Masaru gotowe

Moderator: Souei

Masaru Yoshida

Masaru gotowe

Post autor: Masaru Yoshida »

[img]http://img12.deviantart.net/6ebd/i/2016/034/2/b/leszy_by_wolf_minori-d96fp95.jpg[/img]
Nazwa Kukły
Rēshī
Ranga
B
Klasa
Lekka
Cena
1170 Ryo
Materiały
Drewno,metal, czaszki ludzkie, czaszka jelenia, skóra niedźwiedzia
Wygląd Podobnie jak na rysunku. Wysoka na 2m, humanoidalne kształty podobne do ludzkich. Drewniane nogi, a na każdej pomiędzy kolanem, a kostką są wbite na piszczelu po 5 ostrzy od kunai. Są ustawione równo pod sobą w równej odległości. Noga to kawałek drewna z kunaiami, do którego jest podczepiony staw kulisty, a do niego kolejny kawałek drewna i znowu staw kulisty podczepiony do korpusu. Tak prezentują się nogi. Ręce na podobnej zasadzie, staw kulisty, kawałek drewna, staw i kawałek drewna, tylko tym razem jest zakończony 5 palcami osadzonymi na kolejnym stawie kulistym który robi za dłoń. Budowa palców to staw zawiasowy podczepiony do kulistego stawu do którego podczepione są ostrze szpony długości 30cm jeden. Korpus zwyczajny jak u człowieka, głowa to kawał drewna bez szyi z osadzonej na nim połowie czaszki jelenia bez żuchwy. W okolicy gdzie powinien znajdywać się mostek przyczepione są do kukły 3 czaszki ludzkie. Na barkach jest po jednej czaszce również ludzkiej bez żuchw w celu zapewnienia jako takiej ochrony stawów ręki. Postać nie jest ubrana w nic po za płaszczem ze skóry niedźwiedzia narzuconym na plecach. Przykrywa on 2 kukły niżej opisane które posłużyć mogą do podmian, lub gdy będzie potrzeba również walki. Przymocowana każda jest paskiem z bandaża około 1m sztuka, przywiązana do pleców.
Mechanizmy
1. W klatce piersiowej jest średni magazynek na broń z wejściem do niego na plecach, a wyrzutnia podpięta do niego znajduje się pod czaszką jelenia w głowie. Czaszka jest na stawie zawiasowym przez co może odskoczyć do góry odsłaniając wyrzutnie kunai.
2. W lewej ręce znajduje się mechanizm tarczy do techniki klanowej z B. Te 4 ramiona rozkładają się w długości między dłonią, a łokciem.
3. W prawej ręce na podobnej zasadzie jak w technice tarczy otwiera się 5 desek. Na deskach są nałożone pieczęcie, a rozwarcie ich powoduje odpieczętowanie żyłek. Każda żyłka ma 50m długości i jest zakończona kunaiem. Łącznie wychodzi ich 10, kieruje się nimi jak integralną częścią kukły. Sposób działania taki jak odpieczętowywane ręce w kukle 3 kazekage w anime od Sasoriego.
4. Czaszka po środku jest otwierana, a pod nią jest wnęka na notkę świetlną która detonuje się po otwarciu czaszki, która jest na stawie zawiasowym.
5. W okolicy środka brzucha jest ukryty miotacz żywiołów słabszy, futon, zasięg 10m w kształcie stożka, podmuch powietrza który obala ludzi i odrzuca broń miotaną.
Wycena: Drewno na kukłę 150Ryo, 2 m bandaża 20 Ryo, tarcza do techniki 350Ryo, miotacz 350Ryo, magazynek 100Ryo, miotacz kunai 50 Ryo, pazury 100Ryo, deski z pieczęciami 50 Ryo. - 1170 Ryo.
Żyłki z odpieczętowanego drewna kupuje się osobno.
Kukły z pleców.
[img]https://i.pinimg.com/736x/25/0a/e2/250ae296291e5a73012a743d44e04bec--crane-batman-halloween-scarecrow.jpg[/img]
Nazwa Kukły
Wara
Ranga
D
Klasa
Ultralekka
Cena
40Ryo
Materiały
Słoma, kości, ewentualna broń, bandaże
Wygląd Wielkość zależna od wziętego osobnika, ponieważ budowa kukły to szkielet człowieka, z wsadzonymi stawami kulistymi w miejscach dłoni,łokci, ramion, kolan, szyi i miejsc gdzie kończyny są doczepione do korpusu. Każda kość jest obwinięta słomą, lub też świeżą trawą i inną zieleniną, w zależności od woli tworzącego. Oczy to guziki ze starych ubrań, a usta to wycięcie w słomie. Słoma trzyma się dzięki bandażom które jako jedyne są zakupione. Każda kość jest obwiązana słomą(bądź innym zielskiem) i bandażem. Około 4m bandaża potrzeba do owinięcia tak żeby wszystko się trzymało.
Mechanizmy
Brak takowych.
Temat:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=109&t=3641
0 x
Yujiro

Re: Masaru gotowe

Post autor: Yujiro »

Tarczy do technik ceny nie widzę w spisie, więc nie wiem jak to wygląda - zostawiam to reszcie.

Nie mam bladego pojęcia jak działa pkt 3.
Rozumiem że ręka otwierana jest jak tutaj, tylko mamy 5 desek. Na każdej desce widnieje pieczęć.
Każda pieczęć ma zapieczętowane 2 metrowe, grube na 30cm pale drewna? I to jeszcze wszystkie są ze sobą połączone o.o?
Linia pali - rozumiem, to odległość na jaką możesz wyrzucić ten pierwszy staw?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru Yoshida

Po 1, skory, czaszki, jelenia czaszka, to wszystko fabularnie do zdobycia. Nie chce kukły którą odwalę w sklepię tylko, chciałbym tymi czaszkami ją mocno związać z moją postacią.
Po 2, ahhh mam dziwne wrażenie że nie pisałem tego w stanie takim jakim powinienem XD <kappapride>
Zaraz to przełożę na bardziej normalny
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru Yoshida

To już poprawione heh xD w sumie dam rysunek i ss anime.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru Yoshida

Mam ostatnio sporo obowiązków i jutro głębiej się odniosę do wszystkiego jednak dziś chciałbym powiedzieć co do wagi kukły że faktycznie odpieczętowanie w punkcie 3 zwiększy jej wagę fakt. Ale obstawiam bez tego wagę ultralekka z prostego powodu. Pazury, wyrzutnia, miotacz. Tylko tyle. Skoro już 3 kukły na forum przeszły że są ultralekki mając wielkiego kunai, to czemu kukła której wyposażenie jest lżejsze niż ten właśnie kunai, ma mieć wagę tylko lekką? Uważam że faktycznie te bale drewna odpieczętowane zwiększą ciężar, ale wydaje mi się że początkowa waga jest dobra.
A kukły na plecach to kości i słoma. Prawie jak więcej ubrania. A co do tego żeby były droższe, to niech mi ktoś powie dlaczego >:V Co tam jest drogiego, bandaże? Te kukły nie są drogie pieniężnie tylko czasowo, po za procesem tworzenia dłuższym,
muszę mieć fabularnie szkielet nie zepsuty. To już problem, zwłaszcza że na misji D mordowanie to raczej spora szansa na straż i tego podobne ryzyka.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru Yoshida

Czołem czółko, czołeczko. Poprawiłem, zamiast lin żyłki po prostu. Zwykłe chamskie żyłki 15 Ryo za 3 metry. Teraz chyba nikt mi nie powie że te pod ultra lekką nie pójdzie. xdd
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości