Gdzieś w drodze

Shigemi

Re: Gdzieś w drodze

Post autor: Shigemi »

Obrazek
W moim przebraniu przemierzałem kolejne metry, westchnąłem cicho. Cała nasza walka na Kami no Hikage po części była bezsensowna, wieści o Antykreatorze poszły w świat, a ten zamiast się jednoczyć postanowił walczyć, byłem tym totalnie zniesmaczony, ludzie jak zwykle postanowili się najpierw pozabijać, dopiero za jakąś dekadę zrozumieją jak bardzo cenne są te życia, które tutaj bezpowrotnie znikną. Zacisnąłem pięści i zęby, chciałem naprawiać ten świat, ale żeby go naprawić musiałem najpierw wzrosnąć w siłę, najlepiej anonimowo. Stąd postanowiłem przemierzać świat jako Kuroi Akihisa, dzięki temu nie będę mieszać klanu w sprawy międzynarodowe. Moim głównym zadaniem było zdobyć jak najwięcej informacji i uratować jak najwięcej istnień. Z każdą przypadkową śmiercią Antykreator rósł w siłę. Wziąłem kolejny głębszy oddech i ruszyłem w stronę wskazanego mi przez ścieżkę miejsca, chciałem znaleźć jakąś osadę ludzką, niekoniecznie stolicę, ale gdzie mnie nogi poniosą będzie dobrze. Nie traciłem jednak czujności jakby nie patrzeć był to obszar zajęty wojną i nie mogłem sobie pozwolić na relaks.
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

0 x
Shigemi

Droga schodziła powoli, jednak z czasem moim oczom ukazało się niewielkie domostwo, a może raczej siedlisko? Nie dane mi było jednak się nad tym dłużej rozwodzić z bardzo prostego powodu - zostałem zaczepiony przez strażnika - przynajmniej tak mi się wydawało. Usłyszałem zawołanie, a moje oczy skierowały się w stronę dochodzącego głosu. Skłoniłem się na przywitanie i rzekłem:
-Nazywam się Kuroi Akihisa, tutaj całkiem niedaleko zacumowałem swoją łódź, pochodzę z wioseczki nieopodal Raigeki. - wypowiedziałem to pewnym i bez żadnego wahania tonem, następnie dodałem kolejne zdanie:
-Jestem Shinobi, który chciałby pomóc ludności cywilnej znajdującej się na obszarze zajętym konfliktem, wszak oni to najwięcej cierpią na tym wszystkim! - rzekłem i czekałem na rozwój wypadków, nie mieli powodów, żeby mnie zaatakować, ale mieli dokładnie ich tyle samo, aby mi zaufać, ciekawy byłem jak to wszystko się potoczy.
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak

0 x
Shigemi

Słysząc ich słowa wzruszyłem ramionami, oprócz tożsamości nie miałem nic do ukrycia, ale nie stresowałem się tym, jeśli wyjdzie to na jaw to wytłumaczę to, jeśli będą chcieli mnie zabić trudno, jakoś będę musiał z tym żyć. Westchnąłem cicho, a następnie tylko krótko zripostowałem temat szpiegostwa krótkim:
-Swój, swojego zawsze pozna, może dlatego tak łatwo osądzasz mnie o głupotę. - spojrzałem w stronę miejsca, skąd wypełzli następni Shinobi, było ich kilku, a może nawet kilkunastu mogło obstawiać ten posterunek, słysząc słowa o werbunku w mieście powiedziałem tylko:
Zarówno w Kami no Hikage jak pomagałem ocalić jak najwięcej osób, tak samo i tutaj nie oczekuję zapłaty, więc najemnikiem nie jestem i nie będę. - westchnąłem - Prowadźcie, moim jedynym wrogiem jest Antykreator i jego poplecznicy, póki go nie wspieracie nie jestem Waszym wrogiem. Chociaż ten konflikt jest mu bardzo na rękę - skłócić świat, aby ten nie mógł się zjednoczyć przeciwko niemu, aby każdy kraj po kolei upadał jak Kami no Hikage... - powiedziałem i spokojnie skierowałem się w stronę, którą mi wskazali.
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak

0 x
Awatar użytkownika
Rika Kari Matsubari
Wiek postaci: 19
Ranga: Sentoki

Post autor: Rika Kari Matsubari »

0 x
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Wiek postaci: 20
Ranga: Wędrowiec
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini

Post autor: Akashi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Rika Kari Matsubari
Wiek postaci: 19

Post autor: Rika Kari Matsubari »

0 x
Awatar użytkownika
Akashi
Postać porzucona
Ranga: Wędrowiec
Krótki wygląd: Jednooki młodzieniec o fioletowych włosach. Odziany w skórzany płaszcz ze znakiem jashina na plecach
Widoczny ekwipunek: Skórzany płaszcz, kazeshini

Post autor: Akashi »

z/t
0 x
Obrazek
Kaguya Sen

Post autor: Kaguya Sen »

0 x
Awatar użytkownika
Hitsukejin Shiga
Martwa postać
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Forteca-san. Po lepszy pogląd kierować się do podpisu.
Widoczny ekwipunek: Na plecach wypełniony kołczan i torba, z namiotem na torbie. Do tego na jednej ręce kusza, na drugiej pazurzasta rękawica. No i oczywiście zbroja, maska, bandaże i pełen fortecowy ekwipunek.

Post autor: Hitsukejin Shiga »

0 x
Obrazek Aktualny wygląd fortecy-sana.
Uśmiech normalny, nie od ucha do ucha, ale jednak kły zwierzęce, kły bestii ze stali - ostatnie zęby jaśniejsze. Całe ciało owinięte bandażami. Mocne buty, rękawice z płytami na dłoniach. Na lewym ręku widoczna kusza z systemem szpulowym. Na prawym ręku pazurzasta, przerażająca rękawica. Na plecach u boku wypełniony kołczan, na biodrze duża torba, a na niej zwinięty namiot. Ogólnie całe ciało opancerzone pancerzem Shinobi, a na głowie, prócz bandaży wszystko ukrywających (Chyba, że jasno zaznaczone, że jest inaczej), znajduje się maska jeżdzca głodu.

Ekwipunek
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE): Ozdobne tachi przy pasie, zbroja (+rękawice), kołczan i bełty na plecach, duża torba ze zwojami i namiot, maska, rękawica z pazurami, Kusza z systemem szpulowym na ręku, w formie rękawicy z bronią, oprócz torby ze zwojami - moneta Akuryo na szyi.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):Duża torba, a w niej:

Cztery puste manierki (od Hirokiego dwie, jedna po robieniu kompresu, jedna po wypiciu samemu.) Pozostałe manierki: Piąta u Chise, szósta u Harumi, siódma u Akaruiego, ósma u Hirokiego, dźwięwiąta u Juranu, dziesiąta w zwoju.

Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 3 wybuchowych notek (1,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 97,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Statystyki
KEKKEI GENKAI: Fumetsu - Dar wyznawców Kultu krwawego Boga Jashina.
NATURA CHAKRY: Katon.
STYLE WALKI: Dwa style walki: Bukijutsu Chanbara oraz Taijutsu Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona -
  • Brak.
  • Nabyta -
  • Brak.

PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 70
    WYTRZYMAŁOŚĆ 77
    SZYBKOŚĆ 121
    PERCEPCJA 70
    PSYCHIKA 1
    KONSEKWENCJA 1 | 16
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 328
KONTROLA CHAKRY: A
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 107%
MNOŻNIKI: Brak.
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI
    • Chanbara S
    • Rankanken B
    • ---
    IRYōJUTSU A
    FūINJUTSU D
    ELEMENTARNE:
    • KATON A
      SUITON E
      FUUTON E
      DOTON E
      RAITON E
    KLANOWE B
Znane techniki
Fuinjutsu:
[ E] Fūin no Jutsu
[ D] Fūin no Mizu
[ D] Bakuryūgeki

Iryojutsu:
[ D] Chiyute no Jutsu
[ D] Katto no jutsu
[ C] Naosute no jutsu
[ C] Chakra Kogeki
[ C] Okasho
[ C] Tsutenkyaku
[ C-WT] Saikenchiku
[ B] Chakra no Mesu
[ B] Shikon no Jutsu
[ B] Saikan Chūshutsu no Jutsu
[ B-WT] Kasseika
[ B-WT] Bakushin
[ A] Ishoku
[ A] Shosen no jutsu
[ A] Ranshinsho
[ A] In’yu Shōmetsu
[ A] Kyori Chiyu no Jutsu

Ninjutsu:
[ E] Bunshin no Jutsu
[ E] Henge no Jutsu
[ E] Kai
[ E] Kawarimi no Jutsu
[ E] Kinobori no Waza
[ E] Suimen Hoko no Waza
[E] Nawanuke no Jutsu

Katon:
[ D] Katon: Hōsenka no Jutsu
[ D-WT] Katon: Yomi Seppun
[ C] Katon: Gōkakyū no Jutsu
[ C] Katon: Kasumi Enbu no Jutsu
[ C] Katon: Kaen Senpū
[ C] Katon: Ryūka no Jutsu
[ C] Katon: Endan
[ C] Katon: Kaengiri
[ B] Katon: Dai Endan
[ B] Katon: Karyu Endan
[ B] Katon: Karyudan
[ B] Katon: Benjigumo
[ B] Katon: Haiseikisho
[ B] Katon: Hibashiri
[ B] Katon: Hosenka Tsumabeni
[ B-WT] Katon: Hitsukejin
[ B-WT] Katon: Arashi Hinote
[ B-WT] Katon: Yomi Hando
[ A] Katon: Onidoro
[ A] Katon: Goryuka no jutsu
[ A] Katon: Suyaki no jutsu
[ A] Katon: Ryūen Hōka no Jutsu
[ A-WT] Katon: Yakitsuku Daichi
[ A-WT] Katon: Kutabare!

Bukijutsu Chanbara
[ D] Fūma Ninken
[ C] Mikazukigiri
[ C] Omotegiri

Taijutsu:
[ D] Dainamikku Akushyon
[ D] Dainamikku Entorī
[ D] Aian Kurōī
[ C] Hayabusa Otoshi
[ C] Kage Buyō
[ C] Shishi Rendan
[ C] Ushiro Hi-Ru
[ B] Doroppu Kikku
[ B] Hando Oda
[ B] Kosa Ho
[ B] Seishun Furu Pawa

Taijutsu - Rakanken
[ C] Assho
[ C] Gangeki
[ C] Hosho
[ C] Shogekisho
[ C] Shoshitsu
[ C] Tokken
[ B] Girochin Doroppu
Podręczna ściągawka zawartości zwojów:
Mały zwój 2 - 5 spreparowanych notek (2,5 objętości), 5 notek świetlnych (2,5 objętości), 5 bombek chilli (10 objętości), 10 metrów łańcucha (100 objętości) - 115/150

Mały zwój 3. - 5 wybuchowych notek (2,5 objętości), pojemnik z formaliną duży i mały (40 objętości) , 2 pigułki ze skrzepniętą krwią (2 objętości), szpony (20 objętości), mały zwój (10 objętości), 2 zabawne bombki dymne z konfetti i jedna z efektem czaszki (6 objętości), jadeitowy ozdobny zestaw medyczny (20 objętości) - 100,5/150

Mały zwój 4. - Dolne pól ciała Harumi.

Mały zwój 5. - Górne pół ciała Harumi.

Średni zwój 1 - Ciało Shikariego Nary.

Średni zwój 2. - 1 manierka z wodą (10 objętości), ogniskowy zestaw do gotowania (100 objętości), krzesiwo i hubka (15 objętości), 7 wakizashi (140 objętości) - 265/400.

Średni zwój 3. - Pełen wody z techniki Fuin no Mizu.

Średni zwój 4. - Pełen książek i dokumentów.

Średni zwój 5. - Pełen książek i dokumentów.
Mnisia maska jeżdzca.
Nazwa
Maska "Głód".
Typ
Ubranie, Maska
Objętość
Do noszenia na twarzy lub w torbie, 20
Waga Fūin
25
Opis Maska Głodu to prosty stosunkowo przedmiot. Zasłania całą twarz i jest dość gruba, przez co żeby ciężar jej był nieodczuwalny, a sama maska przyległa odpowiednio do ciała konieczne jest zawiązanie jej z tyłu głowy paskiem. Wykonana z wytrzymałej stali, oprze się większości broni miotanych, a także technik do rangi B włącznie, za wyjątkiem technik penetracyjnych, których efekt zostaje pod ocenę MG. Maska ma stosunkowo prostą budowę, ważna jest łuskowata pancerna struktura, cienkie otwory na oczy i rogi sponad oczu przypominające wydłużone oczy lub brwi. Maska głodu prezentuje się jak zdarta przednia część hełmu samuraja i tym w rzeczywistości jest - została oderwana z marionetki która była ciałem jeźdźca głodu - Kabuto.
Cena
600 ryou
Link do tematu postaci
KLIK!
Piękne ząbki Shigi.
Nazwa
Sumairu + Kiba
Typ
Unikat/Broń
Opis Sumairu oraz Kiba to dwa oddzielne przedmioty, a raczej zestawy przedmiotów łączące się w jedną upiorną całość. Po rozcięciu swoich policzków i ust, poszerzając uśmiech niczym przy "uśmiechu kota Cheshire", użytkownik Sumaire zakłada sobie dwie trójkątne nakładki z nierdzewiejącego metalu w które wchodzi rozdarta skóra - taki separator w postaci ruchomych metalowych łuków nie pozwala skórze się zregenerować i policzkom zrosnąć, zostawiając użytkownikowi niesamowicie wielki i szeroki uśmiech (który jednak nie odsłania zębów, jeśli mamy zamknięte usta - uśmiech jest po prostu znacznie dłuższy wtedy niż u normalnych śmiertelników), co przy okazji pozwala znacznie szerzej otwierać usta. Kiba to para szczęk, dolna i górna, składające się z takich samych pod względem ilości zębów co normalne ludzkie, jednak te zęby są wykonane z nierdzewiejącego metalu i mają bardzo ostre, spiczaste kształty niczym kły zwierzęcia lub potwora, co pozwala z łatwością szarpać oraz rwać mięso i cieńsze materiały. Zęby niestety muszą być wyrywane jeden po jednym, a potem kły wkręcane na śrubach w mięso jedno po drugim. Na dziąsłach na stałe zostają zamontowane metalowe okowy w formie gwintowanego otworu na wkręcenie kła, ale także pełniące role stopera powstrzymującego odrost zwykłego zęba.
Właściwości Sumairu zwiększa możliwości rozwarcia ust, co pozwala na większe i głębsze ugryzienia, Kiba pozwala wyrywać i rwać gryziony materiał ze względu na ostrość kłów i ich twardość.
Dodatkowe Aby poprawnie wykorzystać Sumairu oraz Kibę użytkownik musi posiadać iryojutsu lub regenerację pozwalającą na bardzo sprawne zregenerowanie tkanek do wsadzonych łuków Sumairu oraz do zregenerowania dziąseł by Kiba były w stu-procentach użyteczne.
Wytrzymałość
100 punktów
Zdobycie
500 ryou + misja C na "zamontowanie".
Link do tematu postaci
KLIK!
Nazwa
Suiseki - Krzesiwo
Typ
Dodatek
Opis Suiseki to nic innego jak specjalny kieł/ząbek który montuje się zamiast zwykłego stalowego kła do istniejącej już, zamontowanej w szczęce szyny z otworami - do gotowego produktu Kiba. Suiseki jest stworzony z magnezu który uderzając o zwykły metal - pocierając, uderzając i tak dalej, wystarczy kłapnięcie zębami - krzesi dużą ilość iskier co pozwala podpalać łatwopalne płyny/gazy jeśli te są w zasięgu do 25 cm od ust użytkownika krzeszącego iskry.
Zdobycie
300 za sztukę.
Link do tematu postaci
KLIK!
Awatar użytkownika
Asaka
Postać porzucona
Wiek postaci: 27
Krótki wygląd: Białowłosa, złotooka, niewysoka
Widoczny ekwipunek: Kabury na broń na udach; duża torba na pośladkach; bransoletka na prawym nadgarstku; obrączka na palcu; wielki wachlarz na plecach
Aktualna postać: Airan

Post autor: Asaka »

Ukryty tekst
0 x
· ·

Obrazek
· · ·
seasons don't fear the reaper
nor do the wind, the sun or the rain
Awatar użytkownika
Misae
Postać porzucona
Wiek postaci: 28
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Bardzo ucieszył dziewczynę entuzjazm chłopaka. I właśnie to w nim polubiła od początku i właśnie z tego powodu nie miała nawet najmniejszych wątpliwości, że przystanie na jej wyjątkowe lekkomyślny plan - co w sumie było niezwykłe biorąc pod uwagę, że poznali się raptem kilka chwil temu. Jednak dobrego serca nie da się udać, a właśnie taką opinię zdążyła już sobie wyrobić na jego temat - może było to nazbyt łatwowierne z jej strony i może mogła się na tym przejechać, ale zawierzała sporo w chłopaku.
Kiedy tylko puścili się biegiem ta, nie traciła czasu starając się dalej kontrolować sytuację. W obliczu wojny nie stać ją było na beztroski truchcik po lesie. Chyba pierwszy raz tak na poważnie na własnej skórze wreszcie odczuła, że jest w uczestnikiem wielkiego konfliktu. Choć nie. Widok ludzi, którzy w przerażeniu uciekli ze swoich domostw tak szybko, że nie zdążyli przywdziać niczego ciepłego sprawiło, że do Misae dotarł ważny fakt - jeszcze nawet nie odczuła procentu wojny i jakiś nieprzyjemny głosik w głowie kazał jej sądzić, że nie widziała jeszcze w życiu nic.
Ludzie rozsądnie zareagowali strachem, więc kunoichi z lekko uniesionymi rękoma w celu okazania, że nie trzyma niczego w pustych, otwartych dłoniach wyłoniła się z zarośli. Sama zapewne też byłaby mocno nerwowa na ich miejscu, więc ważne było, aby zapewnić ich o dobrych intencjach przybyszy.
-Nazywam się Yamanaka Misae, a to mój towarzysz Sumairu Abe-san - przedstawiła ich. Wiedziała, że w tym regionie to nazwisko szczególnie w tym czasie może nieść nadzieję... choć i jej samej ona by się przydała. Nie było czasu jednak na zbędne dywagacje. Dziewczyna pociągnęła wypowiedź opuszczając ręce i przyglądając się obecnym z uwagą i troską - Powiedzcie co tu się stało i co najważniejsze - czy ktoś wymaga pomocy medycznej? Jeśli tak to pomogę jak tylko będę mogła.. - dodała starając się brzmieć jakby panowała nad sytuacją - ludzie zapewne będą potrzebowali kogoś takiego, ale czy jej się to uda? Zostało mieć nadzieję.

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Sumairu Abe

Post autor: Sumairu Abe »

0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości