Sytuacja dość szybko stała się dla mnie niemalże dramatyczna. Czując groźbę ścięcia, oblał mnie zimny pot, co właściwie nie było nawet widoczne na mojej rybiej skórze.
Przełknąłem głośno ślinę próbując obmyślić jakikolwiek plan obrony lub ucieczki. Niestety w defensywie byłem dość słaby, właściwie byłem niemal zerem ale przecież musiałem coś wymyślić! Nie mogłem dać się tak po prostu zabić, zwłaszcza po tym ile nagadałem kapitanowi o naszych umiejętnościach!
Przez chwilę próbowałem wyszarpać się z uścisku piratów, jednak szybko zdałem sobie sprawę z bezsensowności tego posunięcia. Pozostawała mi jedynie chakra, jednak moje zdolności nie pasowały do obrony, raczej do atakowania lub utrudniania życia.
Rozmyślania nagle przerwała jedna, dość niepewna myśl. Była jednak jedyną, która dawała mi jakiekolwiek szanse na przeżycie. Po pytaniu jednego z napastników odnośnie ostatniego życzenia, zebrałem w swoim ciele chakrę Suiton i rozprowadziłem na wszystkie strony. Na całe szczęście pokład pokryty był wodą od naszych wcześniejszych technik, ale również naniesioną przez wiatr i fale. To była moja nadzieja! Woda!
Suiton: Mizutetsu no Jutsu - w myślach wypowiedziałem nazwę techniki, by następnie złączyć swoje ciało z obecną wokół, wielką kałużą która pokrywała pokład. Liczyłem na to, że dzięki temu ostrze przeciwnika nie zdoła mnie sięgnąć, a Saika zdąży zareagować na tyle sprawnie, by pomóc mi wyjść z opresji.
Plan jaki na szybko ułożyłem w głowie, zakładał że po zamianie w wodę, przemieszczę się za jednego z piratów, wyłonię się tuż za nim i jednym mocnym ugryzieniem przebiję jego gardło. Dla bezpieczeństwa chciałem jednocześnie z tym sięgnąć po kolejne dwa kunai, które miałyby pomóc się bronić w razie zagrożenia.
Sytuacje takie jak ta bardzo mnie stresowały, ale wiedziałem że muszę wyciągać z nich wnioski, szukać udoskonalania dla swoich zdolności, nowych technik, pomysłów.
- Nazwa
- Suiton: Mizutetsu no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (2% za turę utrzymania)
- Dodatkowe
- W pobliżu musi się znajdować jakiś zbiorniczek wody, nawet kałuża
- Opis Jutsu idealne do zastawiania pułapek na przeciwników. Shinobi rozprowadza chakrę Suitonu po całym swoim ciele, co pozwala mu na zmienienie swojego ciała w wodę i ukrycie się w innych zbiornikach - nawet tak niewielkich jak kałuża. Pozwala to na wykorzystanie elementu zaskoczenia na niczego nie spodziewających się oponentach. Wymaga jednak obecności niewielkiego zbiorniczka wody.
Chakra: 94% - 6% = 88%