Karczma "Ō no Shi"
Re: Karczma "Ō no Shi"
Ku zdziwieniu dziewczyny, nikt jej nie przeszkadzał w posiłku. Cieszyło ją to, jednak też zastanawiała się jak znajdzie robotę. Ostatnio poszło gładko, w zasadzie nawet jej nie szukała. Robota znalazła ją sama. Upiła trochę soku i znowu się rozejrzała. Miała trzy opcje. Najbardziej kusiła ją kobieta z ochroniarzami jednak... Pewnego rodzaju dejavu sprawiało, że nie wyglądało jej to na rozsądny wybór. Westchnęła głęboko i ostatecznie zdecydowała się na człowieka z mapą. Jakoś do hordy mężczyzn nie miała zaufania. Nie miała też jednak zamiaru się z nimi użerać, jeden facet wystarczy. dopiła sok i dojadła. dopiero po odniesieniu naczyń podeszła do ów mężczyzny co dalej studiował kawałek papieru.
- witam, jestem Katsuko. Szuka pan konkretnego miejsca? Może mogę pomóc.- Zaproponowała i póki co nie siadała. Czekała na odpowiedź mężczyzny.w duszy liczyła, że ro0zmowa się jakoś rozwinie. Nie będzie musiała szukać dalej, reszta opcji to była raczej ostateczność. Ciekawiło ją też gdzie mężczyzna zmierza i co planuje robić. O to drugie3 jednak nie pytała od razu, byłoby to bardzo niegrzeczne a ona jest wychowana, prawda? Zaczęła się też zastanawiać jak wybrnie gdy wpakuje się w jakąś patową sytuację i mężczyzna okaże się być całkiem inny na jakiego wygląda.
- witam, jestem Katsuko. Szuka pan konkretnego miejsca? Może mogę pomóc.- Zaproponowała i póki co nie siadała. Czekała na odpowiedź mężczyzny.w duszy liczyła, że ro0zmowa się jakoś rozwinie. Nie będzie musiała szukać dalej, reszta opcji to była raczej ostateczność. Ciekawiło ją też gdzie mężczyzna zmierza i co planuje robić. O to drugie3 jednak nie pytała od razu, byłoby to bardzo niegrzeczne a ona jest wychowana, prawda? Zaczęła się też zastanawiać jak wybrnie gdy wpakuje się w jakąś patową sytuację i mężczyzna okaże się być całkiem inny na jakiego wygląda.
0 x
Dobrze widzieć takich rozgarniętych ludzi w straży. Dobrze gdyby w domu, w Daishi, też tacy byli. Ba, dobrze, gdyby wszyscy tacy byli. Tak naprawdę wszyscy ludzie powinni tacy być. Wszyscy ludzie powinni być obowiązkowi i skrupulatni. Stanowiska wysokiej odpowiedzialności w szczególności powinny uważać, aby składać się tylko z takich ludzi. Całe szczęście, akurat teraz na posterunku był ten strażnik i wszystko skończyło się dobrze. Sprawiedliwość zatriumfowała ponownie i świat dzięki temu jest lepszy. Nie ma znaczenia, że to jedynie okropnie mały kawałek świata. Stopniowo po kolei trzeba świat zmieniać, aż w końcu wszędzie zapanuje dobro i sprawiedliwość.
Spokojnym krokiem zmierzam do karczmy, gdy dotrę na miejsce, wchodzę do środka i gdy tylko zobaczę karczmarza, lub Jinzou Sakurę i mówię:
- Znaleźliśmy winnego, okazał się nim syn stolarza. Sam przyznał się do podłożenia korników. Odprowadziliśmy go już do straży, aby ci przygotowali go do procesu, który udowodni jego karę. Możecie spodziewać się, że ktoś ze straży niedługo tu przyjdzie, aby zebrać wasze zeznania.
Spokojnym krokiem zmierzam do karczmy, gdy dotrę na miejsce, wchodzę do środka i gdy tylko zobaczę karczmarza, lub Jinzou Sakurę i mówię:
- Znaleźliśmy winnego, okazał się nim syn stolarza. Sam przyznał się do podłożenia korników. Odprowadziliśmy go już do straży, aby ci przygotowali go do procesu, który udowodni jego karę. Możecie spodziewać się, że ktoś ze straży niedługo tu przyjdzie, aby zebrać wasze zeznania.
0 x
- Uchiha Masako
- Martwa postać
- Wiek postaci: 20
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=7198
- Multikonta: Hoshigaki Toshiko, Hanuman
- Uchiha Masako
- Martwa postać
- Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Miło jest widzieć, gdy ludzie na moje postępowanie reagują wdzięcznością. Wielokrotnie już przecież w trakcie swojej podróży, gdy stawałem na straży sprawiedliwości, spotykałem się z nienawiścią i pogardą. Nie zdziwiłbym się, gdyby tak było w przypadku rasowych przestępców i innych rzezimieszków. Okazuje się jednak, że nawet zwykli obywatele chętnie zbaczają w stronę korupcji i przestępstwa, gdy tylko jest im to wygodne i nie widzą w tym niczego złego. Tym razem jednak spotkałem się z wdzięcznością i to wdzięcznością wyrażoną nawet w pieniądzach. Świetnie. Teraz chyba w końcu stać mnie na to, o czym od dawna już marzyłem.
- Dziękuję, dobry człowieku. - odpowiadam karczmarzowi, po czym idę z Masako do stolika - Oczywiście, że możemy porozmawiać. Odnoszę wrażenie, że coś cię trapi.
- Dziękuję, dobry człowieku. - odpowiadam karczmarzowi, po czym idę z Masako do stolika - Oczywiście, że możemy porozmawiać. Odnoszę wrażenie, że coś cię trapi.
Patrząc na dziurę w tej ziemi, przypominają mi się efekty techniki elementu wiatru, o której czytałem, przed wyruszeniem w moją podróż. Jakby spojrzeć pod odpowiednim kontem i z odpowiedniej perspektywy, to wygląda to jak po uderzeniu maluteńkiego tornada. Zupełnie jak po technice Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki. Pamiętam dokładnie, jak owa technika była opisana w starym podręczniku: "Wojownik wiatru nie tylko do cięcia żywioł swój będzie wykorzystywał. Wiatr ciąć potrafi przeto dziecko nawet powie, że najwięcej żyć pozbierał wiatr dzięki tornadom. Najłatwiej wojownikowi wiatru jest tworzyć małe tornada. Najmniejsze mogą mieć ledwie dwie piędzi. Niech jednak nikt nie myśli, że nie są one niebezpieczne. Skały niszczyć one potrafią i dziury w murach czynią. Jeśli więc wojownik chce się nauczyć sztuki małego tornada, niech weźmie dwa palce żywiołu wiatru w swoich trzewiach i trzyma je tam przez pół wdechu. Przy wdechu niech dorzuci jeszcze dwa palce elementu i zakręci nim. Wiatr trudno sobie podporządkować, więc niech wojownik uważa, aby nie spaskudzić się przez usta ni odbyt. Gdy element w trzewiach zacznie się tak kręcić, że otrzymać go nie będzie można, nie należy czynić tego na siłę, tylko wraz z wydechem wypuścić go. Pamiętać jeno należy, żeby dłoń do gęby przyłożyć i dłonią dech swój w trąbkę uformować poprzez kręcenie. Taka karuzela, to już małe tornado i wojownik swobodnie może nim zniszczenie czynić." Opis jakkolwiek nieco archaiczny, dla mnie, typowego mola książkowego, wydaje się być w pełni zrozumiały. Spróbujmy więc. Przy wdechu zebrać nieco czakry fuutonu, po chwili dołożyć kolejną porcję chakry, zakręcić, nieco utrzymać, a następnie wypuścić przez usta, formując kształt dłonią. Mam nadzieje, że Masako nie zauważy tego, że tak dziwnie manewruję dłonią przy ustach. Mam nadzieję, że uzna, że tylko kulturalnie zasłaniam dłonią usta przed ziewaniem. Wykonanie techniki zakończyło się jednak sukcesem.
trening jutsu rangi C Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki
trening jutsu rangi C Fūton: Komakai Butokai Tatsumaki
0 x
- Uchiha Masako
- Martwa postać
- Uchiha Masako
- Martwa postać
- Uchiha Masako
- Martwa postać
- Uchiha Masako
- Martwa postać
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości