Biblioteka

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Naguri

Re: Biblioteka

Post autor: Naguri »

Skinąłem dziewczynie głową i grzecznie się pożegnałem. Eee, liczyłem na jakieś buzi, chociaż w policzek, a nie ważne, pora chyba zobaczyć co u Hakaia, mam nadzieje że znajdę go jeszcze w szpitalu, bo jak nie, to weź szukaj teraz wiatru w polu.
Tym sposobem, nieco zawiedziony wyszedłem z biblioteki i ruszyłem w stronę szpitala, gdzie przebywał niebieskowłosy chłopak.
A może już czas ruszyć dalej w drogę, Hakai sobie i tak poradzi...chyba... No i jeszcze trening po drodze trzeba sobie urządzić. Cele mi się nagle po zmieniały w głowię, więc nogi poniosły mnie najpierw w stronę parku w tej wiosce, czy co to tam jest.
Pora sprawdzić czego się nauczyłem o żywiołach chakry.

z/t
0 x
Narubi

Post autor: Narubi »

0 x
Narubi

0 x
Narubi

0 x
Narubi

z/t
0 x
Narubi

0 x
Narubi

0 x
Narubi

0 x
Narubi

z/t
0 x
Kei

Post autor: Kei »

O ile Kei dość regularnie oddawał się swoim treningom fizycznym, to nie zapominał też ćwiczeniach dla swego umysłu. Dlatego też w miarę często grał w takie gry jak shogi, bądź oddawał się lekturze. Tym razem padło na to drugie, dlatego też postanowił wypożyczyć parę książek oraz przeczytać kilka informacji na miejscu. Jakby nie patrzeć biblioteka była skarbnicą wiedzy. Uzyskanie i zrozumienie teorii znacznie przyśpieszało treningi praktyczne. Przechodząc do konkretów brunet przyszedł dziś po kilka podręczników na temat paru typów borni. Jakby nie patrzeć różne warunki wpływały na skuteczność różnych broni, zrozumienie tego pozwalało zastosować odpowiednie strategie w zależności od sytuacji. Podobnie było z typem broni miotanej i zastosowaniem odpowiedniej poprawki w zależności od sytuacji. Rozmyślając o tym wszystkim chłopak wszedł do budynku.
- Dzień dobry. - Oparł uprzejmym tonem do bibliotekarki, po czym po pokazaniu karty bibliotecznej udał się w stronę regałów poświęconych broniom i bukijutsu.
0 x
Tensa

Post autor: Tensa »

0 x
Kei

Gdy bez żadnych przeszkód dotarł do odpowiednich regałów zaczął jeździć palcem wzdłuż półek poszukując odpowiednich tytułów. Na dzień dobry mijał książki związane z historią wojny, gdyż i tak w tym momencie nie były mu one potrzebne. Po dłuższej chwili jego oczy trafiły w końcu na kilka interesujących go ksiąg: "Bronie Shinobi: Poradnik", "Bronie miotane dla zaawansowanych", "Droga miecza" oraz "Chen i jego aspekty". W chwili gdy już zamierzał się udać do stolika by zabrać do lektury, ktoś się do niego zwrócił. Szybko rozpoznał właścicielkę głosu, gdyż w końcu przychodził tu co jakiś czas.
- Tak, żaden problem. To w czym mogę pomóc? - Odparł uprzejmym tonem z lekkim uśmiechem.
Po swej wypowiedzi odstawił książki na miejsce, gdyż zapewne w tym momencie tylko by mu przeszkadzały.
0 x
Tensa

0 x
Kei

Cóż to czy zachowanie Keia było tylko maską, bądź czy też nie rozumiał fundamentalnych zasad świata shinobi odstawmy na bok. Chłopak ze spokojem wysłuchał instrukcji na temat swojego zadania. Trzeba przyznać, iż sytuacja na swój sposób wydawała mu się całkiem zabawna, lecz nie okazał tego po sobie. Jakby nie patrzeć już nieraz zdarzało się, że ludzie wypożyczone rzeczy traktowali jako własne i ich nie oddawali. Dlatego fakt, iż instytucje zajmujące się tą działalnością nie wytworzyły jeszcze odpowiedniej odpowiedzi na takie sytuacje był dość rozbrajający. Z drugiej strony to dobrze, w końcu ma okazję sobie trochę dorobić.
- Rozumiem chętnie się tym zajmę. Mogę prosić ten adres oraz imię i nazwisko wypożyczającego? Ponadto, czy wiadomo coś o nim jeszcze? Wygląd? Zawód? Naturalnie poprosiłbym też o tytuł książki. - Odparł spokojnym acz uprzejmym tonem z ciągle widniejącym na jego twarzy lekkim uśmiechem.
0 x
Tensa

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości