Uchihas nerf - Kotoamatsukami

Sekki

Uchihas nerf - Kotoamatsukami

Post autor: Sekki »

PROBLEM
Zbyt mały cooldown na technike, zbyt małe zużycie oka.

ROZWIĄZANIE
Zwiększenie cooldownu z 1 roku, do jednej dekady. Zwiększenie zużycie oka.

DODATKOWE UWAGI
Itachi wyraźnie wyjaśnił działanie techniki, po jej użyciu. Można użyć jej raz na dekade (10 lat), przy genach Senju oczywiście częściej, lecz na pewno nie tak często jak raz na dzień. A o kosztach, nie wspomnę... 1% bitch please.
Dowody? Naruto Shippuuden odcinek 299.
0 x
Hakai

Re: Uchihas nerf - Kotoamatsukami

Post autor: Hakai »

Ja bym powiedział że ich oczy dają za dużo bustu do percepcji. O wiele więcej niż Hyūga a według mnie powinno być odwrotnie.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

halo, halo. Wszyscy tacy żywi w innych tematach, a co z tym.
0 x
Komatsu

Post autor: Komatsu »

Wiem że to forum nie jest m&a ale Itachi powiedział jasno - 10 lat - 1 dekada. Zużycie oka też jest dość..meh. Amaterasu powinien mieć wyższe zużycie oka ale tylko jednorazowo - już wyjaśniam. Itachi użył Amaterasu w walce z Sasuke, cały las płonął i Itachi nie ugasił tego płomienia, wgl nikt nigdy go nie ugasił na naszych oczach. Płomień podtrzymuję się aż do momentu spalenia się celu, sam Zetsu to mówił. Jednak coś za coś, zwiększenie zużycia oka o kilka procent na pewno nie zaszkodzi.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Nazwa
Kotoamatsukami
Pieczęci
Brak
Zasięg
Wzrokowy
Koszt
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań
Opis Jedna z najwybitniejszych technik Genjutsu świata. Jest do tego stopnia potężna, że ofiara nie ma pojęcia o jej działaniu. Użytkownik wykonując technikę zmienia cały światopogląd swojej ofiary. Na czym to w praktyce polega? Uchiha jest w stanie dobrowolnie zmienić ofiarę. Wszystko zależy od samego wykonującego. Może to być zmiana na dobre lub złe. Można wymusić na kimś ochronę kogoś lub czegoś, a nawet chęć zniszczenia lub zabicia. Ofiara nabytą wolę traktuje jak własną. Nie ma pojęcia, że została zmanipulowana i dąży do wykonania celu powierzonego przez Uchihę. Technika możliwa jest do wykonania raz na 10 lat (w normalnych warunkach) lub raz na dzień (w przypadku, gdy użytkownik posiada geny Senju).
Uszkodzenie wzroku: 5% za użycie
Zmienione z jednego roku na 10 lat. Danzo kilkukrotnie używał tego w ciągu jednego dnia, wiec sądzę że raz na dzień w przypadku posiadania genów Senju jest wystarczające. Koszt chakry również został zmieniony, jednak nie przesadzajmy. Pamiętajmy, że skoro Danzo używał tego kilka razy, a musiał też funkcjonować i dalej zarządzać korzeniem, wiec nie mogło mieć tego kosztów też nie wiadomo jakich.

Są jeszcze jakieś uwagi co do tego?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Komatsu

Danzo NIGDY nie użył tego jutsu dwa razy w ciągu jednego dnia. Sam mówił że nie potrafi tego zrobić. Jednak mógł wykonać to jutsu raz na dzień to fakt.
0 x
Awatar użytkownika
Natsume Yuki
Postać porzucona
Wiek postaci: 31
Ranga: Nukenin S
GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
Multikonta: Iwan zza Miedzy

Post autor: Natsume Yuki »

Moim zdaniem dekada to za dużo, i sprawia że granie z tą ścieżką jest znacznie bardziej nieopłacalne niż mając Tsukuyomi. To, że tak było w mandze, nie oznacza że tak musi być tutaj - c'mon, technika, z której można się wyrwać nawet bez przypadek, raz na 10 lat (czyli 5 lat czasu rzeczywistego)? Bez sensu.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

W tej kwestii akurat mimo wszystko zgadzam się z Natsu, 5 lat to trochę za dużo... :P
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Yeah. Śpieszyłem się i źle przeczytałem. Napisane jest, że mimo posiadania genów Senju Danzo nie był w stanie używać tego Jutsu częściej niż raz dziennie. Dlatego zachowamy ograniczenie.

Co do częstotliwości użytkowania.. Jest to potężna technika, która rzucona na kogolwiek całkowicie zmienia jego pogląd. Niezależnie od jego konsekwencji, jego rangi, jego potęgi. 5 lat gry jednak w rzeczywistości (10 lat rozgrywki - 2 lata fabularne na jeden prawdziwy) jest jednak faktycznie niewyobrażalnym okresem. W tym czasie jutsu do wykorzystania byłoby prawdopodobnie tylko raz..

Dlatego może z jednej dekady zejdźmy do dwóch lat fabularnych (a wiec jednego rzeczywistego roku). Wydaje mi się to odpowiednio zbalansowane względem tempa rozgrywki fabularnej a czasem oczekiwania.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Komatsu

Zgadzam się z Defem, jest to jednak uczciwe rozwiązanie jeśli chodzi o tempo rozgrywki - polecałbym jeszcze zmiany na Amaterasu które proponowałem wyżej.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Wprowadzone.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wprowadzone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość