Góry

Harikotto
Martwa postać
GG/Discord: Harry #6706
Multikonta: Harikido

Re: Góry

Post autor: Harikotto »

Obrazek
Czarny - namioty i szałasy
Szary - wierni Miziwy
Czerwony - ogniska
Zielony - krzaki
Różowy - Tamaki
Niebieski - Hoshi
Pomarańczowy - Sashiko
Żółty - Miziwa
Fioletowy - osiłek z mieczek
brązowy - osiłek bez meicza
  Ukryty tekst
0 x
Pięć linijek i do przodu, to moje nindo. Dobre nie?
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi
Wiek postaci: 29
Ranga: Doko

Post autor: Yuki Hoshi »

[uhide=Sashiko, Harikotto, Tamaki Hyūga, Yuki Hoshi]Poziom Chakry: 90% - 6% (Suiton: Kirigakure no jutsu - podtrzymanie) = 84%
Oraz być może: Poziom Chakry: 84% - 12% (Suiton: Teppōuo) = 72%

Nazwa
Suiton: Kirigakure no Jutsu
Ranga
D
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
40 metrów średnicy, centrum techniki zawsze jest użytkownik
Koszt E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (1/2 za podtrzymywanie)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika Suitonu polegająca na wytworzeniu mgły dookoła użytkownika. Po złożeniu pieczęci Tygrysa użytkownik wydziela z siebie chakrę, która po kilku chwilach przybiera postać mgły. Chmurka bardzo szybko gęstnieje na całym obszarze działania techniki, potrzeba na to zaledwie kilku sekund od złożenia pieczęci. Efektem poprawnie wykonanego jutsu jest unoszący się na polu bitwy obłok mgły, który jest w stanie oszukać Sharingana (będzie on wszędzie widział obłok chakry swojego rywala), jednak nie Byakugana i Tsūjitegana, które są w stanie dostrzec dokładny układ chakry żywych istot. Zwykłe oko zobaczy otoczenie we mgle nie dalej niż na wyciągnięcie ręki.
Nazwa
Suiton: Teppōuo
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
10 metrów
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Zasoby
Tworzy małe zasoby wody
opis Jedna z najprostszych technik z zakresu Suiton. Po zebraniu chakry w ustach wypluwamy prosty strumień wody. Nie wyrządzi on krzywdy przeciwnikowi, ale z pewnością ugasi nieduży ogień lub porządnie zmoczy oponenta.
SIŁA 1
WYTRZYMAŁOŚĆ 20
SZYBKOŚĆ 36
PERCEPCJA 70
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
KP | Pieniążki | PH
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Post autor: Tamaki Hyūga »

Zbliżając się do obozowiska obserwowałam rozwój wydarzeń pomiędzy namiotami. Jak się okazało, plan Hoshi nie do końca wypalił i widziałam spore poruszenie a po chwili także że cel naszego zadania wskazał palcem prosto na mnie i Sashiko. Warknęli zdenerwowana i zdecydowałam się ruszyć z pełną prędkością w kierunku Miziwy, bacząc oczywiście cały czas na wszelkie inne niebezpieczeństwa. Kiedy znalazłam się wystarczająco blisko a na mojej drodze nie było żadnych przeszkód to wystrzeliłam w stronę wiodącego kultysty, chcąc szybko skrócić dzielący nas dystans a następnie od razu przeszłam do szybkiej serii ataków które miały na celu zablokowanie sześćdziesięciu czterech tenketsu wroga. Jeżeli uda mi się wykonać sekwencję to upewniam się że Miziwa jest obezwładniony i sprawdzam czy Hoshi bądź Sashiko nie potrzebują mojej pomocy.

Ukryty tekst
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Sashiko
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Ciemne włosy zawiązane w kok, brązowe oczy, szczupła i zgrabna sylwetka, średni wzrost. Ubiór: biały strój z białym płaszczem, białe rękawiczki i maska wilka na twarzy (szczegóły i obrazki w KP)
Widoczny ekwipunek: Łuk i kołczan ze strzałami oraz włócznia na plecach, torba na boku nieco z tyłu
Multikonta: Uchiha Tsuyoshi

Post autor: Sashiko »

[uhide=Harikotto, Yuki Hoshi, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 93% - 3% (Aktywacja Tsūjitegana) = 90%
Nazwa
Tsūjitegan: Reberu Shi
Ranga
C
Na tym poziomie dotychczasowe możliwości Tsūjitegana ulegają lekkiej poprawie. Wiedza na temat stanu zdrowia widzianych osób jest nieco dokładniejsza - możliwe jest już dostrzeżenie sił witalnych osoby na skraju śmierci. Podobnie ma się to w przypadku kondycji widzianych ludzi i wiadomym staje się, czy dana osoba wykonała mniejszy lub większy wysiłek fizyczny. Ponadto, wykształca się również umiejętność słyszenia na dystans, ale na ograniczonym poziomie. Możliwe jest wyłapanie dźwięków, które pojawiają się w miejscach właśnie obserwowanych przez doujutsu, jednakże są one bardzo uproszczone. Nie ma więc możliwości zrozumienia ludzkiej mowy - Ranmaru jest w stanie określić tylko tyle, czy ktoś mówi szybko lub wolno, czy też normalnym lub podniesionym tonem głosu.
Zasięg
Koszt Chakry E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
Bonusy
+20 Percepcji przy aktywowanym Tsūjiteganie
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 25
WYTRZYMAŁOŚĆ 40
SZYBKOŚĆ 70
PERCEPCJA 40 + 20 = 60
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
Obrazek

Ryō | PH
Harikotto
Martwa postać

Obrazek
Szary - wierni Miziwy
Czerwony - ogniska
Zielony - krzaki
Różowy - Tamaki
Niebieski - Hoshi
Pomarańczowy - Sashiko
Żółty - Miziwa
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sashiko
Krótki wygląd: Ciemne włosy zawiązane w kok, brązowe oczy, szczupła i zgrabna sylwetka, średni wzrost. Ubiór: biały strój z białym płaszczem, białe rękawiczki i maska wilka na twarzy (szczegóły i obrazki w KP)
Widoczny ekwipunek: Łuk i kołczan ze strzałami oraz włócznia na plecach, torba na boku nieco z tyłu

[uhide=Harikotto, Yuki Hoshi, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 90% - 3% (podtrzymanie Tsūjitegana) = 87%
Nazwa
Ranga
C
Na tym poziomie dotychczasowe możliwości Tsūjitegana ulegają lekkiej poprawie. Wiedza na temat stanu zdrowia widzianych osób jest nieco dokładniejsza - możliwe jest już dostrzeżenie sił witalnych osoby na skraju śmierci. Podobnie ma się to w przypadku kondycji widzianych ludzi i wiadomym staje się, czy dana osoba wykonała mniejszy lub większy wysiłek fizyczny. Ponadto, wykształca się również umiejętność słyszenia na dystans, ale na ograniczonym poziomie. Możliwe jest wyłapanie dźwięków, które pojawiają się w miejscach właśnie obserwowanych przez doujutsu, jednakże są one bardzo uproszczone. Nie ma więc możliwości zrozumienia ludzkiej mowy - Ranmaru jest w stanie określić tylko tyle, czy ktoś mówi szybko lub wolno, czy też normalnym lub podniesionym tonem głosu.
Zasięg
Koszt Chakry E: 8% | D: 6% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: niezauważalne (1/2 podtrzymanie)
Bonusy
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 25
WYTRZYMAŁOŚĆ 40
SZYBKOŚĆ 70
PERCEPCJA 40 + 20 = 60
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
Obrazek

Ryō | PH
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

[uhide=Sashiko, Harikotto, Tamaki Hyūga, Yuki Hoshi]Poziom Chakry: 90% - 6% (Suiton: Kirigakure no jutsu - podtrzymanie) = 84%
Jeżeli użyje techniki Suiton: Teppōuo
Poziom Chakry: 84% - 12% (Suiton: Kirigakure no jutsu - podtrzymanie) = 72%
Nazwa
Ranga
D
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Koszt E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (1/2 za podtrzymywanie)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Technika Suitonu polegająca na wytworzeniu mgły dookoła użytkownika. Po złożeniu pieczęci Tygrysa użytkownik wydziela z siebie chakrę, która po kilku chwilach przybiera postać mgły. Chmurka bardzo szybko gęstnieje na całym obszarze działania techniki, potrzeba na to zaledwie kilku sekund od złożenia pieczęci. Efektem poprawnie wykonanego jutsu jest unoszący się na polu bitwy obłok mgły, który jest w stanie oszukać Sharingana (będzie on wszędzie widział obłok chakry swojego rywala), jednak nie Byakugana i Tsūjitegana, które są w stanie dostrzec dokładny układ chakry żywych istot. Zwykłe oko zobaczy otoczenie we mgle nie dalej niż na wyciągnięcie ręki.
Nazwa
Suiton: Teppōuo
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
10 metrów
Koszt
E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Zasoby
Tworzy małe zasoby wody
opis Jedna z najprostszych technik z zakresu Suiton. Po zebraniu chakry w ustach wypluwamy prosty strumień wody. Nie wyrządzi on krzywdy przeciwnikowi, ale z pewnością ugasi nieduży ogień lub porządnie zmoczy oponenta.
SIŁA 1
WYTRZYMAŁOŚĆ 20
SZYBKOŚĆ 36
PERCEPCJA 70
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
KP | Pieniążki | PH
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga

Nasz plan bardzo szybko runął w gruzach i trzeba było działać szybko. Korzystając z faktu że powstało dość spore zamieszanie, spróbowałam więc od razu przedrzeć się w jak najkrótszym czasie do Miziwy. Udało mi się wykonać szybki doskok zwieńczony atakiem w splot słoneczny. Zaczęłam już bombardowanie kultysty atakami skierowanymi w jego tenketsu, jednak kątem oka zauważyłam ciemną plamę sunącą po ziemi, po chwili łącząc się z moim cieniem. Szybko skojarzyłam to z klanem Nara, jednak niestety było już za późno i poczułam że zostałam już pochwycona przez technikę przybocznego Miziwy. Zaklęłam w duchu, karcąc się za to że w taki bezmyślny sposób dałam się obezwładnić. Moje myśli galopowały w poszukiwaniu jakiegoś wyjścia z sytuacji a także cały czas próbowałam wyrwać się z cienistego chwytu. Jeżeli tylko poczuję że chociaż na moment odzyskam władzę nad moim ciałem to od razu sięgam do kabury i wyciągam z niej shurikena, którym od razu rzucam w Narę, celując w gardło.
  Ukryty tekst
0 x
Harikotto
Martwa postać

Obrazek
Szary - wierni Miziwy
Czerwony - ogniska
Zielony - krzaki
Różowy - Tamaki
Niebieski - Hoshi
Pomarańczowy - Sashiko
Żółty - Miziwa
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sashiko

[uhide=Harikotto, Yuki Hoshi, Tamaki Hyūga]Poziom Chakry: 87% - 3% (podtrzymanie Tsūjitegana) = 84%
Nazwa
Ranga
C
Zasięg
Bonusy
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 25
WYTRZYMAŁOŚĆ 40
SZYBKOŚĆ 70
PERCEPCJA 40 + 20 = 60
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
Obrazek

Ryō | PH
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

[uhide=Sashiko, Harikotto, Tamaki Hyūga, Yuki Hoshi]Poziom Chakry: 84% - 6% (Suiton: Kirigakure no jutsu - podtrzymanie) = 78%

Nazwa
Ranga
D
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Nazwa
Kai
Ranga
E
Pieczęci
Baran
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
Brak
Dodatkowe
Na czas użycia dodaje 65 konsekwencji
Opis Kai to jedna z podstawowych technik shinobi, często niedoceniania - i niesłusznie. Jutsu to polega na chwilowym odcięciu dopływu chakry do mózgu, dzięki czemu jakiekolwiek impulsy - również te narzucone zewnętrznie - przestają działać. Efektem tego jest uwolnienie użytkownika z dużej ilości prostszych technik genjutsu. Niestety, te silniejsze dalej będą na nas oddziaływać i trzeba je dezaktywować innym sposobem.
SIŁA 1
WYTRZYMAŁOŚĆ 20
SZYBKOŚĆ 36
PERCEPCJA 70
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
KP | Pieniążki | PH
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Pomimo bycia pochwyconą przez technikę Nary, siłowałam się z cieniem przez cały czas, starając się wyrwać i zaatakować przeciwnika. Tutaj z pomocą przybyła mi Sashiko, która bacznie obserwowała pole bitwy i widząc sytuację w jakiej się znalazłam, zainterweniowała i ustrzeliła z łuku mojego przeciwnika. Podziękowałam jej w duchu i już chciałam wracać do akcji kiedy poczułam jak moja ręka została owinięta jakimś materiałem. Spojrzałam aby sprawdzić o co chodziło i okazało się że to Miziwa mnie złapał a chwilę później, nim zdążyłam cokolwiek zrobić, ponownie poczułam że jestem sparaliżowana. Czułam jak emocje wewnątrz mnie buzują jak szalone a frustracja co raz bardziej dawała o sobie znać. Z całych dostępnych mi sił próbowałam wyrwać się z kolejnej unieruchamiającej techniki aby w przypadku udanego przełamania działania wpływu przeciwnika, przejść od razu do ataku techniką Hakke Rokujūyon Shō, zanim ponownie ktoś zdecyduje się mnie unieruchomić.
  Ukryty tekst
0 x
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Kiedy nareszcie udało mi się wyrwać z kolejnej techniki unieruchamiającej, od razu rzuciłam się na Miziwę i wykończyłam go zmasowanym atakiem. Dla upewnienia podcięłam jeszcze sztyletem jego gardło po czym rozejrzałam się po polu walki aby upewnić się czy jego przyboczni tez są martwi i jeżeli nie to ich również dobijam. Po stwierdzeniu że zadanie można uznać za wykonane podbiegłam do Hoshi.
- Hoshi-San, złap się mocno, zabieramy się stąd. - powiedziałam do kunoichi po czym wzięłam ją na plecy i czym prędzej ruszyłam w kierunku Sashiko, chcąc opuścić obóz. Po drodze omijałam wszelkich niedobitków fanatycznej wiary w boginię Hachiman. Kiedy dotarliśmy do łuczniczki odstawiłam dziewczynę na ziemię. - Nic tu po nas, wracajmy do karczmy. - powiedziałam rzeczowym tonem i jeżeli dziewczyny nie miały nic do dodania to ruszyliśmy z powrotem aby zameldować wykonanie zadania.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Yuki Hoshi

[uhide=Sashiko, Harikotto, Tamaki Hyūga, Yuki Hoshi]Poziom Chakry: 78% - 6% (Suiton: Kirigakure no jutsu - podtrzymanie) = 72%

Nazwa
Ranga
D
Pieczęci
Tygrys
Zasięg
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
SIŁA 1
WYTRZYMAŁOŚĆ 20
SZYBKOŚĆ 36
PERCEPCJA 70
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
[/uhide]
0 x
KP | Pieniążki | PH
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości