Dzielnica domków jednorodzinnych

Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 17
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Tak jak na avatarze.
Widoczny ekwipunek: Katana

Re: Dzielnica domków jednorodzinnych

Post autor: Izanagi »

Szybko przemieściłem się z portu do dzielnicy domków gdzie mieszkała moja zleceniodawczyni, jednocześnie matkę gościa którego miałem nie długo spotkać. Gdy dotarłem na miejsce zobaczyłem matkę tego kolesia, czekała, była zdenerwowana, chciałem czym prędzej jej przekazać informacje jakie pozyskałem. Być może to nie był on sam, ale taki dowód musiał będzie w tym momencie jej wystarczyć, koleś jakoś nie chciał z własnej woli iść, może to przez problemy z bandytami, a może ma jakieś swoje prywatne powody, nie mnie osądzać, odnalazłem go wiem że żyje, dowód dostałem i przyniosłem.
- Witaj, mam coś dla Ciebie od Twojego syna.- jakby jakimś cudem się okazało że to nie on to bym padł, ale to powinien być on. Chwilę się zamyśliłem za nim przekazałem jej dowody, które zdobyłem.
- Twój syn ma jakieś problemy finansowe i ukrywa się przed ludźmi u których zaciągnął je.- dodałem, po czym usiadłem sobie, pomyślałem że poczekam na to co się stanie, czy mi zapłaci, czy może coś jeszcze ode mnie będzie chciała, a może będzie do mnie jakieś pretensje miała, no nie wiem usiądę poczekam na jej ruch. Tylko jak zakończy się misja wychodzę i udaję się do swojego domu, oczywiście jeśli nie wydarzy się już nic co sprawi bym został.
0 x
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

Koniec misji, dziękuję bardzo za udział, proszę o posta z odebraniem wynagrodzenia i zaglądanie do tematu z wynagrodzeniami. I tak jak wspominałem w trakcie, zapraszam na misję C z kontynuacją fabuły.
0 x
Kana Yuki

Post autor: Kana Yuki »

5/15Cirrus na niebie pogoda się zje...zepsuje!
[ Ryou - misja D ]

Obrazek[/b]
0 x
Awatar użytkownika
Ryou
Gracz nieobecny

Post autor: Ryou »

Ryou skinął głową na znak że zrozumiał instrukcje jakie przekazał mu rosły mężczyzna. Czy uznawał je za słuszne? Tutaj można by podjąć całą rozległą polemikę, ale szczerze nie miał do tego już głowy. Informacja że dostanie pieniądze ukróciła chęci dyskusji.

Na miejscu oczywiście sprawa nie wydawała się już tak łatwa jak w teorii, bo jak tu znaleźć pojedyncza osobę w całej dzielnicy. Szukanie na oślep oczywiście średnio miało sens, więc Ryou zadecydował się zwyczajnie zapytać. W końcu kto pyta nie błądzi, jak to mawiało przysłowie i w jego imię chłopak zapukał do pierwszych lepszych drzwi celem zapytania się o dziewczynę. Oczywiście o ile pierwsza osoba mu nie otworzyła to próbował do skutku a na ustach cały czas miał uśmiech i starał się wyglądać niewinnie, mówiąc jakby był trochę zawstydzony. Formułka była ta sama, po prostu pytał czy ktoś nie wie gdzie mieszka Kaori. W razie wątpliwości dodawał też uwagę o purpurowych włosach.
0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Także to był już koniec mojego zadania, odebrałem szybko wynagrodzenie i oddaliłem się, do swojego domu by tam zacząć przygotowywać się do kolejnej misji, jakiej? Tego jeszcze nie wiedziałem, ale miałem ochotę na kolejne zlecenie by spokojnie zarobić nieco grosza, do tego zwiększyć swoje umiejętności. Tylko jak dotarłem do domu postanowiłem wziąć szybki prysznic, następnie zrobić coś do jedzenia, nawet nie miałem pojęcia czy coś zostało mi jeszcze w lodówce, modliłem się oby tak było gdyż nie chciałem kłaść się spać na głodniaka, a do sklepu nie chciało mi się iść po nie. Sytuacja dla kobiety za ciekawa nie była ale tak to czasem bywa, że synowie są niesforni i wpadają często w kłopoty, tym razem też tak było, miałem nadzieje tylko że nie przypłaci tego swoją głową bo to by było smutne, nawet bym mu pomógł ale długo za niego nie spłaciłbym oraz nie zabił tych gości którym wisi kasę, a nawet gdybym to zrobił to tak czy siak zdjąłbym z niego ten dług sam. O! Tak dla przykładu, żeby facet się nauczył lekcji.
z/t
0 x
Kana Yuki

7/15Cirrus na niebie pogoda się zje...zepsuje!
[ Ryou - misja D ]

Obrazek[/b]
BABULEŃKA
MARYNARZ
0 x
Awatar użytkownika
Ryou
Gracz nieobecny

Trzeba było zdać się na szczęście w takiej sytuacji i w końcu to uśmiechnęło się do Ryou podarowując mu staruszkę która była skora udzielić mu odpowiednich informacji. Babcia od początku wydała się dziwna, miała silny chwyt, a jej słowa jak i postawa oraz rekoracje w domu wskazywały że coś jest z nią nie tak.
- Dlaczego mam o nią nie wypytywać? Czy oni są dla niej zagrożeniem? - wydawał się trochę nawet zmartwiony, tak naprawdę podświadomie chciał wziąć kartkę i ruszyć ale coś zaraz pod kopułą czaszki nie dawało mu spokoju. - A kim pani właściwie jest dla Kaori? - Czy to komfort jaki chciał dać tej staruszce czy może próbował czegoś się faktycznie dowiedzieć? No i może babcia zmieni jednak zdanie co do nazwy karczmy, Ryou nie był pewny czy była do końca świadoma.
0 x
Kana Yuki

9/15Cirrus na niebie pogoda się zje...zepsuje!
[ Ryou - misja D ]

z/t -> http://shinobiwar.pl/viewtopic.p ... &start=210
BABULEŃKA
MARYNARZ
0 x
Ayatsuri Juranu

0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Przybyliśmy szybko na miejsce, tam już ktoś na nas czekał, misja za chwilę miała się zacząć.
- Dobra, konkrety, konkrety..- wszedłem szybkim krokiem do pomieszczenia, chciałem szybko dowiedzieć niezbędnych informacji i przejść do działania. Zastanawiałem się kiedy wreszcie rozpoczniemy właściwą misję i przejdziemy do działania, dodatkowa para rąk w postaci drugiego uchiha może, a nawet powinna ułatwić nam misję.
- Myślałem że będziemy cię odbijać z rąk bandytów albo coś he he.- powiedziałem śmiejąc się do syna gospodyni, po których spodziewałbym się w tym momencie najgłupszych wybryków.
- Ryou poznaj oto gość przez którego to całe zamieszanie.- wskazałem na syna kobiety, przedstawiając ich sobie, nieco się uśmiałem, w sumie nie wiem czemu, ale jakoś bawiła mnie ta sytuacja. Poprawiłem katanę przyczepioną do pasa i usiadłem na najbliższym dostępnym miejscu założyłem nogę na nogę i czekałem na dalsze informacje.
0 x
Awatar użytkownika
Ryou
Gracz nieobecny

Ciekawa sytuacja się wywiązała no nie ma co, człowiek chce se łyknąć fajnej wodiczki co mu nawilży gardło a tu się spotyka jakiegoś starszego klanowicza który na dodatek misję chce wykonywać. Żyć nie umierać chociaż jeszcze misja nijak się nie zapowiadała. Koniec końców mieli wbić komuś na chatę to Ryou nie miał zamiarów się powstrzymywać, zostawił gadane starszemu koledze i posłusznie podążył do środka zostawiając buty wraz z całą resztą, przecież nie był jakimś chamem żeby brudzić ludziom podłogę. Skoro został przedstawiony to nie pozostał dłużny i uprzejmie skłonił się ludziom którzy chyba byli jego pracodawcami. Następnie zajął kolejne najbliższe miejsce po Izanagim i gotowy był wysłuchać szczegółów
0 x
Ayatsuri Juranu

0 x
Awatar użytkownika
Ryou
Gracz nieobecny

Gdy już usiedli Ryou nie miał zbyt wiele do roboty poza obserwacją ludzi a zaiste była to osobliwa mieszanka. Szczególną uwagę chłopaka przyciągnęła urodziwa dziewczyna na której troooochę dłużej zawiesił swoje spojrzenie nim wreszcie ich host przemówił i to jemu trzeba było oddać swoją uwagę. Słowa które gospodarz wypowiedział zbiły trochę Ryou z tropu. Początkowo myślał że to jakiś żart, przecież taka ekipa nie może być poważna, ale po chwili rozważania zauważył że każda z tych postaci miała atrybuty niezbędne do wykonania swojego zadania, a precyzując najbardziej podobały mu się atrybuty specjalistki od akrobacji.
Ryou pokiwał lekko głową z podziwem a następnie rzucił spojrzenie na Izanagiego aby zobaczyć co on o tym sądzi. Samemu chłopakowi wszystko pasowało.
0 x
Awatar użytkownika
Izanagi
Gracz nieobecny

Siedziałem i słuchałem co mają do powiedzenia, i to co słuchałem nie mogłem w to uwierzyć.
- Czy Ty mi facet, proponujesz właśnie udział w napadzie?- z tego co powiedział ja tak to zrozumiałem od razu wstałem zły, różne złe rzeczy robię ale w napadzie nie mam zamiaru brać udziału, mogę być zabójcą, ale nie złodziejem czy bandytą, zabójcą i owszem bo do tego zostałem jakby stworzony.
- Jeżeli to jest napad, poza tym nie pozwolę by nazwisko Uchiha zostało owiane złą sławą, to ja nie chcę brać w tym udziału.- powtórzyłem jeszcze raz, brzmiało to jak bym miał pomagać kolesiowi który niema pieniędzy na zdobycie ich nie legalnie by teraz pospłacał swoje zaległości, przecież jakbym chciał to sam mógłbym zrobić napad, zdobyć kasę i nie dzieląc się z nikim zarobić więcej. Stoję, mam położoną dłoń na rękojeści katany i czekam na to co powiedzą ludzie siedzący tutaj.
0 x
Ayatsuri Juranu

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Domy mieszkalne”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość