Nauka technik a inkwizycja
Nauka technik a inkwizycja
Problem
Klik
Nauka technik jest opisana normalnie wzorowo, all ok. W porównaniu do poprzedniej osłony, nie kosztuje ona punktów. No, ale pojawia się inny problem. Jaki? Taki, że gracze mogą dopisywać sobie techniki, bo w praktyce raczej administracja nie będzie przeglądać każdego ich posta, żeby sprawdzić czy nauczyli się techniki. Bo nie ma czasu niestety.
Rozwiązanie
Po prostu przy nazwie Jutsu w KP zrobić url z linkiem do tematu gdzie się ktoś nauczył i po sprawie.
Dodatkowe uwagi
Zrobiłem dzisiaj tortillę.
Klik
Nauka technik jest opisana normalnie wzorowo, all ok. W porównaniu do poprzedniej osłony, nie kosztuje ona punktów. No, ale pojawia się inny problem. Jaki? Taki, że gracze mogą dopisywać sobie techniki, bo w praktyce raczej administracja nie będzie przeglądać każdego ich posta, żeby sprawdzić czy nauczyli się techniki. Bo nie ma czasu niestety.
Rozwiązanie
Po prostu przy nazwie Jutsu w KP zrobić url z linkiem do tematu gdzie się ktoś nauczył i po sprawie.
Dodatkowe uwagi
Zrobiłem dzisiaj tortillę.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Re: Nauka technik a inkwizycja
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. To nic trudnego, zrobić z nazwy techniki w KP link odsyłający od razu do posta z treningiem. Sama zaraz to zrobię, bo dzięki temu administracja będzie miała wszystko ładnie i przejrzyście i nikt nikomu nie zarzuci oszustwa ^^
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Dobre, aczkolwiek zbędne. Gdyż to w interesie gracza powinno być, by wiedzieć gdzie się nauczyło takiej techniki jeśli administrator o to poprosi. Więc jeśli ktoś chce coś takiego robić to czemu nie, aczkolwiek niech nie będzie to wymagane. Jednak... By później nie było płaczu, jeśli ktoś nie znajdzie swojego postu z nauką techniki, a później zostanie ukarany po prostu za lekkie oszukiwanie.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
@ Ichirou, a nie stykną 2 tematy: PH i Bank, trzeba jeszcze kolejne uzupełniać? Pfy.
Myślę, że lepiej pozostawić to indywidualnym potrzebom, bo u mnie będą raczej linki do działów WT/Technik, więc podwójne linki zrobiłyby zbędny ruch w KPeszce.
PS. Zjadłbym tę tortillę
Myślę, że lepiej pozostawić to indywidualnym potrzebom, bo u mnie będą raczej linki do działów WT/Technik, więc podwójne linki zrobiłyby zbędny ruch w KPeszce.
PS. Zjadłbym tę tortillę
0 x
Wydaje mi się to niepotrzebne. Tak jak ktoś napisał, jeśli poprosimy o pokazanie gdzie gracz nauczył się takiej techniki - jest zobowiązany to udokumentować. Jeśli nie będzie w stanie, uznajemy że nas oszukał i zostanie ukarany. Oczywiście KP to indywidualna sprawa każdego, jak komuś się chce podpinać pod nazwy url - droga wolna.
Osobiście postawiłbym jednak na zaufanie i zostawił to tak jak do tej pory jest, albo dorobił w rozliczeniach temat z nauką jutsu i tam by gracze w uhide dokumentowali nauczone techniki.
Osobiście postawiłbym jednak na zaufanie i zostawił to tak jak do tej pory jest, albo dorobił w rozliczeniach temat z nauką jutsu i tam by gracze w uhide dokumentowali nauczone techniki.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Jak dla mnie temat dobry i rozwiązanie problemu banalne i genialne w swej prostocie - dla mnie dużo lepsze niż "gracz musi sam wykazać jak go poprosimy" - po co gracz ma przekopać "N" postów i tematów za powiedzmy 3 lata gry później? Dla mnie nic prostszego, jak do dopisanego jutso dodać linka do miejsca gdzie się trenuje.
A co do tego, żę trzeba wierzyć ludziom - Jest dokładnie odwrotnie
Wszak chyba weryfikujemy kto jest właścicielem danej KP Transferowej, więc nie ufamy tak o, prawda
? (czy może się jednak mylę i nie weryfikujemy?)?
PS
Może jeszcze kawałek tortilli się ostał?
A co do tego, żę trzeba wierzyć ludziom - Jest dokładnie odwrotnie

PS
Może jeszcze kawałek tortilli się ostał?
0 x
No dajcie spokój. Formalizm, formalizm i jeszcze raz formalizm. Niedługo będzie trzeba ze wszystkim wrzucać linki, bo inaczej nie będzie można nawet dodać postu. Zaufajmy sobie choć trochę, a nie dokładajmy sobie problemów i uzupełniania kolejnych tematów, które tylko będą zaśmiecały forum. Kompletnie niepotrzebne.
0 x
IMHO zbędne. Jak ktoś kantuje, to tylko sobie szkodzi. Bo taki przeciwnik, któremu zależy na wygranej, może łatwo sprawdzić czy taki trening się odbył i tym sam może wygrać walkowerem. Nie spotkałem się na innych forach żeby ktoś oszukiwał w ten sposób.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
Dla mnie pomysł dobry, bo gracz szukania będzie miał o wiele mniej.
0 x
To jak chce mniej szukania, to niech tak sobie robi, kto mu broni? Bezsensu dawać to na przymus, poza tym już widzę, jak ktoś chce sprawdzić czyjeś treningi, zwłaszcza, że są one darmowe.. znowu popadacie w paranoje jakoby każdy miał zamiar oszukiwać~
0 x
Zbędne gofno. Każdy kto jest rozsądny ćwiczy w jednym, maksymalnie 2 tematach, wiec szukania nie jest zbyt wiele.
0 x
A więc proponuje zrobić tak:
- Gracz jeśli chce może w swoim KP hiperłączami oznaczać nauczone techniki tam gdzie się ich nauczył. KP jest w końcu własnością użytkownika i to w jego interesie leży, aby informacje dot. postaci były czytelne i łatwo dostępne.
- Gracz nie musi prowadzić powyższej dokumentacji, jednakże w jego interesie leży by w razie wątpliwości niezwłocznie na prośbę moderatora/administratora pokazać gdzie nauczył się posiadanej techniki. Jeśli nie będzie w stanie tego uczynić - werdykt nie będzie rozsądzany na jego korzyść.
Odpowiada wszystkim?
- Gracz jeśli chce może w swoim KP hiperłączami oznaczać nauczone techniki tam gdzie się ich nauczył. KP jest w końcu własnością użytkownika i to w jego interesie leży, aby informacje dot. postaci były czytelne i łatwo dostępne.
- Gracz nie musi prowadzić powyższej dokumentacji, jednakże w jego interesie leży by w razie wątpliwości niezwłocznie na prośbę moderatora/administratora pokazać gdzie nauczył się posiadanej techniki. Jeśli nie będzie w stanie tego uczynić - werdykt nie będzie rozsądzany na jego korzyść.
Odpowiada wszystkim?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości