W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Mijikuma
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Ubrany w czarny płaszcz, twarz ukryta pod maską.
Widoczny ekwipunek: Łuk na plecach | Kołczan | Płaszcz | Maska
Link do KP: viewtopic.php?f=32&p=206813#p206813
GG/Discord: bombel#0351
Multikonta: Ryu
Przemierzam wzrokiem po twarzach zebranych wychwytując wypisane na nich emocje. Wydaje się, że póki co nie ma tu nikogo kto byłby z irracjonalnych powodów do mnie uprzedzony, a tego wewnętrznie się bałem. Dotychczasowe doświadczenie nauczyło mnie, że idealny świat, gdzie rozsądek rozstrzyga najważniejsze kwestie nie istnieje. Zawsze pojawiają się uprzedzenia wyrośnięte na własnych traumach i potrzebach. Nieraz jest to wręcz na pokaz - własna strategia polityczna wymaga nienawiści i wskazania palcem na kogo ona ma być teraz wymierzona. Zaś klan Uchiha nie jeden raz już był obiektem wymierzonej i wycyrklowanej pogardy.
Gdy głos podejmuje kobieta, przedstawiona wcześniej jako Hanami jakaś tam, nazwisko na tyle skomplikowane, że już nie pamiętam, spinam się i nieco uważniej się skupiam na jej słowach. Zawsze gdy przemawia mniejszość w grupie, odnoszę wewnętrzne wrażenie, że to właśnie ono jest skrytym przywódcą, marionetkarzem pociągającym za sznurki pozostałych.
- Ryuuichi? - Pytam nie bacząc na jakiekolwiek krzywe spojrzenia. Skoro przeszliśmy do interesów to nie mogę sobie dać przestrzeni na niedopowiedzenia, oni także muszą wiedzieć doskonale, że ledwie co wstąpiłem do miasta i nie mam większego pojęcia o wielu sprawach dotyczących miasta. Spodziewam się, że jest to były lider Ekibyo, ale lepiej żeby nie było domysłów w tak ważnej kwestii.
Analizuję każde słowo liderów patrząc prosto na nich, ale patrząc jakby przez nich, w martwą przestrzeń. Oni i tak tego nie widzą, mam na sobie zresztą maskę.
- Wsparcia? W jakiej postaci? - Dopytuję, ponieważ nie wiem czego mogę oczekiwać od liderów Rady, cały czas jednocześnie próbując sobie zwizualizować tę misję. - Pierwsze co przychodzi mi do głowy to na pewno będę potrzebować planów budynków czy przestrzeni wokół skarbca. Najlepiej też kogoś, do kogo mogę słać wszelkie pytania wokół tego miejsca gdzie się znajduje. Czy mafie również mają o nim pojęcie, czego się tam spodziewać, czy dzielnica w jakiej się to dzieje jest wyludniona, takie tam podstawowe informacje, z którymi mogę zrobić jakikolwiek rekonesans. Jeśli mamy wiedzę o zabezpieczeniach tego akurat skarbca, choćby od tej Mii czy kogokolwiek innego to też ważne, by wiedzieć, od razu zwiększy to szansę na powodzenie misji. Punkt widokowy gdzie mógłbym się rozejrzeć też byłby przyjemny, ale nie wiem czy rzeczywisty w realizacji. - Zasypuję słowotokiem tutejszych możnowładców zupełnie zapominając o etykiecie, formie w jakiej powinienem się do nich wypowiadać. Jeśli nie chodzi o słowa, to choćby formę ich wypowiadania - mówię rzeczowo, bez zbędnych akcentowanych kwiecistości i dodatków rozmydlających przekaz. Teraz przeszliśmy do rzeczowości, więc jej należy się trzymać.
0 x
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita -krótka bródka
Widoczny ekwipunek: * Dwie opaski z dziwnymi symbolami na nadgarstkach *Duża Torba *Manierka
Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=10504
Multikonta: Yuri
4/17 Pierwszy Ruch
Zlecenie Specjalne (Grupowe) "Wojna O Shigashi " B - Rada - Mijikuma
-Ekibyo Ryuuichi. Był ostatnią głową rządzącą mafią o tym samym nazwisku. Akiyama podczas ostatniej Wojny Gangów o tereny Shigashi stworzyła świetny plan... Wybicia obydwu rodzin, w czym nikt nie mógł im przeszkodzić. Hibiki jest bardzo okrutną osobą. Prześwietliła wszystkie dostępne kryjówki, zebrała wywiad i zaatakowała zarówno Yoshidę Agatę i Ekibyo Ryuuichiego, tego drugiego według naszych informatorów zabiła pewna organizacja... Klepsydra. Nie chce nam się wierzyć, ale należy do niej Kyoushi ze szczepu Uchiha, aktualny Shirei-Kan klanu Sabaku, Pustynny Kochanek, Ichirou. Księżniczka Yamanaka, Misae i członek Akiyamy, prawdopodobnie najpotężniejszy z nich wszystkich, Souei. Którego nazywać możemy tutaj Białym Wilkiem. - Hanami spojrzała się na niego z szacunkiem, że wolał dopytać o taki szczegół. -Oczywiście nie mamy potwierdzenia, że tak się wydarzyło ostatecznie, ale możemy raczej zaufać tym informacją. Ostatecznie Ekibyo i Yoshida przestali istnieć, Hibiki zdobyła władze i ich majątki, bogactwa a nawet niektórych z ludzi.
M ijikuma czuł, że wzrok niektórych z władców spoczął na nim i w większości był to wzrok pełen szacunku. Doceniali to, że nie chciał wpaść w misję bez żadnych informacji.
-Tutaj bez wątpienia jeżeli chodzi o jakiekolwiek plany i pierwsze informacje o skarbcu spotkasz się z Miią. Prowadzi mój mały oddział do zadań... powiedzmy, że specjalnych. Możesz w pełni ich wykorzystać. Oddział czterech osób. Medyk, sensor, wojownik i rzemieślnik. Sądzę, że przydadzą ci się ich walory i dopasujesz się świetnie swoimi umiejętnościami do nich. - Shimoya klasnął w dłonie i na przeciw wyszedł Son, który wyciągnął z rękawa swojego kimona kawałek pergaminu.
-Miia przesiaduje aktualnie w Barze Daimyo od Bokena. Samo centrum. Napoisz się i zjesz tam za darmo. Oczywiście możesz w pełni skorzystać również z dołączonej do niej strefy pokoi. Opłatami się nie przejmuj. Stamtąd ustal, jak chcesz wykonać zadanie. Miia będzie z nami w kontakcie, więc każda twoja decyzja, prośba o dostępy lub sprzęt i inne tego typu rzeczy zostaną załatwione od ręki. - mówił rzeczowo, bez ogródek przeprowadzając go krok po kroku po możliwościach, jakie dostał od Rady. A były one dość szczodre.
-Postaramy się ci zapewnić komfort pracy za odnalezienie tego skarbca. Każda złota moneta przyda się do starcia, które nas czeka. Będziemy ci dozgonnie wdzięczni za takie wsparcie i wynajem twoich usług.
0 x
Prowadzone misje:
1. Misja C - Ayatsuri Yuu (5/14)
2. Takashi - Misja Kampanijna - S (5/21)
3. Daishi - Rezerwacja
4. Ayumu&Mijikuma - Zlecenie Specjalne - Rezerwacja
5. Tenshi - Zlecenie Specjalne "Smoczyca" - B (3/17)
6. Kaito Ishikawa - Misja Wojenna "Przejście"- A+ (3/19)
PH
Bank
WT
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości