NERF DLA SAMURAJÓW

Midori

NERF DLA SAMURAJÓW

Post autor: Midori »

PROBLEM

By walczyć kataną potrzebujesz 20 siły. Ale ile siły potrzebujesz by walczyć kataną za pomocą jednej dłoni? Temat jest delikatny ponieważ walczenie tak jest dość słabsze. Po pierwsze nie mamy zaparcia kiedy ścieramy się na miecze więc potrzebujemy więcej siły? Po drugie nie używamy siły dwóch rąk ofc

ROZWIĄZANIE

50 na miecz w jednej ręce?

DODATKOWE UWAGI
A ile na miecz w zębach ?
0 x
Shouta

Re: NERF DLA SAMURAJÓW

Post autor: Shouta »

Dwukrotna wartość wydaje się rozsądna, ale do walki w taki sposób chyba potrzebny by był jakiś specyficzny trening czy styl.
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Kurna, znaleźli się sobie równi... jak masz 20 siły to powinno spokojnie według mnie wystarczyć na walkę kataną w jednej ręce (w rzeczywistości katana jest bardzo lekka jak na broń białą, te 20 wymagane jest według mnie nawet nieco zawyżone, patrząc na to, że na wielkie miecze trzeba ~80). I jeszcze jakiś specjalny trening, czy styl do walki 1 ręką? Kur** trzymajcie mnie...
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Popieram Suzaku, nie widzę sensu rozdrabniania takich elementów mechaniki na jeszcze mniejsze części. Tym bardziej, że jak wspomniał pan wyżej, katana jest lekką bronią (ćwiczyłem, potwierdzam, bicków jak Pudzian mieć nie trzeba).
0 x
Takeru

Post autor: Takeru »

Strasznie to ogólnie dziwne... To szybkość też będziemy dzielili na dwie nogi? Masz siłę, która jest wymagana do prawidłowego posługiwania się bronią i nie jest to ważne czy to będą dwie czy jedna ręka. A co do tego żeby się posługiwać mieczem w zębach to jak było powiedziane, raczej osobny styl czy też technika.
0 x
Midori

Post autor: Midori »

Czyli jak posiada sie tradycyjny styl walki kataną i walczy się z ziomkiem który po prostu ma katane w jednej ręce i cos tam sobie nią bije bo ma takie ken co ja to nawet jeśli nasze statystyki są równe to moje prawidłowe posługiwanie się mieczem spowoduje, że wyjde zwycięsko z np. starcia siły kiedy "przepychamy się na miecze" z powodu stylu w którym utrzymuje postawy oburącz umiejętnie rozkładając siłe przeciwnika na swoje nogi / ziemie? Wszystko pod wycene mg? kurde chciał bym znać mniej więcej ile styl poza bonusami daje przewagi w walce. Słyszałem ze coś tam ma być z nimi ruszane kiedys wiec fajnie by bylo gdyby zajął się tym ktoś odpowiedni :,<
chyba temat do zamkniecia
0 x
Jun

Post autor: Jun »

@Midori, kurna to pytaj się adminów, a nie wstawiasz niepotrzebne tematy w pomysłach, nie dość że zaśmieca i zajmuje innym czas, to jeszcze niesamowicie potrafi to denerwować. Co ma styl walki, do "przepychania" się mieczami? Przecież to zależy od siły postaci, jej stanu fizycznego, od tego czy aktualnie trzyma 2 rękami, nawet od miecza, jakim się posługuje itd Ocenia to mg, bo chyba od tego jest, więc jak masz pytania, to pisz na chatach, ew. na offtopie, a nie w pomysłach, bo to nie jest FAQ -_-
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

24h i wyrzucam.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości