Karczma "Irajgo"

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: Karczma "Irajgo"

Post autor: Hikari »

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Post autor: Komatsu »

Misja D 6/15 Kiedy moje kroki minęły już próg drzwi nadal byłem spięty i trochę spanikowany jednak musiałem zrobić to co do mnie należało. Tak jak podejrzewałem, za dużo ludzi aby wcielić w życie jeden z moich planów jednak zawsze pozostawały inne opcje. Skierowałem się do baru, mimo że wokół tyle ludzi żaden nie przesiadywał koło baru...Dziwne, może ktoś zadbał o to aby tak pozostało aż do wypełnienia przeze mnie rozkazu? Nie było to w tej chwili ważne, usiadłem koło baru i próbowałem przywołać do siebie barmana, było to utrudniona zważywszy że wokół toczyły się zacięte wojny słowne, można było tutaj wydobyć wiele informacji jednak żadna z nich nie byłą mi na tą chwilę potrzebna.
- Poproszę Sake Zombie, dobrze? - skierowałem wtedy swój wzrok prosto w oczy barmana, próbowałem nie pokazywać swojego zdenerwowania jednak czy mi się to udało? Nie mnie oceniać, po niedługiej chwili kiedy wybiła godzina dziesiąta zawołałem barmana z powrotem do siebie, nachyliłem się lekko do niego i wymówiłem ustalone wcześniej hasło - "Rottundad"
Tak jak to było w liście od razu po wypowiedzeniu tych słów ruszyłem do pierwszych drzwi po prawej. Westchnąłem pod nosem, zrobiłem kilka głębszych wdechów po czym przekroczyłem próg drzwi i czekałem na dalsze instrukcje, wszystko było owiane tajemnicą.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Misja D 8/15 Kiedy miałem przekroczyć drzwi sala prawie umarłą, większość ludzi tylko spoglądała na mnie jakby każdy wiedział po co tu jestem. Tylko nieliczni nadal zajmowali się swoimi sprawami. Po przekroczeniu progu jedyne co widziałem to ciemność, pustka której towarzyszył jedynie dźwięk sali która po moim wejściu tu znów odżyła. W mgnieniu oka zapaliło się światło a po chwili zorientowałem się że na mojej szyi jest już przyłożona katana. Wtedy dopiero można było zobaczyć w moich oczach strach jednak wiedziałem, nie mogę pokazywać swoich słabości muszę być silny, jednakże nie udało mi się pozbyć przerażenia z oczu ale jako ninja zawsze muszę myśleć trzeźwo - myśli miałem poukładane, moja ocena sytuacji stałą na normalnym dla mnie poziomie. Kiedy już przemyślałem parę spraw zdałem sobie sprawę, że kolejny plan poszedł niestety...gdzieś. Nawet nie umiałem wyczuć przeciwników którzy byli w tym korytarzu więc walka z nimi była praktycznie nie możliwa. Poza tym byłem już na kompletnie straconej pozycji. Jedak w korytarzu były dwie osoby, jedna trzymała katane na mojej szyi a druga powolnym krokiem zbliżała się do mojej osoby. Kiedy skończył już mówić i odwrócił się do mnie wskazując na podłogę w jego oczach było widać szaleństwo. Ten człowiek był zdolny do wszystkiego, bez wahania zabiłby mnie gdyby tylko mógł. Przełknąłem ślinę, trochę potu z mojej brody skapnęło na ostrze katany.
- Ja..Jestem tu z powodu listu..Mam tu dostarczyć przesyłkę - Powiedziałem trochę gubiąc słowa jednak w takiej sytuacji nie było mowy że nie będę spanikowany. Po odpowiedzi której udzieliłem jedyne co mogłem robić to czekać i błagać aby temu facetowi nie przyszło coś głupiego do głowy.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Misja D 10/15 Kiedy wspomniałem o przesyłce jego zachowanie się drastycznie zmieniło, widać było że musi traktować osobę odpowiadającą za przesyłkę - w tym wypadku mnie - godnie. Były małe szanse że w tej paczce jest coś dla niego ważnego, zapewne robił to już wiele razy. Człowiek który wcześniej groził mi kataną, po słowach swojego szefa opuścił miecz i schował go do pochwy. Kiedy w końcu mogłem zobaczyć jego twarz...Żałowałem, jego twarz wyglądała na zupełnie spaloną, albo był po prostu ciemniejszej karnacji, nie byłem w stanie tego wtedy zobaczyć jednak nie było mi to potrzebne na tą chwilę. Kiedy jego szef skończył odprowadzać mnie po korytarzach udając tym samym mojego przyjaciela wiedziałem że będzie miał nie lada przykrość jeśli opowiem o tym jak mnie potraktował. Widać że bał się swojego szefa który jak widać znajdował się gdzieś w tych korytarzach.
W mniej więcej połowie drogi zrzuciłem jego rękę z mojego ramienia
- Dam radę iść sam - w tamtym momencie uspokoiłem się i zacząłem chłodno myśleć nad tym co może się stać. Mężczyzna który prowadził mnie po korytarzy, po tym jak zdjąłem jego rękę tylko lekko się uśmiechną ale widać było po nim że najchętniej mnie by wtedy zabił. Musiał być dla mnie miły. Resztę czasu tylko prowadził mnie do miejsca spotkania z tajemniczym panem Kandono.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Misja D 12/15 Kiedy już doszliśmy do pokoju w którym miał się znajdować tajemniczy szef tego psychola moje serce zaczęło mocniej bić, zawsze można się spodziewać najgorszego więc także tego że ten człowiek będzie jeszcze gorszy od poprzedniego. Kiedy mężczyzna wyszeptał już do mojego ucha to co miał do powiedzenia...Zamilkłem, byłem śmiertelne przerażony, nie mogłem nawet ruszyć palcem. Kiedy odchodził rzucając jeszcze słowami "o ile przeżyjesz" ciarki przeszły mi po plecach, mój wzrok zaczął się rozmazywać, myślałem że umrę ze strachu. Jednak niespodziewanie moja choroba dała mi się we znaki, krew pociekła z moich oczu razem z wielkim bólem w obu oczach. Szybko wytarłem krew w swoje bandaże i poczekałem chwilę aż ból ustanie. Wbrew pozorom w tamtej chwili było to pomocne, wyrwałem się z tego stanu w którym byłem praktycznie sparaliżowany ze strachu. Kiedy otworzyłem drzwi od razu zacząłem rozglądać się po pomieszczeniu, jeśli czekało tam coś niebezpiecznego powinienem to zobaczyć. Potem przyjrzałem się paczką koło człowieka który wstawał, wiedziałem że to nie jest pierwsza lepsza dostawa, człowiek robił to już dłuugi czas. Wyciągnąłem paczkę i trzymałem ją w prawej dłoni, lewa była gotowa do sięgnięcia po broń w kaburze. Kiedy powiedział mi żebym podszedł, wolnym krokiem udałem się do faceta który siedział na stole cały czas będąc gotowym do walki. Starałem się utrzymywać wzrok na nim jednak kącikami oczu rozglądałem się czy nie czeka na mnie żadne zagrożenie z drugiej strony.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Misja D 14/15 Kiedy przyjął paczkę którą mu dałem ja odszedłem na bezpieczną odległość kiedy on ją oglądał. Jednak nagle podniósł się on ze stolika i wykrzyczał mi prosto w twarz że nie jest ona skierowana do niego. Nie mogłem uwierzyć że popełniłem taki błąd, prawda że tak na prawdę nie wiedziałem do kogo mam dostarczyć paczkę na tą chwilę, chciałem przemyśleć wszystko a taka prosta rzecz przeszła mi koło nosa. Kiedy on się uniósł ja przybrałem pozycje bojową jednak nie wyciągając swojej broni. Kiedy chciał dowiedzieć się do kogo to była paczka przypomniałem sobie o liście który mam w kieszeni, trzeba było go użyć przed wejściem do korytarzy ale mądry człowiek po szkodzie. Nie spuszczając wzroku z faceta z przesyłką - który był nią strasznie zaciekawiony mimo że nie należała ona do niego, mimo tego widziałem że on też nie spuszczał ze mnie wzroku - wyjąłem z prawej kieszeni list i zacząłem go czytać. Faktycznie był zaadresowany do innego człowieka.
- Hyuoshi, tak nazywa się odbiorca tej paczki - nie spuszczając wzroku z oponenta na tamtą chwilę, przynajmniej czułem wtedy że może mi coś zrobić odłożyłem list do kieszeni i czekałem na reakcje mężczyzny.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Misja D 16/15+ Kiedy wyciągałem list z ręki tajemniczy facet wykonał ruch podobny do mojego, tym z tą różnicą że wyciągnął shuriken. W tamtym momencie wiedziałem tylko jedno, jedyne co mogę zrobić to potulnie się słuchać, każdy z którym się spotkałem mógł mnie zabić z łatwością i bez większego trudu. Cały czas patrzyłem na mężczyznę przede mną, byłem gotowy do wyciągnięcia swojego kunai mimo tego iż byłem świadom że przeciwnik przewyższa mnie co najmniej o dwie głowy swoimi umiejętnościami.
Po odczytaniu adresata paczki, uspokoił się, widać że tak samo jak ja był ostrożny i myślał że zrobię coś głupiego - przez chwilę sam tak myślałem. Kiedy było już po wszystkim odłożył paczkę i powiedział że mógł jej użyc do przejęcia władzy, ale tego nie zrobi. Może to było szczęście że tego nie zrobił? Podał mi kolejnę instrukcje gdzie mam się udać, kiedy skończył powolnym krokiem kierowałem się w stronę paczki aby ją zabrać. Cały czas byłem lekko spięty, nie wiadomo co mógł zrobić facet do którego właśnie idę.
- Ochronili mnie, jak widać jestem cały więc spisali się dobrze - odpowiedziałem na jego pytanie nadal idąc w stronę paczki. Kiedy już do niej podszedłem wziąłem ją i schowałem do kieszeni, odsunąłem na bezpieczną odległość i dopiero wtedy odwróciłem w stronę drzwi aby wypełnić dalsze polecenia.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Komatsu

Misja D 18/15+ Po przejściu przez drzwi wcześniej poleconego mi pokoju było w nim coś dziwnego. Był bardzo..Czysty i poukładany, nie pasował do reszty ludzi których tutaj spotkałem. Kiedy rozejrzałem się po pokoju dokładniej zobaczyłem że na jego biurko leży mapa, nic dziwnego ale na tej mapie leżało coś jeszcze. Nie wiem co to było, wyglądało jak jakaś gra. Chciałem podejść i przyjrzeć się temu bliżej jednakże wtedy zauważyłem wstającego z łóżka człowieka. Kiedy usiadł sobie spokojnie na progu łóżka - zaspany bo to było widać na pierwszy rzut oka - spytał się mnie co ja tu robię. Wyglądał strasznie dziwnie, jakby wiedział że nic mu nie zrobię a przecież mogłem...Gdybym był głupi ale jednak mogłem.
- Przyniosłem dla Pana przesyłkę - wyjąłem z kieszeni paczkę i położyłem ją na biurku na którym widniała mapa uważając przy tym by nie ruszyć niczego co się na nim znajduję. Kiedy już wykonałem te czynności odsunąłem się od biurka i czekałem na reakcje mężczyzny który tym razem nie chciał mnie zabić od razu kiedy mnie zobaczył. Albo po prostu tego nie okazywał, jednak tak czyś jak byłem gotowy na walkę.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości