Samurajowie

Rzeczy z bety udostępnione do wglądu użytkowników. Wszelkie pytania można zadawać na PW.
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Samurajowie

Post autor: Brook »

Techniki samurajskie które teraz znajdują się w bukijutsu nie byłyby ruszane do momentu reworku stylów. Dziedzina klanowa zostałaby wywalona, a to zostałoby dodane do mechaniki rozgrywki tak jak było, a samo UW samuraj do spisu UW z linkiem do całego, pełnego opisu.
0 x
Awatar użytkownika
͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏
Wiek postaci: 24
Ranga: Mieszkaniec miasta
Widoczny ekwipunek: ◈ Torba
Multikonta: Mijikuma | Ryū

Re: Samurajowie

Post autor: ͏͏͏͏Αkira͏͏͏͏ »

Jako koncepcja według której dostajemy klan, który w early daje mało, praktycznie nic, z kolei w late daje ogromne bonusy to mi się bardzo podoba. Jest to jakiś kierunek i szczerze jeśli nikt nie ma żadnego innego pomysłu jak poprowadzić samurajów, żeby ci stali się grywalni no to dla mnie to jest dobra propozycja do wprowadzenia.

Dla uczciwości calloutuje kogokolwiek kto ma zrobione (bo mi się nie chce) tabelki, żeby porównać czy te ograniczenia nie są zbyt duże - to znaczy mamy tutaj klan, który daje +50 do czterech kategorii stat i jeszcze +60 do siły, to mamy w sumie 260 do punktów atrybutów, ale płaci się za to wszelkimi wspomagaczami. Pytanie więc czy jest to pod tym kątem wyrównane bo szczerze nie wiem. Tak czysto subiektywnie po tylko spojrzeniu na inne wspomagacze mam wrażenie, że samuraje są nieco słabsi, ale wciąż silni. Nie będzie to tier SSS+, ale chyba nie o to chodzi w takim reworku, więc dla mnie jest spoko.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Re: Samurajowie

Post autor: Yasuo »

A ja powiem, że samurajowie w tej formie byliby genialni.

Dwie rzeczy, które mi się mega podobają:
  1. Ograniczenie chakrowe jest (jeden żywioł wrodzony, brak możliwości posiadania wspomagacza czy brak możliwości rozwoju siły chakry), ale nie takie jak poprzednio: jeden żywioł + koszty rozwoju dziedzin chakrowych drogie jak cholera
  2. Kenryuto w porównaniu do obecnych kosztów chakry teraz staje się tanie jak barszcz. Połączenie z KC dodatkowo wzmacnia tą technikę.
Generalnie jestem mega na tak. <catlove>
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
ODPOWIEDZ