Karczma Onigiri

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Re: Karczma Onigiri

Post autor: Tamaki Hyūga »

Rozmowa w dalszym ciągu podążała tym samym torem i już podnosiłam się z miejsca w celu odejścia od stolika kiedy mężczyzna porzucił flirciarski ton głosu i powiedział coś co sprawiło że postanowiłam przekonać się co takiego ma on na myśli.
- Cóż, mogłam się spodziewać po wzięciu udziału w takim wydarzeniu będę mogła zapomnieć o jakiejkolwiek anonimowości. - powiedziałam uśmiechając się krzywo. - Klan nie posłał mnie na Yinzin, sama zdecydowałam się tam udać w celu sprawdzenia moich umiejętności, jednak koniec końców przyznam szczerze, że nie byłam tym usatysfakcjonowana. Cóż, może jeżeli chodzi o pierwszą walkę, przeciwko Yoshimitsu Kaguyi, to była zażarta i wyrównana... I masz rację, nie było mnie dawno w Kyuzo i nie mam żadnych powodów aby tam wracać... Przynajmniej narazie, ani również nie zamierzam przyjmować rozkazów od kogokolwiek stamtąd. Masz jednak moją uwagę, w czym takim potrzebujesz mojej pomocy? - odparłam zaciekawionym tonem odwracając się przodem do mężczyzny.
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Harikotto
Martwa postać
GG/Discord: Harry #6706
Multikonta: Harikido

Post autor: Harikotto »

0 x
Pięć linijek i do przodu, to moje nindo. Dobre nie?
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga

Wysłuchałam uważnie zadania jakie zlecił mi mężczyzna i słysząc ogólniki jakie mi on zaserwował od razu poczułam się jak wtedy w Watarimono na misji wraz z Masako, Harishamem oraz Rekinkiem. Zmrużyłam niebezpiecznie oczy i zmierzyłam spojrzeniem blondyna.
- Co to za księga? I skąd mam ją zabrać? Nie mam najmniejszego zamiaru wpakować się w niewiadomo jakie bagno wykradając jakieś tajemnice władców Ryuzaku czy cokolwiek podobnego, albo od razu powiesz co to za rzeczy i do czego są ci one potrzebne albo będziesz musiał szukać sobie kogoś innego kto zrobi to za ciebie. - powiedziałam stanowczym tonem wwiercając się spojrzeniem w mężczyznę.
0 x
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Uważnie przeanalizowałam słowa szelmowskiego mężczyzny. Jeżeli rzeczywiście jest to po prostu zwykła księga rachunkowa to raczej nie powinno być to ani problemem ani tym bardziej nie powinno być dla mnie w żaden sposób niebezpieczne. Mimo że mężczyzna w dalszym ciągu utrzymywał swoją aurę tajemniczości to przynajmniej przyznał się co to była za księga, więc zdecydowałam przyjąć zadanie jakie oferował mi mężczyzna. Podtrzymałam jeszcze na chwilę świdrujący wzrok po czym rozluźniłam się nieco i usiadłam z powrotem na moim miejscu przy stoliku. Z jednej strony dalej czułam że jest to dość szemrany interes ale z drugiej wiedziałam że czasami trzeba się do czegoś takiego uciec aby coś osiągnąć a z racji że nie zależało mi w żadnym stopniu na moim klanie i jego reputacji to nie czułabym żadnych wyrzutów sumienia jeżeli tego typu wybryki z mojej strony skutkowały w pogorszeniu dobrego imienia klanu Hyuuga. Może nawet koniec końców ojciec zdecyduje się jakoś mną zainteresować? Kto wie.
- Niech będzie, zrobię to. Gdzie jest ten dom? No i oczywiście, czy powinnam spodziewać się tam jakichkolwiek ochroniarzy, bądź czegokolwiek co niespodziewanie mogłoby utrudnić utrzymanie całego przedsięwzięcia w tajemnicy? Nie chcielibyśmy przecież żeby poprzez zatajenie takich szczegółów cała ta akcja wyszła na światło dzienne, prawda? - zapytałam się rzeczowym tonem mężczyznę.
0 x
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Wysłuchałam dokładnie wszystkich informacji jakie przekazał mi mężczyzna i przytakiwałam głową. Cóż, Saito może się przejechać na swojej ufności względem straży miejskiej. Wzmianka o córce mężczyzny, która prezentowała podobne umiejętności do Youmuu Nanatsuki, zaciekawiła mnie i wiedziałam że błysk w moich oczach musiał zdecydowanie to zdradzić. Turniej był już dość dawno temu i od tamtego czasu miałam parę dodatkowych sztuczek w zanadrzu. Kto wie, może teraz byłabym w stanie pokonać Youmuu. Jak mi się poszczęści i córka urzędasa akurat nie będzie na misji i przytrafi mi się okazja na sprawdzian umiejętności.
- Rozumiem, a więc ustalone, dzisiaj w nocy zdobędę ową księgę dla ciebie. Zaczekaj tutaj. - powiedziałam krótko mężczyźnie po czym oddaliłam się w kierunku wskazanym przez blondyna w celu dokonania wstępnych obserwacji willi. Jeżeli nie było żadnego dobrego miejsca obserwacyjnego to oddaliłam się na bezpieczną odległość i wykorzystując Byakugan przeskanowałam wnętrze willi aby rozeznać się co nieco pod względem rozkładu pomieszczeń i także przy okazji może zobaczę czy córka Saito może przypadkiem jest w środku. Po dokładnych oględzinach budynku dezaktywowałam doujutsu i postanowiłam odpocząć aż do zmierzchu aby zregenerować zużytą energię podczas obserwacji.
  Ukryty tekst
0 x
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Jak się okazało, zgodnie ze słowami mojego zleceniodawcy, willa była łatwa do znalezienia. Mając zlokalizowany mój cel mogłam zabrać się do obserwacji. Korzystając z mojego klanowego doujutsu byłam w stanie wykonać wstępny rekonesans wnętrza budynku i rozeznać się w rozkładzie pomieszczeń a także dowiedzieć się kogo mogę się spodziewać wewnątrz. Starszy, gruby mężczyzna i starsza kobieta w żadnym stopniu mnie nie obeszli i niemal od razu skupiłam się na młodej dziewczynie, która trenowała za domem. Na moich ustach rozkwitł uśmiech i wiedziałam że przytrafiła mi się szczęśliwa okazja aby przetestować moje nowe umiejętności w walce. Spędziłam jeszcze chwilę na obserwowaniu dziewczyny aby może nieco lepiej ocenić jej możliwości po czym oddaliłam się aby zaczekać aż zapadnie zmrok i przy okazji zregenerować chakrę, której nieco mi ubyło podczas oglądania willi.
Kiedy słońce już zaszło i na zewnątrz zapanowały ciemności, zdecydowałam że najwyższy czas aby rozpocząć akcję. Upewniłam się czy wszystko mam na swoim miejscu po czym ruszyłam w kierunku budynku, starając się nie rzucać w oczy. Kiedy byłam już blisko, aktywowałam moje klanowe doujutsu aby sprawdzić pozycje domowników zanim podejmę kolejne kroki.

Ukryty tekst
0 x
Harikotto
Martwa postać

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Nieco zaskoczona, jednak zdecydowanie zadowolona, przyjęłam fakt że gruby mężczyzna najwyraźniej dał sobie spokój, więc już nie musiałam się jakkolwiek nim zamartwiać, ponieważ w dalszym ciągu leżał on w swoim łóżku. Po wyjściu z willi przeniosłam ciało Sabaku w krzaki i przykryłam je piachem w nadziei że zajmie trochę czasu nim zostanie ona odnaleziona. Nie mając już nic więcej do załatwienia w willi udałam się z powrotem do karczmy.
Kiedy weszłam do lokalu, okazało się że wewnątrz wieje pustkami. Wzruszyłam ramionami i zdecydowałam udać się do pokoju gdzie będę mogła zmyć z rąk krew mojej ofiary a także wyczyścić mój sztylet. Ostrożności nigdy za wiele a jak wiadomo, chodzenie po mieście z krwią na rękach bądź na ekwipunku zdecydowanie może przykuwać niechcianą uwagę. Po drodze do pokoju wzięłam misę z wodą w której będę mogła umyć co trzeba. Kiedy już wszystko dokładnie wyczyściłam zdecydowałam się jeszcze zaczekać chwilę na mężczyznę, jeżeli się on nie pojawił to poszłam spać z zamiarem oczekiwania na blondyna następnego ranka w głównej sali w karczmie.
0 x
Harikotto
Martwa postać

Misja C zakończona sukcesem.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

O poranku zauważyłam że coś się nie zgadzało. Po dokładniejszych oględzinach zauważyłam że rzeczywiście, moja torba leżała trochę inaczej niż pamiętałam z momentu jak kładłam się spać. Od razu sprawdziłam okna i drzwi, jednak i jedno i drugie były dokładnie w takim samym stanie w jakim je pozostawiłam w nocy. Wiedziona ciekawością sprawdziłam zawartość torby i okazało się iż była ona mokra a także zamiast dokumentów z willi Saito, była tam sakiewka z pieniędzmi. Poczułam się nieco nieswojo ze względu na świadomość że mężczyzna był w stanie wślizgnąć do mojego pokoju i podrzucić mi sakiewkę a ja nawet się nie obudziłam, jednak było o tyle dobrze że przynajmniej był on uczciwy i zapłacił mi za moje zlecenie. Kolejną niespodzianką był również fakt iż torba była wilgotna, jednak nie przywiązałam do tego większej uwagi i zabrałam się za przeliczenie pieniędzy a następnie poszłam zjeść śniadanie.
0 x
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Wstałam rano i pomimo bycia wypoczętą, czułam się nieco nieswojo. Pomijając już całą sytuację z moim poprzednim zadaniem, zdecydowałam się po prostu udać na śniadanie w nadziei że zapełnienie żołądka pomoże mi w przebrnięciu przez resztę poranka. Zebrałam więc wszystkie moje rzeczy i wyszłam na korytarz, jednak już w drzwiach zobaczyłam że mój posiłek prawdopodobnie zostanie odwleczony w czasie, przynajmniej narazie. Spojrzałam po trójce dzieciaków, które najwyraźniej zdawały się szukać pomocy. Po nieco dokładniejszych oględzinach mogłam również zauważyć że muszą one być dziećmi ulicy, sądząc po ich ogólnej aparycji. Co one w ogóle tutaj robiły? Czyżby ktoś na recepcji zaspał na posterunku? No cóż, mogę się po prostu sama tym zająć.
- Zgadza się, jestem kunoichi. Co was tutaj sprowadza dzieci? - zapytałam spokojnym i przyjaznym głosem.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Ryuzaku no Taki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości