Terytorialnie największa prowincja Karmazynowych Szczytów, zamieszkana przez Ród Kōseki . Daishi graniczy od północy i zachodu z morzem, na wschodzie z Soso, zaś południowa granica oddziela ją od Kyuzo i obszaru niezbadanego. Efektem tego jest możliwość tworzenia bardzo dochodowych szlaków handlowych i handlu morskiego przy - niestety - utrudnionym utrzymywaniu bezpieczeństwa włości. Podobnie jak pozostałe prowincje, dominuje tu krajobraz górski i lasy iglaste, z tą różnicą że dużo tu fauny - w tym tej drapieżnej, co na dłuższą metę może być dosyć niebezpieczne dla podróżników. Na ziemiach tych mieszkają również shinobi ze Szczepu Jūgo .

Minoru 							 

Posty:  1318 Rejestracja:  3 kwie 2019, o 17:58Wiek postaci:  30Ranga:  SentokiKrótki wygląd:  Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.Widoczny ekwipunek:  - 2 x Torby umieszczone na plecach, przy pasieLink do KP:  viewtopic.php?f=33&t=4573&p=68391#p68391 

autor: Minoru  20 mar 2025, o 23:17 

Misja rangi S: Ryuujin Kodai Sasame    Kolejka 5:  Ryuujin Kodai:  4   Sasame:   4  Minoru:   5  
 Ręce wysoko, tak byśmy dobrze je widzieli i bez gwałtownych ruchów. W przeciwnym wypadku, mamy prawo spacyfikować was.   
	0  x

Prowadzone misje: 
Tetsu Maji D Przekleństwo pustyni  (Wolna)Tsukune Wyprawa B Zdradzicecki Korikami  (Przejęta)Arii Zadanie specjalne C Kress   

Sasame 							 

Posty:  1156 Rejestracja:  21 cze 2021, o 23:40Wiek postaci:  24Ranga:  KogōKrótki wygląd:  ~Widoczny ekwipunek:  ~Link do KP:  viewtopic.php?p=177516#p177516 GG/Discord:  MxPl#7094Multikonta:  Sumi | JawaLokalizacja:  Nawabari (Daishi) 

autor: Sasame  21 mar 2025, o 12:40 

- Spokojnie, nie jesteśmy wrogo nastawieni. Jestem Urumi Sasame, Kogō szczepu Juugo a ze mną jest Kodai  Ryuujin, również shinobi szczepu Juugo. Jeżeli mi pozwolicie to sięgnę teraz do kieszeni w moim płaszczu aby wyciągnąć stamtąd wiadomość od lidera naszego szczepu Akiraia Shusuke, w którym zostajemy wysłani z zadaniem pochwycenia dwóch przestępców, którzy podążają na wschód w celu ucieczki z Daishi. Posiadam również dwie ryciny z ich podobiznami, które również mogę wam pokazać. To pobojowisko tutaj zostało najprawdopodobniej pozostawione właśnie przez wspomnianych przeze mnie uciekinierów. Jeżeli chcecie, możecie również podejść i przyjrzeć się ofiarom, jednakże proszę was o możliwie jak najszybsze działania abyśmy mogli wrócić do pościgu, ponieważ chcielibyśmy uniknąć kolejnych potencjalnych ofiar. -  
	0  x

Ryuujin Kodai 							 
						Postać porzucona 			
		Posty:  316 Rejestracja:  27 maja 2023, o 15:13Wiek postaci:  23Ranga:  DōkōKrótki wygląd:  203cm | 157kgWidoczny ekwipunek:  Zbroja, dwa miecze przy pasieLink do KP:  viewtopic.php?p=207937#p207937 Aktualna postać:  Gōsui/ Shīrōdo

autor: Ryuujin Kodai  24 mar 2025, o 14:52 

Człowiek może się przygotowywać na wszystko co jest tylko w stanie przewidzieć albo sobie wyobrazić. Problem jednak niestety był taki, że najczęściej bogowie mają na tyle paskudne charaktery albo mało śmieszne poczucie humoru, że jak sięgniesz ręką pośladka żebyś się podrapać to milimetr za tobą przebiegnie tyranozaur i ujebie ci poślad. Podobnie było i tym razem choć z dwojga złego nie wiem czy lepszym nie było by starcie z przerośniętym zębatym gekonem. 
	0  x

Ryuujin: 
Lis Taiyō: 
Ptak:   

Minoru 							 

Posty:  1318 Rejestracja:  3 kwie 2019, o 17:58Wiek postaci:  30Ranga:  SentokiKrótki wygląd:  Dorosły już mężczyzna o krótko przystrzyżonej brodzie i włosach dość niechlujnie związanych w kucyk.Widoczny ekwipunek:  - 2 x Torby umieszczone na plecach, przy pasieLink do KP:  viewtopic.php?f=33&t=4573&p=68391#p68391 

autor: Minoru  26 mar 2025, o 23:43 

Misja rangi S: Ryuujin Kodai Sasame    Kolejka 6:  Ryuujin Kodai:  5   Sasame:   5  Minoru:   6  
 Pokaż!   Kurwa… znam tego typa.   Więc twierdzisz, że jeden z waszych najlepszych wojowników jest teraz przestępcą?! Macie srogo przejebane.   Shig. Udasz się do garnizonu i zdasz raport. Przekażesz, że ja i Michi dołączyliśmy do pościgu. Sprowadźcie jakieś ciężkie działa. Jeśli dziewczyna mówi prawdę, to przeciwko tamtemu będziemy potrzebowali kogoś naprawdę doświadczonego.   Jestem Katsuro i będę bardzo uważnie spoglądał na każdy wasz ruch. Jeśli coś mi się nie spodoba, zatrzymam was i sprowadzę ponownie na tereny Daishi. A teraz prowadźcie za waszymi zbiegami.   
	0  x

Prowadzone misje: 
Tetsu Maji D Przekleństwo pustyni  (Wolna)Tsukune Wyprawa B Zdradzicecki Korikami  (Przejęta)Arii Zadanie specjalne C Kress   

Sasame 							 

Posty:  1156 Rejestracja:  21 cze 2021, o 23:40Wiek postaci:  24Ranga:  KogōKrótki wygląd:  ~Widoczny ekwipunek:  ~Link do KP:  viewtopic.php?p=177516#p177516 GG/Discord:  MxPl#7094Multikonta:  Sumi | JawaLokalizacja:  Nawabari (Daishi) 

autor: Sasame  27 mar 2025, o 15:02 

- Zapewniam cię, jesteśmy świadomi sytuacji w jakiej obecnie się znajdujemy, jednak zostaliśmy wysłani przez naszego lidera aby wykonać to zadanie. -  - Obawiam się że chyba nie ma czasu na zbieranie dodatkowych sił, ponieważ uciekinierzy mają w planach opuszczenie Karmazynowych Szczytów drogą morstą, więc najlepiej jakbyśmy wszyscy ruszyli w pogoń. -  - Pamiętajcie również, żeby jak zacznie się walka to nie plączcie się nam pod nogami. Jak sami widzicie, poszukiwani dysponują dużą siłą i nie chciałabym, żeby któremuś z nas stała się krzywda dlatego że będziemy musieli uważać na waszą trójkę. -  - Nie ma czasu do stracenia, ruszajmy zanim oddalą się nam jeszcze bardziej. -  
	0  x

Ryuujin Kodai 							 
						Postać porzucona 			
		Posty:  316 Rejestracja:  27 maja 2023, o 15:13Wiek postaci:  23Ranga:  DōkōKrótki wygląd:  203cm | 157kgWidoczny ekwipunek:  Zbroja, dwa miecze przy pasieLink do KP:  viewtopic.php?p=207937#p207937 Aktualna postać:  Gōsui/ Shīrōdo

autor: Ryuujin Kodai  27 mar 2025, o 15:50 

Jak się szybko okazało nasi nieproszeni goście byli tchórzami, od razu gdy nas zobaczyli zapewne liczyli na załatwienie sprawy możliwie bez stracia. Tak przynajmniej uznałem widząc reakcje tego który mówił w imieniu całego oddziału. Rozluźniłem się wówczas choć wciąż nie traciłem czujności. Nie specjalnie mi pasowało to, że ci goście tak nagle się tu zjawili. Poza tym ten cały Katsuro, wspomniał że zna nasz cel oraz wyraził się o nim w taki sposób który mógł świadczyć o jego szacunku, a być może nawet i lojalności którą chciał ukryć paroma kolejnymi bąknięciami o tym że wzywa wsparcie wobec do pościgu za takim przestępcą. - Zastanawia mnie skąd znasz osoby przez nas ścigane, Katsuro?  -  zapytałem podejrzliwie zastanawiając się czy aby nie było oni wśród popleczników Asamiego. Nie podobało mi się to i osobiście naprawdę wolałbym ich wszystkich sprzątnąć, a winę za ich śmierć później najwyżej zrzucić na zdrajców ale jak obserwowałem kątem oka Sasame nie miała chyba tego samego w planach.- Mam nadzieję, że nie będziecie utrudniać nam wykonywanie zadania, ani tym bardziej samej podróży po tych terenach. Mogłoby to zostać odebrane jako wspieranie wrogów Jūgo, a zakładam że obie strony nie chcą problemów które mogłoby to przysporzyć.  -  nie kryłem swojej niechęci do tej współpracy ani swojej podejrzliwości wobec przybyłych Kosekich jednak jeśli owe uprzedzenia nie przerodzą się w coś więcej i ruszamy to ponownie wypatruje zwierząt aby wysłać przed sobą zwiad w postaci czy to innego ptaka, zająca czy jakiegoś innego zwierzęcia z poleceniem informowania mnie gdyśmy się zbliżali do jakiś ludzi. Oczywiście nalegam również aby nikt z grupy tych kryształowych chłopców się nigdzie nie oddalał,.gdyż nie ufam im na tyle by uwierzyć że nie będzie biegł do poszukiwanej przez nas dwójki aby ich uprzedzić. 
	0  x

Ryuujin: 
Lis Taiyō: 
Ptak:   

Minoru 							 

autor: Minoru  27 mar 2025, o 23:29 

Misja rangi S: Ryuujin Kodai Sasame    Kolejka 7:  Ryuujin Kodai:  6   Sasame:   6  Minoru:   7  
 Dziwię się, że wy nie znacie. Ten koleś jest chyba największym skurwysynem jakiego mogła spłodzić matka ziemia. Jest wielki jak góra, a do tego walczy jak nieopanowany żywioł. Widziałem go w walce dwa razy i każdy z tych razy był niezapomniany. Tego drugiego nigdy nie miałem sposobności poznać.   Martwcie się raczej o własne dupska.   Wy przodem, byśmy widzieli każdy wasz głupi ruch.   
	0  x

Prowadzone misje: 

Sasame 							 

autor: Sasame  29 mar 2025, o 18:56 

- Słuchaj mnie teraz bardzo, ale to bardzo uważnie. Nie mam zamiaru wysłuchiwać tego typu odzywek z twojej strony. Dobrze wiesz że szczep Juugo nie słynie ze swojej cierpliwości, więc nie nadwyrężaj mojej. Jeżeli coś ci się nie podoba to możesz wracać w tej chwili do Seiyamy, złożyć na mnie skargę czy cokolwiek ale jak masz mi umilać podróż takimi komentarzami co chwilę to wolę żebyś ty, wraz ze swoim kolegą po prostu odwrócili się na pięcie i zabrali swoje zakute łby z powrotem tam skąd przyszliście. My z Ryuujinem mamy zadanie do wykonania i wolałabym nie wykonywać go kiedy takie głąby jak wy będziecie nam się plątać pod nogami, zwłaszcza że walka z Asamim i tym drugim najpewniej nie będzie należała do łatwych ani do przyjemnych. -   Ukryty tekst  
	0  x

Ryuujin Kodai 							 
						Postać porzucona 			

autor: Ryuujin Kodai  31 mar 2025, o 11:21 

Można było powiedzieć że koniec końców sytuacja ewoluowała doprowadzając do tego do czego zmierzał bym będąc sam od samego początku. Nie zaskoczyło mnie to specjalnie. W końcu można było łatwo mieć tu sporo wątpliwości, a dodatkowo zachowanie Kosekich? - Żadnych sztuczek.  -  wydałem mu tonem równie chłodnym co ostrze delikatnie dociskane do szyi, nie ma tyle by wyrządzić krzywdę, ale wystarczająco by zrobić leciutkie nacięcie.  Ukryty tekst  

0  x

Ryuujin: 
Lis Taiyō: 
Ptak:   

Minoru 							 

autor: Minoru  1 kwie 2025, o 20:55 

Misja rangi S: Ryuujin Kodai Sasame    Kolejka 8:  Ryuujin Kodai:  7   Sasame:   7  Minoru:   8  
 Dobrze, zostawimy was zatem samych z waszym zadaniem.   
	0  x

Prowadzone misje: 

Ryuujin Kodai 							 
						Postać porzucona 			

autor: Ryuujin Kodai  1 kwie 2025, o 23:48 

Kto by się spodziewał, że "wsparcie" w postaci dwóch Kosekich którzy to tak się unosili jeszcze przed chwilą okaże się tak żałosne. Prawdę mówiąc gotów byłem do podjęcia prawdziwej walki ale jak się okazało ich umiejętności nie różniły się wiele od tych którymi dysponowały dzieci w naszej wiosce i choć działanie podjęte przeze mnie oraz Sasame mogły się zdawać brutalne, tak koniec końców prawdopodobnie uratowały im życie. Jednocześnie zaczynały zastanawiać mnie wcześniejsze słowa odnośnie tego jak silni mają być nasi przeciwnicy skoro ocenił ich ktoś tak słaby? - Myślę, że dobrze zrobiliśmy pozbywając się tamtego ogona Sasame. Skoro tak łatwo ich obezwładniliśmy w walce z naszymi rodakami byli by faktycznie niczym innym jak kulą u nogi. Prawdę mówiąc możliwe, że uratowaliśmy im życie. -   zacząłem od nawiązania do sytuacji z patrolem Kosekich - Ale myślę że warto by było żebyśmy nieco odpoczęli. Jest noc, przez co dużo trudniej będzie nam wypatrzeć celu, a z kolei dużo łatwiej przegapić możliwe poszlaki. Poza tym nasz ptasi zwiadowca jest zmęczony i musi odpocząć więc nie mamy rozpoznania co jeszcze bardziej naraża nas na pułapki. Poza tym wydaje mi się, że nad goniliśmy całkiem nieźle więc chyba dużo nie stracimy jeśli pozwolimy sobie ja chwilę odpoczynku. Zresztą jeśli mielibyśmy walczyć to też wydaje mi się że dużo bardziej na naszą korzyść byłaby walka wypoczętym i świeżym. Chyba, że jesteś innego zdania?   
	0  x

Ryuujin: 
Lis Taiyō: 
Ptak:   

Sasame 							 

autor: Sasame  3 kwie 2025, o 12:19 

- Wiem. Ta dwójka jest kompletnie poza naszą ligą jeżeli chodzi o walkę, więc koniec końców nie wyobrażam sobie żeby mieli być w stanie nas jakoś sensownie wesprzeć.  -   - Zbierz trochę drewna Ryuujin-kun, pamiętaj jednak że nie chcemy zrobić zbyt dużego ognia. -   - Smacznego, Ryuujin-kun, Karasu-kun. -  
	0  x

Minoru 							 

autor: Minoru  4 kwie 2025, o 00:22 

Misja rangi S: Ryuujin Kodai Sasame    Kolejka 9:  Ryuujin Kodai:  8   Sasame:   8  Minoru:   9  
jego . Był wyższy od Ryuujina i to dużo wyższy. Był również masywniejszy od niego samego, a jego ciało wyglądało jakby zostało wyciosane przez najlepszego rzeźbiarza na świecie. Co więcej, zbliżał się do nich jakby nie zdawał sobie sprawy, że ma przed sobą, swoich łowców. A może jednak wiedział?! Witajcie.   Zauważyłem, że ścigacie mnie od jakiegoś czasu i postanowiłem się przywitać. Mogę usiąść?   
	0  x

Prowadzone misje: 

Ryuujin Kodai 							 
						Postać porzucona 			

autor: Ryuujin Kodai  4 kwie 2025, o 01:00 

Nic nie zwiastowało tego co miało nadejść, choć może poprawniej byłoby rzec: tego który miał nadejść. Po pozbyciu się nieproszonych sąsiadów i zatrzymaniu się w celu zregenerowania sił, głównie ptasiego przyjaciela ale jednak, szybko wspólnie z Sasame zaczęliśmy przygotowywać niewielkie obozowisko. Oczywiście wszystko zgodnie ze sztuką. Nic nadzwyczajnego aby zminimalizować ryzyko wypatrzenia nas. - Chyba nie wypadałoby odmówić odrobiny ciepła czy posiłku na szlaku nocą?  -  pytanie skierowane było do Sasame choć osobiście nie chciałem od razu rzucać się do walki skoro przeciwnik faktycznie zachowywał etykietę godną wojowników - Zwłaszcza, rodakowi który nie ma złych intencji.   Oczywiście choć zdawałem się spokojny to w każdej chwili gotów byłem aktywować drugi poziom senninki jednocześnie parować atak ostrzem nawet jeśli miałoby to je całkowicie zniszczyć. Czujność była w tym momencie wzmożona ale chciałem wykorzystać okazję by móc porozmawiać. Szczególnie, że zupełnie inaczej wyobrażałem sobie zdrajcę. Dlatego jeśli Sasame pozwoli naszemu kolejnemu niespodziewanemu gościowi się dosiąść uśmiecham się podając mu część potrawki która mi została.- Spokojnie nie jest zatrute, a zakładam że możesz być głodny nasz gościu. Zakładam też, że prócz zaszczycenia nas swoją osobą jest też inny cel tego spotkania?  -  dodałem przekazując miskę z jedzeniem i od razu postanowiłem się dowiedzieć z czym przybył do nas olbrzymi przyjaciel. 
	0  x

Ryuujin: 
Lis Taiyō: 
Ptak:   

Sasame 							 

autor: Sasame  5 kwie 2025, o 08:07 

- Witaj. -   - Proszę usiądź. -   - Co cię tutaj sprowadza? Na ogół nie przychodzi się przywitać z ludźmi, którzy cię ścigają. -  
	0  x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość