Siedziba Władzy

Stolica Północnego Ryuzaku. Położone w niecce pomiędzy wzgórzami, dobrze prosperujące miasteczko, przed rozpadem Sogen stanowiło centralny punkt między dwoma największymi szlakami przecinającymi prowincję Sogen - jednym prowadzącym ku Shi no Geto oraz Murowi i drugim, prowadzącym na południe prosto ku bogatemu Ryuzaku no Taki.
Awatar użytkownika
Azuma
Wiek postaci: 18
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: - czarne włosy, ciemne oczy
- wyraźnie zarysowana szczęka, ostre rysy twarzy
- delikatne blizny na przedramionach i rękach
- przeciętny wzrost, docięta sylwetka
Widoczny ekwipunek: - ochraniacz na czoło z emblematem klanu
- skórzana kamizelka shinobi
- kabury na broń na lewym i prawym biodrze
- torba z ekwipunkiem na lewym pośladku
- lekka zbroja

Re: Siedziba Władzy

Post autor: Azuma »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Uchiha Hiromi
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Czarne, długie włosy, ciemne oczy, delikatne rysy twarzy, lekka nadwaga.
Widoczny ekwipunek: Torba na pośladku, kabura na udzie
Multikonta: Yuki Hoshi

Post autor: Uchiha Hiromi »

0 x
Awatar użytkownika
Azuma
- lekka zbroja

Z zaciśniętą szczęką Azuma odłożył na bok ostatni zwój. Spędził w archiwum godziny, przejrzał dziesiątki dokumentów, ale rezultat był jeden – nic. Żadnej wzmianki o przyczynach odwołania zwiadowców, żadnego raportu o ich dalszych losach, żadnego wyjaśnienia, które miałoby sens. Tylko pusta luka, jakby ktoś celowo wyciął te kilka dni z historii. To nie był błąd, a świadomy zabieg.

Spojrzenie Azumy padło na imiona, które zapisał na podręcznej kartce – Nakano Ikuko i Date Nao. Zniknęli, a na ich miejsce wskoczyli inni. Kto mógł za to odpowiadać? Azuma był pewny, że to Takeru chciał tej misji. To on naciskał na atak, ignorując obawy Masahiro. Czy to on wydał rozkaz wycofania? Czy Nakano i Date odkryli coś, co mogłoby zniszczyć jego plan?

Pozostanie dłużej w archiwum nie miało sensu. Papiery milczały, bo ktoś kazał im milczeć. Azuma nie szukał już odpowiedzi na pytanie „co się wydarzyło”, ale „dlaczego” i „kto za tym stał”. Wiedział, że następny etap śledztwa nie odbędzie się już w spokojnej ciszy archiwum. Prawda nie była zapisana na papierze, ale w pamięciach ludzi.

Zebrał wszystkie notatki, schował je do torby i ostrożnie przywrócił porządek w archiwum. Nie chciał pozostawiać żadnych wskazówek na temat tego, czym się zajmował. Po tym ruszył w kierunku wyjścia. Musiał znaleźć tych dwoje. Miał dwie poszlaki: klan Nakano oraz osoby, które zajmowały się deszyfracją. Z logistycznego punktu widzenia, najpierw postanowił skorzystać z możliwości, jakie dawało Sarufutsu, i na miejscu odwiedzić szyfrantów.

Gdy tylko opuścił archiwum, odnalazł Orochiego.
– Dziękuję Orochi-san za pomoc. Postarałem się nie zostawiać bałaganu. Trafiłem na kilka imion, które mogą mi pomóc… Ueda Rin, Uchiha Miyu i Uchiha Haruka, podobno tu pracują? Czy możesz mi o nich coś więcej powiedzieć i wskażesz mi, gdzie ich znajdę?
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Uchiha Tsuyoshi
Wiek postaci: 19
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Czarne włosy, często związane w kucyk, czarne oczy, średniego wzrostu, szczupły -> po resztę zapraszam do KP
Widoczny ekwipunek: Torba przy boku
Multikonta: Sashiko

Post autor: Uchiha Tsuyoshi »

0 x
Awatar użytkownika
Uchiha Hiromi
Krótki wygląd: Czarne, długie włosy, ciemne oczy, delikatne rysy twarzy, lekka nadwaga.

0 x
Awatar użytkownika
Uchiha Hiromi

0 x
Awatar użytkownika
Azuma
- lekka zbroja

Słowa Orochiego rezonowały w umyśle Azumy. Trzy kobiety, trzy różne podejścia. Uchiha Miyu była ewidentnie najgorszym wyborem – konfrontacyjna, lojalna wobec struktur, nie gotowa na trudne pytania. Spotkanie z nią byłoby jak uderzanie głową w mur, a do tego mogłoby zaalarmować podejrzanych. Haruka z kolei, choć z tego samego klanu, była lojalna wobec rodziny, a to komplikowało sprawę. Azuma chciał działać w cieniu, poza podejrzeniami. Dlatego największe nadzieje wiązał z trzecią kobietą.

Ueda Rin. Była młoda, ale ceniona za swoje umiejętności. Dziewczyna była też konkretną, co oznaczało, że Azuma musiał dobrze zastanowić nad konstrukcją spotkania. Nie chciał marnować jej czasu i ryzykować tego, że zostanie zapamiętany. W jego poczuciu, musiało to być szybkie i krótkie, tak by kobieta mogła szybko wrócić do swoich obowiązków, zapominając o całym bożym świecie.

– To cenne wskazówki. Najrozsądniej będzie porozmawiać z Uedą Rin. Chciałbym się z nią spotkać, ale bez specjalnych przygotowań. Skoro dziewczyna ma takie pragmatyczne zacięcie do pracy, liczę że jeszcze przed końcem dnia pracy zapomni o mnie, oddając się w pełni swoim obowiązkom. Uważasz, że najlepiej będzie to zrobić na jej zmianie? Nie będzie dodatkowych, niepotrzebnych uszu?

Po wysłuchaniu Orochiego, Azuma zdecydował z kim chciałby porozmawiać. Z uwagi jednak na wątpliwości, postanowił raz jeszcze skorzystać z pomocy Uchihy, obeznanego w tym administracyjnym organizmie.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Uchiha Hiromi

0 x
Awatar użytkownika
Azuma
- lekka zbroja

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Azuma
- lekka zbroja

Azuma cichym westchnieniem skwitował odpowiedź Orochiego. Tego jeszcze mu brakowało, aby zawrócił przypadkowej dziewczynie w głowie. Choć aparycja – przyjemna dla oka mogła być sprzymierzeńcem, w tym przypadku przeszkadzała. Uchiha Najchętniej oddałby to zadanie samemu Orochiemu, który najwyraźniej lubował brylować w taki sposób. Jednak w ten sposób, Azuma mógłby przeoczyć zbyt wiele rzeczy z rozmowy z Uedą Rin. Nie mógł mu tego zostawić.

– Dobrze, wykorzystajmy moją pozycję. Wprowadzisz mnie do środka jako Kogo żywo zainteresowanego ich pracą. Poprosisz panienkę Uedę o wyjaśnienie moich wątpliwości, a sam zjamiesz się resztą towarzystwa, angażując ich rozmową lub czym tam… wolisz.

Uśmiechnął się, niemal puszczając do Orochiego oko. Chciał ściągać koszule? Napiąć bica, porozmawiać o swojej muskulaturze? Niech ściąga wierzchnie odzienie i bawi towarzystwo. To da dla Azumy trochę czasu, niemal na osobności z Uedą.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Uchiha Hiromi

0 x
Awatar użytkownika
Azuma
- lekka zbroja

– To też pewne rozwiązanie - mruknął w odpowiedzi, zdecydowanie nie w takim rozbawieniu. Gdyby się jednak było zastanowić, taki scenariusz wydawał się również nie niemożliwy. A to oznaczało, że gdyby do tego doszło, nie powinien się wahać. Wątpliwości, roztargnienie mogły szybko zepsuć całą grę, a to było ryzyko które wolał uniknąć. Skinął Sugiyamie po czym ruszył za nim, kierując się do kwatery szyfrantów.

W środku zastali wspomniane kunoichi, a także innych pracowników tego biura. Wszyscy zwrócili uwagę na przybyłych, a młody Sugiyama nic sobie z tego nie robiąc, poprowadził w kierunku dziewczyny będącej w podobnym do Azumy wieku. Orochi zaczął pierwszy, od przedstawienia gościa, ale to zostało mu szybko przerwane. To, aż wywołało delikatne rozbawienie na obliczu drugiego Uchihy. Z coraz większą sympatią, przysłuchiwał się tej specyficznej rozmowie. Chwilę potem Azuma skinął lekko głową w stronę Orochiego, gdy ten odchodził, rzucając mu w drodze uśmiech pełen zrozumienia. Wiedział, że ta nietypowa dywersja była celowym zagraniem, które miało mu ułatwić zadanie.

Kogō w tym momencie skupił się całkowicie na Rin.

– Zanim przejdę do pytań, muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem - Azuma zaczął, opierając się o biurko. – Orochi-san wspominał o twoich zdolnościach dostrzegania wzorców tam, gdzie inni widzą tylko chaos. Muszę przyznać, że to właśnie dlatego zdecydowałem się na rozmowę z Tobą.

Zaczekał chwilę, dając jej czas na przyswojenie komplementu. Potem przeszedł do sedna, utrzymując ten sam ton.

– Chodzi o zwiadowców, a raczej o niedobór tych najlepszych. Muszę skompletować kilka drużyn, a chcę to zrobić, wykorzystując najbardziej doświadczonych i zwyczajnie znających się na tej sztuce shinobich. W tym celu przejrzałem raporty i gdy wydawało mi się, że znalazłem właściwych kandydatów, ci zniknęli z kolejnych meldunków.

Azuma pochylił się lekko, zmniejszając dystans między nimi.

– To dziwne, bo sprawdzając raporty medyczne, finansowe, a nawet te traktujące o zgonach, na żadnych nie natrafiłem na informacje o tej dwójce. Jakby... – podrapał się od niechcenia po głowie, udając, że szuka właściwego określenia – ...mieli zniknąć? Podobno zajmowałaś się deszyfrowaniem ich wiadomości. Pomyślałem, że możesz wiedzieć coś więcej… Mam na myśli, że tych wiadomości było jednak więcej, gdy się tym zajmowałaś.

Azuma zamilkł, dając jej czas. Kątem oka zetknął do tyłu, sprawdzając czy pozostałe towarzystwo jest dalej skupione na Sugiyamie mlodszym. Gdy tak było, Azuma ujawnił personalia Uedzie, robiąc to tak, jakby były tylko kolejną formalnością.

– Chodzi o Nakano Ikuko i Date Nao, zwiadowców, którzy działali w Rantori. Potrzebuję ich odnaleźć. Pomyślałem, że możesz rzucić okiem na stare materiały z tego okresu. Może znajdziesz coś, co pominąłem? Coś, co tylko ty możesz dostrzec. A jeżeli, to... - Azuma spojrzał na nią w oczekiwaniu. – Pomożesz mi je odnaleźć?
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sarufutsu (Miasteczko szczepów Uchiha i Gazo)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość