@Shinsu
Dodałem staty ale tylko do robienia kurzawy bo tylko tam to pasuje imo
@Ichir
viewtopic.php?f=265&t=11830&p=225192#p225192
@Yami
Tutaj tak naprawdę dużo jest do doprecyzowania. Rzeczywiście ten bunshin to bardziej henge, ale z możliwością używania technik i atakowania, dlatego imo trzeba mu zadać ranę, aby przerwać przemianę, ponieważ gdyby było to od zwykłego pacnięcia to wyobrażam sobie, że przy każdym ataku psa w kogoś taka przemiana również musiałaby się kończyć.
Co do rozpoznawania, to już moja inwencja twórcza, ale po przemyśleniu racja, że trochę jest to tam na siłę wciśnięte, więc usunięte.
Podsumowując: dodane rozpoznawanie przez dojutsu i przerwanie techniki po otrzymaniu rany.
@Ayumu
1. Rasa jest niezmienna w tym sensie, żeby nie próbować robić z pudla dalmatyńczyka w trakcie gry, ale nie trzeba określać psu żadnej rasy, bo może on być mieszanką różnych (tzw. kundel) albo po prostu jak ktoś nie chce się w to bawić, to może to pominąć i po prostu opisać to co sobie wyobraził.
2. Dodane
Techniczne:
1. No właśnie przemiany są w budowie w mojej głowie, bo mam problem z bonusem dla tych dwóch technik, które miałyby zostać wrzucone razem z nimi: Cho Garoga i Oiga Gatenga. Z jednej strony mamy technikę współpracy S zwykłą, która może dawać +75 jak się nią trafi, więc na dwugłowym trzeba by było to jeszcze bardziej docisnąć, a nie chcę dawać +100 po prostu, żebyśmy znowu nie szli w głupie liczby. Dlatego patrzę na czym tu stanie i jak zareagujecie na bonusy z technik współpracy.
2. Tak
3. Bonus techniki współpracy aplikuje się tylko do bonusu płynącego z techniki. Więc Garoga używana podczas stylu da + 80 siły i +30 szybkości tak, a przy trafieniu współpracą jedynie siłą wzrośnie o bonus aplikowany tylko do sił techniki, czyli będzie +105/+30. I w Garodze akurat trzeba trafić tylko jednym atakiem, bo na tym polega technika. Niemniej jednak jak ktoś ulepszy sobie Gatengę z A na S to wtedy będzie musiał trafić dwoma ale będzie miał też wtedy dwa osobno liczone ataki, czyli potencjalnie dwie rany jak oba ataki wejdą (logiczne).
4. Shikyaku skaluje się z SC, bezchakrowe taijutsu klanowe nie,
5. Nie za bardzo rozumiem to co piszesz o kombinacjach CSa z RnY, natomiast jeśli chodzi o bonusy z Shikyaku, to jest to technika, która aplikuje się do człowieka ale również do psa, więc efektywnie duet dostaje +120PA. Oczywiście nie umywa się to do Somy, którzy za darmo dostają +120 PA każdy, czyli w sumie +240. Wracając jednak do Inuzuki, mamy te +120 w sumie, co jest już na poziomie lvl1 innych wspomagaczy. Tutaj mamy to rozdzielone na dwie postacie, co czyni to oczywiście mniej wpływowym, ale za to nie zajmuje slotu wspomagacza, no więc taki to jest ten balans. Chcę uniknąć znowu stackowania minibonusików po prostu.
Ogólnie to myślałem o tym, żeby osłabić swoją propozycję technik współpracy. Obecnie pies i człowiek dostaja bonus do sił techniki, który powiększa się, gdy uderzą w tym samym momencie. Z Gatengą ulepszoną na S i aktywnym Shikyaku możemy mieć dwa uderzenia z siłą 305, co nie zostawia już w sumie miejsca na bonus dla dwu i trójgłowego psa.
Pojawiło mi się w głowie spore osłabienie, a mianowicie pies normalnie atakowałby bez bonusu, gdyby wykonywał techniki solo, a tylko podczas udanych wspólnych uderzeń wchodziłby mu normalny bonus. W przypadku Inuzuki siła jego technik zawsze byłaby taka sama. Czyli moglibyśmy mieć jeden cios z siłą 280 i drugi z siłą albo 230 albo również 280, gdyby wszedł bonus z techniki współpracy. To wydaje mi się w sumie bardziej zbalansowanym rozwiązaniem. Wpisujcie miasta w komentarzach i co sądzicie.