TABLICA INFORMACYJNA

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Heiji

Re: TABLICA INFORMACYJNA

Post autor: Heiji »

"Ochroniarz!"
1/30

Nasz młody bohater dzisiejszego dnia postanowił pozwiedzać okolicę. Shinobi kiedy zbyt mocno się skupia na treningach, misjach oraz doskonaleniu siebie czasami zapomina o tym co jest w życiu najważniejsze. No ale cóż można poradzić w tym zwariowanym świecie. Prawda? Idąc ulicami chłopak mijał przechodnich, różnego sortu. Byli to zwykli ludzie, pijacy, czasami nawet i poszukiwani mordercy. Będąc w takim tłoku nikt nie mógł by być wykrytym przez potencjonalne zagrożenie. Mijając pewne osobliwości młody Shinobi musiał uważać na kieszonkowców, którzy czychali na portfele innych. Kiedy to szedł sobie niczemu nie świadomy w pewnym momencie mógł zauważyć przed sobą pewną sporych rozmiarów tablice. Po zbliżeniu się do niej Ren widział mnóstwo ogłoszeń. Jedno z nich wyróżniło mu się najbardziej. Była to kolorowa kartka opakowana w folię, która zaś była przyczepiona specjalnymi szpilkami do tablicy. Na niej widniał pogrubiony napis. "Potrzebny ninja od zaraz!"-były to jedne ze słów znajdujących się na kartce. Innymi zaś był wskazany adres oraz wyczytne mające na celu doprowadzenie danej osoby do zleceniodawcy. Tylko czy to ogłoszenie wogóle zainteresuje naszego bohatera? Kto wie...
0 x
Ren

Post autor: Ren »

Krótki spacer z rana, zamiast treningu to najlepsze co mogłem zrobić dla moich mięśni. Nie ma co nadwyrężać niepotrzebnie ciała, nie wiadomo kiedy przyjdzie potrzeba użycia pełnej sprawności. Chciałem być w pełni przygotowany na taką sposobność. Z daleka widziałem, w promieniach wschodzącego słońca dość pokaźnych rozmiarów tablicę. Spokojnie mogła by służyć za punkt orientacyjny w osadzie. O wczesnej porze po centrum wioski wałęsało się nie wiele ludzi, choć należeli do różnych sortów. Kątem oka widziałem jak komuś pękło koło w wozie, było z tym trochę hałasu, a ogrodnik podlewający tu pole w swoim ogródku, bacznie przyglądał się całej sytuacji. Tak powoli toczyło się, życie w Ryuzaku no Taki. Ja jednak szedłem w konkretnym celu i nie interesowało mnie in poza celem jakim była tablica informacyjna. Chciałem znaleźć jakąś porządną misję, żeby nie musieć służyć jako goniec magazynierów. Kiedy doszedłem do kawałka deski zauważyłem sporej wielkości plakat z nagłówkiem Shinsengumi 新選組. Od razu wzbudziło to moją ciekawość. Mur? Co nie co o tym słyszałem, teraz mogłem poszerzyć swoją wiedzę, zaczerpnąć informacje. Kto by pomyślał, że są ziemie niezbadane i ludzie pilnujący granic dwóch światów. Hmmm... ciekawa opcja ale marny ze mnie strażnik... nie potrafię zachować dyscypliny, za bardzo podoba mi się luźne życia, a jako wisienkę dodam, że za słaby jestem aby równać się z kimkolwiek z muru. Być może w przyszłości kiedy zyskam trochę sławy i poznam więcej technik, aby nie ośmieszyć się gdy przyjdzie do walki, wstąpię w szeregi braci o czarnych płaszczach. Teraz potrzebuję zadania, dzięki któremu będę mógł zbliżać się do tego celu. Jedna z ofert wybijała się pośród innych i właśnie na nią skierowałem swój wzrok. "Potrzebny ninja od zaraz!" Oby nie okazało się kolejną podpuchą, nie pójdę to się nie przekonam. Wygląda jakby ktoś był zdesperowany. Podał adres, a czasu dzisiaj mam co nie miara, więc ruszyłem sprawdzić o co dokładnie może chodzić autorowi ogłoszenia.
0 x
Ayato

Post autor: Ayato »

0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Wracając do gospody, Reika przechodziła przez główny plac Ryuzaku, gdzie stała tablica ogłoszeń. To tutaj najczęściej można było złapać jakieś ciekawe zlecenie, jeśli chciało się zarobić trochę pieniędzy i sporo shinobi właśnie tutaj przychodziło, żeby znaleźć coś dla siebie. Wyglądało jednak na to, że po wydarzeniach w Sabishi sporo ninja wróciło jednak do swoich prowincji i było znacznie mniej chętnych do podjęcia się takich zadań, bo tablica świeciła pustkami i straszyła długimi soplami lodu. Kunoichi podeszła więc bliżej i przyjrzała się temu, co akurat było powieszone. Nie żeby szukała jakiejś pracy. Dopiero co zrobiła z siebie widowisko na głównej ulicy, zatrzymując spanikowane konie i przypłacając to obolałymi nogami i tyłkiem, więc praca fizyczna jakoś nie bardzo wchodziła teraz w grę. Jednak gdy zobaczyła ogłoszenie z sierocińca, coś ją tknęło, żeby zapoznać się z nim bliżej. Potrzebna opiekunka na zastępstwo do opieki nad grupką maluchów. Czy mogłaby zignorować takie ogłoszenie? Oczywiście, że nie, choć doskonale wiedziała, że będzie ją czekać ciężka praca. Zajmowanie się grupką dzieci wcale nie było takie łatwe. Warto było jednak się poświęcić, chociażby dlatego, żeby sprawdzić, jakie mają warunki i czy są dobrze traktowane. Los nie był łaskawy dla tych dzieci i Reika doskonale zdawała sobie sprawę, że gdyby ojciec Shigeru wtedy jej nie przygarnął, ona też pewnie trafiłaby do sierocińca. Odpięła więc ogłoszenie od tablicy i ruszyła pod wyznaczony adres, aby zgłosić się na zastępstwo. Była kunoichi, więc powinna sobie poradzić, a jak nie to miała pewien pomysł na to, jak się rozdwoić, albo nawet roztroić. Może jednak Henge no Jutsu będzie dla nich bardziej ciekawą zabawą, kiedy będzie się zmieniać w to, co będą chcieli. Coś na pewno się wymyśli, żeby jakoś przez ten czas je zabawić. Może nie będzie tak źle.
0 x
Ayato

Post autor: Ayato »

0 x
Shinji

Post autor: Shinji »

Pamiętając ostatnie przygody z mnichem Shinji postanowił tym razem nie próbować szczęścia szukając zlecenia na złamanie karku, a po prostu udać się do tablicy z ogłoszeniami. Może to zabrzmieć wręcz idiotycznie, ale nie wpadł wcześniej na tak trywialne, a zarazem efektywne rozwiązanie. Ot zwykły idiotyzm. No ale nic droga prosto z domku do tego miejsca nie była niczym niezwykłym. Zwykłe przechadzanie się po ulicach miasta we wiosnę. Jego ulubioną porę roku. Temperatury zazwyczaj były idealne, a chłodny powiew wiatru nadawał temu wszystkiemu świetną dozę lekkiego chłodu do którego człowiek zdążył już przywyknąć w okresie zimowym. Powodowało to wręcz nieprzyjemną nietolerancje na ciepło. Wydawało się one wręcz cieplejsze niż zazwyczaj, a wszystko przez cholerną zimę. Po tych rozważaniach, można by wręcz uznać młodego Uchihe za jakiegoś dziwaka, ale cóż taki już był chory zboczuch i czasami dziwny w swoich rozważaniach. Aczkolwiek była ich pewna drobna zaleta. Podróż zdawała się być zazwyczaj krótsza niż była w rzeczywistości. Tak już działa ten świat, że gdy coś cię mocno zajmie to czas płynie aż nazbyt szybko, tak było i też w tym przypadku. Nim chłopak zdołał się zorientować znalazł się przy tablicy i mógł przejrzeć wszelkie oferty pracy...
0 x
Iwaru

Post autor: Iwaru »

[Misja rangi D] Młoda Dama, Część 2 - Shinji Uchiha - 2/15 Młody Shinji Uchiha udał się w stronę tablicy informacyjnej. Ludzie zamieszczali tutaj przeróżne rzeczy. Oferty kupna czy sprzedaży, informacje o wydarzeniach czy po prostu zwyczajne ogłoszenia matrymonialne. Czasem zdarzały się też jakieś misje, a tych właśnie szukał nasz bohater. Widać brakowało mu pieniędzy albo zwyczajnie nie potrafił usiedzieć na dupie i musiał coś robić. Być może traktował udział w tych zadaniach jako swoisty trening dzięki któremu wzrastają jego umiejętności? Niemniej jednak nie potrafił wypatrzyć jakiejś naprawdę dostosowanej do jego poziomu, która by pozwoliła poprawić jego umiejętności. A może po prostu nie chciał tego robić? Może bał się trudniejszych zadań? W końcu więc wyczaił jedną z przyklejonych tutaj karteczek. Nie była wcale napisana na ozdobnym papierze. Nie miała też jakiegoś zbyt wymyślnego kroju pisma. Zwyczajna czarna czcionka na białej kartce papieru zwróciła uwagę młodzieńca. Napis głosił: Poszukujemy osoby zdolnej nam pomóc.
Przyjemna robota. Duże wynagrodzenie.
Szczegóły na miejscu. Adres na odwrocie.
Kolejna tajemnicza wiadomość. Jednak wystarczyło odwrócić kartkę. Przeczytać adres i udać się we wskazane miejsce, by następnie poznać prawdziwą treść tego zlecenia. Adres był napisany na odwrocie, ponieważ ktoś kto to pisał zwyczajnie nie zmieścił całego tekstu na tej małej karteczce. Pewnie też cała sprawa była dość skomplikowana jednak, by opisać ją na tej karteczce. A być może przyszły zleceniodawca miał świadomość, że nikt nie weźmie tego zlecenia jeśli napisze na kartce o co dokładnie chodziło? Łatwiej jest bowiem kogoś przekonać twarzą w twarz niż za pomocą zwyczajnego pisma.
0 x
Shinji

"Kolejna tajemnicza robota co?" - to była właśnie pierwsza myśl jaka nasunęła się Shinjiemu tylko gdy zobaczył ową malutką kartkę. Jednak cóż poradzisz? Zerwał ją co by nikt czasem nie podwędził mu zlecenia. Było jego i tylko jego, innym wara od niego. Przeczytał tekst 3 razy tak by upewnić się, że na pewno nie pominął jakiegoś faktu dokładnie ukrytego we wnętrzu wiadomości. Jednak takowego ukrytego faktu nie sposób było się doszukać tak więc po prostu odwrócił kartkę, bo jak informacja głosiła - adres znajduje się na odwrocie. Powolutku go przeczytał co by nie zmienić jak to mózg potrafi płatać takie figle żadnej literki i w ten sposób nie błąkać się niczym idiota po całej wiosce w poszukiwaniu odpowiedniej ulicy, a tym samym lokum jego przyszłego pracodawcy. Gdy już ogarnął wielce skomplikowane wiadomości zawarte na owej kartce mógł wyruszyć w podróż ku przeznaczeniu. A jakież ono było? Nie miał zielonego pojęcia. Wyruszył w nieznane nie wahając się ani chwili, aczkolwiek jego myśli lekko przeczyły temu co właśnie robił. W końcu pakował się zapewne w jakieś gówno. Sprawa musiała być bardzo skomplikowana, albo ten kto zamieścił ogłoszenie specjalnie nie powiedział o co chodzi. Inaczej trudno by było o znalezienie naiwniaka, który mógłby się podjąć zadania, jakie by ono nie było. W końcu jeśli owa teoria była prawdziwa, była na tyle zła, że nawet Shinji by się tego nie podjął stosując prostą zasadę życiową. Gówna nawet patykiem nie tykaj bo śmierdzi. Dziwnym trafem tego gówna od ogłoszenia jednak nie poczuł. Być może wynikało to z faktu właśnie tego baku informacji na temat tego co też przyjdzie mu dzisiaj robić. Może. Pewne było jedno szedł tak dalej, a burza myśli tylko skracała oraz w pewnym sensie umilała mu podróż do celu.
0 x
Iwaru

z/t: tutaj
0 x
Shinji

Tak więc Shinji powrócił ze swojej ostatniej misji na miejsce w którym tak naprawdę się ona rozpoczęła - tablicy ogłoszeń.
W sumie trudno było to określić nawet mianem misji. Tak naprawdę była to przyjemna randka podczas której nie podjął żadnego nawet leciutkiego wysiłku fizycznego. Dlatego też mógł sobie pozwolić na taki larytas jak kolejna misja. Tym razem czuł, że musi machnąć się na coś znacznie bardziej ambitnego. Coś co pozwoliłoby sprawdzić się mu w boju. Dlatego też olał większość ogłoszeń. Szukał tych bardziej ambitnych. Trudno było coś takiego znaleźć, a gdy już coś było wyglądało na to, że może niestety znacznie przekraczać jego możliwości. Jednak nie poddawał się i szukał dalej. W końcu musiało być tu coś odpowiedniego dla shinobi o jego umiejętnościach...
0 x
Iwaru

[Misja rangi C] Kurier - Shinji Uchiha - 2/30 Shinji teraz szukał czegoś bardziej ambitnego, co pozwoli mu sprawdzić swoje umiejętności. Jednak taka próba mogła być jego ostatnią. Chłopak zdawał się tym w ogóle nie przejmować i szukał czegoś konkretnego. Znalazł dość interesujące dość zadanie. Miał odebrać przesyłkę od jednej kobiety i zanieść ją do Atsui. Niby nic, jednak ogłoszenie zawierało też pewne informacje. Kobieta, która wystawiła to ogłoszenie, napisała też coś w stylu "Słyszałam, że droga jest bardzo niebezpieczna, jednak zależy mi na dostarczeniu tej przesyłki". Tym razem kartka jednak była dość duża i Shinji mógł od razu udać się pod wskazany adres. Czekała go podróż. Jednak czy ta podróż przebiegnie płynnie? Czy może młody Uchiha przypłaci tą wyprawę życiem? W każdym bądź razie, miał dostarczyć przesyłkę do siostry kobiety i od tej siostry odebrać wynagrodzenie. Sprawa wyglądała więc prosto. Z punktu A do punktu B. Jednak to mogły być tylko pozory.
Od razu zamieszczę tutaj KP przeciwnika z którym Shinji będzie musiał się zmierzyć.

Siła: 45
Wytrzymałość: 20
Szybkość: 20 | 30
Percepcja: 25 | 35
Psychika: 1
Konsekwencja: 1
Kotrola Chakry: B
Klanowa: D (Akimichi)
Katon: D
Taijutsu - Gōken: D
Ninjutsu: E

Wielki Kwadratowy Shuriken na plecach. Kabura na prawej nodze - 5 shurikenów, 5 kunai. Wszystkie techniki z dostępnych dziedzin.

PH: 736
z/t: tutaj
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

Naguri poprosił, żeby to MG wybrał temat. Tak więc ja wybrałem ten. Jest to zerowy post misji, bowiem misję mogę rozpocząć dopiero jak gracz wkroczy do tej lokacji.
0 x
Naguri

Post autor: Naguri »

W końcu dotarłem do kolejnego miasta, mój żołądek już nie może się doczekać, by zeżreć coś na gorąco.
Muszę znaleźć jakąś karczmę! Była to myśl przewodnia od jakichś dwudziestu kilometrów mojej wędrówki, idąc ulicami osady Ryuzaku no Taki, rozglądałem się za jakimś przybytkiem w którym dostał bym ciepłe mięso i kufel piwa.
Może tu coś znajdę. Wszedłem do karczmy jakiejś raczej niskiej klasy, drewniane klasyczne drzwi, trochę brudne od papierosów firanki, kilku obserwatorów i awanturników, ale przynajmniej miałem okazje zamówić coś co chciałem, danie przypominało gulasz, w wyglądzie i smaku, ale mięso było nieco twardsze, po skończonym posiłku postanowiłem przeliczyć mój budżet, włożyłem palec w wyłaniały portfel w poszukiwaniu pieniędzy, lecz jedyny co znalazłem to dziurę przez którą mieścił się mój palec.
-A to ci heca, o tablica z ogłoszeniami, jak dobrze pójdzie, to może coś dorobię na szybko.
Wstałem i skierowałem się więc w celu wyszukania dla siebie jakiejś małej robótki.
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

Jeśli podejmujesz się zlecenia to przenieś się tutaj.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Ryuzaku no Taki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości