Shigashi no Kibu jest krajem kupieckim na północ od Samotnych Wydm. Południowa granica kraju styka się z Sabishi i Atsui, zaś północna - z Soso i Kyuzo. Na zachodzie graniczy z Głębokimi Odnogami, a na wschodzie z krainą Yusetsu. Choć krajem w teorii zarządza gildia kupiecka, tak naprawdę główną władzę w Shigashi no Kibu stanowią trzy rodziny Yakuzy. A co najciekawsze, pomimo sporów zarządzają państwem w bardzo sprawny i względnie sprawiedliwy sposób, dzięki czemu Shigashi mogło się bardzo sprawnie rozwinąć.
͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏
Wiek postaci: 24
Ranga: Mieszkaniec miasta
Widoczny ekwipunek: ◈ Torba
Link do KP: viewtopic.php?p=214291#p214291
Multikonta: Mijikuma | Ryū
autor: ͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏ » 18 kwie 2025, o 13:00
Zdziwiło mnie, że młokos przyjął nowy przydomek bez żadnego sprzeciwu, ale najwyraźniej dominującym charakterem to on nie był. Gdy zaś sobie chłopocek uświadomił, że wyprawił się tak daleko bez większego pomyślunku, wybuchłem gromkim śmiechem – takim idiotą to trzeba się urodzić, nie wierzę, że mogło być inaczej!
- Oż ty chuju, haha! Chcesz mi powiedzieć, że przeprawiłeś się taki kawał drogi, żeby już na miejscu sobie uświadomić, że gówno możesz i czeka cię druzgocząca porażka! – Ponownie wybucham śmiechem, nawet nie próbując się jakoś wstrzymywać, by zapobiec emocjonalnemu wylewowi chłopaka, gdy ten sobie to wszystko uświadamia i jeszcze jest z tego faktu wyśmiewany.
Kolejny wylew słów młokosa tym bardziej uświadamiał mnie, że chłopocek zupełnie świata nie zna i porywa się z motyką na słońce.
- Czy ty w ogóle wiesz gdzie trafiłeś? Do pierdolonego miasta mafijnego! A ty mnie prosisz, bym za małą opłatą znalazł kogoś i go odjebał, nie zważając na to czy przypadkiem nie ześlę na siebie wkurw którejś z władz panoszącej się w Shigashi. – Prycham na niego, powoli czując jak podnosi mi jebane ciśnienie. Żeby mnie o coś takiego prosić! Powinienem go w tej chwili zajebać! Lecz tego nie robię ostatecznie, co się odwlecze to nie uciecze.
- Henroku, nie masz kurewskiego pojęcia o ile prosisz. Zresztą, powiedzenie, że zapłacisz, ale nie mówisz ile tylko pokazuje jak się nie znasz na tym świecie. Syp monetami w tej chwili lub nie tylko stracisz zęby, ale i znajdę tego skurwysyna i oddam mu cię w prezencie. Dajesz, młody! – Wystawiam rękę, na której mam nadzieje, że pojawi się sakiewka. Bez niej nie ma dalszej rozmowy.
0 x
Sumi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
Widoczny ekwipunek: Torba
Link do KP: viewtopic.php?p=217764#p217764
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Jawa
~ 9/28 ~ ~ Akira ~
~ Misja Rangi C ~
~ Silne plecy ~
Henroku wzdrygnął się kiedy Akira wybuchł głośnym śmiechem a następnie skulił się nieco kiedy wojownik zaczął go wyśmiewać i drwić z jego braku przygotowania do tego wszystkiego.
- Tak. Masz rację, nie jestem przygotowany, ale nie obchodzi mnie to. Jedyne czego chcę to żeby ten skurwiel dostał to na co zasługuje, nawet jeżeli miałbym zostać pożarty i wysrany przez to miasto. - powiedział w końcu chłopak a jego głos był przepełniony determinacją, która również musiała trochę go podbudować na duchu, sprawiając że wyprostował się i stanął dumnie naprzeciw Akiry.
- Jeżeli ty nie będziesz chciał się podjąć tego zadania to znajdę kogoś innego kto może będzie bardziej chętny. - powiedział na koniec a kiedy Akira zapytał się o stawkę, jaką oferował za wykonanie zemsty na jego ojcu, na chwilę się zawahał.
- Ja... Zapłacę ci 500 Ryo. Jeżeli to za mało to wskaż mi proszę chociaż drogę do miasta i nie będę marnował więcej twojego czasu. - powiedział na koniec i wydawał się jakby wstrzymać oddech w oczekiwaniu na odpowiedź Akiry.
0 x
Kolorek Sumi
͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏
autor: ͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏ » 21 kwie 2025, o 11:16
Wzdycham z zrezygnowaniem. Takich szczyli tu mnóstwo, ostatecznie kończą albo w slumsach zagłodzeni lub, jeśli mają to nieszczęście posiadania estetycznej fizjonomii, zostają porwani i sprzedani jakiemuś perwersyjnemu bogaczowi, handlarzowi. Ten tu co prawda nie wygląda na takiego, co powinien się tym martwić, ale chuj go wie!
- Czyli tak naprawdę nie zależy ci na własnym życiu? Mogę cię sprzedać, ale obiecać, że za pieniądze, które za ciebie dostanę zafunduję śmierć komukolwiek tam jej życzysz? – Pytam, chcąc trochę podpuścić chłopaka.
- Słuchaj, ty sobie nie zdajesz kurewskiego pojęcia, co robisz! Przychodzisz i prosisz losową osobę, by zajebała inną. Przecież to aż się prosi, żeby to ciebie porwać, bo jesteś łatwiejszym celem i zanieść twoje młode dupsko do tego, kogo chcesz zabić i dostać za to ewentualną zapłatę. Czyli zarobi się więcej niż oferujesz bo najpierw oczywiście należałoby ograbić i ciebie z wszelkich należności. – Przedstawiam chłopakowi dogłębną analizę w jakiej dupie się znalazł i dlaczego jest teraz na mojej łasce i niełasce.
- Jeśli tyle płacisz, to połowa w formie zaliczce. I nie gwarantuję, że podejmę się zadania, ale chociaż sprawdzę z kim mamy do czynienia, popytam. Jeśli gruba sprawa, to się wycofuję i ta połowa zostaje u mnie. – Pluję na dłoń i wystawiam mu ją pytająco, zastanawiając się czy przybije targu.
0 x
Sumi
~ 11/28 ~ ~ Akira ~
~ Misja Rangi C ~
~ Silne plecy ~
Chłopak przez chwilę stał nieruchomo, badając wzrokiem Akirę, wydawał się chyba kalkulować to czy jest sens teraz się jeszcze wycofywać z rozmowy z wojownikiem, jednak po chwili zacisnął dłonie i wyprostował się nieco bardziej.
- Cóż, przyszedłem tutaj zapytać się ciebie o drogę do miasta, na początku nie rozważałem żeby cię do tego zatrudnić, ale wydajesz się dobrze znać Shigashi no Kibu a także wyglądasz na silnego... - wytłumaczył się chłopak, na chwilę tracąc swoją pewność siebie, jednak kiedy Akira zaczął negocjować warunki zadania, wydawało się jakby ożywiło go to bardziej niż cokolwiek wcześniej w rozmowie a na jego twarzy ponownie pojawił się cień determinacji.
- Mogę... Mogę ci zapłacić zaliczkę, ale najpierw zaprowadź mnie do miasta, zjem coś i wtedy będziemy mogli zająć się odnalezieniem tego sukinsyna, zgoda? - odpowiedział Henroku i również splunął na dłoń wyciągając przed siebie ale pozwalając Akirze na dokonanie ostatecznej decyzji zanim przypieczętują układ.
0 x
Kolorek Sumi
͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏
autor: ͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏ » 23 kwie 2025, o 09:43
Prychnąłem. Młody musi się jeszcze wiele nauczyć, o ile nie zamierza przedwcześnie udać się na wieczny spoczynek.
- Połowa dryblasów z miasta będzie ci się wydawać silna i groźna, debilu. - Odpowiadam, patrząc na niego z nieukrywaną niechęcią. Nie dlatego, że coś mi zrobił, a prędzej ponieważ patrzyłem właśnie na trupa. Żywego trupa, który jeszcze nie uświadomił sobie, że nie żyje.
- Jasne, mam własny bar. W nim będziesz mógł się posilić i mi zapłacić, tam też ugadamy szczegóły. Opowiesz mi wszystko. Od imienia celu do najmniejszych szczegółów. Ile ma centymetrów w kuśce, jak śmierdzi. Wszystko co wiesz. W innym razie robota od razu do wyjebania. Choć nie myśl, że wtedy nie będziesz musiał mi zapłacić, moje zainteresowanie także kosztuje. - Przybijamy w końcu sztamę i możemy ruszać. Zaprowadzam go do baru, zaś w trakcie drogi niespecjalnie ze sobą rozmawiamy, daję mu czas, żeby to sobie wszystko przemyślał i może sobie uświadomił, że sam fakt znalezienia kogoś odrobine zainteresowanego jego ofertą wcale nie robi jego sytuacji lepszą.
0 x
Sumi
~ 13/28 ~ ~ Akira ~
~ Misja Rangi C ~
~ Silne plecy ~
[Z/T]
0 x
Kolorek Sumi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości