziemi przemykając w powietrzu jak błyskawica i kierując się prosto do wnęki w której zniknął oficer, starając się wylądować za notkami, które po sobie zostawił i ruszając z pełną prędkością w głąb, szukając samego oficera aby go zaatakować.
W tym samym czasie moje dwa klony rozdzieliły się, jeden skoczył w górę, starając się złapać kunaie z notkami i rzucić je dalej od sufitu a drugi zaszarżował z pełną prędkością do głazu blokującego przejście w głąb kryjówki i wykonał silne uderzenie z łokcia w głaz, starając się go odrzucić w tył albo rozłupać, tak aby być w stanie przedostać się za niego.
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Kogō
Widoczny ekwipunek: ... Samehada Tanto Błękitna Zbroja Długi łuk Kołczan Lis Kruk ...
Link do KP: viewtopic.php?p=229047#p229047
Aktualna postać: Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 2 mar 2026, o 13:47
Kampania 17/...
Wiosna 396 roku
Sasame
Zlecenie Specjalne S - Pan żywiołów
N a szybko opracowałaś plan, skoczyłaś w kierunku przeciwnika, ale był na to naszykowany i ręcznie zdetonował notki. Orginalna ty została lekko odrzucona, nie poniosłaś żadnych obrażeń. Za to twój klon oberwał bezpośrednio kamieniami, widząc to musiałaś uciekać.
Z e wszystkich dróg ucieczki najrozsądniejszą wydawała się ta stworzona przez twojego drugiego klona, który zdołał przepchnąć, a właściwie lekko odrzucić kamienny głaz, potężnym uderzeniem. Nie wiele co prawda brakowało, aby roztrzaskał całkowicie wielki kamor, ale czy liczyłaś w tym momencie na jakieś dodatkowe punkty za styl ?
T ak, droga stworzona przez klona była twoją najlepszą możliwą opcją, ale pytanie czy zdążysz zbiec ?
Archiwum Głosów
Oficer Senrankai
Takahashi Yūto
Pierwszy pojmany członek Senrankai
Yonrou
Akirai Shūsuke - KLIK
Młodzieniec szczepu
0 x
Sasame
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Mimo szybkiej reakcji, nie udało mi się przedostać do wnęki wystarczająco szybko i odrzuciła mnie eksplozja wywołana przez notki oficera. Jeden z klonów zdążył już zniknąć w obłoczku dymu, jednak drugiemu udało się utorować drogę w głąb kryjówki. Pokrzepiona zastrzykiem chakry, który otrzymałam w momencie zniknięcia klona ruszyłam jak najszybciej do odsuniętego głazu, wyciągając w międzyczasie Eho-maki* z torby i zjadając go szybciutko aby zregenerować trochę więcej chakry. Klon, który pomógł mi przedostać się dalej również wszedł za głaz i rozglądał się już w poszukiwaniu przeciwników, starając się od razu takowych eliminować szybkim ciosem znad głowy jak tylko pojawią się w zasięgu wzroku. Prawdziwa Sasame po przejściu za głaz również uważa na otoczenie, starając się nie dać trafić jakimś atakiem z zaskoczenia poprzez unik lub szybszej wyeliminowanie napastnika. Klon, który znajdował się w wiosce, cierpliwie czekał, nie wiedząc co się dzieje, jednak w znajdował się w miejscu gdzie jego zniknięcie zostanie od razu zauważone i miejscowi (najlepiej ktoś kompetentny jak Takahashi) będzie mógł od razu przejść do wykonania rozkazów jakie pozostawiła po sobie imitacja.
*Ekwiwalent bojowej pigułki żywnościowej
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
Widoczny ekwipunek: ... Samehada Tanto Błękitna Zbroja Długi łuk Kołczan Lis Kruk ...
autor: Kaito Ishikawa » 2 mar 2026, o 17:03
Kampania 18/...
Wiosna 396 roku
Sasame
P rzeszłaś za klonem przez głaz, mogłaś złapać oddech i obrócić się, aby ujrzeć jak wejście za tobą jest całkowicie zakryte kamieniami, które runęły z sufitu skalnego. Za głazem w rogu po lewej stronie było wyjście którym ewakuowali się Senrankai.
- Ach... Kurwa... żarty się skończyły. - rzucił głos, który wcześniej słyszałaś.
Odwróciłaś się i ujrzałeś tego samego mężczyznę który wysadził skalny sufit w przejściu do tego miejsca w którym się znajdowałaś. Mężczyzna zawiązał trzy pieczęci, był zdecydowanie szybszy od ciebie w tej formie
- Katon: Zukokku !
Ognista płomień o niesamowitej wielkości i sile zaczął zmierzać w twoim kierunku. Wyglądało na znacznie silniejszą technikę, a niżeli mogło się wydawać.
Oficer Senrankai
Archiwum Głosów
Takahashi Yūto
Yonrou
Akirai Shūsuke - KLIK
Młodzieniec szczepu
Dla Adminów - Nie dla Jawy
Ukryty tekst
0 x
Sasame
Widząc że na całe szczęście moja ofiara przyszła do mnie, zamiast zmuszać mnie to biegania i szukania go po całej kryjówce, mogłam teraz bez najmniejszych wyrzutów sumienia zabrać się za walkę w pełni na poważnie. Natychmiastowo buchnęły ze mnie spore ilości chakry a wygląd przeszedł typową dla Przeobrażenia Juugo transformację. Skóra przybrała ciemno-szary odcień a włosy zmieniły kolor na szkarłatny. Cała reszta ciała zaraz po tym pokryła się twardymi łuskami a ramiona i nogi urosły od mięśni, które gwałtownie zwiększyły swoją objętość. Skoczyłam w bok, próbując chociaż zejść z drogi technice przeciwnika, jednak znając ten żywioł i biorąc pod uwagę zamkniętą przestrzeń w jakiej walczyliśmy, wiedziałam że prawdopodobnie niemożliwym będzie uniknięcie jej. Ryzykując więc trafienie eksplozją, wybiegłam tak aby widzieć dokładnie oponenta i skaczę prosto w jego stronę, wydłużając również ramiona aby uderzyć go niezależnie od tego w którą stronę postara się on uciekać oraz w miarę możliwości również pochwycić, zabierając mu możliwość ucieczki.
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 3 mar 2026, o 14:09
Kampania 19/...
Wiosna 396 roku
Sasame
N a pocisk odpowiedziałaś transformacją, która chwilkę trwała i choć stałaś się troszkę szybsza od techniki to jednak przy obszernym ataku oponenta i tak nią oberwałaś. Siła była na tyle duża, że zdołała cię lekko zadrapać.
K ontratakowałaś, ale dystans był na tyle duży między wami, że przeciwnik zdołał odskoczyć i zawiązać trzy pieczęci, a kiedy wylądował przyłożyć dłoń do ziemi. Ogromna kopuła powstała z twoich boków próbując cię zmieżdżyć, były na tyle duże, że zaraz zmienią obraz tegoż miejsca.
- Zdechnij w końcu suko ! - wykrzyczał przeciwnik
Obydwoje mieliście okazję szykować się do swojego kolejnego ruchu, tej formie byłaś ciut szybsza, ale dystans was dzielący robił swoje. Było to około dziesięciu metrów, ręce miałaś wyciągnięte, od których przeciwnik był oddalony ok. trzy metry
Oficer Senrankai
Archiwum Głosów
Takahashi Yūto
Yonrou
Akirai Shūsuke - KLIK
Młodzieniec szczepu
Dla Gracza
Ukryty tekst
Ukryty tekst
0 x
Sasame
Trafienie eksplozją ognia poczuła, jednak na całe szczęście łuski pokrywające moje ciało musiały dostatecznie zmniejszyć dotkliwość ataku abym nie musiała się nim w tej chwili przejmować. Moje ramiona już wyciągnęły się znacznie w kierunku oponenta, jednak ten już przygotowywał dla mnie kolejną technikę która wyglądała jakby miała na celu zmiażdżenie mnie pomiędzy dwom kamiennymi półkulami. Działając instynktownie ruszyłam do przodu aby wydostać się spomiędzy głazów, jednocześnie również wydłużając i łapiąc przeciwnika moimi ramionami w razie czego owijając je dookoła niego, tak aby na pewno nie mógł się wydostać i składać pieczęci. Trzymając tak złapanego oficera Senrankai, szarpię ramionami aby go podnieść na chwilę do góry aby zaraz po tym grzmotnąć nim w ziemię, cały czas mocno go trzymając (najlepiej również za dłonie).
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 3 mar 2026, o 14:59
Kampania 20/...
Wiosna 396 roku
Sasame
K orzystając z wydłuzenia próbowałaś biegnąc złapać przeciwnika. Byłaś tylko odrobinę szybsza, jednak braki w refleksie z powodowały, że w końcu udało ci się pochwycić przeciwnika jednak tylko za biodra i część nóg. Nim zdążyłaś nim trzepnąć o ziemię, udało ci się wybiec z techniki kopuły ziemi. I w momencie kiedy przeciwnik prawie uderzył ciałem o ścianę kończył zawiązywać pieczęci do techniki i wypuścił w twoją stronę kolejną technikę Katonu, dokładnie taką samą jak wcześniej. Nie miałaś nawet jak uciec, ponownie oberwałaś ognistą techniką. Poparzenie stało się już o wiele bardziej dotkliwe, mogłaś już nawet syknąć z bólu, puściłaś nawet przeciwnika, choć ten wyglądał jakby naprawdę mocno oberwał. Choć krew mu ściekała z głowy, nie poddawał się zaczął wiązać kolejne pieczęcie.
- Giń potworze ! - wykrzyczał mężczyzna
Oficer Senrankai
Archiwum Głosów
Takahashi Yūto
Yonrou
Akirai Shūsuke - KLIK
Młodzieniec szczepu
Dla Gracza
Ukryty tekst
Ukryty tekst
0 x
Sasame
Zdenerwowana niczym dzika osa, nie miałam zamiaru odpuścić choćby na chwilę i kontynuowałam natarcie, dobiegając do przeciwnika i łapiąc każdą jego dłoń swoją dłonią, jak jest taka możliwość to wplatając moje palce między jego palce i trzymałam z całych sił, starając się całkowicie uniemożliwić mu składanie pieczęci. W tym samym czasie trzymając go mocno, uderzam nim w ścianę przy której się znajdujemy, nie dając mu chwili wytchnienia aby ułożyć jakiś sensowny plan walki ze mną. Przeciwnik okazał się równie upierdliwy co poprzednia oficer z którą się mierzyłam, więc i jego musiałam mocno poturbować zanim się uspokoi, jednak wciąż musiałam się zastanowić nad sposobem jak uniemożliwić mu popełnienie samobójstwa kiedy zauważy że jest w sytuacji bez wyjścia, jednak do tego musiałabym wiedzieć w jaki sposób się oni zatruwają...
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 3 mar 2026, o 16:38
Kampania 21/...
Wiosna 396 roku
Sasame
R zuciłaś się na przeciwnika jednak ten zachował jeszcze swoją szybkość, zdołał zawiązać pieczęć i już prawie, że przyłożył rękę do ziemi, kiedy dopadłaś do niego i ze wszystkich sił zadałaś mu obrażenia. Jego głowa poleciała w stronę skalnej półki z dźwiękiem odbijając się od niej. Chwyciłaś jego rękę, unieruchamiając ją, jednak za mocno chwyciłaś i usłyszałaś tylko trzask.
M ężczyzna był nie przytomny, pokonałaś go. W miejscu tym znalazłaś bardzo wiele towarów, które miały pomóc Senrankai w walce z twoim szczepem. Pozostałych ludzi już nie było, drugie wejście było zatarasowane.
M iałaś też świadomość, że za jakieś dwie godziny, przybędzie "kawaleria".
Oficer Senrankai
Archiwum Głosów
Takahashi Yūto
Yonrou
Akirai Shūsuke - KLIK
Młodzieniec szczepu
Dla Gracza
Ukryty tekst
Ukryty tekst
0 x
Sasame
Kiedy przeciwnik opadł bezwładnie, stałam jeszcze chwilę nad nim, dysząc i zaciskając pięści, jednak wzięłam głęboki wdech i dotknęłam jego szyi aby sprawdzić czy czuję jego puls. Na całe szczęście wyglądało na to że był tylko nieprzytomny, więc musiałam teraz po prostu przygotować się na jego przebudzenie, tak aby nie był w stanie zrobić nic co zagroziłoby powodzeniu misji.
Zanim więzień został w odpowiedni sposób zabezpieczony, stworzyłam dwa klony, które zabrały się za przeszukiwanie kryjówki i pochwycenie ewentualnych maruderów, którzy nie ewakuowali się stąd w trakcie mojej walki z oficerem. Wyciągnęłam metalowe obręcze i założyłam jedną obręcz na kostkę mężczyzny a drugą na jego nadgarstek a następnie wyciągnęłam linę jutową i zrobiłam z niej i kawałka materiału, który zerwałam z ubrania oficera, prowizoryczny knebel.
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
Kampania 22/...
Wiosna 396 roku
Sasame
N ikogo innego nie znalazłaś, oficer Senrankai dał na tyle czasu swoim ludziom, że zdążyli uciec. Klony trafiły na wyposażenie i listę na której wszystko dokładnie było zapisane.
P o dwóch godzinach dotarły do ciebie dwa specjalne oddziały, które przejęły wciąż nieprzytomnego wroga i mogłaś już wrócić do osady, aby chwilę odpocząć. Mogłaś być z siebie dumna twoja pierwsza misja jako seinin zakończyła się sukcesem. Dobrze byłoby teraz poczekać na lidera aż wróci i wszystko mu opowiedzieć. Bardzo możliwe, że podczas przesłuchania oficera dowiecie się jakiś ciekawych rzeczy. Kto to wie ? Gdyby rzeczywiście twój szczep odniósłby sukces na tym polu możliwe, że udałoby się zaatakować kolejny ważny punkt dla Senrankai
Archiwum Głosów
Takahashi Yūto
Yonrou
Akirai Shūsuke - KLIK
Młodzieniec szczepu
GRATULACJE ! MISJA ZAKOŃCZONA SUKCESEM !
0 x
Sasame
Po oddaniu więźnia w ręce oddziału shinobich szczepu Juugo, mogłam wreszcie odetchnąć i wyluzować. Zabrałam więc moje narzędzia, których użyłam do spętania mężczyzny i spakowałam wszystko na miejsce, odwołałam klony i po upewnieniu się że moi pobratymcy poradzą sobie już tutaj bez mojej pomocy, skierowałam się w drogę powrotną do Nawabari. Zakładałam że Shuusuke-sama będzie zadowolony z wykonanej przeze mnie roboty i jak już skończy się zabawa z wyciąganiem informacji z oficera Senrankai to z pewnością pośle po mnie z wytycznymi na kolejną misję, ale póki co mogłam nacieszyć się chwilowym wolnym od zleceń, więc chciałam poświęcić ten czas na powrót do domu oraz nauki kilku technik, które mogłyby mi się przydać podczas następnych zadań.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości