Rynek

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Rika Kari Matsubari
Wiek postaci: 19
Ranga: Sentoki

Re: Rynek

Post autor: Rika Kari Matsubari »

Misja rangi D - Ryuunosuke
Rika Kari Matsubari
7

Ryu znał moc uśmiechu i wiedział, że czasem warto sięgnąć po tę nic nie kosztującą broń. Miał święte prawo przypuszczać, że to właśnie w ten sposób zaskarbił sobie sympatię kobiety i wygrał walkę o oferowaną przez nią pracę. Właściwie? Nawet jeśli nie zwracała na to uwagi, to widok ten musiał się gdzieś przebić tylnymi drzwiami do jej podświadomości. Uśmiech tak działa i już. Zabawne to, gdy pomyślimy sobie, że gdzieś w powijakach ludzkiej ewolucji uśmiech był jasnym sygnałem, by… się do kogoś nie zbliżać. „Patrzcie, jakie mam zęby!” – mówił wówczas ten uwielbiany dzisiaj gest.
Dobrze, ale co jeśli nie uśmiech mogło zdecydować o wyborze Ryu? Może to, że był najbliżej? Tak, to by miało sens. Albo jego gabaryty? Czemu nie. Jego ciała nie strawił jeszcze głód, tak jak zrobił to z jego bezdomnymi konkurentami o pracę. Było jednak coś jeszcze. Coś, po co musiałby odtworzyć na nowo ostatnie wydarzenia. O ile to dla niego takie ważne.
Myślami młodego samuraja targał niepokój o charakter pracy, na którą się zgodził. To mogło być wszystko i był tego w pełni świadomy. Niezbyt mu się to podobało. Ryuunosuke niby nie bał się ciężkiej pracy, ale też nie chciał podjąć się niczego obrzydliwego czy uwłaczającego mu. Cóż, taki po prostu był.
Dlatego też próbował się czegoś dowiedzieć. Zagaił, przerywając wyjątkowo mało niezręczną ciszę. Były to ostatnie chwile Ryu przed podjęciem pracy i postanowił wykorzystać je na ponowne rozejrzenie się po krajobrazie. Cóż, gdzieś tam mogła czekać na niego o wiele lepsza oferta, która zmieniłaby w jego życiu wiele. Na pewno nie brakowało też ścieżek mogących pokierować go ku zgubie.
-Nie. – odpowiedziała kobieta, pomijając pytanie otwarte, którym rozpoczął młodzieniec. Szli dalej. Wydawało się, że rozmowa zakończona, ale kobieta miała jednak coś do dodania.
-Ani to, ani to. Myślę sobie… że będziesz mógł pokazać próbkę swych możliwości. – uśmiechnęła się nieznacznie, jakby przyjemność sprawiało jej ukrywanie konkretnego zajęcia. W istocie, było tak. Uważała, że pracuje w wyjątkowym miejscu.
-Poza tym… - dodała, niespecjalnie czekając na reakcję. – musisz być trochę bardziej cierpliwy. Jesteśmy na miejscu.
Skoncentrowanemu wcześniej na widokach Shigashi, a później na idącej o dwa kroki przed nim kobiecie, ukazała się wąska uliczka, którą właśnie szli. Ślepy zaułek. Raczej mało estetyczne ściany z obydwu stron. Uwagę przykuwał wóz z paką, od których najprawdopodobniej odpięte zostały konie.
Kobieta jednak nie została przy pace, a zrobiła kilka kroków do prowizorycznych drzwi i złapała za klamkę prowadzącą do jakiegoś zaplecza.
-Przynieś te worki, a ja pokażę ci, co z nimi zrobić. – zapewniła spokojnie. - Wiem jak tu wygląda, ale w środku jest o wiele przytulniej! – weszła do środka.
Kiedy Ryu rozejrzał się dookoła, zauważył nieprześwitujące, mocno związane worki średnich rozmiarów, znajdujące się na wozie. Było ich kilkanaście, nie ważyły jednak zbyt wiele. Ryu mógł od biedy nosić dwa na raz – po jednym na rękę. Jeśli chciał się wycofać, to jest na to ostatni moment.
0 x
Ryuunosuke

Post autor: Ryuunosuke »

No tak, tajemniczość. Ryuunosuke nie wiedział czy to po prostu cecha tej kobiety czy też coś, co wyróżnia mieszkańców Shigashi no Kibu. U samurajów wszystko było prostsze. Kiedy zadawało się pytanie, to odpowiedź pojawiała isę niemal natychmiast. Niekoniecznie była ona miła, a nawet dość często zwyczajnie szorstka i balansująca na granicy gburstwa. Dla mniej wytrzymałych osób mógł to być afront, ale tak naprawdę takie podejście ułatwiało życie codzienne. Każdy wiedział kto i co o nim myśli inna osoba, a tutaj? Tutaj królowali kupcy i shinobi. Ryuu wielokrotnie słyszał, że ani tym, ani tamtym ufać nie można. Być może te słowa znajdą potwierdzenie w ciągu kilku nastepnych miesięcy jego pobytu w mieście, ale to się jeszcze okaże. Na razie kobieta idealnie wpasowywała się w stereotypy krążące na temat ludzi mieszkających po tej stronie wody. Białowłosy postanowił jednak zbytnio z nią nie dyskutować. Skoro i tak nie wyciągnie z niej jakichś informacji, to lepiej, żeby się nie ośmieszał zbędnym przerzucaniem się na słowa. Wzruszył tylko ramionami i westchnął bezradnie pod nosem.
- Cierpliwości mi akurat nigdy nie brakowało. - odpowiedział pogodnie, żeby mimo wszystko podtrzymać jakoś interakcję pomiędzy nim, a zleceniodawczynią. Gdyby samuraj nie był cierpliwy to nigdy nie wygrzebałby sie ze swojego grajdołka i nie stał teraz tu, gdzie stoi. W zasadzie ściany jego grajdołka i te, które otaczały wóz wiele się od siebie nie różniły, ale nie Ryuunosuke oceniać w jakim miejscu kobieta prowadzi interesy. Nieprzejmując się kompletnie estetyką, po prostu ruszył po worki, uprzednio poprawiając swoje tachi przy pasie aby czasem nie spadło. Jeden worek na prawy bark, drugi worek pod lewą pachę i podążył tam, gdzie kobieta mu wskazała. Workom się natomiast nie przyglądał, bo to nie była jego część zadania. Miał je po prostu przenieść, co też potulnie zaczął czynić.
0 x
Awatar użytkownika
Rika Kari Matsubari
Wiek postaci: 19
Ranga: Sentoki

Post autor: Rika Kari Matsubari »

Misja rangi D - Ryuunosuke
Rika Kari Matsubari
9
Ryu podtrzymywał rozmowę, choć zarówno dla niego, jak i idącej przed nim kobiety nie miało to większego znaczenia. Ot, miły gest, który wypada. W istocie, między nimi wszystko było ok, a pracodawczyni nie miała żadnych złych intencji. Że nie zdradzała zadania… chyba najzwyczajniej nie chciało jej się tego mówić dwa razy. W drodze i na miejscu. Teraz, gdy Ryuunosuke wnosił worki, przechodząc bokiem przez wąskie wejście na zaplecze, ona panoszyła się gdzieś w głębi lokalu. Zaplecze, w którym samuraj odkładał kolejne wory, było zadziwiająco czyste. Wręcz sterylne, chciałoby się powiedzieć. Co by nie mówić, był to uderzający kontrast w porównaniu z obskurnym zaułkiem prowadzącym do zaplecza. Pytanie: gdzie właściwie jest i jak wyglądają frontowe drzwi do tego budynku?
Kiedy młodzieniec kończył z workami, miał prawo odczuwać nieznacznie zmęczenie. Worki nie były jakieś super ciężkie, ale coś tam ważyły. Pamiętajmy też, że Ryu coraz głośniej burczało w brzuchu. Wraz z opadającymi na ziemię ostatnimi workami, otworzyły się jakieś drzwi, na które wcześniej nie zwrócił uwagi i wyszła z nich.
-Ja jestem Mami, a oto Shinobi Ryouriten! – czy tylko ja widzę pewne podobieństwo nazwy do imienia młodzieńca? - Jedyna w Shigashi restauracja, w której do przyrządzania dań używamy zdolności wykwalifikowanych wojowników. – powiedziała to z dumą godną biednego człowieka, którego syn został lekarzem.
Co jest w ogóle grane? Ta ważąca każde słowo kobieta nagle się otworzyła, a słowa wylatywały jej niczym lawa podczas erupcji wulkanu.
-Dlatego cię wybrałam, mój miły. – ponownie spojrzała na miecz. Teraz wszystko było jasne.
Jednym pociągnięciem ręki rozwiązała sznurek z najbliższego jej worka. Można było odnieść wrażenie, że robiła to już tysiące razy. Zostawiwszy worek lekko otwartym, teatralnie odsunęła się od niego, dając samurajowi znak, by podszedł bliżej. Jeśli tylko Ryu to zrobi i zajrzy do środka, jego oczom ukaże się coś brązowego, średniej wielkości. O kurde, to ziemniaki.
0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: - zielone włosy i oczy
- średniego wzrostu, opalona
- odkryty brzuch i przepaska na twarzy
Widoczny ekwipunek: Kabura, gurda, zwoje przy pasie.
Multikonta: Miwako

Post autor: Suzu »

Strefa Gracza->Wyposażenie->Towary Luksusowe to temat, który powinieneś odnaleźć przed swym postem.
0 x
remember my heart
how bright I used to shine
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Czarne, sterczące włosy, dobrze zbudowany, całkiem wysoki. Heterochromia oczu, jedno białe, jedno czarne Ubrany w czarny płaszcz.
Widoczny ekwipunek: Płaszcz, torba, rękawiczki bez placów, dwie kabury na broń na udach.

Post autor: Kaze Tetsu »

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Czarne, sterczące włosy, dobrze zbudowany, całkiem wysoki. Heterochromia oczu, jedno białe, jedno czarne Ubrany w czarny płaszcz.
Widoczny ekwipunek: Płaszcz, torba, rękawiczki bez placów, dwie kabury na broń na udach.

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny

0 x
Awatar użytkownika
Suzu
Gracz nieobecny

0 x
remember my heart
Awatar użytkownika
Kaze Tetsu
Gracz nieobecny

0 x
Akira

Post autor: Akira »

Byłem już na miejscu, po dosłownie paru miutach dotarłem do bramy i bez większych ceregieli znalazłem się w środku. Muszę przyznać że klimat (temperatura) w tym miejscu był nie do końca przyjazny, zdecydowanie wolałem sytuację pogodową z karmazynowych szczytów niż z pustyni, ale najemnik nie mógł sobie przecież wybrzydzać. Musiałem znaleźć ojca lub wydobyć informacje od kupców, a gdzie można się udać w takim celu jeśli nie na rynek. Wiedziałem iż Daiki zaopatrzył się w specjalności soso czyli pewien zapas drewna oraz lekkie uzbrojenie typu kamizelek, to u kupców tych materiałów na początku zamierzałem się czegoś dowiedzieć, a zdecydowanie bez pudła mogłem zgłosić się do większych sklepów wykorzystujących drewno do tworzenia swoich przedmiotów, w końcu na pustyni był to towar niemal luksusowy, od zawsze importowany i o niemałej wartości.
Mój wybór padł na stragan z uzbrojeniem, gdzie wystawione były łuki, kusze i inne bronie daleko dystansowe tradycyjnie wykonywane z drewna.
- Witam, czy nie miał pan może przyjemności handlować z niejakim Daikim Fudo? Miałem się z nim tu spotkać lecz obawiam się iż się mineliśmy - zagadałem od razu do sprzedającego starszego mężczyzny, postanowiłem najpierw załatawić sprawę mojego ojca, a z resztą był to początek konwersacji jak każdy inny, jesli tylko chciałem mogłem potem rozmowę sprowadzić na tory interesujących mnie informacji natury gospodarczej.
(Nie będę już zapisywał technik i statów, po prostu odejmę chakrę według poprzedniego posta MG)
Chakra - 47%
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości