Sakkaku Aka

Moderator: Souei

Teien

Sakkaku Aka

Post autor: Teien »

0 x
Kamiru

Re: Sakkaku Aka

Post autor: Kamiru »

Hm... Ciężka sprawa.

Pragnę przypomnieć, że genjutsu rzucane pieczęcią było dostępne dla wszystkich gen userów.
Dźwięk był domeną Gakushi (a tu ich chyba nie będzie, z tego co słyszałem).
Jedyną postacią, która mogła rzucać genjutsu ruchem palca był Itachi. Tylko on (i możeeee Shiushi, jeszcze większy koksu w gen).

I tak jakoś... 50 metrów dla każdego możliwego gen, gdzie w WT możesz zrobić wykokszoną iluzję o małym zasięgu, a potem używać ostrza i mieć to gdzieś. Tak samo z używaniem technik kanonicznych, gdzie dla przykładu, technika zakazana rangi S ma zasięg 10 metrów.

Inni?
0 x
Teien

Hmm, no dobrze! Jak dla mnie może być to nawet z zasięgiem taki jak jest w Genjutsu wpisany.
0 x
Murai

Post autor: Murai »

No nie powiem, mocne to jest. Nawet za mocne bym powiedział, miecz jako medium dla technik Genjutsu ma dwie niewątpliwe raki - zasięg i samą umiejętność. Genjutsu opierało się na pieczęciach i chyba tylko Itaś, jak trafnie spostrzeżono powyżej. Bardziej skłaniałbym się ku temu, by był to unikat wysokiej rangi. Ale na pewno trzeba odpowiednio zmienić zasięg, do powiedzmy 5m. W końcu to miecz, broń do walki bezpośredniej. Takie moje zdanie.
0 x
Kamiru

Popieram Musa ~
0 x
Teien

5 metrów? To trochę bezużyteczne jest, a nawet bardzo. Ja bym przystał na zasięg dany w technice. Czemu są przykłady takiego czegoś jak Gest z mangi i anime? Skoro nigdzie nie było potwierdzone, że nikt nie może używać innych rodzajów przekaźnika dla Genjutsu. Przekaźnika nie musi być, bo po pieczęciach, jeśli tak bardzo się na nich skupiliście, leci wiązka chakry. Nie ma przekaźnika w rodzaju pieczęci. Gest to jednak gest. Trzeba spojrzeć na niego. Dźwięk? Brak pieczęci i łapiesz za pomocą jakiejś melodii. Genjutsu dźwiękowe to nie tylko Ci od fletu, skoro porywacie się na OP postacie jak Itachi, to Jiraya mógł łapać dzięki żabką w iluzję.
Skoro istnieje dźwięk, gest, to czemu nie przedmiot? Sharingan również łapie w Genjutsu, wystarczy na niego również popatrzeć i technika aktywowana.
No i jeśli opieramy się na M&A to myślę, że miecze na bezpośredni kontakt nie wszystkie były... Igła, rzucana przez użytkownika. Czy te dwa miecze Kiba? Bodajże, pioruny i inne tego typu rzeczy.
Więc może jednak zasięg proporcjonalny do techniki?
0 x
Murai

Jiraya poprzez pakt/Sage Mode? Wcale nie jest to takie OP, skąd. A miecze faktycznie były zazwyczaj na bliski dystans, jednak podajesz za przykłady oręż 7MM, czyli najbardziej oryginalne i nietypowe miecze w całym uniwersum. Ja podtrzymuję swoje 5m.
0 x
Kamiru

Tyż.
0 x
Teien

5 metrów, no dobra. To jeszcze jeden dodatek. Czy mogę używać tego na odległość. Mam na myśli przesyłam wiązkę chakry do miecza, ktoś się na niego patrzy, jest w zasięgu 5 metrów i zostaje złapany.
0 x
Kamiru

oke

misja B?
0 x
Teien

Mi pasuje
0 x
Murai

No to poprawki do opisu wprowadzić tylko.
0 x
Teien

Edit poleciał. Pasuje?
0 x
Murai

Jeszcze ciekawi mnie rzecz odnośnie tego, że nie musisz trzymać tego miecza w ręce. No ten, jakoś mi się to nie widzi. Ale poczekam na innych, może podzielą moje zdanie, iż powinieneś mieć z nim kontakt fizyczny.
0 x
Teien

Pisałem wyżej. Wysłanie do niego chakry. A on działa wtedy normalnie. Kamiru akczepta na to dał.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości