Siedziba władzy

Awatar użytkownika
Atari
Wiek postaci: 21
Krótki wygląd: Średniego wzrostu młodzieniec. Charakterystyczne "białe oczy". Ciemne włosy za ramiona związane za plecami.
Widoczny ekwipunek: kabura u lewej nogi, torb z ekwipunkiem umocowana z plecami
GG/Discord: Liber02#8595

Re: Siedziba władzy

Post autor: Atari »

No i rozmowa toczyła się dalej, chociaż nie w sposób jaki chłopak zakładał. Czy mi się tutaj podoba? Kurcze, sam nie wiem- Atari popatrzył na towarzysza po czym uniósł głowę w kierunku nieba. Skupił się na jednej chmurce zanim odpowiedział na pytanie.
-Nie wem, ale to dobre pytanie... Czy mi się podoba? ciężko powiedzieć. Nie za bardzo mam do czego porównywać jesli mam być szczery. - tutaj popatrzył już na Hamure i kontynuował-Ogólne tak, dobrze mi się tutaj żyje. Co do planów. Cóż, nie, nie mam. Nigdy jakoś za daleko ne planowałem. Do tej pory skupiałem się głównie na pomocy rodzinie w domu. -Wyznał na końcu. Pytanie jednak dało mu do myślenia. Czy miał jakieś plany na przyszłość? nie, nic nie planował ani nigdy jakoś mocno nie zastanawiał się nad tym. Chyba jednak najwyższy czas zacząć.
-A ty? jak tam twoje losy się klarują?- zrewanżował się pytaniem, teraz już mocno zaciekawiony towarzyszem. Co też może planować członek ich Rodu?
-aha, widzę.- Atari popatrzył z wielkim zainteresowaniem na zbliżającą się dziewczynę, bo tak należało ją określić. Była wszak w ich wieku. Ciężko było coś więcej o niej powiedzieć, poza tym że jej mina nie zachęcała
-strasznie poważnie się zachowują. O co tutaj chodzi? Przecież nie może chodzić o nic poważnego, skoro łapali ludzi z ulicy, prawda?- zapytał teraz już całkowicie nie rozumiejąc sytuacji
0 x
Awatar użytkownika
Zakata
Wiek postaci: 14
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Jak na avku
Widoczny ekwipunek: Mała torba.
GG/Discord: Zaakata#3405
Multikonta: Emi

Post autor: Zakata »

0 x
<catkeyboard>Piosenka do odpałki<catkeyboard> Mowa | Myśli | Pitos | PH | KP
Kaito Ishikawa - Zlecenie B
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Awatar użytkownika
Hamura
Wiek postaci: 18
Multikonta: Jigen

Post autor: Hamura »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Atari
Krótki wygląd: Średniego wzrostu młodzieniec. Charakterystyczne "białe oczy". Ciemne włosy za ramiona związane za plecami.

Ich rozmowa zakończyła się raz dwa. Chciało by się powiedzieć, że z przyczyn naturalnych ale jednak było by to pewne niedomówienie. Świta urzędników, składająca się z dwóch osób szła w ich kierunku. Stwierdzać jednak, że dziewczyna, która miała być ich przełożoną wyglądała jak urzędnik to jakby powiedzieć, że burza to lekki zefirek. Na jej widok przeszły go ciarki, nie koniecznie te pozytywne. -taaa, zapowiada się ....- nie dokończył bo osobistości zbliżyły się za bardzo. Opanował się jednak, nie chciał żeby było widać po nim niepewność. Podczas prezentacji schylił się z szacunkiem i zamienił się w słuch. Każde kolejne zdanie stwarzało, że był coraz bardziej skonfundowany. Imiona które padały były imponujące. Imponujące do tego stopnia, że zaczynał wątpić czy to nie dowcip. Sama jednak treść zlecenia była, zdawało się, prosta. Sam nie wiedział jednak co ma myśleć. Wycofać się jednak za bardzo nie mógł.
Kiedy miał już się skłonić i przyjąć zwój usłyszał pytanie towarzysza niedoli. W zasadzie i jego to nurtowało, jednak on nie miał tyle czelności się teraz odezwać. O kim jednak to lepiej świadczyło? raczej nie o nim. Westchnął cicho i popatrzył na swoją obecną szefową.
Kiedy już uzyskami opowiedz zwrócił się do Hamury
-Więc co? porządki? nie tak źle jak się zapowiadało, co? zagaił delikatnie i po chwili podjął dalej. -To co? ja biorę się za kurze i polerowanie tych wehikułów? Ty liny i resztę osprzętu?
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

0 x
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Awatar użytkownika
Zakata

0 x
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Awatar użytkownika
Atari

Atari pytań więcej nie miał. Do zadania im zleconego nie było potrzeba wszak więcej informacji, co nie? Uzgadniając wszystko z towarzyszem złapał się za mopa i wiadro z wodą, chcąc najpierw przemyć pierwszy cel. Mop woda i ścierki aby pozbyć się błota i kurzu, poczynając od góry idąc ku dołowi. Planu jako takiego nie miał. Chciał po prostu ogarnąć każdy pojazd pojedynczo. Kiedy podszedł zmienił jednak lekko plany. Zamiast zaczynać od zewnątrz zajrzał do środka, ocenił co jest mu potrzebne i zaczął od czyszczenia wnętrza. Kurze, śmieci, polerowanie na połysk. Wszystko jednak w pośpiechu. Czasu okazało się być zdecydowanie za mało. Jak tylko skończył wyrznął ścierkę i powiesił ją żeby trochę wyschła i zabrał się za obmywanie z grubsza pojazdu. Zdjął przy tym zbędny ubiór nie chcąc się zamoczyć i go zniszczyć. Po wstępnym płukaniu zaczął szorować wszystko mopem ścierką, uważając żeby nie zrobić za dużo błota, bo oznaczało by to że zaraz wszystko od nowa ubrudzi. Robota wydawała się karkołomna jednak szła powoli. Następnym celem było umycie spodu karawany. Tutaj chłopak zdał sobie sprawę że można było od tego zacząć. Po chwili namysłu jednak uznał, że to bez znaczenia, bo i tak by się od nowa zachlapało. -Ehhh na prawdę musiałem się dać wkręcić w takie roboty?Mam za swoje, trzeba było więcej ćwiczyć, to teraz bym nie musiał szorować powozów.- rozmyślał sobię jak to można było lepiej spożytkować czas jaki miał przed laty, zdjąć sobie jednak sprawę, że zajęcia w domu nie dały by mu na to szansy. Cóż, niema co marudzić a lepiej skupić się na porządkach.
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

0 x
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Awatar użytkownika
Atari

Atari był nie licho zdenerwowany. Zadanie poszło mu szybko, lepiej niż się spodziewał, jednak nie wiedząc kiedy został sam na placu boju. Jego towarzysz ulotnił się w bliżej nieznanym momencie oraz całkowicie nie znanym celu. Nie miał jednak czasu główkować nad tą sprawą. Podjął się zadania i miał zamiar je wypełnić do końca. W jego oczach ambitne nie było, to jednak znaczenia nie miało. Jak się czegoś podejmował to chciał doprowadzić sprawę do końca. Kiedy był już blisko końca zadania zdał sobie sprawę, że zapomniał o czymś istotnym. Sprawozdanie. Musiał jeszcze napisać owy tajemniczy protokół. Na samą myśl zrzedła mu mina. Ne miał pojęcia jak się za to zabrać. W końcu nie robił niczego takiego co by wymagało spisania. To tylko porządki. Nie patrzył nawet ile czasu zajmują mu kolejne czynności. Westchnął jednak i zabrał się za ostatni powóz. Miał jeszcze czas żeby ułożyć to sobie w głowie. Czas jednak mijał szybko a pomysłu w głowie nie było. Z porządkami uwinął się już, odniósł przyrządy jakich używał, rozwiesił szmaty i mopa aby wyschnął i wrócił po zwój i przyrządy do pisania. Znalazł ławkę tak żeby wygonie się rozłożyć do protokołowania. Zaczął od zapisania daty i miejsca. Podał osobę zlecającą mu zadanie o raz jej cel.
Po kolei zaczął wypisywać co czyścił, odnotowując jakich narzędzi użył i jakich środków w połączeniu z wodą stosował.
Starał się przypomnieć każdy detal. Praca była jednak bardzo monotonna i wykonywał ją wręcz bez namysłu.
Kiedy już uporał się z listą czynności wypisał listę narzędzi jakie pobrał, środków jakie użył o raz co z nmi zrobił. Na koniec podpisał się i rozejrzał za szefową aby zdać jej papiery.
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

0 x
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Awatar użytkownika
Atari

Atari mało co nie spadł z ławki, musiał się też łapać pergamin który podskoczył mu w ręku. Całe szczęście udało się tego dokonać. Narobił by sobie niezłego zamieszania jakby pozwolił mu upaść na ziemię, prawda? Odzyskanie równowagi jednak nie było takie łatwe. Kiedy miał już oddać zwój dostał pytanie którego powinien się spodziewać i na które powinien był być gotowy. Nie był.
-Jeśli mam być szczery to nie wiem. Zniknął mi z oczu podczas pracy.- wyjaśnił kłaniając się nisko. Nie da się ukryć że nie robił sobie tym zbyt dobrej reklamy. Mógł pewnie też lepiej dobrać słowa. Ba, mógł nawet obrócić sytuację tak, żeby tamten wypadł gorzej. Jednak... cóż, to nie było w jego stylu. Lepiej było też powiedzieć prawdę, nawet jeśli wynikało z niej, że jest nieuważny i nieostrożny. Miał wrażenie, że kłamstwo mogło by się obrócić przeciwko niemu.
Następnie przyszła pora na inspekcję wozów. Chłopak pomimo że był pewien że się postarał, to czuł lekki niepokój. Okazało się, że miał rację. Na dźwięk jej głosu aż podskoczył. Szybko podszedł zastanawiając się co też mógł zrobić źle. Rozglądał się i dopiero kiedy wskazała mu "problem" dotarło do niego...co? nie wiedział co ma powiedzieć i jak zareagować. Zmarszczył brwi i już miał ruszyć kiedy to inspektorka znalazła kolejny "problem". Okazało się że nie dotarł dokładnie pewnego elementu. Zacisnął więc usta i lekko skłonił głowę. Ten fakt musiał zaakceptować. Ne podobało mu się to, jednak nie dało się ukryć że nie wytarł dobrze elementu. Popatrzył bez słowa na dziewczynę i używając własnego kimono posłuchaj jej polecenia. Miał wrażenie, że po szmatę by już nie zdążył, a i tak wszystkie były już mocno zużyte. Uważał to za poniżające jednak zdawał sobie sprawę, że niema to znaczenia. Z oficjalnego punktu widzenia była jego przełożonym, a on jako członek rodu Hyuga miał pewne obowiązki. nie był jednak oficjalnie na służbie jako shinnobi. Musiał też przyznać, że fakt że jego przełożeni mogli być tacy jak ona trochę go zniechęcał. Dalej jednak, na tą chwile nie miało to znaczenia. zaraz po przetarciu dokładnie elementu i wsadzeniu głowy, żeby upewnić się czy aby czegoś jeszcze ne przeoczył ruszył ku kołu i śrubce, która przecież wypadła by kiedy powóz tylko by ruszył. Idąc szybkim krokiem zdał sobie sprawę z kolejnej rzeczy. Celowo wybrali kogoś takiego do tego zadania...a on miał pecha że wybrano i jego.
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

0 x
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
Awatar użytkownika
Atari

Chłopak skłonił się na informację że kary nie będzie. Ulżyło mu trochę, jednak nie do końca rozumiał jej podejście. Formalnie nie byli drużyną, a jedyne wykonywali to samo zadanie. No bo czy można nazwać drużyną ludzi złapanych na ulicy i zagonionych do tej samej pracy? Z drugiej jednak strony zostali jej oficjalnie przydzieleni. tylko czy on był oficjalnie na służbie. Ne miało to jednak żadnego znaczenia. Takie gdybanie powodowało tylko niepewność.
Dalsza część "odbioru" zadania na szczęście nie była obyła się bez problemów i krzyków. Swoją droga to strasznie wybuchowa z niej osoba. Czyżby była jedną z tych co wybuchają i szybko stygnął? potrzebuje się z kimś pokłócić ale bez konsekwencji? kto wie, jemu dowiedzieć się nie będzie dane. Chyba. Pozostało mu czekać cierpliwie aż dziewczyna zakończy swój osąd i wróci po zwój. Czekać długo nie musiał. Oddał dziewczynie zwój i kiedy już szedł do urzędnika usłyszał coś co go lekko zaskoczyło. Odwrócił się i ukłonił nisko dziewczynie uśmiechając się lekko. Nie miał nic do powiedzenia a więc i nie marnował jej i swojego czasu na jakieś durne teksty. Odwrócił się i ruszył ku urzędnikowi.
Chwilę zajęło zanim go znalazł, ale to bardziej przez własną opieszałość. Nie spieszyło mu się. Kiedy tylko odszukał właściwą osobę musiał odpowiedzieć na jeszcze parę pytań...musiał? nie, nie grzeczność wymagała tego a i chętnie sie wygada.
-Jeśli mam być szczery to nie mam pojęcia. Zniknał mi z oczu. Widocznie porządki to nie jest szczyt jego marzeń- zaśmiał się kiedy emocje zaczęły go opuszczać. Nawet nie wiedział że aura szfowej tak na niego działała.
-Nooo wydawało się to proste ale z taką przełożoną... z resztą, mam wrażenie że tego tłumaczyć nie muszę haha- obrzucł urzędnika lekko zbolałym spojrzeniem. -Była....sam nie wiem. Wybuchowa i nerwowa. Surowa? powiedział bym że wymagająca. Aż ciarki przeszły jak uniosła głos- przyznał kręcąc głową na samo wspomnienie.
0 x
Awatar użytkownika
Zakata

0 x
Shirodo - Misja C
Hikaito Kaguya - Misja D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Shiroi-iwa (Osada Rodu Hyūga)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości