Ogłoszenia parafialne + rekrutacja

Zamieszczane są tutaj ważne ogłoszenia dotyczące zarówno spraw organizacyjnych forum, jak i ogłoszenia dotyczących samych graczy. Jeżeli więc Administracja pragnie coś ogłosić, szukacie kogoś do wspólnej rozgrywki albo jeśli chcecie zaznajomić się z aktualnymi konkursami, to to jest najlepsze ku temu miejsce. Ponadto jest to też dział, w którym można skontaktować się z Administracją.
Awatar użytkownika
Suyunami Yuri
Wiek postaci: 21
Ranga: Doko
Krótki wygląd: białe włosy, trzy blizny na twarzy, czerwone oczy
Widoczny ekwipunek: -
Multikonta: Arii

Re: Ogłoszenia parafialne + rekrutacja

Post autor: Suyunami Yuri »

Dobra, bez ceregieli i nie róbmy tutaj szopki <catcookie> (dam jak najwięcej emotek, żeby było jak agresywny jestem jak podczas RnY)

Jeżeli chodzi o MSa - na pewno spodobał mi się zamysł wprowadzenia tego jako wspomagacz, ale na pewno całkowicie wywaliłbym jakieś instant kille, które zaproponował Tsuyoshi w swoim pomyśle, dla mnie nie ma szans na coś takiego wynikającego z opisu.

Jak kiedyś o tym myślałem, to uznałem, że Percepcja powinna być odpowiedzialna za to jak działają techniki MSa - tzn: Percepcja = Szybkość techniki. <catgiggle>

Siła nie powinna przekraczać granicy rozsądku i powinna być delikatnie wyższa od zaproponowanych z Ninjutsu (żadnej techniki mającej 280 siły etc) <catrage>

Zapropowane przez graczy rozwiązania były za mocne, bo były robione przez grających tym klanem i wynikało to z tego, że ten klan zawsze traktowało się jako konik forum ^^ a chodzi o balans, dlatego też z utratą wzroku... zaproponowałbym alternatywę utraty wzroku pasującą do nadużywania oczu, która zależna by była od Wytrzymałości i Chakry (nie można by było spamić MSem i ciągle go mieć włączonego).

Widziałbym to tak, że byłyby progi wytki ustalające możliwość użycia MSa na tury bez możliwości przedłużenia tego i wynikały by z tego konsekwencje, jak zmęczenie, osłabienie i obniżenie percepcji na jakiś czas (jak u Kakashiego w animcu) <cattable>

Koszt chakry byłby spory, bo jednak były to oczy zabierające kawał z energii - nie widziałbym możliwości na płacenie nawet na S+ 3-6% za oczy a zaproponowane 2% i 1/2 co turę to żart spamera. Koszta miałyby być adekwatne do legendy.

Z samym EMS mam problem, bo oprócz zwiększonej percy i zniesienia konsekwencji utraty wzroku nie powinien dawać nic więcej, ale jestem w stanie zobaczyć inną perspektywę <catstare>
2. Jeżeli chodzi o trudniejsze misje - byłem fanem tego zamysłu już od baaaardzo dawna, dlatego się ucieszyłem, jak się pojawił zamysł "plusów" - pomysł Icira jest świetny i napewno chciałbym zmienić wynagrodzenie za takie misje, ale też podstawowe archaiczne za PH.

Same wprowadzenie misji E byłoby świetne i rozwijające jak Uczeń Akademii <catstartle>

Na pewno do każdej kategorii od B chciałbym wprowadzić +, które zwiększałyby ważność misji do typowo fabularnej, nie będącej Zleceniem typowo związanym z jednym wydarzeniem, ale mający wydźwięk globalny. Misję S++, żeby były poziomowo czymś, co się w m&a omawiało jak przy Sanninach i innych legendarnych postaciach, misje typowo dyplomatyczne o bardzo wysokim priorytecie dążącym do załamania sił, złapanie bardzo ważnego jegomościa, przejęcie obcego terenu, coś co mogłoby graczy też poruszyć do większego eksplorowania i poczucia, ze nawet misje są nadal żywe i rozwijają fabułę a nie są klepane na ilość bezsensu <catbigfan>

Dziękuję za uwagę <catstab>

Arii-chan
2 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia i Kontakt z Administracją”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości