Terytorialnie największa prowincja Karmazynowych Szczytów, zamieszkana przez Ród Kōseki . Daishi graniczy od północy i zachodu z morzem, na wschodzie z Soso, zaś południowa granica oddziela ją od Kyuzo i obszaru niezbadanego. Efektem tego jest możliwość tworzenia bardzo dochodowych szlaków handlowych i handlu morskiego przy - niestety - utrudnionym utrzymywaniu bezpieczeństwa włości. Podobnie jak pozostałe prowincje, dominuje tu krajobraz górski i lasy iglaste, z tą różnicą że dużo tu fauny - w tym tej drapieżnej, co na dłuższą metę może być dosyć niebezpieczne dla podróżników. Na ziemiach tych mieszkają również shinobi ze Szczepu Jūgo .
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Dōkō
Widoczny ekwipunek: Tanto Długi łuk Kołczan Lis
Link do KP: viewtopic.php?p=229047#p229047
Aktualna postać: Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 23 gru 2025, o 10:08
Mikunigaoka (三国ヶ丘) – „Wzgórze Trzech Krain”
Zazieleniony pagórek znajduję się w miejscu gdzie graniczą ze sobą trzy krainy regionu karmazynowych szczytów: Kyuzo, Soso, Daishi. Z reguły spokojne miejsce, które na co dzień jest ulubionym obszarem przez różnej maści przemytników i szmuglerów. Przez brak dobrych dróg i ciężkiego, górzystego obszaru dookoła, przemarsz wojsk jest właściwie niemożliwa. Dlatego podczas wojny pomiędzy klanami Hyūga i Yamanaka, żadna ze stron nie pokusiła się o próbę przejścia tą częścią karmazynowych szczytów. Teren dookoła wzgórza jest pokryty dokładnie taką samą zieloną trawą jak sam pagórek, z którego szczytu można objąć spojrzeniem cały sąsiadujący las od strony Soso, kilka drzew wyrośniętych po stronie Kyuzo oraz kilkanaście głazów na ziemiach Daishi. Część tego wzgórza należy do szczepu Jūgo
0 x
Sasame
Wiek postaci: 25
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Link do KP: viewtopic.php?p=177516#p177516
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Risu | Shinryu | Jawa
Dalsza część podróży minęła już jedynie na rozmowach i cóż, samym podróżowaniu i jakiś czas później zakomunikowano że widać naszą destynację. Był to sporawy pagórek, który miał znajdować się u zbiegu granic wszystkich prowincji Karmazynowych Szczytów. Wokół pagórka leżały usiane duże głazy a poza tym wszędzie kołysała się wysoka trawa.
- Rozbijać to się nie chce, ale spać w namiocie na wygodnym posłaniu to każdy by chciał co? - powiedziałam żartobliwie do Sammo, który wyglądał jakby miał zamiar zaszyć się gdzieś na czas przygotowań i przyjść już na gotowy, rozbity obóz. Oczywiście najpewniej cały czas w towarzystwie butelki.
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 14:03
Kampania 22/...
Wiosna 396 roku
Sasame
Zlecenie Specjalne S - Pod pachą z niedźwiedziem
S taruszek nic ci nie odpowiedział tak samo jak i nie mogłaś dojrzeć jego twarzy schowanej za wozem. Jednak miałaś niejasne przeczucie, że trafiłaś w punkt. Zwłaszcza ta cisza, która zapadła, była na tyle specyficzna jakby sama zaraz miała ci odpowiedzieć.
D otarliście na miejsce popołudniem rozpoczynając rozbijanie prowizorycznego obozu. Prawdziwe pracę miały rozpocząć się dopiero jutro, a za około tygodnia czasu, rozpocząć się też miały narady dla których wszyscy tu przybyli. Wszyscy ponieważ po chwili zorientowaliście się, że na miejscu są już wszystkie cztery delegacje. Kōseki znajdowali się tuż obok was, właściwie dzieliliście ziemię na pół gdyż wasze delegacje znajdowały się w tym samym kraju, jakim było Daishi.
P o rozbiciu obozu, gdy już właściwie można było siąść i odpocząć przy ognisku, Akirai-sama wypatrzył cię i przywołał do siebie.
- Sasame ! Pozwól na moment ! Mamy ważną sprawę do ogłoszenia wszystkim !
Obok niego stał już Yen Sammo, nie do końca zadowolony, widocznie miał inne plany niż załatwianie spraw z liderem. Stali nieopodal ogniska tuż przed zgromadzonymi ludźmi.
C hoć nie mogłaś spodziewać się o co chodzi liderowi to z pewnością wiedziałaś jedno. Udało wam się dotrzeć na czas. Choć nie była to łatwa przeprawa dla twojego szczepu.
Akirai Shūsuke - KLIK
Archiwum Głosów
Yen Sammo - KLIK
Dziewczyna nadzorująca wyprawę
Sensor
Urzędnik
Słowniczek
Yami-ō - (闇王) - Król Ciemności
Gratulacje ! Misja Zakończona Sukcesem !
0 x
Sasame
Wiek postaci: 25
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Link do KP: viewtopic.php?p=177516#p177516
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Risu | Shinryu | Jawa
Po dotarciu na miejsce, pomogłam nieco przy rozbijaniu prowizorycznego obozu, koniec końców było to obozowisko mojego projektu, więc czułam się niejako zobowiązana aby dorzucić swoje trzy ryo podczas ponownego jego użycia. Już miałam wręcz zamiar aby nieco odpocząć, zjeść coś i przejść się po reszcie naszej kompanii, kiedy to zostałam zawołana przez Akiraia-sama na rozmowę. Szybko zastanowiłam się nad tym czy może mam coś za uszami za co mogłabym zostać teraz publicznie zrugana przez lidera, jednak kompletnie nic nie przychodziło mi do głowy i jeszcze nie miałam żadnych nieprzyjemności spotykania Kosekich, więc czułam się raczej bezpiecznie...
- Tak, Akirai-sama? Nie rozmawiałam jeszcze z żadnymi Koseki, więc jak ktoś powiedział że coś zrobiłam to kłamie. - powiedziałam zawczasu, podchodząc do lidera i zerkając na Sammo, który również nie zdawał się być zadowolony z tego co się obecnie działo. Może Akirai-sama chciał oficjalnie ogłosić prohibicję do czasu powrotu do Nawabari? Niezbyt przychodziło mi do głowy coś innego co mogłoby tak popsuć humor staruszka.
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 21:58
Post Fabularny
L ider ustawił cię obok siebie, stałaś po jego lewej stronie, a Sammo stał po jego prawej.
- Proszę o ciszę ! Stoi tu obok mnie Urumi Sasame. Od dłuższego czasu przyglądałem się jej poczynaniom. Ten moment chciałem miał odbyć się w przyszłości, jednak sama Amaterasu w nieoczekiwanym dla mnie zrządzeniem losu przyprowadziła Sasame do mego orszaku. Widząc te znaki nie mogę pozostać obojętny na nie. A więc Urumi Sasame jak zasłużona wojowniczka naszego szczepu, która nawet podczas tej drogi udowodniła wszystkim swoją wartość wynoszę do rangi SEININA.
Tutaj lider poprzestał, dając czas zebranym na porządne oklaski i brawa. A kiedy nadszedł ich koniec osobiście pogratulował ci Sammo
- Zuch dziewczyna, jeszcze wiele przed tobą i pamiętaj żeby się spieszyć, nie będę żył wiecznie i chciałbym nacieszyć się emeryturą, a jak mam to zrobić jak Shūsuke cały czas ciągnie mnie po jakiś wzgórzach. Dzisiaj będzie zabawa, już idę znaleźć kilka butelek dobrego wina.
Sammo znikł
Z anim jednak odeszłaś rudowłosy mężczyzna powstrzymał cię i odciągnął na bok. Ludzie zaczęli świętować nie czekająć na ciebie widocznie sam powód do zabawy w zupełności im wystarczył, chociaż na chwilę bo z pewnością zaraz będziesz wciągnięta w rozmowy, jednak najpierw Akirai-sama:
- Sasame choć tytuł seinina wystawia cię na świecznik Karmazynowych Szczytów to wiedz, że nie zamierzam marnować twoich talentów na wystawienie się w pierwszym szeregu. Będziesz jedną z moich rąk, tą która będzie mogła sięgnąć dalej aniżeli inne. Mam nadzieję, że to ci odpowiada, nie mogłem zadecydować inaczej zwłaszcza po rekomendacji samego Shigeru... W każdym razie jeszcze gratuluję. Idź świętować swój sukces mój seininie.
Akirai odszedł, a ty mogłaś ciesząc się z awansu wrócić do znajomych ze szczepu. W oddali widziałaś jak staruszek Yen niesie ze sobą kilka butelczyn czegoś co pewnie było winem.
Akirai Shūsuke - KLIK
Yen Sammo - KLIK
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 22:16
Post Fabularny - Kampania
Wiosna 396 roku
Karmazynowe Szczyty
Sasame
A kirai uchahany wszedł z Sammo pod pachę. Staruszkowi nie do końca to pasowało, ale było i po nim widać, że na jego ustach panuje szeroki uśmiech.
- Słuchajcie ! Rozmowy poszły po naszej myśli. Ciężką pracą udało nam się trochę rozepchać i znaleźć miejsce dla naszego szczepu. Jednak to nie koniec to dopiero początek. Wieczorem idziemy świętować do Hyūga.
Ludzie w obozie ucieszyli się z dobrych wieści, rudowłosy podszedłem do ciebie i oznajmił poważnie
- Seinin Sasame dla ciebie obecność obowiązkowa.
Dopiero gdy skończył, uśmiech ponownie pojawił się na jego twarzy.
W ieczorem prawie wszyscy wasi ludzie udali się na zabawę, jedynie pięciu shinobi zostało pilnować obóz. Okazali się nimi przegrańcy konkursu wyciągania najkrótszego źdzbła trawy. Wyglądali na bardzo nie pocieszonych, ale co im się dziwić jak miała to być największa wspólna zabawa od bardzo, bardzo wielu lat.
- Pamiętajcie, bez żadnych rozrób, za wszelką cenę musimy zachować ogładę i dobre maniery, aby nie wyjść na jakichś barbarzyńców za jakich mas mają. Z dobrych informacji, Kōseki ma nie być, ale nawet jeżeli plany się im zmieniły to przypominam, że jest to przyjacielska impreza, która nie może być zakończyć się zarzewiem konfliktu.
Staruszek Yen przysłuchując się tej rozmowie gorliwie pokiwał głową, dodając:
- Słuchajcie lidera ! Obiecuję, że jeżeli przez któreś z was impreza zakończy się przed wcześnie... Ubije na miejscu jak psa ! Och... Jakiego ja mam smaka na te wina.
Przekroczyliście granice kraju Kyuzo, udając się do pola, na którym przygotowania dobiegły końca
Z/T Mikunigaoka - Zabawa u Hyūga [Kampania]
Akirai Shūsuke - KLIK
Yen Sammo - KLIK
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości