"Zatwardziały Las"

Największa prowincja Wietrznych Równin zamieszkana przez Ród Inuzuka. Pomimo swoich rozmiarów, prowincja jest zręcznie zarządzana przez Ród, a to dzięki niezwykle efektywnemu przemieszczaniu się członków rodu na swoich psach. Yusetsu od północy sąsiaduje z morzem, od północnego zachodu z prowincjami Karmazynowych Szczytów, od południowego zachodu z prowincjami Samotnych Wydm a z kolei od zachodu z Shigashi no Kibu. Takie umiejscowienie pozwala na rozwój w prowincji zarówno handlu morskiego jak i lądowego. Niektóre osady zamieszkują członkowie podzielonego wewnętrznie Szczepu Terumi.
Arashi

Re: "Zatwardziały Las"

Post autor: Arashi »

Dzik był już dosyć ranny. Wystarczyło siedzieć i patrzeć jak się wykrwawia. Postanowiłem jednak przyśpieszyć to co nieuniknione. Chociaż nie wiem czemu odgłosy cierpienia i widok czerwonego płynu sprawiał mi niemałą satysfakcję. Obraz który kreował mi się przed oczami pochłonął mnie na krótką chwilę. Szybko jednak wyrwałem się z hipnozy by kontynuować moją walkę. Dobra, szybko z nim kończę i czas zjeść jakiś obiad. I tak spędziłem tutaj już o wiele za dużo czasu.- przypomniałem sobie mój cel i szybko zabrałem się do jego realizacji. Strzeliłem więc jeszcze palcami, obejrzałem naokoło i spojrzałem na lewą rękę.
Kunaia tam trzymanego przełożyłem do prawej dłoni. Tym razem wycelowałem najdokładniej jak mogłem. W pełnej koncentracji rzuciłem kunaiem celując prosto w jego "czoło". Liczyłem, że przebije się przez czaszkę do mózgu i całość szybko się zakończy. Jeśli jednak to się nie uda rzucam kolejnym i kolejnym, aż do skończenia się mi amunicji lub śmierci przeciwnika. Jeśli jego żywot zakończy się w taki sposób upewniam się, że wokoło nie ma już innych dzików po czym schodzę związuję go łańcuchem i ciągnę ze sobą w stronę wioski.

Chakra 72%
0 x
Marusa

Post autor: Marusa »

Misja Arashiego, post 27
Wyrzuciłeś się wszystkimi kunaiami w czoło dzika.... A ten nadal stał, a nawet dał radę jeszcze z raz albo dwa uderzyć w drzewo.
Całe szczęście, że nie pojawiło się, żadne więcej takie bydle, nawet połowa mniejsze zaczęło być już teraz problemem. Musiałeś poczekać kolejny kwadrans, aż dzik w końcu padł na ziemię, jednak było jeszcze słychać jego ciężkie chrumczenie. Jednak po odczekaniu kolejnych minut, wydawało się, że dzik przestał w końcu oddychać. Minęło kilka kolejnych minut i zero odgłosów, a to znaczy, że zapewne zdechł. Związałeś go i zacząłeś go zabierać w stronę karczmy i wreszcie czeka cię twój upragniony gulasz z dzika.

Kolejny odpis w karczmie.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Następnego dnia Reika wstała wypoczęta i pełna energii. Poprzedni dzień sprawił, że gdy padła na łóżko, to od razu zasnęła kamiennym snem i to bez swojego leku. Najwyraźniej była bardziej zmęczona, niż jej się wydawało, chociaż nie czuła tego, wracając z gorących źródeł, ani potem, kiedy pisała list do ojca i wypuściła sokoła w noc, aby dostarczył wiadomość. Jak dobrze pójdzie, to ptak zdąży wrócić do niej, zanim ruszy do Karmazynowych Szczytów, a póki co trzeba było rozejrzeć się za jakimś śniadaniem i znaleźć odpowiednie miejsce, gdzie mogłaby przetrenować kilka rzeczy. Była ciekawa, czy jest w stanie podnieść swoje umiejętności w pewnej dziedzinie. Właścicielka karczmy zafundowała jej całkiem przyzwoity posiłek, a zapytana o jakieś spokojne miejsce do treningu, wyjaśniła jej drogę do pobliskiego lasu, za co Reika serdecznie jej podziękowała i zapamiętała, żeby zostawić kobiecie napiwek, gdy będzie już opuszczać gospodę. Gdy zjadła, wzięła swój ekwipunek i ruszyła za wskazówkami kobiety, aby po kilkunastu minutach znaleźć się na skraju lasu. Idealnie. Teraz tylko poszukać jakiegoś ustronnego miejsca niedaleko ścieżki i zabrać się do pracy. Znaleziona niedługo po tym polanka wydawała się odpowiednia, bo niczego więcej Reice nie było potrzeba jak trochę przestrzeni i świętego spokoju. Mogła zacząć.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ten trening kosztował ją więcej, niż przewidywała i nie chodziło tutaj o zużycie chakry, a o kwestię koncentracji i dobrej kontroli chakry. Widać było, że ten poziom dziedziny potrzebuje znacznie lepszego przygotowania, dlatego też Reika wytarła ostrze trójkunaia o trawę i schowała go do torby, pozostając nadal w siadzie skrzyżnym. Dobrze jej zrobi krótka medytacja przed tym, zanim zacznie naukę zaawansowanych technik. To już nie były przelewki i trzeba było dobrze się do tego przygotować. Jeden błąd może naprawdę wiele zmienić. Reika to jednak nie zniechęcało. W obecnej chwili miała wystarczającą motywację do tego, żeby siedzieć tu nawet cały dzień, aby osiągnąć cel. Miała do przetrenowania tylko dwie techniki, więc na pewno da radę, zwłaszcza że wzięła ze sobą notatki z Shinrin, żeby nie tachać w plecaku całego zwoju dziedziny. Była przygotowana na to, że prędzej czy później będzie jej to potrzebne i ta chwila w końcu nadeszła. Miała tylko nadzieję, że zrobiła wystarczające postępy do tego, aby utrzymać się na tym wyższym szczeblu i przyswoić techniki z tego zakresu. W każdym razie da z siebie wszystko.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Reika nie sądziła, że będzie tak ciężko opanować tą technikę. Wyglądało na to, że będzie potrzebowała więcej treningu z kontrolowania własnej chakry, bo to tam zapewne tkwił problem. Nie była w tym najgorsza, ale mimo wszystko to mogło być za mało, żeby dobrze posługiwać się tak zaawansowanym jej skupieniem. No cóż. Na razie nie miała na to czasu, zresztą pod względem fizycznym nadal była kiepska i trzeba będzie to zmienić, do tego dochodziła jeszcze chęć posiadania kolejnego żywiołu, aby dopełnić swoje umiejętności. Tyle planów i nie wiadomo, kiedy będzie mogła to zrealizować. Cóż, zapewne na wszystko przyjdzie czas. Jeśli wyprawa się powiedzie, wtedy zdecyduje się co dalej. Kunoichi pomyślała o Yoichi i zastanawiała się, co dalej z nimi będzie, gdy wyprawa dobiegnie końca. Czy rozejdą się, czy też ona postanowi zamieszkać w Yusetsu? Będzie trzeba to sobie wyjaśnić i przede wszystkim porozmawiać z ojcem. Westchnęła i pokręciła głową, przepędzając na razie te myśli. Musiała się skupić na treningu, gdyż miała na to tylko pół dnia. Następnego ruszają już w drogę w nieznane Karmazynowe Szczyty.
  Ukryty tekst
Po osiągnięciu swojego celu, Reice nie pozostało już nic innego, jak wrócić do osady Inuzuka i zajrzeć do miejscowego sklepu z wyposażeniem. Miała nadzieję kupić pewną rzecz, która może jej się przydać podczas ciężkiej walki. Miała jednak nadzieję, że nie będzie musiała korzystać z takich trików, jednak warto było się zabezpieczyć na wszelki wypadek. Była potrzebna ze względu na swoje medyczne umiejętności i w razie gdyby coś się stało, mogła leczyć.

[zt]
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Arisa Terumi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 20
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - brązowe, długie włosy spięte kunsztownym kanzashi, wysoki wzrost
- często wisiorek
- nosi eleganckie kimona, rzadziej stroje typowej shinobi
- ogólne wrażenie iluzji lub snu
- zimą czerwony szal na szyi
- niezwykle niebieskie oczy
Widoczny ekwipunek: - kabura z bronią
Multikonta: Akodo Hayami

Post autor: Arisa Terumi »

0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

0 x
Obrazek

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
Awatar użytkownika
Arisa Terumi
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: - brązowe, długie włosy spięte kunsztownym kanzashi, wysoki wzrost
- często wisiorek

0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Arisa Terumi
Gracz nieobecny
- często wisiorek

0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Arisa Terumi
Gracz nieobecny
- często wisiorek

0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuji
Gracz nieobecny
Multikonta: -

Post autor: Fuji »

Był piękny słoneczny dzień który nie zwiastował niczego niespodziewanego. Fuji obudził się dopiero po krótkiej drzemce na łące w otoczeniu kwiatków, robaczków i kilku leśnych zwierzątek. Jako że nie wykonywał żadnych ruchów ani nie emanował żadnymi negatywnymi emocjami żyjątka takie jak króliki podeszły naprawdę blisko białowłosego. Jakież było zdziwienie samego Hike kiedy obudził się w takim otoczeniu. Niestety nie dane było mu nacieszyć się tym widokiem gdyż gdy tylko się podniósł wszystkie zwierzęta uciekły.
- No to nici z jedzenia - Powiedział sam do siebie i pokręcił głową.
Siedząc tak dalej w lesie wziął kawałek konara i zaczął w nim rzeźbić używając do tego swojego kunaia. Był bezklanowcem dlatego mógł spędzać całe dnie na nicnierobieniu.
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Yusetsu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości