Brama

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Toshiki Oden
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Ranga: Wyrzutek D
Multikonta: Tamaki Hyūga

Re: Brama

Post autor: Toshiki Oden »

Szczerze powiedziawszy spodziewałem się takiego obrotu spraw, jednak byłoby to miłym zaskoczeniem jeżeli mój plan by wypalił i ten bufon by zdecydował się zapłacić mi za chwilę wygłupów. No ale cóż, nie można mieć przecież wszystkiego. Kompletnie niezrażony jego słowami, tonem oraz miną, uśmiechnąłem się szeroko, wykonałem obszerny ukłon i pozwoliłem aby pokaz się rozpoczął. W momencie kiedy już byłem całkowicie pochylony to wciągnąłem moją ofiarę w iluzję, która miała na celu otoczenie mężczyzny chmarą płatków kwiatu, co miało na celu uniemożliwić mu śledzenie mnie wzrokiem. Kiedy wiedziałem już iż technika zadziałała to szybkim ruchem wyciągnąłem kunai i uwolniłem stojącego przede mną osobnika od brzemienia jakim musiała być dla niego sakiewka wypełniona monetami po czym o razu dałem w długą chcąc ulotnić się w jednej z bocznych uliczek.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Wiek postaci: 22
Ranga: Kenshi | Akoraito
Krótki wygląd: Kapelusz
Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Maname | Kabuki
Aktualna postać: Kayo

Post autor: Jun »

0 x
" RP/PBF to nie zabawa już "
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Wiek postaci: 22
Ranga: Kenshi | Akoraito
Krótki wygląd: Kapelusz
Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Maname | Kabuki
Aktualna postać: Kayo

Post autor: Jun »

0 x
" RP/PBF to nie zabawa już "
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać
Multikonta: Harikido, Prosiaczek

Post autor: Harisham »

0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?

W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
Awatar użytkownika
Toshiki Oden
Postać porzucona

Rachu-ciachu i po strachu. Kiedy tylko iluzoryczne płatki kwiatów rozpoczęły swój taniec wokół kupca, ten wydawał się kompletnie stracić fason i po wzniesieniu szybkich modłów do Amaterasu, sam uciekł gdzie pieprz rośnie. Obserwując tą scenę parsknąłem śmiechem pod nosem i jedynie szybkim ruchem uwolniłem mężczyznę od jego nabrzmiałej sakiewki po czym oddaliłem się z miejsca zbrodni aby w spokoju przeliczyć łupy przed ponownym spotkaniem z mafiozą. Idąc w kierunku wyludnionej uliczki, kątem oka udało mi się dostrzec postać, która wydawała się dziwnym trafem kierować tam gdzie ja. A więc zabawa jeszcze nie jest skończona, pomyślałem z uśmiechem i ukryłem się w uliczce, tak aby od razu zobaczyć tego kto za mną podąża, jednak by możliwie najbardziej utrudnić mu szybkie zlokalizowanie mnie.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

0 x

Awatar użytkownika
Toshiki Oden
Postać porzucona

Po przyczajeniu się w zaułku, dość szybko wyszło na jaw, kto taki mnie śledził a okazało się że był to ten sam żebrak, któremu wcześniej dał monetę jegomość, którego okradłem. Widząc że nie jest to żaden strażnik ani nikt kto przedstawiałby sobą realne zagrożenie, wyszedłem z mojego ukrycia. Wykorzystując element zaskoczenia użyłem kolejnej techniki iluzji, która miała na wszelki wypadek zatrzymać żebraka w miejscu.
- Ohh, człowieczku. Co takiego sprawia że uważasz że masz jakąkolwiek pozycję do negocjacji? Co miałoby mnie powstrzymać przez zabiciem cię w tej chwili w tym zaułku? - zapytałem się pewnym siebie tonem głosu i wyciągnąłem z torby kunai i zakręciłem nim na palcu, obserwując uważnie żebraka, zostawiłem jednak między nami kilka metrów odstępu, tak na wszelki wypadek.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

0 x

Awatar użytkownika
Toshiki Oden
Postać porzucona

Widząc reakcję żebraka na technikę niemal roześmiałem się na głos. No ten to miał dopiero tupet żeby przychodzić z żądaniami. Ale jak również widać żebrak bardzo szybko był w stanie pozbyć się wszystkich swoich roszczeń, kiedy tylko poczuł się jakkolwiek na zagrożonej pozycji. Ledwo panując nad sobą aby nie zacząć tarzać się po ziemi ze śmiechu zwróciłem się do żebraka.
- Co takiego niby może mi zaoferować jakiś żałosny żebrak? Radzę sobie bardzo dobrze na własną rękę a poza tym z tego co widzę, nie ma raczej nic takiego co by mnie skłoniło do współpracy z tobą, więc przestań się już wydzierać bo ludzie zaczną myśleć że jesteś niespełna rozumu. - powiedziałem nieco roześmianym tonem po czym zastanowiłem się nad kuszącym pomysłem aby jeszcze bardziej podroczyć się z żebrakiem. - Uważasz że shinobi jedyne co potrafią robić to plucie ogniem i wodą, huh? Skoro tak to mogę ci zaraz tutaj zafundować wielką kulę ognia, jeżeli chcesz. - zasugerowałem żebrakowi z nieco upiornym uśmiechem.
0 x
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

0 x

Awatar użytkownika
Toshiki Oden
Postać porzucona

Tak jak z początku cała sytuacja wydawała mi się w pewnym stopniu zabawna, tak teraz krzyki żebraka oraz jego żałość po prostu zaczynały mi działać już na nerwy. Westchnąłem głęboko i przetarłem oczy.
- Zamknij mordę obdartusie! - warknąłem do niego nie mogąc w spokoju przemyśleć sytuacji przez krzyki żebraka. Do tego ludzie zaczęli się co raz bardziej interesować sytuacją jaka miała miejsce w uliczce a to nigdy nie wróżyło dobrze. - Jak przestaniesz się teraz wydzierać to może nie zafunduje ci podsmażania, więc dobrze się nad tym zastanów. - rzuciłem w kierunku żebraka po czym oparłem się o ścianę rozmasowałem sobie skronie po czym zacząłem drapać się po głowie w zamyśleniu. Niby z jednej strony żebrak najpewniej był w Shigashi no Kibu od dawna więc wiedzał o wiele więcej o mieście niż ja, jednak mając przed sobą perspektywę spotkania z tajemniczym przystojniakiem, z którym założyłem się o zdobycie pieniędzy, nie byłem pewien czy potrzebuję wiedzy jaką mógłby podzielić się ze mną żebrak. Chociaż z drugiej strony wiedza to władza, a tego nigdy za mało. Jeżeli obdartus się nieco uspokoił, zbliżyłem się w jego stronę kilka kroków i wciąż obracając kunaiem na palcu spojrzałem na niego grobowym wzrokiem.
- Chcesz sobie zapracować na wolność? - zapytałem chłodnym tonem i w dalszym ciągu mierząc go spojrzeniem.
0 x
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać

0 x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości