Suiton: Mizutetsu no Jutsu - Korekta

Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Re: Suiton: Mizutetsu no Jutsu - Korekta

Post autor: Kakita Asagi »

Proszę Inoshi masz swoją nisko poziomową technikę pozwalająca mieć wodę. Zapieczętuj jej tylko tyle, by starczyło na kałuże.
Nazwa
Fūin no Mizu
Pieczęci
Wół → Zając
Zasięg
10 metrów
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (zapieczętowanie)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Rozszerzenie Fūin no Jutsu, poszerzające wachlarz przedmiotów możliwych do zapieczętowania o wszelkiego rodzaju ciecze. Dzięki temu możemy zamknąć w zwoju między innymi oliwę, ropę, formalinę lub rzecz jasna najzwyklejszą wodę. Pieczętowanie chwilę trwa, lecz po zakończeniu procesu możemy nosić w kieszeni zwój zawierający wodę - pozwala to np. używać technik Suitonu tam, gdzie nie ma wody.
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Pomysł oparty na błędnym założeniu, że jak Kakashi zdziwił się na kałużę na środku suchej drogi, to na pewno shinobi sami się w nią zamienili. Jedno z drugiego w ogóle nie wynika i tak naprawdę to "zdziwienie" które jest tutaj koronnym dowodem i powodem zmiany, nic nie mówi o samym wykonaniu techniki.
Nie wiem też jaki jest sens pisania o wchodzeniu w kompetencje klanowi Haretsu czy Dohito notek wybuchowych, mniej więcej po tym zdaniu przestałem czytać dalsze wypowiedzi. Jestem na nie.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

Nie koniecznie fajnym jest usłyszeć, że po pewnych słowach dalej nie czytasz, zwłaszcza jeżeli były argumentem odpowiedzią niemalże identyczną w stosunku do tego co padło. Nie jest to fair ani do mnie jako autora tematu ani innych osób biorących udział w dyskusji.

@Asagi - też jakieś wyjście.

Mimo to. Sporo rzeczy opiera się na założeniu, wiele jest domysłem. Nie zawsze pokazano nam wszystko o czym doskonale wiesz. Mówisz, że jedno z drugiego nie wynika. Ale tak samo nie wynika, że ją zrobili, stąd też to założenie błędne nie jest bo to wciąż założenie, nie nie podważalny fakt. W obu wypadkach *zakładamy* bo potwierdzenia nie ma.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

To może inaczej, Twoje argumenty są zbyt mgliste i niepewne, aby przekonać mnie do zmiany moim zdaniem na gorsze, mniej logicznej i generującej potencjalne problemy w WT. Tyle ode mnie w zasadzie, moje zdanie jest takie, że ta zmiana jest nie do przyjęcia.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

No w porządku. Koszyk.

P. S jakie potencjalne problemy w wt widzisz?
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Inoś, byłeś modem w WT i nie wiesz, jakie "potencjalne problemy" mogą wystąpić? :P

Również jestem przeciw zmianie. Technika z resztą przechodzi swój rework. Autor również napisał, że temat należy odrzucić. Jeśli nikt nic nie doda związanego z tematem (omijamy temat WT), to wieczorem temat zostanie przeniesiony w odpowiednie miejsce.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Przenoszę.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości