Terytorialnie największa prowincja Karmazynowych Szczytów, zamieszkana przez Ród Kōseki . Daishi graniczy od północy i zachodu z morzem, na wschodzie z Soso, zaś południowa granica oddziela ją od Kyuzo i obszaru niezbadanego. Efektem tego jest możliwość tworzenia bardzo dochodowych szlaków handlowych i handlu morskiego przy - niestety - utrudnionym utrzymywaniu bezpieczeństwa włości. Podobnie jak pozostałe prowincje, dominuje tu krajobraz górski i lasy iglaste, z tą różnicą że dużo tu fauny - w tym tej drapieżnej, co na dłuższą metę może być dosyć niebezpieczne dla podróżników. Na ziemiach tych mieszkają również shinobi ze Szczepu Jūgo .
Sasame
Wiek postaci: 25
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Link do KP: viewtopic.php?p=177516#p177516
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Risu | Shinryu | Jawa
Walka, zgodnie z moimi przewidywaniami skończyła się w momencie aktywacji przeze mnie Przeobrażenia. Kobieta z wachlarzem ledwie dała radę obronić pierwszy atak a drugi już wylądował na jej szczęce znacznie utrudniając jej próby dalszego stawiania oporu. Nie był to jednak koniec. Ponownie doskoczyłam do kobiety, tym razem łapiąc ją za ramiona i wykręciłam je brutalnie, szukając momentu w którym kości i stawy zaczynają protestować... Po czym szarpnęłam mocno, chcąc całkowicie je unieszkodliwić. Zaraz po tym wyciągnęłam z torby sprytny, metalowy mechanizm i z kliknięciem założyłam jej jedną obręcz na nadgarstek a drugą na kostkę u nogi.
- Nie próbuj uciekać. - warknęłam do niej chłodnym tonem i ścisnęłam mocno jedno z ramion aby zalała ją jeszcze jedna fala bólu, może nawet wystarczająca aby pozbawić ją przytomności a następnie pomknęłam z powrotem w wir walki, starając się jak najszybciej rozprawić z pozostałymi przy życiu siłami wroga.
Ukryty tekst
0 x
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Dōkō
Widoczny ekwipunek: Tanto Długi łuk Kołczan Lis
Link do KP: viewtopic.php?p=229047#p229047
Aktualna postać: Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 09:32
Kampania 19/...
Wiosna 396 roku
Sasame
Zlecenie Specjalne S - Pod pachą z niedźwiedziem
B ardzo mocno wykręciłaś dziewczynie rękę, która jękła z bólu. Próba z założeniem metalowego mechanizmu całkowicie powiodła się, zanim jednak zdołałaś ją uśpić na chwilę z ust dziewczyny pociekła piana, a twoja przeciwniczka padła martwa na ziemię. Najwidoczniej wolała umrzeć niż dać się więzić w niewoli bądź co gorsza być cały czas przesłuchiwaną. Mogła to oznaczać, że w żaden możliwy sposób nie pokładała nadzieji, że kiedykolwiek, ktokolwiek miałby się po nią pofatygować, aby ją uwolnić.
W róciłaś do walki, gromiąc kolejnych przeciwników. Sytuacja była w miarę wyrównana dopóki nie zainterweniowałaś, od momentu kiedy zajęłaś się zabijaniem kolejnych członków Senrankai szala zwycięstwa została całkowicie przechylona na waszą korzyść. Nim ostatecznie bitwa zakończyła się minęło około półgodziny. Na waszym skrzydle Senrankai został całkowicie rozgromiony.
N im jednak zdołałaś pomyśleć o przegrupowaniu się z Akirai-sama i jego skrzydłem dotarły do ciebie wieści, że lider właśnie zakończył bitwę. Pomimo zwycięstwa nie udało się zabić czy chociażby pochwycić lidera wrogiego ugrupowania.
O kazało się, że niewielki oddział wroga zaczaił się na wasze tyły, ale bez problemu poradził sobie z nimi seinin Sammo, który dokonując dokładnie takiej samej przemiany jak ty przepołowił wszystkich wrogów swoim zanbato.
Archiwum Głosów
Akirai Shūsuke - KLIK
Sensor
Yen Sammo - KLIK
Dziewczyna nadzorująca wyprawę
Urzędnik
Dla Gracza
Ukryty tekst
Dla Adminów - Nie dla Sasame
Ukryty tekst
0 x
Sasame
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Niezadowolona stratą zakładniczki, poszłam wyładować emocje na jej towarzyszach. Po jakimś czasie już było po sprawie i doszły również do mnie informacje że Akirai-sama również osiągnął zwycięstwo, jednak jemu również nie udało się pochwycić wrogiego oficera. Po skończonej walce zebrałam mój ekwipunek, chowając wszystko na swoje miejsce i zakładając obciążniki z powrotem na nogi wróciłam do konwoju, niosąc ze sobą truchło kobiety walczącej wachalrzem.
- Niestety nie udało mi się jej złapać żywcem, ale może uda się coś z niej wyciągnąć? Szczerze mówiąc nie spodziewałam się żeby Senrankai było takie odważne żeby zaatakować konwój Shirei-kana, ale proszę. - powiedziałam. Ciało kobiety odłożyłam na wóz i spojrzałam po Sammo i Akiraiu.
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 10:31
Kampania 20/...
Wiosna 396 roku
Sasame
O dnosząc niewielkie straty w ludziach zebraliście się przy wozach. Sensorzy czuwali, wypatrując nadchodzącego zagrożenia, kiedy medycy biegali pomiędzy wszystkimi rannymi i udzielali im pomocy. Przyszła również kolej na ciebie jak i również na shirei-kana, który odpowiedział na twoje rozmyślania
- A ja wiem dlaczego zaatakowali. Zlekceważyli nas. Nie groźny szczep i tak dalej. Ich lider Yami-ō1 jest piekielnie mocny, nieźle mnie pogruchotał. W walce wyszło, że jesteśmy sobie mniej więcej równi, podejrzewam zwycięstwo na moim skrzydle przypieczętowało twoje zwycięstwo Sasame. Dobra robota... Choć ostatecznie pewnie posłałbym po ciebie Sammo, w pojedynkę nie miałbyś z nim szans, ale ze mną czuję, że dalibyśmy radę... Dobra, musimy ruszać dalej. Nie możemy kazać na siebie zbyt długo czekać. Już widzę, jak daje to niektórym pretekst do narzekań jacy to jesteśmy niepoważni.
Zarządził Akirai-sama i po kilku chwilach ponownie ruszyliście przed siebie w stronę azymutu.
D alsza droga przebiegała bardzo spokojnie. W pewnym momencie staruszek zagadał do ciebie krocząc po przciwnej stronie wozu:
- Jak tam twój przeciwnik ? Coś ciekawego ? Widziałem, że trochę cię poharatał. Ja miałem względny spokój dopóki kilku młokosów na mnie nie wyszło z Katonem. Nie chciało mi się z nimi bawić w ciuciubabkę zwłaszcza przy naszych wozach. Jedno dobre cięcie, starego ostrza i po sprawie.
Akirai Shūsuke - KLIK
Yen Sammo - KLIK
Archiwum Głosów
Sensor
Urzędnik
Słowniczek
1 Yami-ō - (闇王) - Król Ciemności
Dla Gracza
Ukryty tekst
0 x
Sasame
Pokiwałam głową na pochwałę od lidera, w trakcie kiedy również zostaliśmy doprowadzeni do porządku przez iryoninów. Prawdę mówiąc zaskoczyło mnie że dowódca Senrankai przeżył spotkanie z Shirei-kanem naszego Szczepu, jednak zakładałam że mogło to być po części spowodowane chęcią Akiraia do ograniczenia strat w ludziach.
- E, tam, tylko drobne draśnięcia. Prawdę mówiąc za bardzo się z nią patyczkowałam na początku i przez to zarobiłam dwa lekkie trafienia. Ale potem stwierdziłam że nie będę się już cackać no i zaraz było po sprawie raz-dwa i mogłam posprzątać całą resztę jej oddziału, bez jakichkolwiek problemów. - odpowiedziałam wzruszając ramionami. Rzeczywiście, próbowałam wpierw załatwić sprawę nie używając Senninki, jednak nie udało się to, przez co również nie pojmałam kobiety żywcem. Cóż, może następnym razem się uda.
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 12:07
Kampania 21/...
Wiosna 396 roku
Sasame
S einin słysząc twoją odpowiedź roześmiał się:
- Oj dzieci, dzieci. Chcąc pochwycić tygrysa musisz być znacznie silniejsza od niego w przeciwnym razie ze zwycięskiej walki robisz dosyć nerwową atmosferę. A wtedy nigdy nie wiadomo w którą stronę to pójdzie... A zresztą co ja tam wiem, zaschło mi w gardle... - *GUL* *GUL*- O słodka Amaterasu cóż za niebiański miód pitny dzisiaj trzymam w ręku. Chwała ci o wielka pani !
Yen zakończył rozmowę, rozpoczynając monolog o wspaniałości miodu pitnego jaki wpadł mu w ręce. Druga część dotyczyła wspaniałomyślności Amaterau, że jako bogini dopilnowała, aby ten napój był najwyższej jakości.
P o kilku kolejnych godzinach usłyszałaś:
- Mikunigaoka ! Zbliżamy się !
Dziewczyna nadzorująca wyprawę od strony logistycznej wskazała wzgórze do którego kierowała się wasza kolumna wozów. Dostrzegłaś niewielki pagórek przed którym od waszej strony wyłożony był różnej wielkości kamieniami
- Po dotarciu na miejscu, zapraszam do powozu logistyki, mam plany jak powinniśmy się rozbić ! Dziś uformujemy się jak ostatniej nocy ! Jednak jutro postawimy pełnoprawny obóz !
Powtórzyła kilka razy dziewczyna po czym odeszła do swojego powozu.
- Ojć zaczyna się nieprzyjemne. Jak ja nie lubię rozbijania obozów
Westchnął ciężko Sammo
Yen Sammo - KLIK
Archiwum Głosów
Akirai Shūsuke - KLIK
Sensor
Urzędnik
Słowniczek
Yami-ō - (闇王) - Król Ciemności
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 30 gru 2025, o 12:09
Kampania 21/...
Wiosna 396 roku
Sasame
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości