Karczma "Ō no Shi"

Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Re: Karczma "Ō no Shi"

Post autor: Yasuo »

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Czyżbym przesadził z tym patroszeniem ich towarzyszy? Możliwe. No ale po prostu dałem im lekkie ostrzeżenie...no powiedzmy. Uśmiechnąłem się delikatnie na groźbę Chizuru. Spokojnie też spojrzałem na celującego do mnie kusznika.
-I po co te nerwy? I tak pewnie nie zrobię tego co powiedziałem bo mi się nie będzie chciało. Zabijam wtedy gdy jest to konieczne lub ktoś mnie naprawdę zezłości jak osoba na poprzednim balu. Przy ponownym spotkaniu może wam w skrócie opowiem co się tam stało dodałem spokojnie nie zwracając zbytniej uwagi na kuszę wycelowaną we mnie. I tak uważałem się za martwego od minięcia 12 roku życia. Na szczęście po chwili wszystko się uspokoiło i wróciliśmy do dalszej rozmowy. Kolejne trzy zadania? Ciekawe co wymyślili. Kiwnąłem tylko głową na "tak" było to kiwnięcie aby mówiła dalej o tych zadaniach.
-Rozumiem. Wątpię aby było to proste zadanie. Jeżeli chcesz możesz walczyć na całego. Przynajmniej pokaż mi jak walczysz na całego a czy dalej będziesz walczyła w pełni to już zostawię tobie do decyzji powiedziałem do Chizuru ze spokojem. Następnie wysłuchałem tego co uwielbia pieniądze. Udowodnić mu swój intelekt pokazując drogie rzeczy? Ha Zabawne.
-Z tym akurat nie będzie problemu. Te dwa przedmioty są warte więcej niż ode mnie oczekujesz. Powiedziałem kładąc na stole jedną ze swoich rękawic tak jak i swoją laskę. Pozwoliłem mu spokojnie się temu przyjrzeć. Przyglądał się temu jakiś czas by na koniec kiwnąć głową z aprobatą.
-Zdałeś powiedział tylko. Widocznie znał się na rzeczy. Chociaż czy wiedział jak takie coś może być drogie? Zapewne tak skoro interesują go pieniądze. Wie zapewne iż takie coś jest trudno wykonać a co za tym idzie idzie może sporo kosztować. Założyłem z powrotem swoją rękawicę a laskę chwyciłem w drugą opierając ją tak o ziemię. Kusznik chce abym pokazał mu przepiękną kobietę która potwierdzi swój udział w balu? Hmm...Agatta na pewno pojawi się na balu. Kijin sam będzie dowoził jej zaproszenie. Ciekawe czy Tsubaki się pojawi. Jeżeli tak to ciekawe czy zgodzi się mi pomóc w tym zadanku? Mam taką nadzieję. Ostatnim razem dzięki niej nie musiałem pozbywać się swojego uzbrojenia. Może i tym razem przypisze mi szczęście co do niej? Możliwe.
-Co do twojego zadania to też nie powinien być problem tak sądzę. Piękna partnerka siedzi obok ciebie. Ale wiem że nie o to chodzi. Mam nadzieję że przedstawienie na balu też będzie odpowiednie? zapytałem z lekkim uśmiechem. Po otrzymaniu od niego odpowiedzi kiwnąłem lekko głową na znak że rozumiem.
-Może i nijaka ale z takiej osoby łatwo zrobić bóstwo. Moim zdaniem takie osoby można uznać za czyste płótno bądź nie zapisaną kartkę papieru...i sądzę że z rozpuszczonymi włosami zapewne nie wyglądałaby nijako no ale to moje skromne zdanie odpowiedziałem i kiwnąłem głową na to że odchodzą. Schowałem swoje pieniądze do kieszeni. Posiedziałem jeszcze chwilkę by następnie odstawić krzesło na miejsce i sam również opuścić teren tego przybytku
  Ukryty tekst
[z/t]
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP

Lałem wodę jak cholera. Przepraszam. Ale po prostu nie chciałem zbytnio "sterować" Twoją postacią. Jednak musiałem gdzieś zacząć misję i zacząłem ją właśnie w tej karczmie. Dlatego opisz, proszę, co skłoniło Tsukune do przyjścia akurat w to miejsce. I co Tsukune porabiał przez ten czas, jak go w tej karczmie nie było. Nie chciałbym, żeby Tsukune wszystko załatwił w jeden dzień, więc taka prośba: chciałbym, żeby od Twojego spotkania z Juranu minęły przynajmniej 24 godziny (fabularne). Uwzględnij też to w opisie, dobrze?
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Po zyskaniu paru zadań od przywódców Hordy postanowiłem sobie potrenować. To zajęło mi kilka godzin. Następnie postanowiłem sobie odpocząć i coś potworzyć. W trakcie porozmawiałem też z pewną osobą. Trzeba było przyznać że ta rozmowa była ciekawa. W końcu mało kiedy znajduje się osobę posługującą się tym samym co ja. Rozmowa nie była długa ale owocna? W pewnym sensie tak. Wymiana pomysłów była przydatna i może sobie sam coś z tego wykorzystam znowu do moich rękawic. Kręciłem się jeszcze jakiś czas po wiosce. Następnie postanowiłem przespać się w jakimś ustronnym miejscu...już raz spałem na drzewie i to nawet niedawno. Po tym jak się wyspałem postanowiłem się rozciągnąć a następnie ruszyć tam gdzie mnie nogi poniosą. Sam nie wiedziałem czemu nogi znowu poniosły mnie do Karczmy w której dostałem zadania aby zyskać zaufanie. Na szczęście jedno spełniłem od razu po jego otrzymaniu...przynajmniej jeden problem był z głowy. Może przyszedłem tu odruchowo? W końcu miałem udowodnić swoją siłę...tylko nie było ustalone kiedy mam to zrobić. Pewnie dlatego przyszedłem tutaj aby dowiedzieć się czasu i miejsca walki? Możliwe.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

No i znowu moje kroki zaprowadziły mnie do karczmy. Co to powodowało? To że było to jedyne miejsce w którym mogłem mieć kontakt z Hordą? Naturalnie. To że lubiłem ryzyko? Nie koniecznie. Że podobała mi się ta dziwaczna atmosfera? Któż to może wiedzieć. Pewnym jest że atmosfera jaka tutaj panowała była nader interesująca...dla mojego alter ego...ale cii.
-A witam. Poszukiwania całkiem dobre. Informacja jaką mi podałaś okazała się dobra...ale jak zwykle wystąpiły małe hmmm...problemy? No powiedzmy. Ale z jednym się uporałem a z kolejnymi dwoma powinienem również dać sobie radę. A jak Ty sobie radzisz? zapytałem z lekkim uśmieszkiem który jak zwykle został powiększony przez lekkie blizny jakie posiadałem na policzkach...w sumie nawet nie musiałbym się uśmiechać bo dla każdego wyglądało to jakbym cały czas się uśmiechał...chodzący wiecznie szczęśliwy człowiek który nie przestaje się uśmiechać nawet gdy oberwie. Zapewne niejedna osoba tak sobie myślała. Jednak czy te myśli były dobre? Wątpliwe. Jednak niech sobie myślą co chcą o ile mnie nie będą tym irytowali. Następnie spokojnie słuchałem tego co ma mi do powiedzenia Mariko na moje drobne pytanko i spodziewałem się również pytania o co chodzi z "problemami" ale ciekawe czy moje przewidywania się spełnią.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

-Czyli bez zmian stwierdziłem na jej wypowiedź. Chociaż raczej nie wydawało się aby wszystko było u niej dobrze. Może jest przemęczona? Albo po prostu już znudzona tą robotą? Cóż nie mi to byłoby oceniać.
-Ma to sens. Poproszę kieliszek wina. powiedziałem spokojnie. W sumie zastanawiałem się gdzie mogła znajdować się Chizuru z którą miałem zawalczyć. Byłem ciekaw jak szybko się ta walka zacznie a dokładniej gdzie będzie się odbywała. Raczej nie będzie to gdzieś gdzie są ludzie. A na pewno ktoś tak czy siak musi być aby pilnować tej naszej małej potyczki. No przynajmniej tak mi się wydaje. W końcu nie zawsze dam radę opanować swoje umiejętności aby za bardzo nie skrzywdzić swojej przyszłej chwilowej podwładnej. No cóż tak czy siak czas dopiero pokaże czy uda mi się z nią wygrać czy też nie. Teraz tylko ją dopaść i ustalić co i gdzie.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

Kiwnąłem tylko głową na jej zapewnienie i spokojnie sobie czekałem tam gdzie ostatnim razem. Czyli przy ścianie opierając się o nią plecami i głową mając lekko przymknięte oczy. Spałem? Nie po prostu sobie tak siedziałem i słuchałem tego gwaru jaki panował w każdej karczmie starając się wychwycić jakieś ciekawsze informacje. W końcu w takich knajpach zawsze gdy się ktoś upije może coś palnąć. Zazwyczaj jakąś głupotę ale bywa też że palnie jakąś przydatną informację która dla kogoś będzie zwykłą głupotą a innej osoby cenną informacją.
-Nic się nie stało. Tak to bywa że trzeba czekać na swoje zamówienie nawet jeżeli byłaby to szklanka wody bądź herbata powiedziałem biorąc postawiony kieliszek z alkoholem. Delikatnie go uniosłem. Wpierw powąchałem jego zawartość, upiłem lekki łyczek, następnie delikatnie zakręciłem płynną zawartością naczynka i znowu powąchałem słuchając jednocześnie słów Mariko.
-Jestem miły do pewnego momentu. I nie obrażę się o to. Jest to dosyć bolesna pamiątka z dzieciństwa...a dokładniej z utraty całej rodziny i porwaniu przez bandytów. Więc co mi się stało w usta można się łatwo domyślić powiedziałem by następnie kciukiem przejechać sobie po bliźnie podobnym gestem jakim ukazuje się iż poderżnie się komuś gardło.
-W pewnym sensie tak. Mam się zmierzyć z Chizuru ale nie wiem kiedy i gdzie...jeżeli miałaby jakiś pomysł gdzie by tą walkę odbyć to niech powie. Ja bym zaproponował jakieśPole treningowe jeszcze dziś albo jutro. A tak to chyba nie mam żadnych pytań stwierdziłem w lekkim zamyśleniu zerkając w sufit jakbym zastanawiał się czy aby na pewno nic więcej nie chcę.
-Sądzę że do Ciebie pasowałyby rozpuszczone włosy bądź lekko splecione z tyłu. powiedziałem to w sumie od tak bardziej do siebie niż do dziewczyny ale dając jej od tak drobną radę? Możliwe. Albo po prostu lubiłem jak kobieta miała rozpuszczone włosy? To też mogło mieć coś na rzeczy. No ale mniejsza z tym. Zerkałem lekko na reakcję dziewczyny.
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

Kolorki:
0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

Rozmowy w karczmie były zwyczajne. Nic niewnoszące chociaż w ten sposób można było się dowiedzieć o paru miejscach jakie warto tu zobaczyć oczywiście nie licząc tej karczmy. W końcu trzeba było o niej wspomnieć aby nie narazić się właścicielowi? A może od tak po prostu ją chwalili bo im się podobała? Któż to mógł wiedzieć.
-Bez przesady. Przyzwyczaiłem się mówić o tym. A blizny jak i tatuaż to niewielkie rzeczy za to że przeżyłem. Poza tym przyzwyczaiłem się do nich. Przynajmniej dzięki nim się bardziej wyróżniam. Chociaż czasem bywają smutne wspomnienia lecz tak czy siak czerpię z nich siłę machnąłem lekko ręką zaczynając mówić jakbym zbywał jej przeprosiny że nie jest to konieczne...bo i nie było
-Do tego by zadawać cierpienie osobą które na to zasługują dodałem w myślach uśmiechając się lekko pod nosem
-W sumie to sama to zaproponowała abym z nią zawalczył w ramach ukazania swojej siły. W takim razie jak byś mogła to poinformuj swojego przyjaciela aby Chizuru stawiła się we wspomnianym wcześniej przeze mnie miejscu. Najlepiej jak najszybciej bym mógł załatwić jeszcze kilka innych spraw przed swoim zadaniem. powiedziałem z lekkim uśmiechem. Dziewczyna ewidentnie chyba spodobała się moja propozycja co do rozpuszczenia włosów.
-Moim zdaniem o wiele lepiej. Jednak to od ciebie powinno zależeć jak tobie wygodniej. Poza tym jest takie wulgarne powiedzenie które w sumie można nieco uładnić czyli "włosy nie ręka odrosną". Innymi słowy poeksperymentuj z różnymi stylami włosów przykładowo zostaw jedno pasmo włosów zwisające luźno a resztę lekko przy końcach włosów związać przykładowo wstążką. Eksperymentuj a jestem pewien że znajdziesz taką fryzurę która będzie pasowała jedynie tobie odpowiedziałem dziewczynie na to jak wygląda w rozpuszczonych włosach. Do tego dałem jej też kolejne porady...chociaż ze mnie stylista taki jak z kaleki tancerz. Jednak kto wie może jej to pomoże? Stanie się bardziej pewna siebie? Oczywiście mówiąc o wyglądzie lekko rękę uniosłem do swojej głowy i gdy mówiłem o luźnym paśmie włosów powoli opuściłem dłoń tak jakbym jechał nią po włosach. Nim Marika udała się do dalszej pracy zapłaciłem od razu za kieliszek. Spokojnie posiedziałem jeszcze tu parę minut popijając spokojnie wino i gdy się skończyło odstawiłem na blat by następnie skierować swoje kroki do miejsca gdzie będę miał walczyć z Chizuru

[ewentualną zmianę tematu pozostawiam tobie bo nie wiem czy nie będziesz chciał czegoś jeszcze tu napisać]
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo

0 x
- Mowa
"Myśli"

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Uchiha Masako
Martwa postać
Wiek postaci: 20
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Multikonta: Hoshigaki Toshiko, Hanuman

Post autor: Uchiha Masako »

0 x
Głos

Prowadzone misje:
  1. Ślad popiołu - Rozdział 3 - (C) Katakuri
Harruchi

Post autor: Harruchi »

Życie bywa rozczarowujące. Ile to już czasu minęło, gdy wyruszyłem z domu, w poszukiwaniu wiedzy o innych shinobi i ich technikach? Zdecydowanie za dużo. Tym bardziej, że zbyt wiele się nie nauczyłem. Niektórzy mogliby powiedzieć, że samo przetrwanie podczas samotnej podróżyjest już jakimś osiągnięciem, jednak nie jest tak w przypadku shinobich. Przetrwanie, to dla shinobiego podstawowa umiejętność. Tak w każdym razie pisał Haros w swoim eseju o podstawach etycznych ninja.

Dotarłem więc aż do Sogen i bliskość Muru, tego wielkiego osiągnięcia całej cywilizowanej ludzkości niesamowicie mnie kusi. Bronienie Muru jest rzeczą chwalebną i honorową. Przybywa tam też mnóstwo różnych shinobich, od których można wiele się nauczyć. Podobno nie ma tam, aż tak powszechnej aury tajemnicy i członkowie shinsengumi chętniej dzielą się swoimi technikami z innymi obrońcami Muru, niż przeciętni shinobi, którzy wszędzie szukają jedynie przewagi nad swoimi sąsiadami i rywalami.

Trudno jednak zdecydować się na kierunek mojej dalszej wędrówki, gdy ktoś bezczelnie smrodzi mi jakimś zapachowym dymem pod nosem.
- Przepraszam, kultura i etykieta nakazuje palaczom albo udać się w ustronne miejsce, albo pilnować, aby ich dym nie przeszkadzał innym. Rozumiem nałóg, jednak byłbym ogromnie wdzięczny, gdybyś zastosowała się do wspomnianych zasad. - mówię do dziewczyny palącej fajkę.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kōtei (Osada Rodu Uchiha)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości