Atarashi jest prowincją położoną na północnym krańcu kontynentu, nad Morzem Lazurowym, pomiędzy Antai a pozostałościami Muru oddzielającego dawniej Sogen i tak zwane Niezbadane Obszary. Powstała ona w wyniku podboju części Sogen przez „ludzi zza muru”, którzy w lecie 394 r. dokonali inwazji, usuwając z tych terytoriów władzę klanów Uchiha. Od tego czasu zamieszkują oni te ziemie, rozdając karty w tej części Wietrznych Równin. Zamieszkiwana jest przez klany Soma, Orochi i Mateki , które swoją siedzibę mają w Mieście Atarashi (Stare Kōtei), odbudowanym po zniszczeniach powstałych podczas podboju. Klan Kujaku poszedł za to dalej na zachód, zatrzymując się na Półwyspie Antai. Jest to także miejsce położenia tajemniczego Kamienia z Gwiazd.
Risu
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Rude, długie włosy spięte w kok bądź rozpuszczone blada cera zielone oczy gładka skóra szczupła delikatne usta mały nosek Risu w zasadzie zawsze ubiera się w kimona. Najczęściej są w kolorze czarnym. Na stopach nosi czarne geta.
Widoczny ekwipunek: Czarna Katana Flet
Link do KP: viewtopic.php?p=227058#p227058
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | ??? | Jawa
Kiedy Aiko wspomniała o sprowadzeniu nas aby zwalczać krnąbrne Yokai, pokiwałam głową na znak aprobaty, chociaż właściwie wcześniej nie zastanawiałam się nad tymi wszystkimi sektami pośród Mateki. Wiedziałam że moi rodzice dołączyli do którejś, jednak nie pamiętałam do której a ja sama z pewnością nie zostałam przydzielona do żadnej z nich. Nim jednak zdążyłam poruszyć ten temat, Kumo wpadł do zakamuflowanej dziury. Wraz z Aiko od razu ruszyłyśmy w jego kierunku, jednak ona również zaraz wpadła do wykopanego otworu, więc zatrzymałam się, nie chcąc również popełnić błędu i skończyć w dziurze. Wychyliłam się do przodu i kataną sprawdziłam teren aby bezpiecznie podejść bliżej otworu w którym zniknęła Aiko ale moją uwagę przyciągnął ruch w chacie. Szybko przeciągnęłam palcem po ostrzu katany i złożyłam kilka pieczęci.
- Kuro, ruszaj! - zawołałam kiedy pojawił się sporych rozmiarów obłok a następnie zaczęłam grać na flecie, żwawą i ostrą melodię, która sprawiła że Doki robiąc możliwie jak największe susy ruszył pędem w kierunku chaty, chcąc złapać tego kto znajdował się w środku.
1 x
Kujaku Haruka
Wiek postaci: 21
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11834&p=224917#p224917
Zlecenie specjalne - "Wojna Światów " - Ranga C - "Nowe ścieżki"
13/14
Risu
Chata Shingekiego okazała się być zabezpieczona - pytanie jednak, dlaczego? Wasz przewodnik wyraźnie sam był zaskoczony i nie spodziewał się niczego podobnego tutaj zastać, dlatego wpadł najpierw on, a zaraz potem Aiko, która chciała mu pomóc. I chociaż chwilowo na... w zasadzie na arenie walk zostałaś sama, to przynajmniej wiedziałaś, by ostrożniej stawiać kroki. Szybki ruch katany odsłonił nieco warstwę śniegu, odkrywając jeszcze dwa wilcze doły w niedalekiej odległości od siebie, przykryte dość słabo zamaskowanymi gałęziami, które działały tylko dlatego, że to śnieg odgrywał główną rolę w ich zakamuflowaniu. Przy okazji dostrzegłaś, że doły chyba układają się w dość równą linię, co mogłaś wykorzystać.
Z drugiej strony, żaden Mateki nie jest nigdy tak naprawdę sam.
Dźwięki twojego fletu sięgnęły gdzieś za zasłonę świata, przywołując do twojego boku Kuro, który pojawił się na śniegu z głośnym rykiem, gotowy do walki. Para unosiła się z jego ciała, kiedy rzucił się w kierunku chaty, przeskakując nad linią pułapek. Kiedy jednak uderzył w drzwi, wyłamując je i wpadając do środka, usłyszałaś gdzieś z tyłu kroki i nagle na... dachu chatki pojawił się dość młody, na oko dwudziestoletni może chłopak o krótkich, zmierzwionych blond włosach, w płaszczu, z twarzą okręconą szalikiem. Złożył parę pieczęci i nagle ziemia przed tobą poruszyła się i w twoją stronę poszła seria kamiennych kolców, grożących przebiciem twojego ciała.
Ukryty tekst
Aiko - wygląd
Shigemi
Drwal
Ichirou-sołtys Shiroyamy
Kumo - syn Ichirou
0 x
Risu
Krótki wygląd: Rude, długie włosy spięte w kok bądź rozpuszczone blada cera zielone oczy gładka skóra szczupła delikatne usta mały nosek Risu w zasadzie zawsze ubiera się w kimona. Najczęściej są w kolorze czarnym. Na stopach nosi czarne geta.
Kuro wpadł z impetem do środka, jednak okazało się że przeciwnik już wyszedł z chaty a do tego również przeszedł do ofensywy. Czułam ruszającą się pod moimi stopami ziemię przez co nie miałam większego problemu z podjęciem decyzji co zrobić aby uniknąć ataku wykonanego z pomocą techniki Uwolnienia Ziemi. Widząc kolce od razu wyskoczyłam w górę i z dala od kamiennych szpikulców, chcąc zyskać czas. W tym samym momencie zagrałam szybkie kilka nut, które poinstruowały Kuro aby przebił się w górę przez dach, co przy jego 3,5 metrach wzrostu nie powinno sprawić problemu i chwycił blond-włosego młodziana, łapiąc go w taki sposób aby miał ramiona mocno przyciśnięte do tułowia, uniemożliwiając mu wykonanie kolejnej techniki. Jeżeli chłopak będzie się szarpał albo próbował czegokolwiek podejrzanego to wykonując kolejną serię szybkich i agresywnych nut na flecie rozkazuję Kuro grzmotnąć raz czy dwa razy chłopakiem solidnie o ziemię aby ostudzić jego potencjalne resztki zapału do stawiania oporu.
0 x
Kujaku Haruka
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.
14/14
Risu
Zorientowałaś się szybko, co się dzieje i odskoczyłaś - na szczęście byłaś jeszcze poza linią wilczych dołów, a same kolce, chociaż groźne, nie miały dość dużej szybkości, by cię zranić. Dostrzegłaś też, że blondyn na dachu składa pieczęcie do kolejnej techniki, jednak nim zdążył to zrobić, kilka ostrych dźwięków twojego fletu przekazało Kuro informację, co ma zrobić - przebić sie po prostu przez dach, co rzeczywiście nie sprawiło mu trudności i zaskoczyło zupełnie shinobiego, który chyba czuł się dość pewnie na swojej wysokiej pozycji.
- Kusoooo! - usłyszałaś spanikowany krzyk.
Drewno i drzazgi poszły wszędzie dookoła, kiedy yokai wyskoczył na zewnątrz, zgodnie z twoją instrukcją łapiąc shinobiego w ciasny uścisk, co się udało, chociaż nie bez kosztów - widziałaś, że chłopakowi udało się sięgnąć po kunai i wbić go w nogę twojego demona, jednak zabrakło mu chyba siły, aby zadać poważne uszkodzenia, ponieważ Kuro jedynie warknął i zgodnie z twoim kolejnym poleceniem zeskoczył na ziemię, po czym walnął chłopakiem o ścianę budynku, co chyba wywołało u niego przynajmniej lekkie wstrząśnięcie mózgu, rozkwaszając jego nos.
Krew poleciała na ziemię, a chłopak lekko zwiądł w uścisku Kuro. Usłyszałaś przy okazji głos Aiko.
- Risu! Co tam się dzieje?! -
Ukryty tekst
Aiko - wygląd
Shigemi
Drwal
Ichirou-sołtys Shiroyamy
Kumo - syn Ichirou
Shinobi-blondyn
0 x
Risu
Ku mojemu zadowoleniu i sporej uldze, kamienne kolce nie wystrzeliły z ziemi z zawrotną prędkością i udało mi się odskoczyć na bezpieczną odległość a następnie pozbyć się zagrożenia ze strony chłopaka zanim ten wykonał kolejny atak. Wylądowałam lekko na ziemi i zagrałam szybko następnych parę nut na flecie, które sprawiły że Kuro złapał wygodnie blondyna w jedną dłoń.
- Już wszystko w porządku. Jakiś chłopak zaatakował ale na szczęście udało mi się go spacyfikować z pomocą Kuro. - powiedziałam do Aiko i zagrałam kilka dźwięków, aby Kuro podszedł do dziury w której się znajdowała i sięgnął w dół aby pomóc jej wyjść albo wyciągnąć ją, zależnie od tego w jakim jest stanie.
- Co z tobą? Stało ci się coś poważniejszego w nogę? - zapytałam dziewczynę kiedy ta już wydostała się z dołu.
- Kumo, nie wystrasz się teraz, ale wyciągniemy cię stamtąd. To co zobaczysz to jest Kuro, mój Yokai, nic ci nie zrobi, bo wykonuje on tylko polecenia jakie ja mu wyda, w porządku? - powiedziałam do chłopaka i kiedy ten zakomunikował swoją gotowość to ponownie zagrałam tą melodię, która skłoniła Kuro do pomocy w wydostaniu się z wilczego dołu.
0 x
Kujaku Haruka
15/14
Risu
Kiedy chłopak był ogłuszony, skorzystałaś z okazji, żeby posłać Kuro do jamy, aby wyciągnął najpierw Aiko, a potem Kumo, jednocześnie drugą łapą trzymając mocno pochwyconego shinobiego. Aiko skrzywiła się nieco i pojękiwała z bólu, kiedy wychodziła, ale ostatecznie udało jej się stanąć na ziemi.
- Dobrze, że ten twój Oni się tak sprawdza... Moja noga... złamana, ale udało mi się ją zaleczyć na tyle, żeby nie wyć z bólu. Będę jednak potrzebowała pewnie paru godzin, żeby ją doleczyć całkiem. Ten dół okazał się dość głęboki. - mruknęła, otrzepując się ze śniegu, zamarzniętej ziemi i ściółki. Potem od razu przejrzała swoje zasoby, czy czasem coś nie zostało zepsute, ale na szczęście tylko jedno z piórek zostało złamane. - Dobrze, że byl tylko jeden. Bo był... tylko jeden, prawda? -
Aiko spojrzała na ciebie ostro, a potem dookoła, nasłuchując. Na szczęście wyglądało na to, że nie było nikogo więcej.
- Do... dobrze! - potwierdził za to ze swojego dołu Kumo, chociaż i tak usłyszałyście w zasadzie przestraszony pisk, kiedy Kuro wyciągnął drugiego poszkodowanego z dołu. - Na brodę Susanoo... to... to tak wyglądają Yokai?! -
Kumo stał teraz i patrzył ze strachem, podziwem i fascynacją jednocześnie na Oni, który spokojnie znowu chwycił swojego więźnia. Ten w międzyczasie doszedł do siebie i znowu zaczął się wyrywać, jednak mocny uścisk Kuro skutecznie mu to uniemożliwił. Spojrzał wtedy z wyraźną niechęcią i nienawiścią w oczach na was, po czym splunął krwią i flegmą pod wasze nogi.
- No dobra, widzę, że jesteście wiedźmami zza Muru. Zabijcie mnie i już miejmy to z głowy. - warknął, patrząc spode łba i mówiąc nieco niewyraźnie. Aiko pokuśtykała do Kuro, przyglądając mu się bliżej, po czym zaczęła szperać w kieszeniach więźnia, aż wreszcie wyciągnęła z nich coś.
Odznaka.
- Ryuzaku? Ciekawe, myślałam, że raczej jesteś Uchiha. - stwierdziła, po czym rzuciła monetę w twoim kierunku.
Tsukishima Jinhai.
Doko Ryuzaku no Taki.
- Nie wszyscy jesteśmy tymi emocjonalnymi pizdeczkami. Chociaż słyszałem, że i tak od nich zaczęliście obskakiwać wpierdol, wiedźmo. - odgryzł się Jinhai, kiedy Kumo stał obok, patrząc to na was, to na schwytanego, czując chyba, że sytuacja go przerasta.
Aiko - wygląd
Shigemi
Drwal
Ichirou-sołtys Shiroyamy
Kumo - syn Ichirou
Tsukishima Jinhai.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość