Siedziba straży

Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Stalowe oczy
- Kucyk
- Atletyczna budowa ciała
- Brązowo-bordowa tunika
- Dopasowane spodnie shinobi
- Czarny pas
- Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot
Multikonta: Tapion

Re: Siedziba straży

Post autor: Kaito Mizukane »

0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Kujaku Haruka - Zlecenie Specjalne D
  2. Zakata - Klanowa C
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot

0 x
  2. Zakata - Klanowa C
Awatar użytkownika
Ario
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.

0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot

0 x
  2. Zakata - Klanowa C
Awatar użytkownika
Ario

0 x
Awatar użytkownika
Kaito Mizukane
- Kucyk
- Brązowo-bordowa tunika
- Czarny pas
- Bose stopy
- Płaszcz
- Plecak
- Złożony Namiot

Porządnie otrzepałem z błota swojego towarzysza, gdyż usłyszałem brzęczące ryo.
- Czyż to nie jest najpiękniejszy dźwięk pod Słońcem ? Kilka monet wesoło brzęczących w kieszeni toż to muzyka dla mych uszu, aż słyszę jak radośnie odbijają się od siebie czekając, aż je wyciągnę z kieszeni. Jednak spokojnie, za dużo osób teraz na mnie patrzy. Chłopak jak ostatni leszcz wygrzmocił się w kałużę błota skupiając na sobie uwagę, muszę być ostrożny. Trzeba pomóc mu wstać i później dopiero coś z niego wyłuskać. Najważniejsze to zdobyć jego zaufanie...

Gdy w końcu ta fajtłapa wstała i wsiedliśmy do powozu to dobrze nie zajęliśmy swoich miejsc, a już po chwili ruszyliśmy. Wszystko szło zgodnie z planem, ponieważ już po sekundzie szedłem właściwym torem, uścisnąłem wyciągniętą rękę i również się przedstawiłem, choć z pewną rozterką
- Czekaj, przedstawić się prawdziwym imieniem czy coś na szybko zmyślić ?

Myślałem intensywnie nad tym zagadnieniem, ale w końcu przedstawiłem się zgodnie z prawdą, przeczyło to idei jaka powinna cechować złodzieja, jednak planowałem być znanym złodziejaszkiem, a nie nieznaną postacią, pod którą każdy może się podszyć przypisując sobie takie nazwiska jak Sato, Kobayashi, Tanaka, Takahashi czy Suzuki...

- Jestem Mizukane Kaito, moim celem jest...
- Pieniądze, pieniądze i pieniądze, pomyślałem choć z moich ust wydostała się całkiem odmienna odpowiedź - ...chęć zniszczenia rewolucji, która niszczy naszą gospodarkę. Konflikty zbrojne są drogie, to właśnie one są przyczyną drenażu kieszeni naszych braci i sióstr. Poza tym jakby nie patrzeć zmierzamy na bratobójczą wojnę, nie podoba mi się to. Wierzę, że śmierć całego sztabu rewolucjonistów pozwoli przejrzeć na oczy pozostałym, dzięki czemu wrócą na kolanach, z przeprosinami na ustach dla naszego ukochanego Cesarza.

Ostatnie takie głupoty pierdoliłem, jak jeden z klanu Shabondama - heh... kto to widział, żeby dorosły chłop puszczał bańki i uważał to za potężne ninjutsu - przyłapał mnie na kradzieży i musiałem się z tego jakoś wyłgać. Jednak postanowiłem, że będę trzymał się tej wersji. Pomimo, że przy urzędniku zgrywałem fanatyka to wolałem, aż tak mocno nie grać tą kartą przy innych. Tamta wypowiedź miała czemuś służyć jak dostanie dobrego przydziału, tak samo jak teraz wypowiedzi mają nieść ze sobą cel. W dzisiejszych czasach bardziej komfortowa sytuacja jest wtedy kiedy ludzie myślą iż jesteś lojalnie oddanym shinobi Cesarstwa Morskich Klifów. Oczywiście wiadomym jest, że lojalność otwiera wiele drzwi, ale niektóre zamyka, a nie chciałem aby którekolwiek z drzwi były zamknięte na cztery spusty. Tym bardziej zależało mi na tym, aby nie przesadzić. Poza tym motyw braterskiej zgody, otwiera wszelkie serca...

Kiedy zamierzałem przejść do dalszej części planu, który polegał na kradzieży pieniędzy, stała się fatalna tragedia... Mój rozmówca oświadczył, że zgubił drogocenny medalion...
- STOP ! Woźnica ! Co ty wyprawiasz ! Chłopak zgubił rodzinną pamiątkę, która jest warta... bardzo, bardzo dużo ! Musimy zawrócić !
Woźnica jednak nas olał dalej prowadząc pojazd w sobie znanym kierunku. Poklepałem po plecach Sekiwe
- Szkoda Sekiwa... Naprawdę kurwa szkoda
Było mi bardzo przykro, że drogocenny medalion nie wpadnie w moje ręce. Poczułem jak po poliku spływa mi łezka.
Obrazek
Byłem też zły na samego siebie, planowałem najpierw sprawdzić chłopaka, a później wiedząc gdzie skrywa kosztowności w stosownym momencie mu je odebrać. Wszystko szło świetnie tylko, że nie wyczułem tego jebanego medalionu.
- Pewnie wpadł do błota, jak się zjeb wyłożył jak ostatni jeleń... Kurwa mać...

Plan dalszej kradzieży odłożyłem na później. Musiałem przetrawić niesmak porażki.
0 x
  2. Zakata - Klanowa C
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuyuhana (Osada Rodu Ranmaru)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Ayumu i 2 gości